Az once Avrasya tünelinden gectim. Bomboştu. Mevcut ekonominin iyi olduguna yada olacagina şu noktada kimse inandıramaz. Bence parite kısa vadede düşse bile her şekilde çıkmaya devam edecek.
Printable View
Az once Avrasya tünelinden gectim. Bomboştu. Mevcut ekonominin iyi olduguna yada olacagina şu noktada kimse inandıramaz. Bence parite kısa vadede düşse bile her şekilde çıkmaya devam edecek.
sıfırdan iyi ama..
faiz sonları ters pozisyon almam gerektiği halde , faizi de kaçırmayayım diye epey bir kardan zarar ettim..
inanın ki bazen de faizin bitmesine 4 gün kala faizleri bozup kağıt değiştirdim..
hiç pişman olmadım..
mesela, son pozisyon; dolarları 1,0640 ile euro yaptım.. aynı gün 1,0675 pariteye çıktığında dolardan 1,5 ayda alacağım faizi bir günde verdi..
ama ben daha yukarı gidecek diye dolara geçmedim..
finansbank da parite değiştirirken de hiç bankaya gitmeye gerek yok..
banka müşteri temsilcin cebine mesaj yollayıp, şifre ile yönlendirip hesap değiştirmeyi onaylıyorsunuz..
aksilik mi oldu, sesli onaya yönlendirerek işlemleri gerçekleştiriyorlar.
sizlerde sağolun.
Umarım düşen bu kur burada yazan doktor bir arkadaşımızın yararına olmuştur.TL pozisyonunda kaldığı için doların yükselişinde baya morali bozulmuştu.Şahsen ben yükselince satamıyorum ne oluruz diye düşünmekten,kur düşünce de daha düşer mi diye alamıyorum.
3,60 üstünde seyretmeye devam ediyor. Şu an 3,6021
2 gün daha , ama hafif ama sert yükselmesi ,düşüş trendinden çıktığımızın teyit edilmesi olabilir.
Bu takdirde ilk hedef 3,75 civarı.
Avm lerdeki işyerlerinin çoğu boş , dolu olanlarında bir çoğu çıkmak için mecburen kontrat tarihlerinin bitmesini bekliyor . Yönetim fiyat indirimine gitse bile yeni kontrat yapmıyorlar . Hizmet sektörü alarm veriyor . Özellikle istanbul da istihdamın % 70 inin hizmet sektöründe olduğunu düşününce durum kritik seviyede ... İstanbulda ki hayalet sitelere hergün bir yenisi ekleniyor ondan sonra satabilmek için birbiriyle yarışa giriyorlar ama nafile ... 240 ay vadeyle konut satmaya çalışıyorlar oysa ki iş hayatında ki insanların 2 ay sonrası garanti değil . Bu şu anlama geliyor kısa zaman da bankalar türkiyenin en büyük emlak şirketi olmaya adaylar . Allah yardımcımız olsun ... Herkese bol kazançlar ..
kafa karıştırmak için 3.3 den bahsedenler var medyada ama 3.56 dan tepki çok güçlü oldu, alım için 3.5 altını bekleyen boşuna bekler bence.
yatırım tavsiyesi değil...
Bunların hakkından anca Powerpc gelir :yes:
Herkes bir şey istiyor ve istediğini yazıyor. Belkide şelaleye gitmek için trene son yolcuları alıyorlar.
kimsenin bir şey bildiği yok. bu bilgisayar çağında o grafiklerde hikaye.
Bugünler iyi günlerimiz. $/Tl hayal dahi edemeyeceğiniz seviyeleri görebilir. Şimdiden hazırlanmak lazım. Fırtına yaklaşıyor...
Yukardaki yazındaki bilgi kırıntısı ile başlıklara girip yazı yazıyorsun ya buna ben özgürlük derim işte...
Gençlik dönemimde beni buralarda görmek olanaksızdı. Hayat gailesinde çalışır dururduk.
Şimdiki gençleri anlamam mümkün değil.
İnternette aylak aylak dolaşıp ağlaşıyorlar.
Ya da terbiyesizlik yapma gayretindeler.
Sana gelince...
Neyse hala işim gücüm var benim...
İyi hafta sonları herkese...
Bana göre faiz ve dolar ilişkisini iyi değerlendirmek gerekiyor.
Ocak 2014 te faizler 525baz puan artırılmıştı ve o gün dolar gün içi oynaklığı yüzde 6 civarı olmuştu. 2.39 ları gören dolar, 2,5 ayda süzülerek 2,08 seviyelerine sonrasında ise 2.05 lere kadar inmişti.
Şimdi ise faizler farklı enstrumanlar kullanılarak artırıldı bence piyasa ne olduğunu anlayamadı ve günlük çok ani tepki vermedi. Sonrasında durum anlaşılarak dolarda kademeli düşüş geldi.
Faiz ve dolarda bir denge değeri var.
Bu dengelenmenin hangi kurda olacağını muhtemelen para piyasasını özümsemiş fazlaca bilgi sahibi olanlar hesap etmişlerdir.
Şu an bu denge aşağı kırılmış ve yukarı tepki gelmiş olabilir, yada henüz gerçekleşmemiş ve daha aşağıda olabilir, bu yükseliş teknik tepkiden ibaret olabilir.
Bu 3.30 ları konuşanlar ise geçmişteki faiz artırımlarına göre doların dengelenmesini gözönüne alarak yazıyorlar. Şimdi mesele şu, faizler çok mu artıldı az mı artırıldı.
Kısa vadede dikkatli olmak gerekir.
Bu müteahhitler iyice işin tadını kaçırdılar heryer reklam.. internet, TV , telefon heryerdeler. Kardeşim bu konutlarin satisina reklamlarin etkisi oluyyormu acaba gerçekten merak ediyorum.
eyvah eyvah, 1980 öncesine dönüyoruz.
türkiye almanya'dan ekonomik yardım istedi,
http://www.spiegel.de/politik/auslan...a-1136161.html
"Dolarda Düşüş Kaçınılmaz" başlığı her ne hikmetse, bir türlü kalabalıklaşamıyor.
Halen 4 yazı yazılmış...
Demekki doların akibeti belli. :)
Ak yönetim yanlısı üyeler, o başlıkta fırtınalar estireceklerine, buralar yazılanlara laf yetiştiriyorlar.
Yani...)
Eğlence burada çünkü, diğer başlıkta ancak "veresiye veren bakkal" misali boş boş otururlar. Varoş mahallelerde işsizlikten ve can sıkıntısından gelene geçene sataşıp, kavga çıkarmaya çalışan gençler gibiler. Neyse ki su çok güzel ve bizde eğleniyoruz.
Ben yükseliş tarafındayım. Benim risk algıma göre 2 Ocak 2017 tarihli döviz alış kuru olan 3,5338. Bizim için bir taban fiyat veren Merkez Bankası sayın başkanına sevgiler. Geçen yılda bir sanayici mb bize 2,75'den dolar versin demişti, o gün bugündür 2,75'i görmedi galiba.
burayıda troller basmış, 20 senedir piyasadayım şimdide bunların yaftalarını çekemem,blokladım geçtim.
20 değil isterse 30 yıl olsun yada 50 yıl işte kibir size hata yaptırır bunu demek istiyorum,