Bizim hisse çok geç kalkıyor ve erken boşalma sorunu var,
Hisse seçerken bunlarada dikkat etmek lazım.
Printable View
Bizim hisse çok geç kalkıyor ve erken boşalma sorunu var,
Hisse seçerken bunlarada dikkat etmek lazım.
Sepete 2 hisse daha ekledim
Ttkom ve bimas
12.04.2023
Sepetimiz tamam,artık yan gelip yatıcaz ve olacakları seyredeceğiz.. İçlerinden mutlaka cürük yımırta çıkacaktır
Tüpraş ve Ereğli
06.04.2023
Thyao ve ykbnk
07.04.2023
Asels ve Arçlk
07.04.2023
Ttkom ve Bimas
12.04.2023
Soğan bu aralar populer.
Tarlaya ektim soğan
Bitmedi yedi doğan
Hep mi güzel oluyor
Senin annenden doğan
Oy niye hanım niye
Öldüm yar diye diye
Boynunda iki de lira
Ver birini ver hediye
Kuzgun dere yukarı
Yol gider kanlıkaya
Kız ben seni alırım
Liralar saya saya
Oy niye hanım niye
Öldüm yar diye diye
Boynunda iki de lira
Ver birini ver hediye
Ormandan yol açarım
Seni alır kaçarım
Dört yanım duvar olsa
Şahin olur uçarım
Oy niye hanım niye
Öldüm yar diye diye
Boynunda iki de lira
Ver birini ver hediye
https://youtu.be/CqpB3E6hKkY
Dow bugün 34bin üstüne attı, tabii buralar hep direnc 40bin üstü fişek moda geçerler die düşünüyorum. Tabii önce 35 ile 37 bin arası direncleri kırabilürse o gün yaptığımız analez şakkadanak 60 bin tabelada yanarsa ben bildim diye havamı basacam o gün :)
Basarım abi kimse kusura bakmasın, dowa kafa atan adam olarak bu benim hakkım
Çık dow çık
fışkırt
2050 seviyelerinde iken Bugün ons a fena çaktılar, uzun zamandır süren onstaki ralli bittimi yoksa.
Bugünü not alalım, kim vurduysa çok sert vurdu.
14.04.2023
Reis. Senin başlığa Sn. ENGRANDMASTER da ben de analizin kralını yapmışız. Okuyunca kendimden korktum.
Bilançolar geliyor. Bem temelciyim her şeyden önce. Burası aklımda dursun, temelini beğendiğim x30 kaart olursa sana yazacam buraya.
x30 dış istersen onu da yazarım ama hatırladığım kadarıyla x30 dışı tahtalar sana dar geliyor idi. Selamlar bol kazançlar.
https://i.hizliresim.com/ldottm4.gif
Bana dar geldiği için değil dostum bizim piyasanın suyu sıg
Ondan mütevellit 30 dışı tahta ismi yazmamaya özen gösteriyorum nolur nolmaz diye.
Bol kazançlar.
Borsada yabancı fon girişi ile ilgili duyumlar veya havadisler önceden aracı kurumlara yansıyor Ky yansımıyor deniliyor bu doğru mudur
Çok manidar okuyunca buraya taşıyayım tecrübeli dostlarla fikir alışverişi yaparız
Hayat'ta en pahalı şey tecrübedir.
Çünkü kazanmak için önce
Kaybetmek gerekir.
Bu konuda yeterli bir bilgiye sahip değilim.
Ama bana sorarsan muhtemelen öyledir diye düşünüyorum.
Sayın nosfeçağrı
Öncelikle biline ki 6 ocak da sattığım hisselerimden sonra halen BİSTte anlamlı bir pozisyonum yok.
Bu sebeple ne kadar objektif olmaya çalışsam da görüşlerim subjektif olabilir.
Yine biline ki ben bilanço okumaktan anlamam hayatımda hiç bilanço okumadım.
Ve teknik analizden de anlamam.
BENCE
YUKARIDAKİ 10. MADDEDEN DEVAMLA
Seçim ve seçim sonrası için genel görünüm.
1- Maraş 6 Şubat 2023 depreminin, 17 Ağustos Gölcük depreminden bir kaç kat fazla yıkıma sebep olduğu bir gerçek.
Bunun bedeli birileri tarafından ödenecek. Yükün büyük kısmı kamu tarafından finanse edilecekse
bu enflasyon = devalüasyon demek, ve kamu bu yükü tek başına karşılayamaz.
AMA HİÇ BİR PİYASA YORUMCUSU BU BEDELDEN BAHSETMİYOR.
2-Bu yükün bir kısmı hatta ciddi bir kısmı vatandaşın ve şirketlerin ,büyük şirketlerin üzerine kalacağı bir gerçek. Hem 1999 depreminde hem de 1994 ve 2001 krizlerinde böyle oldu. Seçim öncesi hiçbir siyasetçi dillendirmese de bu ödenecek olan büyük bir fatura ve ciddi bir kısmı borsadaki şirketlerden çıkacak.
Bu fatura seçim öncesi lütfen çıkarılan yalnızca teşviklerin bir kısmını kesen ek vergi paketi ile kalmaz,kalamaz.
Geçen yıl edilen yüksek karlara rağmen temettülerin, aracı kurum analistlerinin ve borsa oyuncularının beklentilerinin çok altında kalmasının en önemli sebebi bu.
3- iktidar değişirse benim tahminim bugünkü aşırı negatif faiz sayesinde yaşıyor görünen çok sayıdaki zombi şirket ortadan çekilecek ve bunların diğer sağlıklı şirketlere ve bankacılık sektörüne verecekleri zarar çok küçük olmayacak.
4-Bankaların sermayeleri çok küçük hale geldi. Bu sermaye miktarı ile reel sektörü destekleyemezler. Gelecek olan yeni devalüasyondan sonra herkesin çok ucuz dediği bankacılık sektöründe sermaye artırımlarının gelmesini umuyorum. Buna zorunlu olarak alınan kabaca % 10 faizli uzun vadeli tahvilleri de ekleyin. Yani bankacılık sektörü iktidar değişse de kısa vade de çok uçup kaçmayacaktır.
5- Rusya , Suudi ittifakı petrol fiyatlarını yukarıda tutabilmek için çok agresif davranıyor.. Bu ittifak petrol fiyat artışı ile dünya enflasyonunu körüklüyor. Bu durum bu topikte hiç konuşulmasa da FED faizinin daha yüksekte dengelenmesine sebep olacak. Bu bizim faizlerin otomatik olarak daha yüksekte dengelenmesi demek. Bu petrol fiyatı bizim ülkemizde de ekstra enflasyon demek bu da bizde de daha sıkı para politikası daha yüksek faiz daha çok risksiz getiri demek.
6 Petrol fiyatının manüplatif yüksekliği Avrupa da da enflasyonu yukarı iter. Ve Avrupa enflasyon mu durgunluk mu ikileminde durgunluğu seçerse ki 'seçer' , bu durumda devalüasyona rağmen ihracatçı firmalar zannedildiği kadar iyi performans gösteremez.
7-Seçim sonrası ortaya bedava para saçılmasından vazgeçilip, bir de faizler artınca zaten enflasyondan dolayı öne çekilmiş olan ve ihtiyaç olmadan da yarın fiyatı daha yüksek olacak diye alınanların da etkisiyle talep kesilecektir. Bu enflasyonla mücadele için gerekli ama şirketler için kötü. Çünkü bu yıl hem enflasyonun yarattığı hayali karlar yok hem de hem yurtiçi hem de yurtdışında resesyon riski artmış durumda..
8-Borsadaki olağan dışı alım miktarının (varlık fonu alımları, kamu şirketlerinin alımları, borsaya destek amaçlı iktidara yakın şirketlerin patron alımları ) ne kadar olduğunu en azından ben bilmiyorum. Ama kurallar gereği bu alımların bir süre sonra piyasaya satılacağını satılmak zorunda olduğunu biliyorum. Sayılı gün çabuk geçer bu piyasaya ekstra arz demek.
9- Seçimden sonra muhalefet kazansa da borsaya koşa koşa yabancı uzun vadeli yatırımcı gelmeyecek ,gelemeyecek. O fonların olduğu ülkeler, ben yaptım oldu ülkeleri değil., muz cumhuriyeti değil
.Belli kuralları var. O uzun vadeli fonlar ülke rating notu ile bağlı ve bizim ülkemiz yatırım yapılabilir kategorinin BEŞ basamak altında.
BENCE
geçen yıl oluşan ralli emanet para kamu desteği arkası sağlam manüplatörlerle erkene çekilmiş bir ralli idi. Aslında şimdi seçim öncesi olması gereken ralli enflasyon ve devalüasyon kullanılarak öne çekildi geçen yıl yaşandı bitti.
SONUÇ
Yukarıda yorumu yazıp foruma koymak için sonunu nasıl bağlayacağımı düşünürken, sayın 507 nin twitter da Aracı kurumların BİST100 hedef ortalama beklentisinin 6.539 ve Mevcut endeks seviyesine göre %28 iskontolu olduğunu okudum.
Böylece benim sonuç bölümü ve beklentimi yazma derdim ve sorumluluğum bitti.
NOT; Ben devalüasyon beklentimden dolayı bu ortalama beklentiden daha yüksek endeks değeri beklerim. Ama endeksin dolar bazlı bir yere gitmesini beklemem.
Güncelleme için teşekkürler, yararlı bir paylaşım.
Baskılandığı iddia edilen dolar, enflasyon-kur makası, dolar bazında asgari ücretin geldiği seviye ve cari açık nedeniyle seçim sonrası genelin kurda artış beklentisi tersi duruma göre daha yüksek... Siz de devalüasyondan bahsetmişşiniz.
Ancak zaten pul haline gelmiş/getirilmiş olan paramızın daha da değersiz hale gelmesi enflasyonist spiralin devam etmesi demek... KKM üzerinden kamuya yine yük binmesi demek...
Düşüş ihtimali yukarıda saydığım etkenler nedeniyle son derece düşük ama bence ekonomide dengeli bir iniş hedefleniyorsa kurdaki olası bir depreciation'ın da sınırlı olması gerek... Mevcut seviyelerin korunması makul bir hedef olacaktır.
Spiralin kırılması için talebin kırılması ve kurun dengede tutulmasından başka seçenek yok...
Diğer yandan olaya belki biraz duygusal perspektiften bakınca da elin adamı ülkeme gelip bedavaya mal, mülk edinip, tatil yaparken kendi vatandaşımın ülke dışında bir pet şişe su alırken düşünmesi açısından baktığımda da TL nin bu mahvedilmiş halinin bir noktada dengelenmesi gerektiğini ister istemez düşünmüyor değilim...
Sebep olanlar utansın... Resmen öyle bir hale getirelim ki biz gidersek gelen de düzeltemesine oynandı...
Başa dönersek asıl soru, devalüasyonsuz, yeni bir spiral yaratmadan, kamuya KKM üzerinden ek yük bindirmeden bir dengelenme olabilir mi?
Ne yaparsak yapalım suyuniçinden bir türlü kurtulamıyoruz, o yüzden bu fırsatı değerlendirip zevk almaya çalışalım, fırsat bu fırsat... kaçmaz bu fırsat
Ben daha önce böyle soygun şekli görmedim, nasıl bir algoritma yada robotlar varsa piyasada kazanmak çok ama çok zor değil artık imkansız ötesi.
Bir hafta on gün önce endekis 4900 lü seviyelerinde iken sepet yabtım şuan endekis 5000 seviyesi üstünde ama benim portföydeki hisseler pörtlemiş vaziyette can çekişiyor. Enteresan bişii
kulakları çınlasın memedabiye hep aşağıdaki cümleyi söylerdim başıma geldi :)
Senin hisse yükselmeyebilür ama endekis mecbur yükselir
Yiğidi öldürelim ama hakkını da yemiyelim.
Borsada bazanda güzel paralar kazanılabiliyor ama ekran başında olmak koşuluyla fırsatlar çıkabiliyor.
Mesela bugün bayram şekerini halkb dan kaptık şans mıdır yoksa tesadüfmüdür bilinmez ama 12.25 den alıp 13.31 den sattık, tertemiz cillop gibi şekeri kaptık... Belki o tahtada yıllardır elinde tutan bugün benim kazandığım parayı kazanamamıştır. böylede bi şey var yani
Olayı dramatize etmeye gerek yok, hergün hisse de dağıtıyorlar para da dağıtıyorlar burda diyelim geçelim :he:
İyi bayramlar...
Yurt dışı ile ilgili olarak;
FED beklentim.
25 bp faiz artışı.
Aslında FED in faiz artışlarını durdurmasını sağlayacak tek şey ,
piyasanın ı ve büyük oyuncuların
FEDİN FAİZ ARTIŞINA DEVAM EDECEĞİNE İNANIP
borsalarda satışa geçmesidir.
Çünkü bizim gibi ülkelerden farklı olarak ABD de borsada varlığı olan insan sayısı çok fazla
ve endeksler düşmediği sürece borsa varlıkları dolayısıyla
kişilerde oluşan zenginlik hissi harcamaları, tüketimi, talebi destekliyor.
Bunun geri dönüşü enflasyon oluyor.
Piyasa FED in vazgeçmeyeceğine ne kadar erken ikna olup
borsaları ne kadar erken satmaya başlarsa resesyon o kadar kısa ve hafif olacak
Piyasa erken ikna olmazsa ABD durgunluğu daha uzun ve daha ağır olacak.
Bist100 endekisi bugün 5bin altına sarkınca satışlar hızlandı, muhtemelen robotlar stoplosları çalıştırdı, makinalar da duygu olmadığı için daha çok kazanıyor olmalı
5bin altı sakat diyor grafikisi yabcak bişii yok...
Sanırsam seçim belirsizliğide satış baskısını tetikleyen etkenlerden biri
Bende duygusuz olarak bistti yorumlayacak olursam; 5bin altı kapanışlar 3bine inme ihtimalini artırıyor oluşu beni heyecanlandırıyor... Çünkü uzunvadeli senaryomda 3binden sonra 30bin şeklinde stratejim mevcut
Bisti bugün de yamulttular, freni patlamış kamyon gibi yuvarlanıyor.
Dün viop topiğine yazdım.
Burada da bulunsun.
Bir kaç yıl önce dünyada toplam 18 trilyon dolarlık eksi faizli tahvil var iken
2000 doları geçemeyen altının
Şimdi ABD faizi % 5 Avrupa faizi % 3- 3,5
Japonya fonlaması pozitif iken uçacağını söyleyen arkadaşların
argümanlarını bilgilendirme amaçlı ayrıntılı bir şekilde yazmaları mümkün mü.
Benim oğlan yanıma geldi, baba ne alayım diyor. Bende dedim ki oğlum görüyon memleketin hali ortada hergün zam geliyor hayat pahalı alım gücümüz düşük, tabii bu zor günler elbet geçer, daha yaşın genç benim yanımda iken mutfak masrafın yok, elektrik doğalgaz tilifun internet ivır zıvır ödeyeceğin faturan yok, ev kira derdin yok, evlenene kadar kazandığın paraları biriktir,ilk işin ev almak olsun dedim.
Nasıl biriktiriyim dedi, bi kısmını altın al bi kısmınıda şu bebek hisseden al, her ay düzenli olarak eline para geçtikçe al, ama sakın alsat yabma, bi alışırsan para biriktiremen. Taaki ev almaya niyetlendiğinde bozdur dedim.
Çocuk dediğim hisseden alır almaz lönk diye eksi 3 ü yaktı, baba bu ben alınca düştü dedi, oğlum borsa böyle bir yer sen taktacının malını aldın o da sattığı malı aşadan yerine koymak için fiyatı indirdi dedim, eee bu hep düşerse nolucak dedi, oğlum illaki bi başkası korkup satar tahtacıda malını geri almış olur sıkma canını dedim, sen fiyata bakma eline para geçtikçe biriktirmeye odaklan dedim.
Bak ben yıllardır borsada bi arpa boyu yol alamadım yaşım geçti para kazanamadım bol bol tecrübe kazandım dedim. Sende benim gibi olma dedim.
Bugün bistte resmen tecavüz ettiler, o nasıl bi kayma şekli anlayamadık bile.
bugün 3bine bi tık daha yaklaşmanın heyecanı ile biraz daha mallandık
Aboooww bistte bugün de kaymışlar yeğen,
Kayarlarsa kaysınlar dayucuğum ben hep 50 talelik alıyorum.
Aferin yeğen, sen bu işi çözdün
Nolucağıdı dayucuğum,bardağın birde dolu tarafından bak, bu düşüşle borsacıların alım gücü arttı diyebilirmiyiz :he: 50 taleye daha fazla lot alınabiliyor artık.
Giren girmiş artık zevk almaya odaklandık.
kamyondan atlayan şoför dönüp ky ye doğru gülümseyerek bakıyor ve Olm. ben sürekli kamyondan atlarken gırgır şamata yapıyodunuz noooldu kapiş diye seslendi. Bunu duyan ky daha da bi öfkeyle satmıyorum ulannn diye haykırdı ve osbir dene ceton daha attı makinaya
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2e552371b8.jpg
Endekise bugün bi posta daha kaydılar, sonra ordan biri dediki 200 günlüğe geldik artık zopaya biraz ara verelim dedi, obürkisi de doğru dedin hergün zopa mı olur dedi ve 4311 gören bistti tuttular kolundan çektiler.
Umarım yarın deptürürlerde biraz nefes alır millet bıktı zopa yemekten
Bugün bist tepki yapmayı denedi ama başarılı olamayınca su koyverdi ama bazı hisseler daha diri durmayı başardı.
Dow a baktığımızda durum ordada pek bi değişiklik yok, bi postada dowa kaymışlar
Dayucuğum ons a ne zaman kayarlar
Bilmiyorum yeğen, sırayla kayıyorlar, belki yarın da ons a kayarlar belli mi olur
Dayucuğum bişii daha sorucam
Sor yeğenim
Sen kendi kendine mi konuşmaya başladın
Yeğenim sen daha yenisin toysun bu piyasalarda önce paranı alırlar daha sonra aklını alırlar. yani uzun süre borsada olanların aklı pek yerinde değildir
Bugün tam düşündüğüm gibi sert kaydılar bistte, inanmayan kapanışmetre sayfasında bugün için dün akşamki tahminime bakabilir. Ayrıca dün onsa da kayabilürler yeğen dediydim bugün ona da kaydılar...
sırayla herşeye kayıyorlar :kahkah:
Bugün sepetteki hisselerime biraz daha ekledim.ben aldıkça veriyor tahtacı mal kaptırdıkça kudurdu dayucuğum
Yeğenim saa dedimya yaşın genç fiyata bakma, eline para geçtikçe al deye
Güzel diyonda dayucuğum psikolojim bozuluyor
Sıkma canını yeğen, şüüüle düşün düştükce 50 taleye daha fazla lot alabilüyon
Dayucuğum bugün fevkaladenin fevkinde bir fışkırtma oldu cuma aldığımız malları iyi ki almışık.
Yaw yeğenim sen daha tıfılsın bu işlerde, daha bu ne ki
nasıl yani dayucuğum
Bak yeğenim senin tabelada yazan fiyatlarla işin olmasın, trade neyim yapma beceremezsin malları kaptırırsın elinden sonra daha yukardan alıp maliyetini kötüleştirirsin. Bak dün vızıktıyodun elimize verdiler deye bugün de ağzın kulaklarına değiyor
https://rotaborsa.com/8-araci-kurum-...rini-acikladi/
Ereğli hedef fiyatlar
Dayucuğum frensiz kamyon gibi hisselerim düşüyor, hani zengün olucağıduk.
Bak yeğenim seni daha öncede uyardım bisttin grafikisi 5bin altının sakat olduğunu ve 3bine düşebileceğini kaç kere yazdım, bak en son 25 nisanda yazmışım.aşaya alıntıladım gönderimi
İyi de dayucuğum sen demiyomuydun fiyata bakma trade neyim yapma eline para geçtikçe al diyen.
He yeğenim ben dedim ama sen halen fiyata bakıyon
Bakmayım mı dayucuğum
Bakma tabi yeğenim sen tradeci değilsin, paran oldukca almaya devam et, daha yaşın genç 20 yıl sonra emekli olunca dayuna dua etmeyi unutma
yeğenim ekranını kapat müzük dinle, keyfine bak
Madalyonun bi de şu tarafından bak, artık 50 taleye daha çok lot alabiliyon :he:
https://youtu.be/vyXOEGyjQ0Q
Dayucuğum borsa fena coştu hertaraf fışkırıyor zengün olacig yuppyi
Yeğen ben saa fiyatlara bakma dimedim mi, dün vızıktıyodun bugün ağzın kulaklarına değiyor
Napim dayu istemeden olan bişii bu
Dayucuğum bugün fevkaladenin fevkinde bir fışkırtma oldu, seni dinlemeseydim çoktan trade yapmayı dener bi güzel öpülürdüm.
Yeğenim ben yıllardır bu arenada day tradeci olarak vuruştum ama bi mok kazanamadım, senin yaşın genç benim gibi olma diye uyardım sadece
Heyecanlıyım dayucuğum kusura bakma, biraz kar al yapsam mı ki tahtalar tavanda işlem görüyor.
Yeğenim sen daha tıfılsın bu işlerde, biran önce zengün olmak isteyen donsuz kalır bu arenada, ben karışmam ne yaparsan yap
Dayucuğum bak gördünmü bugün resmen kaydılar endekise,
Gördüm yeğenim kütür kütür verdiler zopayı yin mi yimen mi stayla
Dayucuğum keşke dün tavanken sataydık, ya daha da düşerse
Sataydın yeğenim seni tutam mı oldu, ben karışmam ne yaparsan yap didim
Hani dayucuğum sen trade neyim yapma beceremezsin malları kaptırırsın elinden sonra daha yukardan alıp maliyetini kötüleştirirsin dediydin.
Bak yeğenim trade yaparak kazanabiliyorsan hiç durma sürekli al sat, sat al paraya para demezsin. Ama inan beceremezsin, emin ol maliyetin bi süre sonra dahada kötüleşir
Dayucuğum senin yüzünden fırsatları hep kaçırıyorum.
Hee yeğenim hep üüüledir, hep beni suçlarlar
Niye seni suçluyorlar dayucuğum
Çünkü ben day tradeciyim, trade eden herkesi üterim.
Dayucuğum niye kafa buluyon benle
Arada bi kafa bulmak iyidir yeğennnn yoksa borsacıların günü çekilmez. :drunk: