Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
öncelikle projeden değilde ikinci elde oturmuş bir yerden ev almanızı tavsiye ederim, aidatı düşük yatırımcıdan çok oturumcu profilinin olduğu yerler.
ayrıca bütün para ile ile ev almayın, konut almanın avantajı konut kredisi kullanmaktır. örneğin 550bintl lik ev için 250bin peşin verip gerisini kredi çekebilirsiniz. Türkiye'de paranın değeri her geçen gün düşecek, uzun vadeli kredi alanlar sonraki yıllarda nispeten düşük kredi taksidi ödemiş olacaklar.
geri kalan nakitle de hazır cdsler yüksekken güzel eurobondlar alınıp nakit akışı sağlanabilir, hatta bu nakit akışı ile evin taksitlerinin bir kısmı ödenir. eurobond vadesi dolduğunda ise elinize ana para döviziniz ödenir.
Iste o video
https://www.dailymotion.com/video/x4qxll8
Bana bedavaya verseler almam o gurultude
İstanbul'da son 5 senede Dolar bazında fiyatların yarı yarıya düşmediği 1 bölge dahi yok. Mesela Levent'te Mashattanlara bakıyorum, 2+1ler 450-500 Bin Dolardan satılmıştı, 390 Bin Dolara bulduğum bir 2+1i az daha kredi de çekerek alıyordum. Allah korumuş çünkü şu an 170 Bin Dolara aynı daireyi alabiliyorum.
Bunun sebebi sadece ekonomik kriz değil, aynı zamanda İstanbul'da arz fazlalılığı ve AKPnin son 7-8 senede İstanbul'a Arap Suriyeli Afgan doldurarak yaşanılır bir şehir olmaktan çıkartması.
Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?
Bende miras vs zannetmiştim .
Eski mal sahibi 50 tl fazla zam yapabilmek konuşurdu hep her sene
Sadece dönen varlık 140 milyon parayı damadı yiyor çatır çatır
Son dönemde bakıyorum çevreme satılan ev işyerlerine çoğunluk miras malı oluyor .
Emek verilmediği içinde çok kolay satılıyor
Yer İmleri