Daha basit nasil anlatabilirim bilmiyorumm...almak satmak hisse senedi alip satmak gibi....yukarida yaxdiklarimda 4 farkli tahta...bole dusun..4 farkli tahta da 2 alim islemi 2 satim islemii
Printable View
https://www.eximbank.gov.tr/TR,790/d...ornekler-.html
sayın hocam verdiğiniz opsiyon primi nasıl doğuyor onu kavrayamıyorum. mesela yukarıdaki örneğe bakın. olay net
bir ekran görüntüsü atarmısınız belki ordan anlarım:cool:
Opsiyon borsasi var....burdan haberin yok galiba...viob...vadeli islem ve opsiyon borsasi....cevap orada...seninki bankacilik olayi ihracatci ithalatci isii.....
Opsiyonlar karışık geliyorsa varantlarla da aynı şeyi yani volatilite yatırımını yapabilirsiniz, daha basittir. Varantlar borsada işlem görüyor, hisse gibi alıp satarsınız ayrıca viop hesabı gerekmiyor. Örneğin dolarda volatilite yatırımı yapacaksanız ağustos sonu aynı fiyattan bir alım bir satım varantı alırsınız. Diyelim 3.5'tan aldınız varantları, bu fiyattan ne kadar uzaklaşırsa (aşağı-yukarı farketmez) o kadar kar edersiniz, zararınız ise (3.5ta kalırsa zarar edersiniz) başta ödediğiniz varant bedeliyle sınırlı olur. Dolar yerine hisselerde de yapabilirsiniz aynısını.
Is yatirim kullaniyorum....cep telfonundan matrixden bakiyorum....ole kapsamli bi programim yok.......inti arkadas yanlis anlamssan bisi solemek istiyorum...sordugun sorulara dayanarak bu tur vadeli ve opsiyon islemlerine biraz uzak oldugun hissine kapildim...nacizane lutfen islem yapmaya baslarsan cok kucuk miktarla dene....ekran gorintusu bear bull abinin verdigi ekran gibi bi ekran esasinda...iyi aksamlar