bu hainlere faiz verebilmek için tahvil çıkaran şeref yoksunlarına ne diyeceğiz..?
Printable View
Arkadaşlar borsa genelde topiğin de yazıyorum . sizleri de çalı arkasından takip ediyorum :ok: oraya da aynısını yazdım sizlerle de paylaşmak istedim .. herkese bol kazançlar ..
Vatandaşın elinde ortalama 6.30 dan maliyetli yaklaşık 7 milyar $ var .. bu fiyatı görmeden asla bozdurmazlar ... tecrübeyle sabittir .. 2002 - 2003 lü yıllarda 1.70 liraya yakın fiyattan dolar alanları cezalandırdılar ve yıllarca doları sabit tuttular 1.20 - 1.40 bandında gitti geldi .. hatırlayın 1 $ - 1 TL olur mu diyorlardı .. işte bunlar ülkeyi ithalat bağımlısı yaptı .. sonra 2008 krizi borsa 20.000 i gördü ve $ yine 1.70 liranın üzerine attı borsayı ateşleyen de yerli yatırımcıların 1.70 - 1.80 arası maliyetle aldıkları dövizleri bozup bir kısmının borsaya girmesi oldu .. tabi ki yabancı yatırımcı içinde daha cazip oldu fiyatlar çok ucuzladı ... ve hooop 70.000 lere yolculuk .. Bu arada yaklaşık 5 ay önce yabancıya yatırım için aldığım evimi zar zor sattım . şu an bu kurlarla asla satamazdım .. aynı yerde yatırımı olan ve evini hala satamayan bir arkadaşım var şu an minumum 70 bin $ zararda .. Arkadaşlar yazı biraz uzun oldu ama ben kendi yaşadıklarımı anlattım . şu an piyasaların durmasının nedeni bile yazının başında söylediklerimdir . Bunları kimseyle tartışmak için anlatmadım ama lütfen $ düşsün diyenler bir kez daha düşünsün hangisi doğru ... herkese saygılar ...
bddk nın açıklamalarını iyi analiz edin çok tehlikeli şeyleri kıvırarakda olsa söylüyor.
27 Aralık Perşembe 17:02 BDDK: YILDA ASGARİ İKİ KEZ MAKRO STRES TESTİ İLE BANKALARIN DURUMU İZLENMEKTEDİR
27 Aralık Perşembe 17:00 BDDK: MEVCUT SERMAYE YAPILARI AKTİF KALİTESİ KAYNAKLI RİSKLERİ YÖNETEBİLECEK SEVİYEDE
27 Aralık Perşembe 16:58 BDDK: ÇALIŞMALAR SONUCUNDA SERMAYE YETERLİLİK RASYOSUNUN %15,5'E GELEBİLECEĞİ ÖNGÖRÜLDÜ
27 Aralık Perşembe 16:56 BDDK: KREDİLERİN TAKİBE DÖNÜŞÜM ORANININ %6'YA YÜKSELEBİLECEĞİ TAHMİN EDİLMEKTEDİR
işin aslı ayhan daha batık krediler daha gün yüzüne vurmadı eylülde dönem sonlarını ödeyemeyen binlerce firma var bir kredi nin batık sıfatı kazanması için 90 gün ödenmemiş olması lazım dolayısıyla aralık dönem sonu faiz ödemelerine hesaba konulursa asıl 2018 batık kredi rakamları 2019 mart ayı gibi gercek ve net rakamlar cıkar kısacası daha birşeyler gün yüzüne vurmadı
Zammın alasını dilenciler yapmış....
Sokaklarda dilenenler geçen sene 1 lira isterdi...."açım bi lira verir misin abü" diye seslenirlerdi...
Bugün gençten biri bana yaklaşıp "Abi bi çorba parası 2 lira verir misin " dedi....
İşte dedim gerçek enflasyon,....sokağın enflasonu dedikleri bu olsa gerek !!!!
Öyle zamcık falan değil.... sağlam yapmışlar.....
27.11.2018 tcmb fonlama verileri:
Likidite açığı : 81.2 milyar TL, fonlama faizi: %24
Likidite açığındaki düşüş bugün de sürdü. 110-120 milyar TL'lerden 100 milyar TL, 95 milyar TL, 88 milyar TL ve bugün de 81.2 milyar TL'ye kadar düştü.
Bu çok çok kuvvetli bir kredi daralması ile mümkün.
Tcmb'nin işi çok zor olacak zira likidite açığı likidite fazlasına dönerse tcmb'nin politika faizi ile para politikasını kontrol etme kuvveti sıfırlanacak.
Geriye sadece zorunlu karşılıklar ile piyasadaki likiditeyi sterilize etme seçeneği kalacak. Bu ise içine girdiğimiz şiddetli resesyon ortamında ne kadar mümkün o da tartışma konusu.
Aynen hocam bddk ne demiş ki olabilir dediği rakamlar güllük gülistanlık rakamlar.Ya koskoca telekom kredisini batak saydırmadılar bankaları telekoma ortak ettiler.Bu gidişle zaten bankalar değme holdinge taş çıkaracak.Ne ararsan var bankalarda ev,araba,dükkan,fabrika,telekom,şirket,yat,yazlık, :))))))))))))
Noel arefesi yarım günde amerikan borsalarını yüzde 3 hacimli düşürdüler,dün yüzde 5 çıktı,bugün şimdilik yüzde 2 düşüş var totalde dünkü yüzde 5 çıkış badem oldu kaldığı yerden devam eder amerikan borsaları onu anladım da dax ı anlamadım bu dax her gün yüzde 2 yüzde 3 paraşütsüz düşüyor ,bu hızla şubat sonu falan dax sıfırlar kendini game over olur :))))))))
doların 7 yıllık seyri grafikte. şu anda tam sınırda görünüyor.
grafiğe göre aşağı inmesi mümkün gibi ama ülkenin durumu öyle demiyor...
grafik: https://ibb.co/k4ywYvL
sabit kur sistemine mi geçtik ne.
Kamunun Türk Lirası mevduatı tarihi düşük seviyeye inmiş.
26 Aralık'ta sadece 3,5 milyar lira.
Geçen yıl aynı tarihte Kamunun 33 milyar mevduatı varmış.
https://pbs.twimg.com/media/Dvbik0YWkAEuA4P.jpghttps://pbs.twimg.com/media/Dvbik0JWsAEgCbE.jpg
Bu para nereye gitti? Bunu bulabilir misiniz?
2 yılda 57milyar TL den 3,5 milyara inen kamu mevduatı...
Bu arada takipteki krediler 2018yılı ocak ayında 63milyarTL iken, geçen hafta 96milyar TL'ye ulaşmış durumda. 33milyarTL artmış.
Özel sektörün çok zorda olduğunun kanıtlarından biri.
Herşey güzel olacak. Ha gayret bi el atıverin gari. Dayanın dayanın.
Bütün bunlara ek ve bileşkesi olarak hazine ihalelerini ertelemek ve böylelikle tahvil faizlerini aşağı baskılamak için yapılması gereken borçlanmalar yerine bir kısım hazine taahhüdü buradan karşılanmış olabilir. Zira hem kamu hem de Hazine'nin mevduat hesaplarında ciddi bir erime var. Sonuçta ikisi birleştiyse tek hazine hesabı dediğimiz ana hesaptaki mevduat ta bu tür harcamalar nedeniyle ciddi anlamda erimiş olmalı.
Değerli metaller bir coşkulu bir coşkulu. Hayırdır? Sadece Trup olayı bunu açıklar mı?
DOLAR SON tahminin:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post2998365
baştn okumanız için:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...68#post2913168
Kamu mevduatı zaman zaman azalabilir , ilgili raporu daha uzun vadeden alınırsa daha önceden de bu şekilde azalmalar olmakta. Cok değişken oldugu icin geri bir tarihle çok karşılaştırmamak lazim . Mesela Vergi & vergi affı ödeme döneminde bu rakam daha çok yükselir.
Tahminen DİBS alınmış olabilir malum merkez bankasıyla yapacakları işlemlerde bankaların menkul kıymetleri teminat olamıyor onlarda dibs’e çevirip teminat olarak kullanıyor . Bunun içinde Analitik bilançoya bakmak lazım
Ben de geçen haftaki 3 milyar dolarlık mevduat artışını çözemedim.Bu zamanda bu para kimde vardı.Yani mevduatçı kararını şimdiye karar vermiştir,faizini almaya seçime kadar devam eder.Düz vatandaş almadıysa bu kadar doları kim aldı.
Trol olmayınca, ahali erkenden uyumuş!:he:
Trol candır hep soylerim, adamı da seyini de dik tutar!:kahkah:
Seçime kadar a.b.d ile zıtlaşma beklemek anlamsız zira bunun zarar verdiğini akplilerde gördü. En azından şimdilik strateji bu gibi duruyor. Biz papazı Trump'a seçim zamanı verdik o da gereğini yapıyor. Twitterdan adamsın kanka yazsa şaşırmam o derece birbiriyle uyumlu iki insan yani.
Zıtlaşma falan yoktu, bazı şeyler bilerek bahane edildi, abd'yle dün neysek bugün de aynıyız, onlar operasyon yapıldı derken Londra'yı kastediyor ama açılışlarda, seçim meydanlarında amerikaya sallamak daha çok prim yapıyor, ekonomideki kötü gidişi seçmene anlatamayacakları için dış güçler argümanı ortaya atılıyor, en kestirme yol, zaten bu tip olaylarda kimsenin suçu yoktur, sen ben suçlu oluruz ama yönetenlerin zerre suçu olmaz.
Kral çıplak dendiğinde hem halk hemde kral tarafından dayak yediğin bir dönemden geçmek böyle bir şey olsa gerek... İnternet fiyatları deli gibi artıyor, youtuber tayfa videolar çekiyor, belki ekonomiden anlamadıkları ya da söylemek istemedikleri için Telekom'un durumundan hiç bahsetmiyorlar... Kimse nedenini bilmediği, öğrenmek için çaba sarfetmediği şeyler için hayıflanıp duruyor...