Sayfa 44/618 İlkİlk ... 3442434445465494144544 ... SonSon
Arama sonucu : 4939 madde; 345 - 352 arası.

Konu: İDEAL veri terminalinde /Sistem/İndikatör/Robot

1. Herkese merhaba bi sorum olacak cevaplayan arkadaşım olursa sevinirim
    bir sistemin içerisinde 20 tane alım satım koşulu var diyelim. 20 si al dediğinde alıyor 20 si sat dediğinde satıyor. ama bu koşulların optimizasyonlarını tek tek elle yapmadan, toplu bir şekilde en verimli sayılarını bulabilir miyiz ?
    NOT= Tek tek optimizasyonlarını yapıp birleştirince getiri düşük çıkıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,208
     Alıntı Originally Posted by alekss Yazıyı Oku
    arkadaşlar merhaba
    ben rsi değerini indikatör bölgesine değilde grafik bölgesine çizdirmek istiyorum 30 ve 70 çizgileriyle birlikte
    yardımcı olursanız sevinirim
    rsı 0-100 arası fiyatlar ise 0,01 ile 6000 arasında dersek RSI nın grafik üzerinde izlenmesi pek mantıklı olmaz
    düşük fiyatlı hissede Rsı öne çıkar görünür, yüksek fiyatlı hissede RSI grafikte sönük kalır.

PHP Code:
    var RSI  Sistem.RSI(14);
    Sistem.Cizgiler[3].Deger Sistem.Liste(70); Sistem.Cizgiler[3].Stil=4Sistem.Cizgiler[3].Panel 1Sistem.Cizgiler[3].Aciklama "Üst";
    Sistem.Cizgiler[4].Deger Sistem.Liste(30); Sistem.Cizgiler[4].Stil=4Sistem.Cizgiler[4].Panel 1Sistem.Cizgiler[4].Aciklama "Alt";
    Sistem.Cizgiler[8].Deger RSI;  Sistem.Cizgiler[8].Panel 1
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    İdeal'de bar geciktirme olayını nasıl yapıyorsunuz ? sinyal geldi ama sinyali 1 bar geciktir örnek.
    kesişimin kontrol edildiği bölümde c[i-1] dersek son dataya bakar yeni bar açlışında işlem yapar c[i-2] dersek sinyal 1 bar geciktirilmiş olur.

Alıntı Originally Posted by deptors Yazıyı Oku
    Herkese merhaba bi sorum olacak cevaplayan arkadaşım olursa sevinirim
    bir sistemin içerisinde 20 tane alım satım koşulu var diyelim. 20 si al dediğinde alıyor 20 si sat dediğinde satıyor. ama bu koşulların optimizasyonlarını tek tek elle yapmadan, toplu bir şekilde en verimli sayılarını bulabilir miyiz ?
    NOT= Tek tek optimizasyonlarını yapıp birleştirince getiri düşük çıkıyor.
    sizin iş biraz zor
    o kadar optimize gerçek işlemde hem çok sağlıklı olmaz,
    hemde test için bile olsa
    ALIM satım şartlarının hepsini OPTİMİZASYON kısmına uygun şekilde yazılıp denemek gerekir

3.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    rsı 0-100 arası fiyatlar ise 0,01 ile 6000 arasında dersek RSI nın grafik üzerinde izlenmesi pek mantıklı olmaz
    düşük fiyatlı hissede Rsı öne çıkar görünür, yüksek fiyatlı hissede RSI grafikte sönük kalır.

PHP Code:
    var RSI  Sistem.RSI(,14);
    Sistem.Cizgiler[3].Deger Sistem.Liste(70); Sistem.Cizgiler[3].Stil=4Sistem.Cizgiler[3].Panel 1Sistem.Cizgiler[3].Aciklama "Üst";
    Sistem.Cizgiler[4].Deger Sistem.Liste(30); Sistem.Cizgiler[4].Stil=4Sistem.Cizgiler[4].Panel 1Sistem.Cizgiler[4].Aciklama "Alt";
    Sistem.Cizgiler[8].Deger RS;  Sistem.Cizgiler[8].Panel 1

kesişimin kontrol edildiği bölümde c[i-1] dersek son dataya bakar yeni bar açlışında işlem yapar c[i-2] dersek sinyal 1 bar geciktirilmiş olur.

sizin iş biraz zor
    o kadar optimize gerçek işlemde hem çok sağlıklı olmaz,
    hemde test için bile olsa
    ALIM satım şartlarının hepsini OPTİMİZASYON kısmına uygun şekilde yazılıp denemek gerekir
    örneğin rsı macd kairi aynı anda opt sini yapabileceğimiz kodu yazar mısınız ?.yada aynı anda en çok kaç indikatör opt yapılabilir ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,208
     Alıntı Originally Posted by deptors Yazıyı Oku
    örneğin rsı macd kairi aynı anda opt sini yapabileceğimiz kodu yazar mısınız ?.yada aynı anda en çok kaç indikatör opt yapılabilir ?
    istenen kadar indikatöre OPT yapılabilir bu yazılımcının yazım kabiliyetine bağlıdır.

ben anca tekli OPT yazabiliyorum.
    3 lüsünü yazmak için günlerce uğraşmam gerek.

5.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    istenen kadar indikatöre OPT yapılabilir bu yazılımcının yazım kabiliyetine bağlıdır.

ben anca tekli OPT yazabiliyorum.
    3 lüsünü yazmak için günlerce uğraşmam gerek.
    Çok teşekkürler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
    sayın bear-bull

cevabınız için teşekkürler
    denedim ama hala olmadı lanet olası
    ( rsi yi serbest skalada grafiğin üzerfine çizdiremedim gitti )
    keşke ideal çalışanlarıda sizin gibi ilgili olsalar
    inanın rsi yi fiyat bölgesine çizdirebilirmiyim diye soru sormak zorunda olmak bile
    kendimi aptal uyuz hissetmeme sebep oluyor
    halbuki böylesine derinlikli bir proğramda ben bunu kendim halledebilmeliyim
    rsi indikatörünü açmalıyım fitay bölgesine çiz srbest sıkalada çizi tıklayıp işimi halledebilmeliym
    -
    trend çizgilerine alarm ekleyebilme için defalarca yazdım telefon açtım
    inanaın hiç ilgilenen olmadı
    dünyada bir bir teknik analiz veri dadıtıcı proğramında -trend çizgilerine alarm ekleyememe sorunu yoktur
    trend çizgilerine alarm eklenememeyi bir eksiklik olarak dahi görmüyorlar malesef

ben borsada yatırım yapmak için buradayım
    ama ideal bana adeta c++ dili öğrenmek zorundasın diyor adeta
    bu proğramnı bizler gibi cahil insanlar ın kullanabileceği bir hale getirmeleri gerekir

velhasıl bu proğram , küçük sorunlarla başedemem sebebiyle acaip moralimi bozuyor adeta kendime güvenimi kaybettiriyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadeniz
    Gönderi
    179
     Alıntı Originally Posted by alekss Yazıyı Oku
    sayın bear-bull

cevabınız için teşekkürler
    denedim ama hala olmadı lanet olası
    ( rsi yi serbest skalada grafiğin üzerfine çizdiremedim gitti )
    keşke ideal çalışanlarıda sizin gibi ilgili olsalar
    inanın rsi yi fiyat bölgesine çizdirebilirmiyim diye soru sormak zorunda olmak bile
    kendimi aptal uyuz hissetmeme sebep oluyor
    halbuki böylesine derinlikli bir proğramda ben bunu kendim halledebilmeliyim
    rsi indikatörünü açmalıyım fitay bölgesine çiz srbest sıkalada çizi tıklayıp işimi halledebilmeliym
    -
    trend çizgilerine alarm ekleyebilme için defalarca yazdım telefon açtım
    inanaın hiç ilgilenen olmadı
    dünyada bir bir teknik analiz veri dadıtıcı proğramında -trend çizgilerine alarm ekleyememe sorunu yoktur
    trend çizgilerine alarm eklenememeyi bir eksiklik olarak dahi görmüyorlar malesef

ben borsada yatırım yapmak için buradayım
    ama ideal bana adeta c++ dili öğrenmek zorundasın diyor adeta
    bu proğramnı bizler gibi cahil insanlar ın kullanabileceği bir hale getirmeleri gerekir

velhasıl bu proğram , küçük sorunlarla başedemem sebebiyle acaip moralimi bozuyor adeta kendime güvenimi kaybettiriyor
    Dostum hepimiz aynı yollardan geçtik,bizim şansımız ideal çalışanlarının geçen yıllarda bize destek vermeleriydi,size önerim geçmiş kapanmış forumdaki 3 ayrı başlığıda okumanızdır ve ideal ekibinin hazırladığı dökümanı detaylı okumanızdır

Poyraz2008

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
     Alıntı Originally Posted by Doğanay Yazıyı Oku
    Dostum hepimiz aynı yollardan geçtik,bizim şansımız ideal çalışanlarının geçen yıllarda bize destek vermeleriydi,size önerim geçmiş kapanmış forumdaki 3 ayrı başlığıda okumanızdır ve ideal ekibinin hazırladığı dökümanı detaylı okumanızdır

Poyraz2008
    sayın doğanay
    söylemek istediğim şey ben ileri düzey kodlama falan istemiyom ki
    eften püften şeyler i kendim yapamıyom

lanet olsun bana destek falan vermesinler işilerinin geregini gibi yapsalar ben bu forumda rsi yi fiyat bölgesine nasıl çizdirebilirim diye sormak zorunda kalmayacaktım , kendim yapabiliyor olmam gerek bu basit işi
    ben ideal tarafından destek falan istemiyom , işlerini layıkıyla yapsınlar ben fazlasını özel bir şey istemiyom
    inan daha önceki forumlarda
    mesela rsi nin 50 çizgisini yukarı veya aşagı kırmasıyla sesli alarm versin diye defalarca yazdım
    ilgili soruma cevaplar geldi ama hala kullanamıyom
    sistem tanımlarının içine koymaları gerekir sesli alarm ı
    ben sesli alarm ver i tıkladıgım zaman
    sistem alım satım yaparken bana uyarı vermesi gerekir
    gecen gene aradım trend çizgilerine alarm eklemek istiyoruz diye
    yani trend çizgilerini aşagı vaya yukarı kestiğinde sesli alarm versin diye
    ideal den söylenen aynen şu
    ^''bizim şuanki kullanıcılarımız teknik analizle trend çizgileri kırılmalarıyla ilgilenmiyorlar
    teknik analizle çalışmasıyla ilgilenen kullanıcılar arttıkça mecburen trend kırlmalarına alarm eklenebilir dediler '
    bu forumfda yazdıklarımın sordugum soruların hiç birisi ileri düzeyde kodlama soruları değil
    hepsi benim sıradan yapabileceğim şeyler
    ama ne yazıkki idela yöneticileri bebek ten etiler den tüm istanbul u anlamaya çalışıyor

Sayfa 44/618 İlkİlk ... 3442434445465494144544 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •