350 bin tl keş paranızın da 10 yıllık getirisini dahil etmeniz, vergi ev masrafı vs. ön görmeniz gerekmez miydi?
hatta o 350 bin tl yi usd altın mevduat olarak 3 e bölüp 10 yıllık mevduat getirisi mesela.
Printable View
öncelikle projeden değilde ikinci elde oturmuş bir yerden ev almanızı tavsiye ederim, aidatı düşük yatırımcıdan çok oturumcu profilinin olduğu yerler.
ayrıca bütün para ile ile ev almayın, konut almanın avantajı konut kredisi kullanmaktır. örneğin 550bintl lik ev için 250bin peşin verip gerisini kredi çekebilirsiniz. Türkiye'de paranın değeri her geçen gün düşecek, uzun vadeli kredi alanlar sonraki yıllarda nispeten düşük kredi taksidi ödemiş olacaklar.
geri kalan nakitle de hazır cdsler yüksekken güzel eurobondlar alınıp nakit akışı sağlanabilir, hatta bu nakit akışı ile evin taksitlerinin bir kısmı ödenir. eurobond vadesi dolduğunda ise elinize ana para döviziniz ödenir.
Iste o video
https://www.dailymotion.com/video/x4qxll8
Bana bedavaya verseler almam o gurultude
İstanbul'da son 5 senede Dolar bazında fiyatların yarı yarıya düşmediği 1 bölge dahi yok. Mesela Levent'te Mashattanlara bakıyorum, 2+1ler 450-500 Bin Dolardan satılmıştı, 390 Bin Dolara bulduğum bir 2+1i az daha kredi de çekerek alıyordum. Allah korumuş çünkü şu an 170 Bin Dolara aynı daireyi alabiliyorum.
Bunun sebebi sadece ekonomik kriz değil, aynı zamanda İstanbul'da arz fazlalılığı ve AKPnin son 7-8 senede İstanbul'a Arap Suriyeli Afgan doldurarak yaşanılır bir şehir olmaktan çıkartması.
Bende miras vs zannetmiştim .
Eski mal sahibi 50 tl fazla zam yapabilmek konuşurdu hep her sene
Sadece dönen varlık 140 milyon parayı damadı yiyor çatır çatır
Son dönemde bakıyorum çevreme satılan ev işyerlerine çoğunluk miras malı oluyor .
Emek verilmediği içinde çok kolay satılıyor
Kira gelirini artırması hata. Veya sizin dediginiz gibi nakiti değerlendirebilir.
Bu ara epey ev bakmaya mesai harcıyorum ama ya çok pahalı ya çok uzak ya da çok eski evler bulabiliyorum malesef, ev almak da zormuş.
8 senedir ev alacağım 4 er seneden 2 evde kirada kaldım şu an kiram 2500, eskiden 1200 ile başlamıştım yani 8 senede bugünkü parayla 240.000 eş değeri kira verdim diyelim. 8 sene önce 410.000 tl ye istediğim eve pazarlık etmiştim. Şu an o ev 650.000 civarı ederi var. Tabi kredi çekecektim yıllardır ödüyor olacaktım vs onları hiç dahil etmesem dahi, 8 senede birikimimi getirdiğim yere bakınca o zaman almamakla hayatımın en doğru kararını vermiş olduğum ortada, hele hele o dönem güç bela takside girip de daha hala ödeyen arkadaşlara kıyasla hem penaltı hem gol olmuş diyebiliriz. Peki bundan sonra da böyle gider mi? Bilemiyorum oturduğum evin benim olmamasından çok rahatsizim bir an önce çözmek istiyorum ama hiç bir şekilde kendimi bu piyasada bike ev almaya okna edemiyorum en son bu korona ile beraber kafa müstakile daha çok yatmaya başladı şöyle site içi filan bakalım hayırlısı.
Bu dönemde getiri elde edebilmişsin ama her zaman bu şekilde gitmez finansal piyasalarda risksiz yatırımların getirisi düşük. 2019 ekim 2020 şubat arası%700 getiri elde ettim. Anaparayı eve yatırdım hatta biraz fazlasını. Mart ayında bütün varlığımı kaybedebilirdim ama neyseki bir miktar zararla hallettik. O yuzden bazen sabit yatırım önemli. Borç bir şekilde ödeniyor, karşılığında bir mal varsa tabi.
ben 2 arkadaşımla şilede arazi aldım, kirada oturmama rağmen bir rüyaya girişip 3 dost aynı parselde 3 ayrı villa yapacağız. sektörün içerisindeyim, hesabımıza göre 100 birim e satılan villayı biz yaklaşık 50-60 birime mal edeceğiz. daha kaliteli malzemelerle, mimari konsepte ağırlık verip (100 birimlik villalara göre) 70-80 birim e ben bütçe ayırdım.
şu ki ilk golu yedik :)
emlak yasasına göre terki edilmiş araziden imar planı değişmeden ikinci kez terk alınmaz. biz imar başvurusuna bulununca terk çıktı. cüzi miktar ama bize zaman ve para kaybetmemize sebep oldu. bunu neden belirttim ne kadar hakim olsanız da herhangi bir yerden ek giderle karşılaşabiliyorsun.
özetle istediğiniz konuda fikirlerimi paylaşabilirim ama bu konuya şöyle bakmanız lazım müteahhitin 10 birime mal edip 2-3 birim kar ile sana satışı 13 birim geleni sen direk 13 birime mal edebilirsin ancak.
senin müteahhitten daha ucuza mal etme ihtimalin sektörün ne kadar içerisinde olmana bağlı, özellikle villaların natamam teslim edilmesi kendi tasarımınızı, istediğiniz gibi yaptırmanız içindir, daha ucuza mal etmek için değildir.
evinizi boyatmak bile zor geliyorsa bu işlere hiç girişmeyin, inşaat işleri gerçekten zordur.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...16#post2580816
Foruma üye olduğum 2014den beri altunizade selçuklu konaklarında 4+1 dubleks daire ilanı paylaşırım
2014kasımda 900K $
2015 mart 965K $
2017aralıkta 700K $
2018 ağustos 400K $ 6,80 kur
2020 mayıs 420K$
son paylaşımıma göre primlenmiş
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...87389268/detay
Arkadaşlar merhaba. 200 binlik bir ev alımında emlakçılar yaklaşık kaç tl komisyon ister. Yer Ankara..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evi nereden bakıyorsunuz acaba Emlakcı Emlakcı gezerek mi .
Benim araştırdığım ilçede 20 tane bile satılık ev yok şu anda .
Fiyat filtresi yok .
Oda sayısı ve sıfır bina kıstasım var sadece
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim cevap için. en az 3 bin ister herhalde... Sahibinden den bakıyorum da ilanlara, büyük çoğunluğu emlakçıdan maalesef.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendi cevremde bakıcısı olmayan tek kişi benim diyebilirim. Anneanne / babaanne bakmıyor karı koca çalışınca çocuğa mecbur bakıcı bakıyor, 450 - 750 dolar arası çeşitli milletlerden bakıcı tutuyorlar yatılı olarak. Bu zenginlikten değil, türk bakıcılar hem çok pahalıya geliyor hem de 8 6 isini yapıp çekip gidiyor ev temizliğine yardım filan da yok, yabancı ise haftada 1 gün izin yapıyor onun dışında 6 / 24 çalışıyor. Genellikle hanımların maaşı bakıcıya gidiyor ona karşılık da işte hanım işsiz kalmamış oluyor.
Biz daha geleneksel bir aile olduğumuz için anneanne bakıyor sağolsun ama bakmam dese biz de bakıcı tutacaktık mecburen.
Şehir ankara, bence de kiram düşük değil piyasa. 1850 den girmiştim her sene zam yaptı enflasyon rakamları da malum. Enf. Kadar yapmadığı halde kira piyasaya denk bence. Taşınmak daha masraflı bir de ev alırım diye ödüyoruz kısmetse almak istiyorum artık Ama gene alamam bu şansla
Beyler
3. kopru yolu uzerinde tam uzerinde teget gecen bir arsam var. Arsa Gebze sinirlarinda 5 bin m2. Bos duruyor ve imar cikmadigi icin satmak istemiyorum
KOylu gelsin eksin bicsin dedik ama oyle bir adami bulamadim cunku ben yurtdisindayim. Sonra aklima reklam panosu astirmak geldi ama o kadar sirkete email attim hicbiri geri donmedi. Halbuki arsanin konumunu da attim ya begenmediler yada otoyol bos oldugundan reklam degerimi yok acaba?
Bu tur islerden anlayan varmi aramizda?
Amatör olarak mı bakıyor profesyonel olarak mı .
İstanbul’da genelde en az asgari ücret karşılığında bakıyorlar da nineler
Bu arada kaç senedir yazıyorsun ev alacağım diye sende niyet yok pek bence .
Arkadaşım 2012 de evlendi sıfır birikimle Eve girdi .
Kaynanasına ihtiyaç kredisi eşine ev kredisi çekti kendinin işi bile yokken .
2018 başında krediyi bitirdi arabaya girdi krediyle .
Şimdi de 2. ev araştırıyor yazlık olarak Bahçeli müstakil tarzı arabayı satıp peşinat yapmayı düşünüyor .
Bu arada iki tane çocuğu da var biri özel okula gidiyor diğerine belirttiğim gibi nine bakıyor .
O nasıl söz... öyle bir şey de ben hayatımda duymadım... bir şey demeyeyim kınamayayım...
Niyetim fiyatlara bağlı olarak değişiyor niyetim var ama rasyonalize etmem lazım yoksa alamıyorum...
Arkadaşınızın çocuklarını Allah bağışlasın bizim de böyle oldu işte dediğim gibi ben iyi ki böyle yapmışım diyorum o da eminim öyle diyordur ne güzel işte.
Peki bunu duydunuz mu .
Babasına kira veren çocuk .
annesinden kira alan çocuk .
Kardeşinden kira alan abla veya abi .
Aslında çokta bir farkı yok açıkcası diye örnek vermek istedim benzerlik yok mu
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Emlakçıya verdiğiniz para asla zorunuza gitmesin, düzgün bir emlakçı ise çok faydasını görürsünüz.
-dolandırılma riskinizi ortadan kaldırır
-sahibinden ilanlar genelde ederinin üstünde fiyat ister
-angarya işlerle siz uğraşmak zorunda kalırsınız
-pazarlığı sizin adınıza yapar
-bölgeyle ilgili en doğru bilgiler emlakçıdadır.
Gibi birçok artısı vardır.
Güvenilmeyecek üç insan tipi var nedir diye sormuştu yan komşum
Benim aklıma insanın kötü özellikleri var onlar geldi .
Hayır dedi kime karşı arkanı kollaman lazım sürekli dedi
Bilemedim nedir dedim
Avukat
Muhasebeci
Komisyon Emlak