haziran fiyatlama raporu geldi
https://www.epdk.gov.tr/Detay/Downlo...d=y8lFfaRkCSY=
dagitici ve bayi kar marjlarinda dusme var ote yandan bir ay once yari yariya dusurulen toptanci kar marjinda ise cok buyuk artis var.
Printable View
haziran fiyatlama raporu geldi
https://www.epdk.gov.tr/Detay/Downlo...d=y8lFfaRkCSY=
dagitici ve bayi kar marjlarinda dusme var ote yandan bir ay once yari yariya dusurulen toptanci kar marjinda ise cok buyuk artis var.
Bu gedik para kaybetmeyi çok seviyo anlaşulan.
Parası bitmiş garibin.
Milyon lotlardan yüzbine😂
Aslında bu durum 10 gunluk mevzu. Önce dedikodusu çıktı sonra yasa:))
GTŞ, görevli tedarik şirketleri elektrik dağıtım şirketkeri gibi bir grup yandaş patronun elinde. Bu gtş ler, aslında yekdeme tabi usd kredi ile kurulmuş güneş enerji santrallerinin ödemelerini geciktiriyor, ges firmalarının nakit akışını bozuyordu. Bu yandaş patronların yaptığı lobi sonucu fiiliyatta uyguladıkları şeyi yasalaştırdılar. Yasa ile beraber işin ucu yenilenebilir santrallerin dışında fosil yakıtlı santrallere de dokunmaya başladı.
Aslında bir gtş nin, son kullanıcı olarak bana bugun sattığı elektriktiğin ideal tahsil süresi ortalama 40 gündür. Bu yasa ile gtş benden tahsil ettiği para ile aynı gün elektrik üreticilerin parasını ödeyecek duruma geliyor. Yandaş patronlu gtşler, bu yasa ile havadan para kazanan komisyoncular gibi oldu.
Arkadaş nasıl bir hissedir bu.
Dokuz aylık 800 milyon.
800 milyarmı olacaktı hmk😂
Bu karla gitmeyecekte ne zaman gidecek.
Yoksa sanalmı bu kar.coin neym gibi bişimi
108,6 m dolar piyasa değeri. Salak saçma bçr fiyatlama
İş- gedik- garanti- bofa… bunlar hep aynı kişiler.
Bu kadar yatırım yapılmış, bir salçacı etmiyor şirket!
XELKT grafiğine bakın, birde buna…
Bide şöyle düşünelimde rahatlatalım kendimizi.
Biri kalk gidelim dedimi şahlanıyo tahta:))
Sayın şerikler neden güçlerimizi birleştirmiyoruz?
Tokatlayalım şu tahtacıyı.
Sayın Thinkt ile bigdata teknik konusuna el atsın.
Wasaban bilgi ben tahmin.
Tek eksiğimiz kalıyor tombiş parmak.
Sayın evren fondan çıkıp buraya gelse o işte tamamdır:))
Bu arada sayın matadoruda şiddetle kınıyorum.
Turko bile yıldız pazara çıktı.
Ben yıllardır gümüş:((
Bugun ve yarını saymaz isek bilanconun gelmesine yaklaşık 12 iş gunu var.
Beklenti altı bilançoyu 7,35 altında karşılar, sıkıntı buyur.
Beklenen bilançoyu 7.70-8.10 arası karşılar, endekse baglı yataya sarar
Beklenti üstü bilancoyu 8,75 üstü karşılar, endeks üstü getiri saglar
Enerjiler arasında zirvesinden en çok uzaklaşan biziz sanırım
75-80 milyon kur zarari var
elektrik tarafindan en iyi ihtimal 30-40 mln arasi pay gelir
geriye akaryakit tarafi kaliyor. Beklenti 110-140 mln gelmesi icin akaryakit tarafindan 180-210 mln gelmesi lazim. Bunun icin de Shell'in 600-700 mln ceyrek donem karinşn olmasi lazim. Gecen sefer 1250 civarinda kar ederken 1100 (vergi sonrasi 880 mln) destek stoklardan gelmisti. Bu donem stok kari ne olur bilmek zor ama en az 400 mln olmali.
Bu hali ile ile bile ancak beklenti cercevesinde kar gelir. Bir de 400 mln stok karina bakan gelen kari yine begenmez.
ezcumle 110-140 mln arasi kar cok iddiali olabilir.
Güvenilir kaynaklardan aldığım haberlere göre ikk tur 15 kademe ile sabah tamamlanmış iken ikinci turda aynı performans gösterilememiş 14 kademede kalınmıştır😂😂
Nakit pozisyonundaki değişimede bakmak lazım. Bu çeyrek az gelir öbür çeyrek yüksek gelir vs…. Bizim bakmamız gereken şirketin finansallarında kalıcı değişiklik olup olmadığı. Varlık satışı sonrası azalan borç, bence şirketin bir numaralı hikayesi.
Hele önümüzdeki dönemde nakit akışı- net nakit pozisyonu > bilanço kârı
Bugün Pakistan merkez bankası faiz artışına gitmiş. Demek Taliban’ ın NAS dan haberi yok. Kefere çocukları
1-2 haftadır tüm sektörler kredi koşullarından şikayet ediyor. Bizim Ceo ve PO ceo su da benzer şekilde bankaların zorluk çıkardığını söylemişti. Emir ile faiz inerse, piyasa o faizi kendi içinde normale çeker.
Benim hesabıma göre 28,5m euro borç kaldı. Yıl sonuna kadar bir 8,5 daha ödeyecekler ki, raporda 20m ana para ödemesi kalıyor yazmışlar. Buna karşın 8m imtiyazlı + 70m tl de Shell den gelecek. Ama evet dediğiniz gibi artık 2023 de kur zararı yazmamalı bir şirket.
https://www.turcas.com.tr/docs/finansal-sonuclar-sunumu-1c22.pdf
Haydar beye sormak lazım, ne görmüşte almış El Turco yu
Demokrasiye bak, bakanlar başbakanı istifaya zorladı, boris istifa etti, ingiltere borsası %1 yukarda..
Sorarız da söyler mi veya buralarda yazmaya izin verir mi bilmem. Aşırı fazla dikkat ediyor her şeye. Bazı fon yöneticileri var alenen fonlarındaki hisselerin reklamını yapıyor. Bazı fon yöneticileri var ağzını bıçak açmıyor. Tacirler Portföy genel müdürü Okan Alpay da bu konularda çok dikkatli, dediği yanlış anlaşılır yanlış yorumlanır diye yayınlarda hiç şirket konuşmuyor. Bu noktada önemli bir sorunsal var bizler açısından. Değerli bir bilgiye sahip olmayıp boş dayanaksız faydasız tavsiyeler vermek için sabahtan akşama televizyonda sosyal medyada konuşup duran, tek işi konuşmakmış gibi hiç susmayanlar var, dediklerinin hiç anlamı olmuyor hatta onlara güvenip pozisyon almaya kalksan zararı oluyor. Bir tarafta da esas önemli bilgilere sahip olan ama hiç konuşmayanlar var. Halka açık platformlarda paylaşılan bilgilerin yanlış algılanma veya yanlış yorumlanma ihtimali oldukça yetki ve sorumluluk sahibi kişiler geride durmayı tercih ediyor. Haydar Acun Serkan Ünal ile birlikte galiba bu yılın sonuna doğru İstanbul'da bir yatırımcı toplantısı düzenlemeyi düşünüyormuş, Warren Buffett'ın yıllık toplantıları gibi, eğer yaparlarsa orada daha şeffaf bir soru cevap ortamı olabilir belki. Ben zamanında çok dedim online yapalım diye ama istemedi. Bir sürü aracı kurum sürekli her hafta hisse yorumu yapıyor, bazıları da her ay her hafta başka hisse öneriyorlar falan saçma sapan işler. Bu işi olması gerektiği gibi doğru düzgün yapan birileri de olmalı ama ben ikna edemedim. Ayda bir MAC için, üç ayda bir de MAS için bülten yayınlanıyor o kadar, MAC sitede halka açık, MAS yatırımcılara özel, ama bilinemeyecek veya halka açık kaynaklardan ulaşılamayacak bilgiler de vermiyor zaten. Ben yine bir sorarım burada paylaşılabilecek bir bilgi verebilir mi diye.