https://r.resimlink.com/uMFzO1BdrPb.png
Printable View
ekmek bir alegori.
Ticaretin temeli gönüllülük ve win win olayı
Birisi parça parça toplar toptan satar kar elde eder, başkası toptan alır parça parça satar kar elde eder.
Esas olarak kişinin (firma da olur) evde veya kendi başına yapamayacağı şeyleri bir akıl veya beceri ile veya ölçek ekonomisi kullanıp üretmek ve satmak.
Vergiler ve düzenlemeler artınca iş yapmak zorlaşıyor veya masraflı oluyor, vatandaşın kendisi evinde muadilini üretiyor.
Eskiden hırka kazak vs çok örülürdü sonradan hazır konfeksiyon ilerledi ve evde örmek/dikmek kurtarmamaya başladı.
Son dönemde insanlar evde suyu arıtmaya başladı, ilginç bir durum, normalde hazır su daha ekonomik olmalıydı. Ekmek vs zaman istiyor yoksa rahatça evde yapılabiliyor.
Sonuçda bir şeylerin yanlış olduğu besbelli.
Uzak Doğuda ekmek yerine ana yemeğin yanına pilav konuluyormuş, çok pilav yersen ev sahibinin yemeğini beğenmemiş sayılıyormuşsun.
ABD'li bir arkadaşım bunların evinde garajında her türlü alet edavat vardır dedi, dışarıdan uzman çağırmak çok pahalıya geliyormuş. Ufak tefek tamirleri kendileri yapıyorlar muhtemelen.
Öta yandan başka biri ABD'de dışarıda yemek evde yapmaya kıyas ile çok daha hesaplıdır ve porsiyonlar doyurucudur evde pek yemek yapılmaz demişti. ABD'de fakirler Mc Donalds'a gidiyor burada paralılar da gidiyor diye eleştirmişti.
varan 2 :ok:
kantin sahnesi :he:
https://m.youtube.com/watch?v=g_XLQD...Z2dzIHNvbmc%3D
o GALATA MENKUL üzerinden 878000 den 8 dene şort vuran bizim ekipten değildir demi
Borsaya gireli 1,5 ay oldu. Alsat hisse taşımadan günlük belirli kağıtlarda işlem yaptım. Kağıt -3 bile olsa -50-100 kez küçük miktarlarda alıp satarak hedefimin çok üzerinde kazandım. Ama ne aklım alıyor ne anlam verebiliyorum. Benim beğendiğim kağıt bilançosu iyi geleceği iyi finansallari iyi olacak. Ben dolar bazında bir değer biçtim düzeltme olursa alıp unutabilecegim hisse. F/k pd/de sektör ortalamasının altında hissem. Tek sıkıntı ikiside patron kağıdı patron kağıdı top gibi çeviriyor bende onun etrafında çeviriyorum. Robot bende yok. İşlem yaptığım kağıtta robotun dikkatini çekmeyecek miktarda yapıyorum
Ekonomi yönetiminin yapacağı çok fazla alan yok. Kkm den kurtulması durumunda yapacağı ilk şey kuru fezaya serbest bırakmak. Faiz konusunda eğer sorunlu şirketleri feda edeceklerse yükseltir. Yoksa buralarda kalır. Bireyseller de zaten gelirin *2 katı limiti ile sınırlama geldi. Borsa kkm bitinceye kadar devam eder. Borsayi kamunun parası ile şekillendirsen kimse ayikmaz zaten yiyor piyasa.
[IMG]https://i.hizliresim.com/pvfq05m.jpg[/IMG]
Borsadayiz biz boşver doları. Dersen ki karşıt yatırım yaparım düşüşte tekrar borsaya girerim o ayri. Endeks dolar grafiğine bakarsanız kulp oluştu.
Tutar tutmaz senaryom: Buralarda bir süre yabancı yerli didişir sonunda bıyıklı bıyıksız yabancılar mali alır tepeye götürür. Yeni dolar zirveleri görür mü ona bakalım. Bakıldı trend döndü ona göre ters pozisyon alirim ama düşük bir olasılık.
Affınıza sığınarak söylemek istediklerim var. Viop tan güzel kazanilabilinirdi ama trende bakmadan devamlı short kovalayarak burada milletin aklını bulandiran çok oldu. Hele de birisi herkese kalayı bastı devamlı. Daha önce de söylemiştim. Herkesin beklediği arzu ettiği trend göz göre göre oluşmasına rağmen kafa bulanmalar yüzünde viopcular hep fırsat kacirdi. tekrar edeyim trend bozulursa pozisyon terse dönülür. Bunu buradaki herkes bilmesine rağmen ve basit bir kural olmasına rağmen sağır davranmamaktan dolayı veya inattan, ideolojik sebeplerden dolayı kazanç sağlanamadı. Böyle enflasyonda TL bazında varliklarda long veya short yapılacaksa Viop ta olasılık olarak zaten yukarı hareket düşünülmesi gerekir. Dolar bazında zararda olmasina rağmen dayanak varlık TL bazında yükselme olasılığı fazladır. Ben Viop bilmem ama oyun böyle. Dayanak varlıkta spotta adam dolar bazında zararda olabilir ama kaldiracli işlemde kar kat fazlası kazanilabilinirdi diye düşünüyorum.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Büyük servet yapmak için çok fazla cesaret ve çok fazla dikkat gerekir; ona sahip olduğunuzda bunu elinizde tutabilmek için ise on kat daha fazla akla ihtiyacınız vardır. - ramiz dayı - pardon rothschild
viopçular pek ilgilenmez ama
500 KÜSÜR HİSSE İÇİNDEN OTOMATİK
senet bulması için daire içindeki filtrelere hangi rakamları yazardınız?
https://r.resimlink.com/2-TQUPc.png
https://r.resimlink.com/2-TQUPc.png
Benim yakın zamanda göreceğimiz kur hedefi ile mevcut sağlam hisse senedi fiyatları için en az %30 daha yol alma durumu var. BIST 30 içinde ederinin altında olan bir çok şirket var.
Bir çok alanda fiyatlar kontrolden çıktı ama bunun tek sorumlusu üç harfli marketler değil yada gayrimenkul fiyatları uçarken bunun sebebi çimento ve demir fiyatları değil. Bunlar resmi olarak muhasebe yapıyor ve vergisini veriyor diğer yandan konut üretip satan çoğu firma hem vergi kaçırıyor hem fiyatları şişiriyor. Şundan çok eminim. Galericiler emlakçılar kazancının %1 birinin bile vergisini vermiyor ama dayağı baskıyı dürüstçe vergi verenler yiyor
Mantıken devaülasyonları hafta sonu yapmaları lazım. Borsacı döviz alamayınca tekrar hisse alıyor.
Enver Erkan vefat etmiş. BBHT'de eskiden çok çıkıyordu beğeniyordum.
35 yaşındaymış.
Allah rahmet etsin.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...betti-42324163
Geçen kkm kararı ile 4,8 milyar dolar talep olmuş. Muhtemelen sistem dışına çıkmadığı için sorun teşkil etmiyor. Asıl sorun sistem dışına çıkmaya kalkarsa. Zaten adamın satarak sisteme girdiği para. Gazeteci ve avaneleri zamanında yapıyordu ama piyasaya para verdikçe hepsi coşuyor.
Mandiraci abi VOB yapınca şöyle oluyor.
Diyelim endeks 1000 kat artacağını düşünüyoruz. Aldık long. Şimdi pddd fk analizi yapıyoruz diyoruz ki dayı 4 5 sene önce /5 idi bu pddd ler.
Diyorsun ki olabilir.....
Dönüp grafa bakıyorsun olabilir.. bakıyorsun log da sonsuzluğa giden bir şekil var..
Oturuyorsun olabilir... / 3 olsa gene olabilir.
Bunu yapmak mümkün değil...
Biz bu malı aldık düşerse borcu nasjl ödeyeceğim nspscagim el ayak titriyor.
Olm bu fiyata pddd fk mi olur oha Amerikan şirketleri bile ucuz kalmış
Dönüyorsun TL olarak diyorsun ki dayi 1000x olabilir.
Elin ayağın titriyor gece evin içinde 8 ciziyirsun
Bu tarz marketler de VOB yapilamax.
2021 Eylül itibariynen alınan kararlarla epik bir hadise oluştu..
Eee gene Eylül Ekim geldi.
Ya gene olursa
Ya olmazsa dayı bu iş degol delirirsiN...
Pd/dd de yanıltır adamı özellikle şimdi. İki sene önce olan herşey bugün tam on katı olmuş. Adam en basitinden şirketini yeniden değerleme yapmıyor. Sen bu değerler çok fazla diyorsun eski değerler gelsin alayım diyorsun kaçırıyorsun. " tırnak içinde uzaya gidenler hariç tutuyorum"
Misal adamın fabrikası nerede diye bakıyorum açık kapalı alanına bakıyorum. Sahibinden com da aynı bölgede arazi fiyatlarina bakıyorum. Sadece arazi piyasa değerinden fazla çıkıyor. Ama ne yaptık kaçırdık.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yurt dışında yerleşik kişiler, 24 Ağustos haftasında net 341,1 milyon dolarlık hisse senedi, 20,3 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 200 bin dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri (ŞBS) sattı.
Abi malum şirketler nasıl koç holding i gecebilir diye analiz yapıyorsun.. gidiyor 3x koç holding yapıyor... Cirtta batiyon abi.
Dolar long Koç long malum hisse cırt aciyorsun. Battin. Borçlu kaldin
Bunun bir metodu yok abi.
Bu işler iş değil abi
VOB yapmayın
Burada trend giriyor trend bozulursa sat. ama asıl gitme nedenleri başka. Halka açılırken eşit dağılım mevzusundan mal küçücük yatirimcida. Onları almak lazım elinden yoksa tahtacısi nasıl olacaksın? Fiyat şeytandır önemli olan kontroldur. fukaraya bırakılır mı tahta? Ky lerden çok kazandım diyenler satıyor, Alıyorlar ellerinden sonra devam ettiriyorlar çok daha gidecek diyen ikinci grup ky alıma devam ediyor bir süre sonra sndaj başlıyor . zirvesinden dolar bazında on kat aşağıya basıyorlar. Yatayda iki sene testere ikinci grup ky nin mali ellerinden alınıyor, sonrasına rayına sokuyorlar. Para değil sahiplik önemli.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
8925,25....................... ortalama ile 12 kontrat ŞORT açtık..... duruma göre ekleme yapacam.....ytd............
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Afrika'da kaos yaratarak dünyanın dikkatini dağıtmaya çalıştığını söyledi.
Dünya standartlarında oto boya atölyesi yatırımı yaptın.
Dolar şöyle oldu boyle oldu. Seni ilgilendirmiyor.
Tesla bile surtse gelip sana boyatacak. Böyle geçerli bir iş. Hem harcanan paran çöp olmuyor hemde döviz bazlı gelir sahibi oluyorsun. Bide yedek parça aldın mı depoya. Seni kimse durduramaz.
Bu işi batirma şansı yok. Na mümkün. Borçlu kalmak mı hahahhshahhss
Gel voba bu market 100.000 puan değişsin her şeyin gider.
Emmi önceki sayfalarda bu market onay alıyor olabilir hadisesini hicivli yazdım.. bu market sonsuza kadar çıkabilir..
TL ile fiyatlama yapmayı bıraktığımız noktayı da paylaştım.
Dayı oyun değil.. olabilir.
Market geri donebilecegi yerleri de geçti. Geriye dönmezse sonsuzluğa bakarken olabilir diyorsun.
Bu market eski market değil..
VOB yapmayın dayı... şaka demiyorum yapma abi.
https://pbs.twimg.com/media/F47tU7QX...g&name=900x900
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Mehmet Şevki,
1- Kendine boyacı dükkanı açtın mı?
2- Boyacı dükkanın varsa ve yukarıda anlattığın gibiyse Grafiklerle işin ne ?
3- madde 1 e geri dön.
sen parkta yürüyen üstadla çırağının biz bu boku niye yedik hikayesini biliyon mu?
ha bize bakarsan adrenalin lazım dostlar alışverişte görsün.