Malesef BistHesap herzaman null donuyor. portfoydeki gercek hisse miktarlarini okumak istiyorum. Sizde ne donduruyor.
var BistHesap = Sistem.BistHesapOku(); Neden calismiyor? Deneyenler varmi
Printable View
Merhaba Arkadaşlar,
Resimdeki formülü ideal'e çevirmek için yardımcı olabilir misiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim, twitterde Arif Bey isimli birisi paylaşmıştı formulu. Matriks'te denedim baya güzel sonuçlar üretiyordu, ama matriks i deneme sürümünde kullanıyordum, asıl kullandığım platform ideal. Kodlama işinden hiç anlamıyorum. Selamlar.
https://hizliresim.com/9QZ0P9
arkadaşlar yapmak istediğim şeyi tarif edeyim
son 3 barın gördüğü en yükseginden paralel çizgi çizilsin (çalışmakta olan bar dahil )
son 3 barın gördüğü en düşüğünden paralel çizgi çizilsin (çalışmakta olan bar dahil )
sonra enyüksek ile en düşük çizgiyi 4 eşirt parçaya bçlsün paralel olarak çizgi çizsin
bir nevi dinamik quatrant çizgisi gibigrafik resmide gönderecektim ama resim göndermede bir hata var
yardımcı olursanız sevinirim
https://i.hizliresim.com/j8GvaJ.png
Cross(c,SenkouSpanB(9,26,26,52,26)) eğer and v /ref(v,-1) >2
Matriks kodunu ideale nasıl çevirebiliriz.
11.72 ya da 11.32 gibi bir liste degerini 11 e yuvarlayip onu da liste haline getirmeye calisiyorum, math.floor diye bir fonksiyon buldum ama calismadi, daha dogrusu hata vermedi ama grafikte herhangi birsey de cikmiyor. nasil yapabilirim acaba.
ornek olmasi baglaminda.
var x = Sistem.Liste(0);
// int a = 0 ;
var k = Sistem.Liste(0);
for (int i = 3; i<Sistem.BarSayisi; i++)
{
x[i] = C[i]/Rsi[i];
k[i] = Math.Floor(x[i]); // alt sayiya yuvarlamak
}
kapanisin rsiye bolumunu asagi sayiya yuvarlamak istiyorum, bunu da listede tutacagim.
0,49 u 0 a, 0,51 i 1 e tamamlar eğer işini görürse dene
x[i] = Sistem.SayiYuvarla(C[i]/Rsi[i],1);
Merhaba Saygıdeğer Forumdaşlar,
Bahsettiğim formülü çevirmeye çalışıyorum ama ideal'de valuewhen kullanımını nasıl yapabilirim çözemedim. RSI 40 ı kestiğinde hisse fiyatını nasıl okutabileceğimi bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Fromulun tamamı;
If((Ref(LLV(RSI(14) ,30), -3)<33 AND Mov(RSI(14) ,5,S)<40 AND Mov(RSI(14) ,5,S)>35 AND (Mov(CLOSE,5,S) - ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI(14) ), CLOSE) ) /ValueWhen(1, Cross(40,RSI(14) ),CLOSE) *100<0),1,0)+If((Ref(LLV(RSI(14) ,30), -3)<33 AND Mov(RSI(14) ,5,S)<40 AND Mov(RSI(14) ,5,S)>35 AND (Mov(CLOSE,5,S) - ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI(14) ), CLOSE) ) /ValueWhen(1, Cross(40,RSI(14) ),CLOSE) *100<-5),1,0)
Benim matriksde kullandığım rsıbant formülüm vardı. Sağolsun burada arkadaşlar mantığını anlamamama yardımcı oldu.
Bu formüldeki 4 parametreye 1. paramatreye rsı'ı kaç bar olacak( ben 10 bar giriyorum ), diger parametlerede düsük, orta, yüksek olarak görmek istediğin bölgeleri gir. ( 25, 50, 80 )
sen 50 yi 40 yap istersen. 3 bölge içinde rsı nın senin istediğin bölgeyi kestiği andaki fiyatını görürsün. bunun yüksek ve düşüklerini bant içine alarak seni rsı uyumsuzluğuna bakmaktan kurtarır.
35-36. sayfalardaki bearbull düzenlediği rsı bant formülüme bak.
0-5 arası çizgileri aktif et. renkleri yeşil, yeşil, mavi, mavi, kırmızı , kırmızı yap.
parametleri gir.
yavaş yavaş alırsın. Bende matriksdeki valuewhen ve if komutlarının kullanımını özlüyorum. Hemideeee deliler gibi....
Matriks to İdeal diye bir program yapsa Directfn yönetimi iyi olur aslında...:oleyo:
x listesini grafik olarak gorebiliyorum,
k[i]= Sistem.SayıYuvarla(x[i],1);
satirini ekledigim an grafiklerin hepsi siliniyor, x[i ] filan da .
rsili olani ornek olsun gibisinden verdim.
yine sizin verdiginiz satiri ekledigimde de tum grafikler siliniyor, fiyatda sariya cevriliyor. sanki kullanimda hatali bisey yapiliyor gibi bi sonuc cikarttim ancak x[i] listesini ne yukariya ne asagiya yuvarlatamadim .)
acaba math floor ya da sayi yuvarla gibi bir fonksiyona x i gondermeden once, tur donusumu filan mi yapmak gerekiyor?
Her sabah 6:00 ile 6:05 arasında emir gönderiyor sonra viop başlayınca tekrar emir gönderip düzeltiyor buda bana puan olarak baya zarar yazdırıyor.
Güncellemelir yaptım ama düzelmedi, neden kaynaklanıyor olabiliyorki?
Sistem.SaatAraligi("09:55", "18:00") ile belirleyebilirsin
yada robot ekranında "sistem saatler arasında çalışsın" kısmı var ordan ayarlarsın
bilgisayarın saati hata yapar falan dersen , verinin saatine bakarsın
var veri= Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol,Periyot);
var kontrolsaat=(veri[veri.Count-1]Date.Hour*60)+veri[veri.Count-1]Date.Minute;
if kontrolsaat>x && kontrolsaat<y {}
x y hesaplayıver tabii
çok dikkatli olduğunda bile zarar etmenin çok yolu var, saat yüzünden zarar yazıyosan sorun büyük
Yardimin icin tesekkur ederim, eve gecince deniycem
Sistem diyelim longda sabah 6 da short emir gonderiyor piyasa acildiginda short emri giriyor sonra tekrar emir gonderip longa donuyor arada puan farki oluyor.
GT-I9190 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
koda girmeden acele robot ayarını yap bence
sabah açılıştaki uzun çubukların bazılarının sebebisin demekki:)
gerçek işlem yapıyosan tabi
https://i.hizliresim.com/r3GYVV.png
arkadaşlar merhaba
ben rsi değerini indikatör bölgesine değilde grafik bölgesine çizdirmek istiyorum 30 ve 70 çizgileriyle birlikte
yardımcı olursanız sevinirim
İdeal'de bar geciktirme olayını nasıl yapıyorsunuz ? sinyal geldi ama sinyali 1 bar geciktir örnek.
Herkese merhaba bi sorum olacak cevaplayan arkadaşım olursa sevinirim
bir sistemin içerisinde 20 tane alım satım koşulu var diyelim. 20 si al dediğinde alıyor 20 si sat dediğinde satıyor. ama bu koşulların optimizasyonlarını tek tek elle yapmadan, toplu bir şekilde en verimli sayılarını bulabilir miyiz ?
NOT= Tek tek optimizasyonlarını yapıp birleştirince getiri düşük çıkıyor.
rsı 0-100 arası fiyatlar ise 0,01 ile 6000 arasında dersek RSI nın grafik üzerinde izlenmesi pek mantıklı olmaz
düşük fiyatlı hissede Rsı öne çıkar görünür, yüksek fiyatlı hissede RSI grafikte sönük kalır.
kesişimin kontrol edildiği bölümde c[i-1] dersek son dataya bakar yeni bar açlışında işlem yapar c[i-2] dersek sinyal 1 bar geciktirilmiş olur.PHP Code:
var RSI = Sistem.RSI(14);
Sistem.Cizgiler[3].Deger = Sistem.Liste(70); Sistem.Cizgiler[3].Stil=4; Sistem.Cizgiler[3].Panel = 1; Sistem.Cizgiler[3].Aciklama = "Üst";
Sistem.Cizgiler[4].Deger = Sistem.Liste(30); Sistem.Cizgiler[4].Stil=4; Sistem.Cizgiler[4].Panel = 1; Sistem.Cizgiler[4].Aciklama = "Alt";
Sistem.Cizgiler[8].Deger = RSI; Sistem.Cizgiler[8].Panel = 1;
sizin iş biraz zor
o kadar optimize gerçek işlemde hem çok sağlıklı olmaz,
hemde test için bile olsa
ALIM satım şartlarının hepsini OPTİMİZASYON kısmına uygun şekilde yazılıp denemek gerekir
sayın bear-bull
cevabınız için teşekkürler
denedim ama hala olmadı lanet olası
( rsi yi serbest skalada grafiğin üzerfine çizdiremedim gitti )
keşke ideal çalışanlarıda sizin gibi ilgili olsalar
inanın rsi yi fiyat bölgesine çizdirebilirmiyim diye soru sormak zorunda olmak bile
kendimi aptal uyuz hissetmeme sebep oluyor
halbuki böylesine derinlikli bir proğramda ben bunu kendim halledebilmeliyim
rsi indikatörünü açmalıyım fitay bölgesine çiz srbest sıkalada çizi tıklayıp işimi halledebilmeliym
-
trend çizgilerine alarm ekleyebilme için defalarca yazdım telefon açtım
inanaın hiç ilgilenen olmadı
dünyada bir bir teknik analiz veri dadıtıcı proğramında -trend çizgilerine alarm ekleyememe sorunu yoktur
trend çizgilerine alarm eklenememeyi bir eksiklik olarak dahi görmüyorlar malesef
ben borsada yatırım yapmak için buradayım
ama ideal bana adeta c++ dili öğrenmek zorundasın diyor adeta
bu proğramnı bizler gibi cahil insanlar ın kullanabileceği bir hale getirmeleri gerekir
velhasıl bu proğram , küçük sorunlarla başedemem sebebiyle acaip moralimi bozuyor adeta kendime güvenimi kaybettiriyor
sayın doğanay
söylemek istediğim şey ben ileri düzey kodlama falan istemiyom ki
eften püften şeyler i kendim yapamıyom
lanet olsun bana destek falan vermesinler işilerinin geregini gibi yapsalar ben bu forumda rsi yi fiyat bölgesine nasıl çizdirebilirim diye sormak zorunda kalmayacaktım , kendim yapabiliyor olmam gerek bu basit işi
ben ideal tarafından destek falan istemiyom , işlerini layıkıyla yapsınlar ben fazlasını özel bir şey istemiyom
inan daha önceki forumlarda
mesela rsi nin 50 çizgisini yukarı veya aşagı kırmasıyla sesli alarm versin diye defalarca yazdım
ilgili soruma cevaplar geldi ama hala kullanamıyom
sistem tanımlarının içine koymaları gerekir sesli alarm ı
ben sesli alarm ver i tıkladıgım zaman
sistem alım satım yaparken bana uyarı vermesi gerekir
gecen gene aradım trend çizgilerine alarm eklemek istiyoruz diye
yani trend çizgilerini aşagı vaya yukarı kestiğinde sesli alarm versin diye
ideal den söylenen aynen şu
^''bizim şuanki kullanıcılarımız teknik analizle trend çizgileri kırılmalarıyla ilgilenmiyorlar
teknik analizle çalışmasıyla ilgilenen kullanıcılar arttıkça mecburen trend kırlmalarına alarm eklenebilir dediler '
bu forumfda yazdıklarımın sordugum soruların hiç birisi ileri düzeyde kodlama soruları değil
hepsi benim sıradan yapabileceğim şeyler
ama ne yazıkki idela yöneticileri bebek ten etiler den tüm istanbul u anlamaya çalışıyor
Alıntı:
rsi indikatörünü açmalıyım fitay bölgesine çiz srbest sıkalada çizi tıklayıp işimi halledebilmeliym
Grafikte altta ayrı pencerede ve Grafik fiyat datası üstünde izlenmesi gereken indikatörler vardır ve RSI da ayrı izlenmesi gereken bir indikatördürAlıntı:
rsı 0-100 arası fiyatlar ise 0,01 ile 6000 arasında dersek RSI nın grafik üzerinde izlenmesi pek mantıklı olmaz
düşük fiyatlı hissede Rsı öne çıkar görünür, yüksek fiyatlı hissede RSI grafikte sönük kalır.
var RSI = Sistem.RSI(C ,14);
Sistem.Cizgiler[3].Deger = Sistem.Liste(70); Sistem.Cizgiler[3].Stil=4; Sistem.Cizgiler[3].Panel = 1; Sistem.Cizgiler[3].Aciklama = "Üst";
Sistem.Cizgiler[4].Deger = Sistem.Liste(30); Sistem.Cizgiler[4].Stil=4; Sistem.Cizgiler[4].Panel = 1; Sistem.Cizgiler[4].Aciklama = "Alt";
Sistem.Cizgiler[8].Deger = RS; Sistem.Cizgiler[8].Panel = 1;
o yüzden yukarıdaki kırmızı yazıyı yazmıştım.
formül çalışıyor ama baktığınız hissede gözükmüyordur muhtemelen.
fiyatı rsı ya uyum sağlayabilcek bir hisse olan TUPRS a bakalım, diğerlerinde hep yukarıda kalır göremezsiniz.
http://666kb.com/i/dj4s7s1z9hb3rtn1w.png
sayın Bear_Bull
ben u 100 de denedim gözükmedi
işte tamda söylemek istediğim şey bu
ben bunu bu yapmak istediğim şeyi
serbest skalada bir tıkla çizdirebilmeliyim
sizin de zamanınızı alıyom
hakkkınızı helal edin lütfen
bu proğram ben gibi salakların işi değil ben bunu anladım
canımı sıkan beni mutsuz eden şey böylesine basit bir şeyi bu proğram bana yaptırmaası gerek
VDS firması önerisi olan var mıdır,Türkiye lokasyon olması daha uygun sanırım,Çoğunluk ne kullanıyor acaba?
ma 'yi for dongusuyle nasil yazabiliriz, ornegin 20 ma yi.
PHP Code:
var V = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sistem.Sembol, Sistem.Periyot);
var C = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Kapanis");
var MA20 = Sistem.MA(C, "Exp", 20);
var m20= Sistem.Liste(0);
for (int i = 20; i < Sistem.BarSayisi; i++)
{ //döngü
m20[i]=MA20[i-3] ; // MA20 yi az geriden takip eden bir örnek.
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger = MA20;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = m20;
arkadaşlar 1 saatlik grafiklerde oğle saatlerinde bir sorunmu var
ben demi öyle görünüyor
https://i.hizliresim.com/dPR884.png
abi yapmak isstedigim sey aslinda arkadan filan takip ettirmekten ziyade, ma ya benzer bir ortalama listesi olusturmak. yani ma nin acik formulunu bilsem sanki benzestiririm diye dusunuyorum.
internetten bakinca suna benzer biseyler yaptim, ama grafikte cizdiremedim,
kapanislar icin, 20 lik simple ma.
var V = Sistem.GrafikVerileri ;
//kapanış fiyatlarını oku
var Veriler = Sistem.GrafikVerileri;
var C = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
double sum = 0 ;
var avgPoints = Sistem.Liste (V.Count,0);
for (int counter = 30; counter <=Sistem.BarSayisi; counter++) {
int innerLoopCounter = 0;
int index = counter-20;
while (innerLoopCounter < 20) {