Valla bu mail kullaniliyormu 5 tane mail attım ama ertesi gün iki mail iciin bu mesaj iletilemmez falan diye dönüş geldi
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Valla bu mail kullaniliyormu 5 tane mail attım ama ertesi gün iki mail iciin bu mesaj iletilemmez falan diye dönüş geldi
burada karadumanın komplolarına tepki gösterdim diye nikimle dalga geçildi patronun adamı olmakla itham edildim bazıları için pozitiflik sanırım toz pemle hayaller kurmak ve o yolda yürümek geliyor sanırım ama hayat hiçte öyle toz pembe değil olmadığını anlatmak asıl pozitiflik neyse bunların artık bi önemi yok izleyip göreceğiz ne olacağını
Yok dalga geçmiyorum patron dahil hepimiz aynı gemideyiz... nasıl bu izo nun ALTIN çıkarılacak arazi si bolmu? Şimdiden Ortaklık hazırlığı yapalım
DUA-L22 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen SPK nin nasıl kucuk yatırımcıyı kistrittiginin farkında değilsin sanırım.
Borsa dışında zoraki 98 bulacak
Borsa dışında satma hakkı ortaklıktan çıkarma hakkı değerleme raporu ile oluyor
Bu raporu şirket hazırlıyor SPK onayliyor
Çetelerin elindeyiz
Bakın bakalım borsa dışında fiyatlar nasıl belirleniyor .Umarım ortak bırakır bizi bende razıyım .bu adamların nesine guvenecen daha 3 kuruş çalmak için uğraşıyorlar .ya 3 yıl sonra 10 TL den ortaklıktan cikariyom derse ne olacak degerleme raporu kendi elinde
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20141112-7.htm
MADDE 6 –*(1) Ortaklıktan çıkarma ve satma haklarının kullanımına ilişkin süreçte bedel Türk Lirası olarak tam ve nakden ödenir.
(2) Ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılmasında satım bedeli olarak;
,
2) Borsada işlem görmeyen pay gruplarının her biri için; işlem gören sadece bir pay grubu bulunması durumunda bu gruba ilişkin olarak bu fıkranın (a) bendinin (1) numaralı alt bendi hükmü çerçevesinde tespit edilen fiyat, işlem gören birden fazla pay grubu bulunması durumunda ise bu gruplara ilişkin olarak bu fıkranın (a) bendinin (1) numaralı alt bendi hükmü çerçevesinde tespit edilen fiyatların aritmetik ortalaması,
b) Payları borsada işlem görmeyen ortaklıklar için, her bir pay grubuna ilişkin fiyatın tespiti amacıyla hazırlanan değerleme raporunda belirlenen bedel
dikkate*alınır.
(3) Satma hakkının kullanımına ilişkin adil bedel ise,
b) Payları borsada işlem görmeyen ortaklıklar için bu maddenin ikinci fıkrası çerçevesince hazırlanan değerleme raporunda belirtilen bedel ile*hakim*ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten önceki bir yıl içinde Kanunun 26*ncı*maddesi çerçevesinde zorunlu pay alım teklifi yapılmış ise bu fiyatın karşılaştırılarak bulunan en yüksek bedel
olarak*kabul edilir. Bu maddede belirtilen süreler içinde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak Kurulca Kanunun 101 ve 107*nci*maddeleri uyarınca işlem yapılmasına karar verilmesi durumunda, bu süreler hesaplama dönemlerine*dahil*edilmez
Sağlık olsun
Çakalların için de kaldık. Ne yapmak mantıklı satsak mı? arazi si de yoktur altın cıkaracak değerli olan
Bunlar gecen hafta zarar acikladi borsadan cekilse zarar falan aciklamaz Sana Selpak Nesacefe gibi urettigi malda ticari isimle ozdeslemis marka bende hisse var az biraz. yapiyorsa ortak yapsin ucuza da satmaya niyetim yok %98 falan toplamaya calisirlarmi mechul ama 20.12 ile iyi tezgah dondu bakalim pay alim falan olacakmi gecen hafta spk kararindan sonra iyi toplamislardir. Ytd
Sen satamican ortak kalacan benim gibi ama borsa dışında 98 i bulup ortaklıktan çıkarma hakkı var .borsa disiinda 98 i bulup ortaklıktan çıkarma yada satma hakkı kaç TL olur o önemli onu bana açıklayacak varsa sonuna kadar devam
Çetelerin eline düştük dostlar burada iki adam çok uyardı bizi
Kendi düşen ağlamaz hepimiz kendimiz düştük
Karaduman o bu Faso fiso herkes kendi kararını kendi verdi
Karaduman zaten boş yazıyordu
Tek şansımız 98 işi onada pek ihtimal vermiyom ama insAllah sonuna doğru olur
Yoksa yazık olacak hepimize tahta 20.10 dan kapanacak
Sonrası meçhul
*
Borsamız, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu 67. Maddeye dayanarak ”kota alınma, kottan çıkarılma ile borsada işlem görme ve işlem görmenin durdurulması; emirlerin iletilmesi ve eşleştirilmesi; gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yükümlülüklerin zamanında yerine getirilmesi; Borsada işlem yapma yetkisinin verilmesi; disiplin düzenlemelerinin yürütülmesi; Borsa gelirleri ile bunların tahsili; uyuşmazlıkların çözülmesi; Borsa, borsanın pay sahipleri ve/veya piyasa işleticisi arasındaki muhtemel çıkar çatışmalarının önüne geçilmesi; Borsaların, işletim, denetim ve gözetim sistemleri; piyasa oluşturma, işletme ve yönetilmesi” faaliyetleri kapsamında görev ve yetkisi çerçevesinde çalışmaktadır.
*
Menkul kıymet fiyatlarını ve yatırımcıların yatırım kararını etkileyebilecek tüm gelişmeler Sermaye Piyasası düzenlemeleri çerçevesinde sorumlularca Kamuyu Aydınlatma Platformu web sitesinde (www.kap.org.tr) yayımlanmakta olup, bu çerçevede, ortaklıkların açıklama yapma yükümlülüklerine ilişkin sorumlu oldukları düzenlenmiştir.
*
Diğer taraftan, Borsamız piyasalarında işlem gören paylarda gerçekleşen her türlü fiyat ve miktar hareketlerinin, Borsamızda kurulu olan ve belirli kriterlere göre çalışan gözetim sisteminin yanı sıra, bu paylar hakkında Borsamıza ulaşan ihbar ve şikayet başvuruları ile yazılı ve görsel basında yer alan haberlerin de dikkate alınması ve değerlendirilmesi suretiyle izlenerek incelendiğini, şüpheli bir hususa rastlanılması halinde konunun yetkili mercii olan Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) iletildiğini ifade ederiz.
*
Sermaye Piyasası Kanununun yürütmesi*Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılmaktadır. Başvurunuzu, aşağıdaki iletişim bilgilerinden veya*http://spk.gov.tr/Sayfa/Index/4*linkinden Sermaye Piyasası Kuruluna da iletebileceğiniz hususunda bilgilerinizi rica ederiz.
*
Saygılarımızla,
*
Sermaye Piyasası Kurulu İletişim Bilgileri:
Tel********* :*312- 292 90 90
Faks****** :*312- 292 90 00
Adres*** : Mustafa Kemal Mah. Eskişehir yolu 8. Km Balgat/ANKARA
www.spk.gov.tr
------------------------------
Bu elektronik postada(yazılı dilekçede) yer alan bilgiler Borsa İstanbul Anonim Şirketi tarafından bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Bu bilgiler, herhangi bir yatırım aracının alım-satım teklifi, tavsiyesi, getiri vaadi olarak yorumlanamaz. Bu elektronik postadaki (yazılı dilekçedeki) bilgilere dayanarak 3. kişiler tarafından alınacak yatırım ya da benzeri kararların sonucunda bir zarar doğması halinde Borsa İstanbul Anonim Şirketi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Burada yer alan bilgiler, Borsa İstanbul Anonim Şirketi tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bununla beraber, bilgilerin doğru, güncel, güvenilir, eksiksiz ve hatasız olduğuna dair bir beyanda bulunulmamaktadır. Şüpheye mahal vermemek adına, Borsa İstanbul Anonim Şirketi’nin söz konusu kaynakları kullanmasından dolayı 3. kişiler tarafından yöneltilen herhangi bir hak veya iddia olması halinde herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
*
*
From:* [mailto:
Sent:*Sunday, August 11, 2019 10:27 PM
To:*bist-web <bist-web@borsaistanbul.com>
Subject:*01276-11082019/Yatırımcı Soruları/Bireysel Yatırımcı/
*
Sayın BIST yetkilileri ; borsaya yatırım yapmis bir birey olarak , SPK ve yetkili kurumlar aracılığı ile, anlam veremedigim ,hiçbir yatırımcının akil sır erdiremedigi şekilde, mağdur ediliyoruz . Ben ; izocam holding , bistte, işlem görüyor diye 23 tl den hisse aldım, yatırım yaptım .ancak borsa 84 binde iken ve izocam holding hissesi 10 yıllık tarihi dip noktası olan 19 TL ye değer değmez ,ana ortak ,ani bir firsatcilikla ,"ben borsadan kottan çıkmak istiyorum "diye bir haber yolladı .bunu yapınca son 1 aylık aorttan, hissemizi alma hakkı kazanmış .3 ay önce yada 1 yıl önce bunu aciklasa ,27 TL 30 TL fiyat çıkacakken BIST dipte iken fırsatçılık yapıp ,20 TL den ya hisseni ver yada borsa dışında ortak olarak kal ,dayatması yapılıyor .ve bu kucuk yatırımcıyı gasp etme, küçük yatırımcının hakkıni çalma girişimine, ne yazikki SPK onay verdi .Bizler küçük yatırımcı olarak şok olduk, nasıl böyle fırsatçı bir atağa SPK göz yumdu .Bu haksızlık karsisinda, hakkımızı göz göre göre bariz olarak, gaspa göz yumanlari ,100 lerce yatırımcı Allah'a havale ediyoruz. Benim hakkım gasp edildi .3 ay önce 24 TL olan hisse son 5 yıllık aortu 27 TL olan izocam hisseleri, zengin patrona 20 TL den firsatcilikla peşkeş cekiliyor . BIST ,12 yıl önce ,12 dolardan alınıp Koç holdingten alınıp ,6 kat buyuyen izocam aş hissesini ,20 TL fiyatla kottan çıkmasına izin vermesin.lutfen hakkımızı hukukumuzu gasp ettirmeyin . Küçük yatiriimcinin 3 kuruş parasını, yabancı milyardetrerin çalmasına vesile olmayın. Spk nin yaptığı hak yeme düzenine, BIST alet olmasın . lütfen size yapılacak bistten çıkış başvurusuna bu şartlarda izin vermeyin
[http://www]
Bu e-posta mesaji, mesajin alici kisminda belirtilmis olan kullanici icindir. Mesajin alicisi siz degilseniz -dogrudan veya dolayli olarak- mesaji kullanmayiniz, acmayiniz, dagitmayiniz, yazicidan dokumunu almayiniz veya herhangi bir kismini kopyalamayiniz. Yanlislikla bu mesaj size ulasmissa lutfen, siliniz ve tüm kopyalarini yok ederek mesaji gonderene acilen haber veriniz. Bu mesaj icerisinde belirtilenler sadece gondericinin kisisel gorusleridir. Bu gorusler Borsa Istanbul A.S.’nin goruslerini yansitmadigi gibi, Borsa Istanbul A.S.’yi baglayici da degildir.
This email is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed. If you are not the intended addressee of this message, you should not use, open, disseminate, distribute, print or copy this e-mail. If you have received this email in error, please delete it from your system and notify the sender immediately. Borsa Istanbul does not accept any legal responsibility whatsoever for the contents of this message. Any opinions contained in this message are those of the author and are not given or endorsed by Borsa Istanbul.
Borsa Istanbul A.S.
Sanırım BIST başvurusu prosodur gereği olacak işleme SPK izin verdi zaten
Bana borsa İstanbul'un yolladığı cevaptan bunu anladım
birileri 20.18 den tum satislari karsiliyor.
E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugun anladigim pazartesi cagridan satacagima diyip acip piyasadan satarim diyen cok oldu.satan bayagada oldu.simdi en dibi gorduk sonunda arkadaslar.bunun daha kotusu yok.
Patron kıs kıs gülüyordur. Nasıl ky ye eşşeği ni kaybettirdim diye... Yalnız kendimi iyi hissediyorum Patron..... senin gibi kabiliyet li zeki bir insanla hatırı sayılır bir şirkete ortak olmaktan
Simdi burda herkez inatlasiyor satmam vermem falan.izocamdaki hisseniz paraniz uzun yillar unutabileceginiz bir parami.ha sahsen benimki yillarca tutabilecegim bir para.ama surdan vermem burdan vermem diyipde algi yapmayin.uzun zaman kalamiyacak var ise satmasi en asikardir.
Benim suan tek umudum cagri sonrasi %98 bulmasi.yada borsadan cikmadan once belki gonullu cagri yapmasidir.
Umarim %98 bulur.bulmazsa gercekten isimiz zor.simdi bu patron kim bilir bizden hisseleri almak icin ne pilanlar yapiyordur.bunlarin danismanlari vardir.turlu turlu planlari sahnededir.karismizdaki mezarci bir patron.boylelerinide gorduk.yanliz tezgahi cok iyi oturtdu.
Bu planlari tutarsa %95 altinda halka acik diger sirketlerde aynisi yapacaktir.cunku guzel taktik.bu sekilde bayaga ky dayanamayip satar.satmayanda nasil olsa borsa disinda dayanamayip satar dusuncesinde.ky pisikolojosini cok iyi biliyor adamlar.
Burda karadumani elestirdigimde bana gulenler vardi.benimle dalga gecenler vardi.simdi ne oldu kim hakli cikti.nerde karadumaniniz.gorevi olumlu haber pompaliyip ky 23 ustu almasina sebeb oldu.simdide kayboldu ortaliktan cunku gorevini tamamladi.
Arkadaşlar ya 98 bulup ortaklıktan çıkacak...
Ya da kot dışında ortaklığa devam edeceğiz..
Bunun dışında şu 20 günlük süre içinde toplayabildiği kadar toplayacak...98 toplarsa eğer 27 civarına kadar çıkarır hisseyi
Satma hakkı fiyatı o rakamlara yakın ..
Toplamaz da kot dışına çıkarsa ttk ya göre değerlendirilir sonrası oluşacak bir ortaklıktan çıkarma...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Karadumanı bırakın işimize bakalım.Adam bizim gibi KY ve para kazanmak için yola çıkmış 80 milyonluk ülkenin kurumu bu kadar adaletsiz karar vereceğini nasıl düşünsün.
Karaduman ı niçin eleştirdiniz hırsız var diye bağıran bir adam olduğu için mi? Peki şuan hırsız var mı?
Kim ne derse desin ben bu sürecin sonraki sürecin ön şartı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu çakallar kesin 98'i toplamışlardır önceden ama ky dın elindekini almak için son ana kadar toplamamış taklidi yapabilirler. Her türlü hile var çünkü. Bundan sonra tamamen psikolojiye oynayacaklar dedim öyle oldu. Bunlar tamamen benim düşüncem olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Bundan sonra yazmak da istemiyorum zaten. Sadece birisi hayrına her gün matriks alım satım paylaşırsa çok makbule geçer. Hayırlı haftasonları diliyorum herkese.
Başka şekilde yapamazlardı. Çünkü %95 toplanmış sığ bir hissede daha da basıp toplama yapamayınca (yani basarken verdikleri ne zaman topladıklarından fazla olmaya başladı)... Kottan çıkma sürecini başlatmak zorunda kaldılar. Dikkat ederseniz olumlu giden hiçbir olay yok. Fiyat malum 10 yılın dibi, pardonlu bilanço, son iki dir arka arka ya eksi bilanço lar, Kottan çıkmak isteme gibi durumlar
Benim anlamadığım nokta 4 üretim tesisi toplam 200 bin M2 ye yakın duran varlıkları 150 milyon TL çok komik deilmi
Arazi arsalar 5 milyon TL değerinde
Yahu dandirikten tekstil firmaları bile makina cihazları 250 milyon TL iken 4 tane son sistem fabirkanin makinaları 85 milyon TL
Yazık yahu göz göre gore gasp ediliyoruz
Bence hemde devlet kurumları aracılığı ile
Benim görüşüm budur.
Ya patronlara ne demeli fransiz ortak 180 bin çalışanı sıkı durun 41 milyar euro hasılatı olan bir gurup
Kuveytli ortak bundan az deil
41 milyar euro yu aklımızla hayal edebiliyonuzmu
Türkiye'nin 2018 ihracatı 168 milyar dolar
Yani Fransız ortak Türkiye'nin 4/1 i kadar gelir elde etmiş
Çok zengin oldumu insan işte insanların 3 kuruşuna göz diker diyecem ama bu adamlar bu işleri birine vermişlerdir
Kendileri ilgilenmez https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fba06c593e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ef27d00391.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f52b1a95fe.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...57e123af5f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e74bbd9781.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7302605814.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e16e53d23f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9a7e7cb282.jpg
PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu patronlar g8 de yada başka bir platformda cumhurbaşkanına konuyu ilettilerse işi bitirmislerdir.
Bizde burda debelenir dururuz.
https://www.dunya.com/sirketler/30-m...-haberi-419610
İzocam 2017 yılında Aksaray a fabrika kurmak niyetinde idi ancak gercekkestirmedi bunun için teşvik belgesi aldı 30 milyon eurolardan bahsedildi 1 fabrika kurmak için
Şu an izocamda 4 fabrika biliyorum ben
Ve bu 4 fabrikanin duran varlıkları 150 milyon TL
1 fabrika kurmak 30 milyon Euro yani 200 milyon TL
Hadi bakalım bu bilancodaki duran varlıklar 4 fabrika makina teçhizat tasitlar 150 milyon TL
Yersen
4 fabrikayı ve makinelerini arsslar dahil kurabilmek en az 400-450 m dolar eder...
Marka değeri
.yetişmiş elemanı
Pazar üstünlüğü
Bunlar da ayrı değerler..
Tmm kar açıklamıyor ama kasada 100 m nakit te gözden kaçmıyor...
Verdiği 20.12 nin 5 tlsi zaten kasada nakit duruyor..
O da ayrı bir olay..
Piyasalar düzeldiğinde bu şirketi 1 m dolara satar bunlar...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Karaduman arkadaşımızın Niki hala engellimi yoksa hisseleri satıp çıktımı.
Yabancı faktörünü gozardi ettik yabancı yatırımcılara sürekli kiyak yapıyor SPK
Yatırımcıyı dusunurmü
İzocam holding onayı aldı çok rahat
Yüzde 98 peşine neden düşsunki
3 yıl hangi hissedar hissesini vermeden ortak kalacak.
Borsa dışında çok rahat bulur 98 i
Keşke bulmasa borsa dışında herkes korkar bıkar verir
Ben şahsen şu an bistteyken 98 i bulmasını isterim tabiki bizim için iyi olur
Ama bulamazsa borsa dışına çıkarsa borsa disiinda gaaranti ,98 i bulur
O zamanda bir halta yaramaz.
Adam bizi ortaklıktan atar
Fiyat olarakta değerleme raporu ve son 1 yılda yaptığı zorunlu pay alım teklifi hangisi yüksekse fiyatı çıkıyor sanırım
Buda değerleme raporu ne cikarki 20.10 dan fazlamı çıkar
İki ucu boklu degnek
Küçük yatırımcıyı kistirdilaar
Aliscaz bu duruma kendi düşen ağlamaz
25 TL den vermedik hakkettik .
Patron süreci yonetse belki insaflı çıkar pay alımı yapıp borsada 98 bulur diyecem de
Kim bilir kimler yönetiyor süreci mağduriyet falan dinlemez bunlar
Sonuna kadar devam
Borsa dışında ortaklıktan cikarilabikmesi çok kötü oldu bunu hiç hesap edemedik
Adam bistte deilde borsa dışında bizi ortaklıktan atacak ve mağdur olan gene biz olacaz
Bende bu şirkete ortak olmak isterdim uzun yıllar borsa dışında
Ama borsa disindada bizi ortaklıktan atabiliyormus .
Borsa dışında yüzde 98 i bulursa ortaklıktan çıkarma ve satma hakkı değerleme raporu ile belli oluyor
Buda benim için acabalar doğuruyor
İlk başlarda ne güzeldi
Hayal kırıklığına uğradık
Süreci bilmeme rağmen basiretim bağlandı
Şu biste tövbe etmek lazım
Spk kucuk yatırımcıyı korur adil fiyat çıkarır diye saf saf düşündüm
Sağlık olsun giden para olsun
RABBİM SAGLİK SİHHAT VERSİN ACİ VERMESİN
PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsa dışında ortakliktan çıkarma hakki varsa yine aynı kurallar geçerlidir sanirim. Yani son 5 yıllık ortalama fiyat en yüksek fiyat olabilir.
Ama şirket 3 yıllık sürecin sonunda bu hakkını kullanmak isterse otomatikman 5 yıllık ortalama fiyat da geri gelecek.
İşiniz zor sayın dostum. Ben hurgz da spk nın yatırımcıya attığı kazığı bildiğim için (kazık yiyenlerin arasında bende vardım) baştan beri temkinli yaklaştım ve bunu burada da paylaştım.
Malesef burada şirket değil (şirket yasal hakkını kullanmak istedi) spk yatırımcının hakkını yemiştir.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen üstadım şirket hakkını kullandı ve SPK 30 TL dese dahi bu işi yurutecekti
Ama SPK yatırımcının hakkini yedi
Farkındayım oysa ben spk mağdur etmez düşüncesindeyim
Arkadaşlar SPK.hurriyette resmen hukuksuzluk yapmıştır.kararini okuyan arkadaşlar hukuki gerekçe yazamayarak
Bu işi yapmıştır.
İzocam özelinde şu ana kadar bir hukuksuzluk yok sizde şirket sahibi olsanız bu hakkınızı kullanmazmisiniz.
Pay alım teklifi süreci ve ertesinde neler
Olacağı hususunu öngören veya görmeyen yatırımcılardan birileri kaybedecek birileri kaybedecek oyunun
Kuralı budur.
Birileri kazanacak
İnsAllah dediginiz gibi olur Ali bey
Siz hala umutlusunuz sanırım