Güzel abim...
Beni bilirsin. "Teknik analiz geleceği gösteren bir sihirli küre değil bence..."
Geçmişte neler olduğunu ve gelecekte neler olabileceğini gösteren bir veri seti sadece.
Geçmişte neler olduğu, geleceği ön görebilmek için yeterli olsaydı, USDTRY >=35, ONSUSD>=2500 olurdu.
Bu grafiklerin hiçbir zamanında Londra'da swap piyasasında sıkıştırılmış yabancı yatırımcı yok,
BIST tarihinde hiç bir dönemde bu kadar "yabancı" yatırımcıdan soyutlanmış bir dönem de yok.
Bir veri setini esas alıp kendine, oradan yürüyeceksin... RSI olur, MACD olur, Pivot olur, ortalamalar olur...
Şimdi basit bir soru sorayım sana...
Yıllık enflasyonu %100 üzeri bir ülke olsun.
O ülkede evi olan, 1 birime aldığı evi 2 birime satsın.
Diğer ülkede %5 enflasyon olsun...
Para birimleri sabit olduğu sürece...
%100 enflasyonu olanın gidip diğer ülkede X2 ev almasının önündeki engel nedir?
***EK: Ev dedim ama... Şirkette olur.
Senin şirketin enflasyon nedeniyle x2 olmuş... Kurda sabit...
-"Gel ben sana şirketimi beleşten vereyim mi?" diyecek sence %5 enflasyonlu ülke?
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Bence cevap basit. Mevzuat
Mevzuatı aşabilseydim yaklaşık 10 yıl önce türkmenistana taşınacaktım.
Sınırlar beni bu ülke içinde tutmaya yarıyor. Arabın, afganın pakistanlının bu ülkeye doluşmasına engel değil.
Param mevzuatı aşabilecek kadar olsa olurda, o kadar yok malesef.
Almanın 7 euroya aldığı eti 15 euroya almam bu sebepten malesef.
Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Heeeeh... Çoğzel şey etmişsin...
Bizimkiler Irak tezkeresinde, Suriye' nin dağılmasında verdikleri katkı öncesi bunu düşüneceklerdi...
Bir ülkenin yasal devleti "sadece o ülkeye dışarıdan girenleri" değil, "o ülkeden dışarı çıkanları da" gözetir.
Sen-ben istesek çıkamayız mesela bu ülkeden...
Komşunun karısını sikmeden, huzuruna etkisini de hesaplamak lazım...
EK: Cinsiyetçi bir ifade oldu ama... Affola.
Sayın KısaVade hocam merhaba,
İngilterede GPH isimli şirket var GLYHO nun % 65 ine sahip olduğu. Uzun vadeli bakınca alınabilir olduğunu düşünüyorum. Nasıl alabilirim biliyormusun?
Amerikan piyasası değil ama ingiliz piyasasından soru geldi.
Çalışmadığın yerden sormadım umarım.![]()
Selamlar abi.
"Çalışmadığım yerden" gelmiş haklısın.
İngiltere piyasasına dair fikrim yok. Ama Google amca QNB ve senin pek sevdiğin "İş" üzerinden alınabildiğini söylüyor.
Gelelim çalıştığım yere... :
M.KUTMAN bi ara; "Twitter feno" luğuna bile soyunmuş, (hisseye dair hemen herkese cevap veriyordu, ben de 2017 yılındaki yükselişi yakalamıştım, hatta laf soktuğum halde yanıt bile vermişti.) s.kmeyeceği eşeğe ot vermeyen değerli bir abimizdir. Bence...
Bana düşmez. GLYHO başlığında vardır mutlaka yıllardır takip eden manyaklar.
Ama ben KC tarafında hayallerimi gerçekleştirirsem, o arada da USD/GBP uygunsa...
Sen araştırır olur verirsen, 170' den gelirim GPH' a![]()
Hocam biliyorsun GLYHO ile biraz ilgileniyorum. Tahta teknik bilmeyince benim için kör dövüşüne döndü, inatçılığımı da bilirsin.
Fısıltılar asıl işin GPH da döndüğünü söylediklerinde GPH bu fiyatlarda değildi.( 80 - 90 larda idi ) GLYHO ya yansımaları konuşuluyordu.
Bende çok sivriyim ya Akbank'tan kar bekleniyorsa niye sahol alayım akbank alayım diye düşündüm. Nasıl alabileceğime bir bakayım dedim.
Not: satır arasına sıkıştırdığın 170 i görmedim değil.
Not 2: KC de hedef büyük mü?
Yer İmleri