Hocam aslýnda yazým -gördüðüm kadarýyla- sizin gibi kendi kodunu yazýp editleyebileceklerden ziyade "taþýma su" ile deðirmen döndürenlere. Sonuçta siz oraya birçok olasýlýða dair önlem satýrlarý koyabilirsiniz, ya da yaþanan sýkýntýya anýnda müdahale edebilirsiniz ve en önemlisi riskinizi bilirsiniz. Kodlamaya hakim olmayan birçok kiþi, robotta pas geçilmiþ tek bir satýrýn(olasýlýðýn) bile büyük sonuçlarý olabileceðinin farkýnda deðil, ya da farkýnda olmak istemiyor

Belli kurumlarda bu fonksiyon dönemsel hiç çalýþmýyordu, ayrýca sürekli istek halinde geçici aksaklýk da olabiliyor(saat baþý pozisyon kontrolü diyerek zaten düþünmüþsünüz). Kurum yanýt vermediðinde fonksiyon null dönüyor, dolayýsýyla iþi yapacak bölüm if (BistHesap != null){...} bloðunda oluyor.. Bu bloða else {email,sms vs} ekleyebilirsiniz..
Ben sistemci deðilim, arada grid, eðlence(

), özel durumlar vs sebeple robot kullandýðým oluyor. Dolayýsýyla sistemci düzeniyle(full vardiya) kullanmadým. Bir arkadaþým 200-250 hisseye sistem çalýþtýrýyordu, arada aynen dediðiniz gibi gerçek hesap ile robot pozlarý arasýnda fark oluyormuþ, bu kadar hissenin manuel kontrolü de zor. Tüm riskleri anlatýp bunun çözümüne dair bir þeyler yapmýþtýk, ama ben onun kodu düzenleme bilgisi olmadýðýndan "robotla düzeltme iþleminden ziyade sýkýntý olan hisseleri email veya ekrana baský ile de kontrol edebilirsin" demiþtim..
Sayýn kenten belki daha saðlýklý bilgi verebilir; bu fonksiyonu ilk 2-3 yýl önce onun paylaþtýðý bir koddan test etmiþtim..
Yer Ýmleri