Ben 1-2 sene içinde Tofaþ'ýn Ford'u fiyat olarak geçeceðini düþünüyorum. Bakalým o gün gelince bu yazýyý hatýrlatýrým![]()
Ben 1-2 sene içinde Tofaþ'ýn Ford'u fiyat olarak geçeceðini düþünüyorum. Bakalým o gün gelince bu yazýyý hatýrlatýrým![]()
bende ayni dusuncedeyim
SM-G928C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ford son 3 sene karlýlýk... 2014-2015-2016 .. milyon TL olarak...
595-842-955
toaso son 3 sene karlýlýk... 2014-2015-2016 .. milyon TL olarak...
574-831-970
Son 3 senede karlýlýklarý paralel gidiyor. Ama 2-3 sene önce ford 18 f/k'larda iþlem görürken toaso 9-10 f/k'da iþlem görüyordu... Üstelik uzun yýllardýr bu böyleydi. Bu fark son 2 senede kapandý, artýk ikisi de 13 f/k'larda iþlem görüyor. Dolayýsýyla aradaki fiyat farký azaldý.
Toaso önümüzdeki 1-2 senede froto'ya kýyasla %30 daha fazla artacak diyorsanýz, bunun iki yolu vardýr. Ya karlýlýðýnýn önümüzdeki yýllarda forda göre daha hýzlý artmasý lazým ya da f/k olarak ford'dan daha yüksek f/k'da iþlem görmesi gerekir.
F/K konusunu geçiyorum çünkü bunu rasyonel olarak tahmin etme imkaný yok. Ford tekrar 2 sene önce olduðu gibi 18 f/k'lara da çýkabilir, düþebilir de. Toaso'nun f/k'sý artabilir, düþebilir ama kesin þöyle olacak demek sallamak olur...
Geriye karlýlýk kalýyor. Ýki þirketin son 3 senedeki karlýlýk trendini yukarda yazdým, oldukça paralel gidiyor. Önümüzdeki 1-2 senede bu trendin toaso lehine ciddi deðiþeceðini düþünüyorsanýz sebebiyle ve detaylý hesaplarýyla öðrenmek isterim.
*jp morgan, tofaþ için tavsiyesini 33 tl hedef fiyatla 'aðýrlýðýný artýr' olarak baþlattý
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
TOASO.E Pay Baþýna Brüt Temettü: 0,7 TL, Teorik Fiyat: 26,52 TL
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
Yeni güzel haberler gelecek inþallah.
http://www.otomobilsayfasi.com/haber...var-mi/1181876
merhabalar,
temettü bugun mü daðýtýldý yoksa 05.04'te mi daðýtýlacak. bugun alým yapsam temettü den faydalanabilir miyim? Bilgisi olan arkadaþlar paylaþabilirse sevinirim.
Yer Ýmleri