Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 544/626 ÝlkÝlk ... 44444494534542543544545546554594 ... SonSon
Arama sonucu : 5007 madde; 4,345 - 4,352 arasý.

Konu: ÝDEAL veri terminalinde /Sistem/Ýndikatör/Robot

1.  Alýntý Originally Posted by sonli Yazýyý Oku
    Olabilir ama aracý kurum taraflý okuma yapýlmasý gerektiðinden risklidir, aracý kurumdan veri alamadýðý durumda büyük zarara uðrayabilirsiniz. Ayrýca hesap okuma fonksiyonunda bazý aracý kurumlar arada dönüþ vermeyebiliyor, mesela þu an döndürse de daha önce bir ara Global den dönmüyordu veri.. https://idealdata.com.tr/downloads/i...istemGenel.pdf sayfa 188 VIOP Hesap Oku - Sistem. ViopHesapOku() Bu arada ben viop yapmadýðýmdan bu fonksiyonun spot kýsmýný kulllanmýþlýðým var sadece..
    Piyasasýn son günlerdeki hali malumunuz. Bazý durumlarda robot ile gerçek hesabýn pozisyonu farklý olabiliyor. Bu durumda elle düzeltme yapmak gerekiyor.
    Bu fonksiyonu kullanarak saat baþý pozisyon kontrolü yaptýran kod bloðunu robotlarýma eklemeyi düþünüyordum. Sadece test amaçlý denemeler yaptým þimdiye kadar sorun tespit etmedim.
    Bu þekilde tecrübe ettiðiniz mi? Nasýl problemlerle karþýlaþtýnýz?
    Mesala bir kurumdan düzenli olarak hesap bilgisi alýnýrken HesapOku fonksiyonu anlýk veya geçici süreyle boþ mu dönmeye baþladý yoksa belli kurumlarda bu fonksiyon hiç mi çalýþmýyordu?
    Hesap bilgisi kurumdan alýnamayýnca portoydeki miktar 0 mý görünüyordu?

2.  Alýntý Originally Posted by bymehmet Yazýyý Oku
    Piyasasýn son günlerdeki hali malumunuz. Bazý durumlarda robot ile gerçek hesabýn pozisyonu farklý olabiliyor. Bu durumda elle düzeltme yapmak gerekiyor.
    Bu fonksiyonu kullanarak saat baþý pozisyon kontrolü yaptýran kod bloðunu robotlarýma eklemeyi düþünüyordum. Sadece test amaçlý denemeler yaptým þimdiye kadar sorun tespit etmedim.
    Bu þekilde tecrübe ettiðiniz mi? Nasýl problemlerle karþýlaþtýnýz?
    Mesala bir kurumdan düzenli olarak hesap bilgisi alýnýrken HesapOku fonksiyonu anlýk veya geçici süreyle boþ mu dönmeye baþladý yoksa belli kurumlarda bu fonksiyon hiç mi çalýþmýyordu?
    Hesap bilgisi kurumdan alýnamayýnca portoydeki miktar 0 mý görünüyordu?
    Hocam aslýnda yazým -gördüðüm kadarýyla- sizin gibi kendi kodunu yazýp editleyebileceklerden ziyade "taþýma su" ile deðirmen döndürenlere. Sonuçta siz oraya birçok olasýlýða dair önlem satýrlarý koyabilirsiniz, ya da yaþanan sýkýntýya anýnda müdahale edebilirsiniz ve en önemlisi riskinizi bilirsiniz. Kodlamaya hakim olmayan birçok kiþi, robotta pas geçilmiþ tek bir satýrýn(olasýlýðýn) bile büyük sonuçlarý olabileceðinin farkýnda deðil, ya da farkýnda olmak istemiyor
    Belli kurumlarda bu fonksiyon dönemsel hiç çalýþmýyordu, ayrýca sürekli istek halinde geçici aksaklýk da olabiliyor(saat baþý pozisyon kontrolü diyerek zaten düþünmüþsünüz). Kurum yanýt vermediðinde fonksiyon null dönüyor, dolayýsýyla iþi yapacak bölüm if (BistHesap != null){...} bloðunda oluyor.. Bu bloða else {email,sms vs} ekleyebilirsiniz..
    Ben sistemci deðilim, arada grid, eðlence(), özel durumlar vs sebeple robot kullandýðým oluyor. Dolayýsýyla sistemci düzeniyle(full vardiya) kullanmadým. Bir arkadaþým 200-250 hisseye sistem çalýþtýrýyordu, arada aynen dediðiniz gibi gerçek hesap ile robot pozlarý arasýnda fark oluyormuþ, bu kadar hissenin manuel kontrolü de zor. Tüm riskleri anlatýp bunun çözümüne dair bir þeyler yapmýþtýk, ama ben onun kodu düzenleme bilgisi olmadýðýndan "robotla düzeltme iþleminden ziyade sýkýntý olan hisseleri email veya ekrana baský ile de kontrol edebilirsin" demiþtim..
    Sayýn kenten belki daha saðlýklý bilgi verebilir; bu fonksiyonu ilk 2-3 yýl önce onun paylaþtýðý bir koddan test etmiþtim..
    Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
    Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.

3. Selam forumdaþlar, algoritmaya dayalý robotik iþlemlere ilgi duymaya baþladým. Spot ve viop iþlemlerde tecrübesi olan biri için tavsiyeleriniz ne olur?

Benim çalýþtýðým üç aracý kurumun alt yapýsýnda Ýdeal yok, hangi aracý kurumu tavsiye edersiniz?
    Ýdeal bünyesindeki hazýr sistemler ile ilgi tecrübe paylaþabilirseniz sevinirim.
    Sistem trend çizgilerini dikkate alabiliyormu, bunun için bir yazýlým varmý?

Þimdiden teþekkürler ��

4.  Alýntý Originally Posted by sonli Yazýyý Oku
    Hocam aslýnda yazým -gördüðüm kadarýyla- sizin gibi kendi kodunu yazýp editleyebileceklerden ziyade "taþýma su" ile deðirmen döndürenlere. Sonuçta siz oraya birçok olasýlýða dair önlem satýrlarý koyabilirsiniz, ya da yaþanan sýkýntýya anýnda müdahale edebilirsiniz ve en önemlisi riskinizi bilirsiniz. Kodlamaya hakim olmayan birçok kiþi, robotta pas geçilmiþ tek bir satýrýn(olasýlýðýn) bile büyük sonuçlarý olabileceðinin farkýnda deðil, ya da farkýnda olmak istemiyor
    Belli kurumlarda bu fonksiyon dönemsel hiç çalýþmýyordu, ayrýca sürekli istek halinde geçici aksaklýk da olabiliyor(saat baþý pozisyon kontrolü diyerek zaten düþünmüþsünüz). Kurum yanýt vermediðinde fonksiyon null dönüyor, dolayýsýyla iþi yapacak bölüm if (BistHesap != null){...} bloðunda oluyor.. Bu bloða else {email,sms vs} ekleyebilirsiniz..
    Ben sistemci deðilim, arada grid, eðlence(), özel durumlar vs sebeple robot kullandýðým oluyor. Dolayýsýyla sistemci düzeniyle(full vardiya) kullanmadým. Bir arkadaþým 200-250 hisseye sistem çalýþtýrýyordu, arada aynen dediðiniz gibi gerçek hesap ile robot pozlarý arasýnda fark oluyormuþ, bu kadar hissenin manuel kontrolü de zor. Tüm riskleri anlatýp bunun çözümüne dair bir þeyler yapmýþtýk, ama ben onun kodu düzenleme bilgisi olmadýðýndan "robotla düzeltme iþleminden ziyade sýkýntý olan hisseleri email veya ekrana baský ile de kontrol edebilirsin" demiþtim..
    Sayýn kenten belki daha saðlýklý bilgi verebilir; bu fonksiyonu ilk 2-3 yýl önce onun paylaþtýðý bir koddan test etmiþtim..
    Teþekkürler Sonli hocam.

Alýntý Originally Posted by thinktank Yazýyý Oku
    Selam forumdaþlar, algoritmaya dayalý robotik iþlemlere ilgi duymaya baþladým. Spot ve viop iþlemlerde tecrübesi olan biri için tavsiyeleriniz ne olur?

Benim çalýþtýðým üç aracý kurumun alt yapýsýnda Ýdeal yok, hangi aracý kurumu tavsiye edersiniz?
    Ýdeal bünyesindeki hazýr sistemler ile ilgi tecrübe paylaþabilirseniz sevinirim.
    Sistem trend çizgilerini dikkate alabiliyormu, bunun için bir yazýlým varmý?

Þimdiden teþekkürler ��
    Herhangi bir kodlama diline aþinalýðýnýz varsa ideal platformu bar sayýsý, hýz, kodlama dilinin getirdiði imkanlar açýsýndan kendi sisteminizi yaratmada çok büyük avantaja sahip. Tanýdýðý geniþ esneklik kontrol edilmesi gereken bir çok husus olmasý bakýmýndan yük de getiriyor. Optimizasyon modülü maalesef zayýf. Ben çözüm olarak ayný kodu grafiðe atýnca sistem, optimizasyon modülünde çalýþtýrýnca 10 deðiþkene kadar optimizasyon yapacak þekilde dizayn ederek bu sorunu nispeten aþtým. Hiç kodlama yapmadan idealgo modülü ile hazýr sistemler optimize edilebiliyor.

Trend çizgisinden kastýnýz elle çizilmiþ bir trend çizgisine emir baðlamak ise ben yapmadým ama yapýldýðýný biliyorum. Trend çizgilerini de kodlayarak çizdirmekten bahsediyorsanýz bu orta düzeyin üstünde bilgi ve beceri gerektiriyor ama yapanlar var tabi.

5.  Alýntý Originally Posted by bymehmet Yazýyý Oku
    Herhangi bir kodlama diline aþinalýðýnýz varsa ideal platformu bar sayýsý, hýz, kodlama dilinin getirdiði imkanlar açýsýndan kendi sisteminizi yaratmada çok büyük avantaja sahip. Tanýdýðý geniþ esneklik kontrol edilmesi gereken bir çok husus olmasý bakýmýndan yük de getiriyor. Optimizasyon modülü maalesef zayýf.
    Ýlginiz için teþekkür ederim. Maalesef hiç kodlama diline aþina deðilim. Ýdeal C sharp kullanýyor, bende anca kýsa yazýlýmlarý okuyabiliyorum. Bir yerden baþlamaya karar verirsem, kendimi bu konuda geliþtirebilirim, gerekirse yazýlým için yardým alabilirim diye düþünüyorum.

Alýntý Originally Posted by bymehmet Yazýyý Oku
    Hiç kodlama yapmadan idealgo modülü ile hazýr sistemler optimize edilebiliyor.
    Ben esasýnda indikatörlerlerle çok haþýr neþir deðilim, daha çok yatýrýmcý statüsündeyim ve temettü odaklýyým. Geçmiþ verilerle geleceði tahmin etmek benim görüþüme göre zor. Merakým esasýnda Ýdeal platformunda kullanýcýlar ideAlgo ve Paradise hazýr sistemlerinde optimize edilmiþ þekilde robotik performanstan memnun mu?

Alýntý Originally Posted by bymehmet Yazýyý Oku
    Trend çizgisinden kastýnýz elle çizilmiþ bir trend çizgisine emir baðlamak ise ben yapmadým ama yapýldýðýný biliyorum. Trend çizgilerini de kodlayarak çizdirmekten bahsediyorsanýz bu orta düzeyin üstünde bilgi ve beceri gerektiriyor ama yapanlar var tabi.
    Evet elle çizilmiþ trend çizgisinden bahsediyorum. Ben MA ve trend çizgileri ile piyasayý takip ediyorum, kulaða çok basit gelebilir ama less is more. Trend çizgisine emir baðlamak benim için önemli gözüküyor. Bu arada aracý kurumlarda aradýðýnýz vasýflar hangileri?

6. Ben kodlama tarafýnda olduðum için kýsa bir süre hariç hazýr modülleri kullanmadým ve özellikle geliþime engel olur diye hazýrdan uzak durdum, kullananlar yorumlarsa daha iyi olur. Aracý kurumda komisyon ve yüksek kaldýraç kullanýlacaksa teminat durumlarýný önemsiyorum.

7.  Alýntý Originally Posted by thinktank Yazýyý Oku
    Ýlginiz için teþekkür ederim. Maalesef hiç kodlama diline aþina deðilim. Ýdeal C sharp kullanýyor, bende anca kýsa yazýlýmlarý okuyabiliyorum. Bir yerden baþlamaya karar verirsem, kendimi bu konuda geliþtirebilirim, gerekirse yazýlým için yardým alabilirim diye düþünüyorum.

Ben esasýnda indikatörlerlerle çok haþýr neþir deðilim, daha çok yatýrýmcý statüsündeyim ve temettü odaklýyým. Geçmiþ verilerle geleceði tahmin etmek benim görüþüme göre zor. Merakým esasýnda Ýdeal platformunda kullanýcýlar ideAlgo ve Paradise hazýr sistemlerinde optimize edilmiþ þekilde robotik performanstan memnun mu?

Evet elle çizilmiþ trend çizgisinden bahsediyorum. Ben MA ve trend çizgileri ile piyasayý takip ediyorum, kulaða çok basit gelebilir ama less is more. Trend çizgisine emir baðlamak benim için önemli gözüküyor. Bu arada aracý kurumlarda aradýðýnýz vasýflar hangileri?
    Ma ve trende emir baðlayabilirsiniz, bunun için ekstra bir kodlama gerekmiyor. Çizdiðiniz trende sað týk yapýp alarm/emir baðla ve indikatör alarmý baðla özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Geldik, gidiyoruz..

8.  Alýntý Originally Posted by sonli Yazýyý Oku
    Ma ve trende emir baðlayabilirsiniz, bunun için ekstra bir kodlama gerekmiyor. Çizdiðiniz trende sað týk yapýp alarm/emir baðla ve indikatör alarmý baðla özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Geldik, gidiyoruz..
    Tabi bunlar 1 kerelik emirler, robot gibi döngüsel deðil.. Ama zincir yapabilirsiniz.

https://youtu.be/pZF6FtNx2QM

Geldik, gidiyoruz..

Sayfa 544/626 ÝlkÝlk ... 44444494534542543544545546554594 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •