OPB fontakip tablosunda %-9,42.
Printable View
OPB fontakip tablosunda %-9,42.
1 aydır boşa kürek çekmiş olduk yani, bir gecede hepsi gitti, sonradan alınanlardan da ayrıca zarar oldu, hisse fonlar, değişken fonlar onlar da aynı şekilde, demek ki bir yerden sonra kârı almak gerekiyormuş, geçen hafta kaç kere satış verip iptal ettim.
Şimdi daha da düşer mi diyerek ek alım yapmaya da korkuyor insan, ne yapacağımızı şaşırdık iyice.
Bugunlerde eib'de olmak vardi :)
Saygilar.
satış emrini dün sabah verdiysen faydalandın tabiki. ben yarından itibaren %25 rpd, %25 ija, %50 zpf(ziraat döviz sepeti fonu) yapmayı planlıyorum. her hafta %10 zpf alıcam. an itibarıyla alım iştahı ve kamu bankalarının deli gibi baskılama çabası eskisi kadar hızlı olmasa da tekrar yükseleceğine işaret. öte yandan kademeli olmakta fayda var dem'de ayrıntılar tecrübeler ortaya çıktıkça usd 9,5 yolculuğu başlayabilir. 11 fon alımında stop seviyem.
altın fonlarıda fena eksi yazacak gibi..
Gpg %+0.35 civari
Saygilar.
Yerli - yabanci fon isi bitmistir ,abd borsalari ust seviyede ,emtia lar keza oyle,bist malum.tek alterntif faiz malesef
tca -%26.05
Zpf -%22.73
Tecrübe yönünden kardasın, öyle düşün. Zamanında çok büyük bedeller ödeyerek tecrübe edinmiş biri olarak söylüyorum. :) En güzel öğretmendir, ama dersler biraz uzun sürüyor.
Bence yatırım dünyasında en önemli şey stratejimizin olması ve ona körü körüne uymak. Belli periyotlarla geri dönüp değerlendirme yaparak strateji başarılı mı değil mi diye kontrol edip, hedeflerimize ulaşamamışsak, değiştirmekten korkmamak. Ama hedefimize ulaştıysak da aç gözlü olmamak, benden bu kadar, biraz da başkası kazansın demesini bilmek.
Arkadaslar bu toabloyu is yatirimdan aldım IPV nin fiyat tablosu.bugunun fiyatı nasıl 20,16 oluyor anlamadım. Döviz düşüşünden etkilenmedi mi?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...89747beb1a.jpg
Erken değil çok erken seçim gelebilir.
Doların başı ezildi, fiyat artış hızı yavaşlıyacak.
Ama seçimden sonrası tufan olacak.
Belli bir miktar IPV ve OJT vardı. 14 Kasım'da daha da yükselir düşüncesiyle aldım.
. %25 i bugün gitti. Ana paradan da zararım var. Ne yapsam bilmiyorum.bu forumdaki herkes elindekilerinle bekle dedi. Herhalde en. iyi çözüm bu değil mi?zararına satıp RPD ye mi katsam diye bir planım var. Sizce bu daha uygun olur mu?
Bu arada fiziki döviz, fiziki emtia alırım diyenlerinde elinde kaldı fizikiler.Gecenin köründe satılamadı tabi.
Olağanüstü durumlarda özellikle fiziki emtia hiçbir işe yaramaz.
Elektronik döviz ve emtianın önemi ortaya çıktı, bir tıkla satıldı.
bir tıkla derken? akşam saatinden bahsediyoruz. fonu satmak 2 gün sürüyor, likit fon kapalı, viop kapalı, uygulama üzerinden al satta gece makas cehennem gibi %5 kesiyorlar yanlış bilmiyorsam. tamam -30 dan iyidir de bu çok istisnai bir durum. ha fizikiyi saklamak sorun işte.
Saat 22 de is yatirima bakM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Opb,opl,rpd bile varmi
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Of of niye boyle gecenki -%8.5 da yataydi M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu döneme kadar ne zaman düşüyor bu diye satış yaptıysam orta uzun vadede pişman oldum.
Kısa vadecilere bir diyeceğim yok ama uzun vadede mevduat her zaman kaybettirdi,
Döviz, altın borsa bir süre bezdirse bile durup durup bir ralli yapıyor, mevduatı falan silip süpürüyor.
Vade uzunsa hiç sorun görmüyorum.
Ama herkesin risk algısı ve beklentisi farklıdır, ona da birşey diyemem.
Yabanci fonlardan asla korkum yok!
Semsiye girdi zaten daha da girebilecegini dolar ayaginda dusunmuyorum
Ytd
Adamsın. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşında KORKMA diye başlamış. Korkmak YOK
Yerli Fon, Borsa, Kabaca yazıyorum Cuma -10 , Ptesi -10 , Salı -10 , toplamda -30 yaptı. Yabancı Fon, Ortalama Kabaca Cuma +5, Ptesi +5, Salı +5, Çarşamba Farazi Diyelim -25 Toplamda -10 yapmış olur. Gene kabaca %20 daha karlısın.
Ustad bu nedir ya yabanci yerli bist dolar her yerden tokatlaniyoruzM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sandıklar açılmaya başlanmış ilk sonuçlar
IJC %-24,99
IPJ %-24,81
Falan filan işte.
Ipv son fiyat 15,28https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...245f4e7fca.jpg
Sanirim-%24 tekabül ediyor
Hocam hesabınızı gözden geçirin. Aynı anda elinizde 100 TL olsa BIST'te sizin dediğiniz gibi 3 gün art arda düşüşte nihai 73 TL'niz kalır. Yabancı fonda ise 3 gün artış sonucunda 115 TLniz olur ve %25 kaybedince de 115 TLniz 86 TL olur. Karşılaştırdığınızda fark %13 kardasınız, %20 değil