Dolar 7,40 direncini kırar kendini yukarılara atarsa, altın ve gümüşün de yükselişi hızlanabilir.
Printable View
Dolar 7,40 direncini kırar kendini yukarılara atarsa, altın ve gümüşün de yükselişi hızlanabilir.
Bundan sonra gümüş ne olur? Daha yükselir mi?Buradan gümüş düşer mi? Gram gümüş ne olur?
Ekonomist Tunç Şatıroğlu yorumluyor
[IMG]https://i.hizliresim.com/tRO2fJ.jpg[/IMG]
https://www.youtube.com/watch?v=5lUt9DWzIvw
Fon yönetimi uyuyor. Gram gümüş artıda uçuşa geçmiş, bu ise yerinde sayıyor
Şu anki yerin 55 ler olmalıydı
dolar koptu gidiyor, bu da nasıl olsa kopacak.. yavaş ve emin adımlarla gitsin. hızlı yükselince kâr satışları geliyor çabuk düşüyor. Ekonomistler şu anda ons fiyatı 27 dolar olan gümüşün 30 dolara varacağını öngörüyor. Gün ola harman ola, bakalım önümüzdeki zamanda neler olacak göreceğiz.
Ons fiyatı geçen ay yani 10 Ağustos'ta 29 dolara yakın vurduğunda, fon fiyatı da 63'leri gördü. Bunu unutmamak gerekiyor :)
gmstr de işlem yapanlar bu fon borsada şişirilmiş.....gerçek fiyatı ederi bu adresten takip edin.....
http://www.gumustr.com/gumus-fonu-fon-bilgileri
Borsada da bir çok batak şirketlerin hisse senedi fiyatları o kadar çok şişirilmiş ki, zarar ziyan içinde olan şirketlerin hisseleri tavan tavan giderken, kâr eden şirketlerin de hisse fiyatları düşük. Bu söylediğiniz şu anda ki piyasa için maalesef geçerli değil. Ama söylediğiniz yanlış da değil. Gümüşün gram fiyatı ile fon fiyatı arasında biraz fark var.
Gümüş temin etmeden fon satmaları yasal olmasa gerek. Arz talep meselesi. Bu fona talep yüksek ise asla yeterli gümüş bulamazlar
Bu fon aynı hisse senetleri gibi arz ve talebe göre işlem görüyor. Bu konuda forumlarda milletin kafası fazlaca karıştırılıyor
2 seneye kadar aşı bulunacak inşallah, ümidim yüksek
Borsa kaybettirir ancak altın ve gümüş uzun vadede her zaman kazandırmıştır. Yılların yatırımcısı olarak tecrübe ile sabittir
Sizede iyi akşamlar sayın karayel.
[IMG]https://i.hizliresim.com/6wTsaB.jpg[/IMG]
Günlük Grafiksel görünüm.
Altın ve Gümüş yorumu
izlemek için tıklayın === https://www.youtube.com/watch?v=DzqCMXfCygM
Zamanında meknizmayı yazmıştım.Şu andaki net aktifle işlem gördüğü fiyat arasındaki marj daha da açıldı.Net aktife yakın fiyatlardan gümüş almak isteyen bu fiyattan satar teb veya kuveyttürkten gümüş hesabı açar ordan gümüş alır.Ben öyle yaptım, arkadaşlar bu kadar marj mantıklı gelmedi bana.Marj kapanınca gene bu fona döneriz.
Hisse senetlerinden kazanmadıgım parayı bu fondan kazanıyorum. Al sat ile güzel kaxanç verdi. Allah bereket versin. Kazanmaya devam inşallah
Bugün hem gümüşte hemde fonda cuma bereketi olsun. Bol kazançlar
Gelen giden yatırım tavsiyesi veriyor. Ne akıllı ne iyi insanlar var, kendinden ziyade başkaları kazansın diye ugraşıyorlar. Allah razı olsun
[IMG]https://i.hizliresim.com/AAK0Jq.jpg[/IMG]
Fonun HAFTALIK pivot noktası 50.76
Yukarıdaki direnç noktaları sırası ile ; 52.46, 53.52, 55,22
Aşağıdaki destekler ise 49.06, 48.00 ve 46.30
Haftalık bazda teknik indikatörler güçlü al sinyalini koruyor.
Bu topiğe bu yıl en çok gönderi yazan forumdaş benim,gümüş daha çıkmadan bu fonu tüm ayrıntıları ile yazan benim,herhalde gelen giden tavsiye veriyor dendiğinde en son bana laf edecekler son zamanlarda al satla para kazanmaya çalışan forumdaşlardır.Bu fonun bir dinamiği var şu ara pahalı,nedenlerini de anlattım.
14 ocakta fon 22 23 lerde iken yazdığım bir diğer girdi,o zamanlar son zamanlarda forumda aktif olanlar yazı falan yazmıyorlardı.Gümüş yatırımları varmıydı onu da bilmiyorum.Ben 2 yıldır gümüşteyim ,yazdıklarımın hepsinin arkasındayım,bu fona yatırım yapmadan bu topiği en başından okuyun.Şu ara bu fon pahalı,net aktif değerinin yüzde 4 yukarısı normaldir.Fonu aradığımda fiziki gümüşü onlar da eb az yüzde 3 veya 4 yukardan bulabiliyoruz demişlerdi.
Şu anda 41.66 net aktif var.Yani 43 44 lira olmalı,üstü bence pahalı.
Hey allahım gümüş fiyatı ile korele olması gereken bir fonda grafikle al sat mı planlayacağız.Yarın gümüş geçenlerde olduğu gibi yüzde 15 düşerse zaten net aktif değerinin çok üstünde işlem gören fonun fiyatı ne hale gelir.Neyse ben gümüşte düşüş falan beklemiyorum,yönü hep yukarı teb den gümüş alımlarıma devam ediyorum,makas kapanırsa net aktif değerine yaklaşırsa bu fonda da alımlara tekrar başlarım.
Teb 6,45 ten satıyor şu anda. Buna bir de vergi var. Al sat için fiziki gümüş benim açımdan akıllıca bir yatırım degil.
Orta ve uzun vadede bu gibi durumlarda degerli madenlerin yükseldiği tabiki aşikar
Korona artarsa ihtimaline karşı fiziki altın ve gümüş almak da mantıklı
bende de var fiziki altın ve gümüş. Bankalar Alış satış arasındaki makası açmış.
Almak kolay, satta göreyim. Aradaki fiyat makası ve ödediğin vergiden dolayı hep zararda gösteriyor.
6 ay sonra satarım diyorsan söyleyecek bir şey yok. Allah herkesin kazancını bol ve daim etsin.
Ayrıca bu fon, gümüşün gram fiyatı ile paralel gitmesi gerekirken maalesef gitmiyor.
Sebebini kendi sitelerinde yazmışlar zaten. Bunu bu fona sahip herkes biliyor.
Açıkladıkları sebepten dolayı gümüş ile paralel gitmediği ve çoğunlukla arz/talep
dengesi üzerine fiyatlama yaptığı için grafiksel göstergeleri ileriki döneme not düşmek
adına zaman zaman paylaşıyorum.
Begenmeyen görmezden gelir geçer gider.. nedir bu hazımsızlık anlamak mümkün değil.
Bist'te bir hisse var. adı TKURU. Bu hisse 6 ay önce 7 liralarda iken şu anda 227 lira.
Ve şirket zarar ziyan içinde. Bilançosu berbat. Ama sürekli tavan gidiyor ne hikmetse :)
Bu Fona arada gelip birilerinin şişirilmiş demesi kadar komik bir şey olamaz.
Eeeee bu fon gümüşün gramının 6,5 ile çarpımına denk gelmesi lazım. Ama denk
gelmiyor işte fona talep fazla. Fon yönetimi yeterli gümüş yetiştiremiyor.
[IMG]https://i.hizliresim.com/QWpcrN.jpg[/IMG]
Bu arada size Baba tavsiye...
Gmstrf ye bulaşmayın....
Fon gümüş alabiliyor artik....
Dün 300 bugün 200 bin almışlar....
Alınca robot işliyor ve basıyorlar ama millet yine alıyor...
5 günde 1 milyon finans sattı millet aldı....
Denge fiyatına kadar bekleyin....
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hey allahım TKURU ile GMSTR kıyası yapılır mı,mantıklı mı.Biri hisse ,beklentisi olur, satışı olur karı olur ,onlarca faktör ve beklentisi olan bir mecra.GMSTR direk gümüş fiyatına bağlı fiyatlanan bir fon.Arada fon gümüş bulamadığından millet satmıyor fiyat yukarı gidiyor.Bunları yazdık daha önce.Gümüş 18 dolardan 30 dolara çıkınca millet fona saldırdı marj açıldı.Gümüş düzeltmeye girdi fonda gümüş buldu satıyor marj kapanmaya başlandı yüzde 4 marja kadar inme ihtimali çok büyük.Net aktif değeri 41 borsada 48 den satılıyor teb in veya kuveyttürkün en kazık marj farkıyla ve yüzde 1 devlet katkısı ile alınsa bile bu yüzde 20 lik marjdan ucuza alınır.Dediğimiz bunlar bunlara ekleyecek şeyiniz varsa yazın öğrenelim.Ben 2 yıldır gün gün kağıdı takip ederim gümüş artacak diye öngören ilk forumdaşlardan biriyim.Ben ne yazıyorsunuz anlıyamadım cidden.Halen de gümüş almaya devam ediyorum,gümüş artacak ama burdan alınmaz burda şu anda pahalı satılıyor,tebden almak daha mantıklı.
Teb'li ve gümüşlü hayatında başarılar ve bol kazançlar hkm. Gözü olanın gözü çıksın. Valla ben fonu buralardan alıyorum ve almaya devam edeceğim. Bugün 47,500 den biraz daha ilave ettim. Daha düşerse biraz daha ilave ederim. Gram Gümüşün 9 lu 10 lu fiyatlarında tekrar diyalog kurarız. O zaman bu fon kaç olmuş değerlendiririz.
Hisseden niye örnek verdim anlayamamışsın. Hisselerinde bir piyasa defter değeri var. Hisselerinin yükselmelerini destekleyen özsermayeleri, ödenmiş sermayeleri var, kâr ve zarar bilançoları var, işlem hacimleri var, borsada oluşmuş bir arz ve talep durumları var. Bu saydığım kriterlerin dışında o kadar çok hisse var ki, kat be kat pahalanmış.
Bu fonun da şu anki gümüş sıkıntısından dolayı halihazırda tıpkı bir hisse senedi gibi arz/talep piyasasına göre hareket ettiğini bir türlü kabul etmiyorsunuz. Kabul etmeseniz de bu fon talep olduğu sürece yükselmeye devam eder. Bu fonu fiziki gümüşle bire bir desteklemeleri mümkün değil. Ayrıca denge fiyatına gelirse de maliyeti yüksek olanlar için çok iyi bir maliyet düşürme fırsatı doğar. Bundan da korkmamak lazım.
O arz talep olayı nedeniyele geçen yıl eylülde de marj buna benzer açıldı,sonra fon gümüş buldu marj kapandı bu arada ben baya zarar yazmıştım,şimdi de yazdığım şey bu olay.