Ben 1-2 sene içinde Tofaş'ın Ford'u fiyat olarak geçeceğini düşünüyorum. Bakalım o gün gelince bu yazıyı hatırlatırım :)
Printable View
Ben 1-2 sene içinde Tofaş'ın Ford'u fiyat olarak geçeceğini düşünüyorum. Bakalım o gün gelince bu yazıyı hatırlatırım :)
bende ayni dusuncedeyim
SM-G928C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ford son 3 sene karlılık... 2014-2015-2016 .. milyon TL olarak...
595-842-955
toaso son 3 sene karlılık... 2014-2015-2016 .. milyon TL olarak...
574-831-970
Son 3 senede karlılıkları paralel gidiyor. Ama 2-3 sene önce ford 18 f/k'larda işlem görürken toaso 9-10 f/k'da işlem görüyordu... Üstelik uzun yıllardır bu böyleydi. Bu fark son 2 senede kapandı, artık ikisi de 13 f/k'larda işlem görüyor. Dolayısıyla aradaki fiyat farkı azaldı.
Toaso önümüzdeki 1-2 senede froto'ya kıyasla %30 daha fazla artacak diyorsanız, bunun iki yolu vardır. Ya karlılığının önümüzdeki yıllarda forda göre daha hızlı artması lazım ya da f/k olarak ford'dan daha yüksek f/k'da işlem görmesi gerekir.
F/K konusunu geçiyorum çünkü bunu rasyonel olarak tahmin etme imkanı yok. Ford tekrar 2 sene önce olduğu gibi 18 f/k'lara da çıkabilir, düşebilir de. Toaso'nun f/k'sı artabilir, düşebilir ama kesin şöyle olacak demek sallamak olur...
Geriye karlılık kalıyor. İki şirketin son 3 senedeki karlılık trendini yukarda yazdım, oldukça paralel gidiyor. Önümüzdeki 1-2 senede bu trendin toaso lehine ciddi değişeceğini düşünüyorsanız sebebiyle ve detaylı hesaplarıyla öğrenmek isterim.
*jp morgan, tofaş için tavsiyesini 33 tl hedef fiyatla 'ağırlığını artır' olarak başlattı
TOASO.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,7 TL, Teorik Fiyat: 26,52 TL
Yeni güzel haberler gelecek inşallah.
http://www.otomobilsayfasi.com/haber...var-mi/1181876
merhabalar,
temettü bugun mü dağıtıldı yoksa 05.04'te mi dağıtılacak. bugun alım yapsam temettü den faydalanabilir miyim? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim.