Aynen abi... 7.10 Aylık(buradan döndü), 7.35USD ise 3 Aylık pivot . Üzerinde iş yapabilir diye umuyorum.
Bakalım... En azından TL riskinden koruyor.
Printable View
Güzel abim...
Beni bilirsin. "Teknik analiz geleceği gösteren bir sihirli küre değil bence..."
Geçmişte neler olduğunu ve gelecekte neler olabileceğini gösteren bir veri seti sadece.
Geçmişte neler olduğu, geleceği ön görebilmek için yeterli olsaydı, USDTRY >=35, ONSUSD>=2500 olurdu.
Bu grafiklerin hiçbir zamanında Londra'da swap piyasasında sıkıştırılmış yabancı yatırımcı yok,
BIST tarihinde hiç bir dönemde bu kadar "yabancı" yatırımcıdan soyutlanmış bir dönem de yok.
Bir veri setini esas alıp kendine, oradan yürüyeceksin... RSI olur, MACD olur, Pivot olur, ortalamalar olur...
Şimdi basit bir soru sorayım sana...
Yıllık enflasyonu %100 üzeri bir ülke olsun.
O ülkede evi olan, 1 birime aldığı evi 2 birime satsın.
Diğer ülkede %5 enflasyon olsun...
Para birimleri sabit olduğu sürece...
%100 enflasyonu olanın gidip diğer ülkede X2 ev almasının önündeki engel nedir?
***EK: Ev dedim ama... Şirkette olur.
Senin şirketin enflasyon nedeniyle x2 olmuş... Kurda sabit...
-"Gel ben sana şirketimi beleşten vereyim mi?" diyecek sence %5 enflasyonlu ülke?
Bence cevap basit. Mevzuat :yes:
Mevzuatı aşabilseydim yaklaşık 10 yıl önce türkmenistana taşınacaktım.
Sınırlar beni bu ülke içinde tutmaya yarıyor. Arabın, afganın pakistanlının bu ülkeye doluşmasına engel değil.
Param mevzuatı aşabilecek kadar olsa olurda, o kadar yok malesef.
Almanın 7 euroya aldığı eti 15 euroya almam bu sebepten malesef.
Heeeeh... Çoğzel şey etmişsin...
Bizimkiler Irak tezkeresinde, Suriye' nin dağılmasında verdikleri katkı öncesi bunu düşüneceklerdi...
Bir ülkenin yasal devleti "sadece o ülkeye dışarıdan girenleri" değil, "o ülkeden dışarı çıkanları da" gözetir.
Sen-ben istesek çıkamayız mesela bu ülkeden...
Komşunun karısını sikmeden, huzuruna etkisini de hesaplamak lazım...
EK: Cinsiyetçi bir ifade oldu ama... Affola.
Sayın KısaVade hocam merhaba,
İngilterede GPH isimli şirket var GLYHO nun % 65 ine sahip olduğu. Uzun vadeli bakınca alınabilir olduğunu düşünüyorum. Nasıl alabilirim biliyormusun?
Amerikan piyasası değil ama ingiliz piyasasından soru geldi. :evil:
Çalışmadığın yerden sormadım umarım. :kahkah:
Selamlar abi.
"Çalışmadığım yerden" gelmiş haklısın.
İngiltere piyasasına dair fikrim yok. Ama Google amca QNB ve senin pek sevdiğin "İş" üzerinden alınabildiğini söylüyor.
Gelelim çalıştığım yere... :
M.KUTMAN bi ara; "Twitter feno" luğuna bile soyunmuş, (hisseye dair hemen herkese cevap veriyordu, ben de 2017 yılındaki yükselişi yakalamıştım, hatta laf soktuğum halde yanıt bile vermişti.) s.kmeyeceği eşeğe ot vermeyen değerli bir abimizdir. Bence...
Bana düşmez. GLYHO başlığında vardır mutlaka yıllardır takip eden manyaklar.
Ama ben KC tarafında hayallerimi gerçekleştirirsem, o arada da USD/GBP uygunsa...
Sen araştırır olur verirsen, 170' den gelirim GPH' a :evil:
Hocam biliyorsun GLYHO ile biraz ilgileniyorum. Tahta teknik bilmeyince benim için kör dövüşüne döndü, inatçılığımı da bilirsin. :plc:
Fısıltılar asıl işin GPH da döndüğünü söylediklerinde GPH bu fiyatlarda değildi.( 80 - 90 larda idi ) GLYHO ya yansımaları konuşuluyordu.
Bende çok sivriyim ya Akbank'tan kar bekleniyorsa niye sahol alayım akbank alayım diye düşündüm. Nasıl alabileceğime bir bakayım dedim.
Not: satır arasına sıkıştırdığın 170 i görmedim değil. :ok:
Not 2: KC de hedef büyük mü?
İlgini biliyorum abi. Deee bu tahta Kutman tahtası, "yıllardır takip edenler daha iyi bilir" diye şey ettim.
Para kazandırdı kazandırmasına ama... 3-5 ayda "İllallah" dedirttiğini hatırlıyorum...
Not'a not: Göreceğini bilerek yazdım zaten. :yes:
Not 2' ye not: KC' de amaç USDTRY riskini almamak(veya TL bazında getiri idi. %35 civarı aldık şimdilik şükür... Olursa USD bazında da bir miktar daha prim güzel olur +%50 gibi...).
Amaç kümülatif getiri her zamanki gibi. %50 daha alırsak senette;
Yine kümülatif açıdan, %230 gibi bir rakama denk getiri elde ederiz.
Seçim, TRY, Ülke gündemi vb riskini almadan.
Diye düşünüyorum ben...
Teşekkürler.
Sayın KısaVade hocam,
Kutman'ın GLYHO sundan bugün 11,36 ortalamayla vedalaştım. Kutman ettiğin kar, kar mı laaynn diye ardımdan güler mi?
Bölgenin haritası sende varmı?
Geri dönerse hangi limanda bekliyeyim?
Abi selamlar. O bölgenin harita bende yok.
Yukarıda da yazdığım gibi... Topiğinde şirketi takip eden bir sürü arkadaş mevcut. Onlar daha iyi bilirler.
Öte yandan da genel geçer kullandığım pusula;
11.44 de mini bir direnç var, "12,25'de ikili tepe yapmazsa ardından bakarsın" diyor.
Sonra 13.71 eski zirve falan işte...
https://i.ibb.co/ncKGHSK/glyho.png
Hazır hesaba giriş yapmış, klavyeyi ele almışken...
Sosyal medyada ve burada, başta seçimler olmak üzere, her mevzuuda(hisse, endeks, viop, değerli maden, fx...),
"-Ben demiştim, şimdi zart-zurt..." diyen beyin yoksunlarına selam ediyorum.
Her etmeni, etkeni, değişkeni, motivasyonu, bilinmeyen her şeyi de biliyorsun. Bravo.
Bir de trip atıyor başka görüş bildirine...
-"Ama ben demiştim..."
-Senin nöronlarına sıçayım.
EK: Yukarıda sözünü ettiğim fikir beyan edenler değildir!
Beyan ettiği fikri aşırı önemseyenlerden söz ediyorum...
"Ben öyle dedim ama... Millet şöyle yaptı, şimdi müstehak",
"Ben X öyle dedim ama... Millet yine de oy verdi..."
Benzeri...
Sayın KısaVade hocam,
sevdalanduum, sevdalanduumm. :whistling:
Sarı gaciya sevdalandum. Bir müddet sonra abisinin evden gideceğini, serbest kalacağını düşünüyorum
Bu sevda 1 ila 1,5 yıl sürecek sanırım. Kaçlardan çıkma teklif edeyim? :(
Çok naz yapar mı? :p
Hocam yukarıdaki mesajıma ilave olarak hatırlatma yapayım.
Grafilkere saatlik değil günlük, haftalık falan bakalım (özellikle tahmini düşük seviyeyi bulmak önemli )
Eylül - ekim ayında bolu dağının altında bulunacak tonlarca altını hesaba katmayalım. :evil:
:he: Eyvallah abi... Sen öyle diyorsan.
Benim ekranımda olay şöyle...:
1903(Beşiktaaşşşşş :kalp:) seviyelerinde bir kaç periyodun birden ortalama vb. desteği mevcut.
Lakin ikili dipte de gözü var gibi şerronun. Oralara gelirse aşağı bir pinle, Fibo desteği de dahil 1890-1850 aralıklarındaki desteklerine çekilebilir.
Bence...:
https://i.ibb.co/ZV7GdvN/gold.png
Sarıgacının mahallesinde dolaşmaya başlamıştım.
Abisine yakalanma ihtimali olsa da sokağına da uğrayayım.:whistling:
Saolasın a be
16:55 de çikilop abi...
Bu ara 3 büyüklerin hepsini mutlu edecek gibi :evil:
https://i.ibb.co/f1WSW4f/gold.png
Şimdi #Altın #Gold buradan kalksa...
Teknikçileri zengin edeceğinden... Kalkmaz şerro... :rules:
https://i.ibb.co/2KsnB6J/gold.png
1890....
1880....
1870....
1860....
1850....
Gül döktüm yollarına, gel artık kollarıma :whistling:
https://www.youtube.com/watch?v=O6F0jPp2GJU
Teknik grafik yapıştıramıyorum. Bari şarkı yapıştırayım. :evil:
Ben yılların balığıyım biliyorsun.:one:
Yoksa çoktaaann ızgara olmuştum. :kahkah:
PAXG son 24 saatte 1899 un altını görmemiş.
Birkaç gün önce 1891 görmüştü. Tam senkronize çalışmıyor. Geçen gün 15-20 USD fark oluşmuştu.
Sayın KısaVade hocam,
1890 lar geldi. Belki gelmeden erken döner diye 1895 e de alış girmiştim. Trol ağının göz aralıklarını kapatıyorum. :one:
Herkes aynı şeyi düşünürse alım satım piyasası zorlanır. Herkes inandığı gibi davransın.
Tartışmaya değmez. Bizim bir bence miz var biliyorsun. :ok:
Üstadım muhabbetimizde belirttiğim gibi...
Bu defa başka bir yol izleniyor! (Geçmiş kriz tecrübesi olanların çoğu söyle bilir: Önce kur atağı olur, sonra emtia fiyatları buna göre fiyatını bulurdu zamanla.)
Şimdi tüm emtiaların fiyatı, devalüasyon fiyatını önceden gördü. Ezcümle "insider" memleketi olduk.
USDTRY kuru / enflasyon korelasyonu bilerek bozuldu USD lehine Aralık 2021'de.
Sonra görece kapalı ekonomi, piyasa koşulları oluşturuldu. Geldiğimiz nokta ortada.
Teorik olarak olağan koşullarda 4x.xx vb benzeri değerler doğaldır kur için.
USD bazlı hemen her şey iyidir kanımca...
https://i.ibb.co/ZHQyqgX/usdtriryy.png
Sayın KısaVade hocam,
Bunca yıllık mücadele sonucunda teknik grafiğe sadece yatay çizebiliyorum.:kahkah:
PAXG ye yatay çizince 1865 dibinin dibine gelmişiz. :p Burdan ikili dip tepermi?
Birde diğer dikkatimi çeken PAXG ons altının 15 $ kadar aşağısında fiyatlanırken bugün 10 $ üzerinde. Şu an PAXG 1872, ons altın 1863 civarı.
Şarjörde kalan mermilerin canı sıkılıyor. :one:
Sence dönüş başladı işareti olarak neye dikkat edebiliriz?
Abi selamlar.
Ameriga'lılar, 30 yıllıkları da dahil, "garanti liman" denilen her vadede, faize boğdular piyasayı.
Kimsede risk iştahı kalmadı. Bizim piyasa hariç :evil:
Benim ekranımda 1840-1850 arası iyi görünüyor; toplamak, ortalama yapmak vb. uzun vade aksiyonlar için...
https://i.ibb.co/YdRgvbL/gold.png
NOT: PAXG' yi referans alma abi bu mevzuu için. Sığ ve volatil bir piyasa o... Altını temsil etmek adına.