Üstat dayanamamışsın:))
Printable View
Sizi çok iyi anlıyorum.
Yıllar önce bende yaşadım bu dıyguları.
Şöyle düşünün birde.
Arsaları kat karşılığı biskon inşaata verdin güsell bir sözleşme ile.
Karda oraya gitti sözleşme gereği:))
Neticede bu ülkede herşey niyete bağlıdır.
Gaurimenkuller 10 a katlasa bile gyo ları bir misli artmayabilir.
Niyet.Niyet
Patronsuz kağıt mı var.Koca isgyo yıllarca süründürdü sonra 1.5 dan 16 ya biri aldı götürdü ,sonra 16 dan çaktı milleti inletiyor.Baksan koca iş bankası kurumsal falan.
Önemli olan doğru zamanda doğru kağıtda olabilmek.Bu tarife uyan benim aklıma ve borsacılığıma en uygun kağıt bu.Nedeni de patrona güvenmem falan değil,dediğiniz gibi arsalar bile yeri gelir önemsizleşir,ama bir operasyon çekilecekse bunun hazırlıkları yapılmışsa her şey aniden çok da güzelleşebilir.Ben bu kağıtda uzun vadeli bir operasyon yapıldığını düşünüyorum.O operasyonun meyvelerini daha yememişler gibime geliyor.Yanıldıysam da benim beklediğim lot sayısı da maliyetim de adamlardan çok daha iyi,sorun yok bekleriz.
E demek ki patron hisseleri daha güvenli en azından okullu ve benzeri speklere ekmek yedirmiyorlar bizimki gibi kağıtlarda , sonuç ne oldu ya okullu ve benzerleri ya da patronlar, sonuçta patron hissesi diye bir kağıtdan korkmak manasız hale geldi değil mi.
O hareketleri dışarıdan biri kurumsal olmayan bir şirkette yapamaz, adamın anahtarını alırlar elinden.. Sn. GP çok doğru tespit.. Hissenin yüzde 30-35 ini topla bakalım ne olacak? Bir habere bakar, bir bedelliye bakar o yüzde 35 i geri almak. Patronun elinde imtiyazlı hisse varya.. yüzde 99.5 hisseye kadar mal çakar kafasına operasyon çekmeye çalışan adamın.. Kurumsalda bedelli derdi yok, haberle operasyon yeme endişesi yok.. Yani bu işler başka işler.. pis işler.. bizlere düşen bu operasyonlar çekilirken altta kalmamak.. uyanık olmak.. YTD
Valla sn tahminci ben kağıda girerken maliyetim acaba bu kağıtdaki gruptan aşağımıdır ona bakarım,bu kağıda girerken de baktım baktım eski maliyetler çok yukarda girdim.Operasyon çeken grubun maliyeti paranın zaman ve alternatif yatırım amaçlarına kıyasla maliyeti düşünülürse çok yukarda olmalı.O nedenle bu kağıtda bu fiyatdan korkmam.E şirket de palavra bir şirket değil,borcu harcı yok bedellisi bitmiş,son zamanların yıldızı emlak sektöründe iş yapıyor,valla benim içim rahat.Başta baya dayak yedik ama ilersi için umutluyum.Borsa iddia işidir sn tahminci,risk her zaman var bir iddiaya girersiniz kazanmak da var kaybetmek de.Okullu titanik bizimki ufacık kayık sıkıntı olmaz sn tahminci:))))))))))
Bu bilançodan da umutluyum da asıl olay 6 aylık bilançoda patlayacak gibime geliyor.Bu bilançoda da kar ertelenmiş gelirlerde saklanır da 6 aylıkda olay değişir.Vaktimiz bol paçallarla maliyeti baya aşağı çektik sn tahminci her zaman dediğim gibi 1.11 altı ben sürekli alıcıyım,bu seviyelerde artık almama çok da gerek yok,beklerim.Kağıdın hepsini ben mi alayım az bişi de değerli dostlar destek atsın di mi.:)))))))))))
Bilanco gelsin sac dökülür kel görünür.Bakarsın kellikte cok yakısır.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançoya da 8 borsa günü kaldı.
Kurumsallığı olmayan bir şirket patronunun hissesinde ben sadece al sat yaparım.. Tutana biriktirene yatırım tarzına katılmasam da saygı duyarım.. Ne desek boş, patron ne derse o olur.. bizimki aracı kurum işlemlerini ve fiyat hareketlerini izleyerek tahminde bulunmak.. YTD
Referans Bahçeşehir satışları bu bilançoda gözükmese bile bedelliden kaynaklanan özsermaye değişikliği rasyoları diğer emsallerinin altına taşıyacak. Bu husus önemli.
GYO ları bugun parlatan haber.
Türkiye’deki gayrimenkulleri yurtdışında pazarlayacaklara devlet desteği
https://www.paramedya.com.tr/devami/...evlet-destegi/
Sayın tahminci ne der bilmem ama bugün turco tavan yapınca bitim kanlandı.
1.19 dan paçal yaptım maliyet yükselttim:))
Şahsen ben de son geri çekilmede yüzde 50 lot takviyesi yaptım.. Tek tedirginlik veren konu 2600 test edildikten sonra endeks ne yapar? Patron mutlaka iyi bir cappuccino üzerine krema ilavesi yapacaktır o da bizi 1.35 e götürür sonrası bekle gör olur.. 1.25 artık kolay hedef oldu.. YTD.
FED faiz artıracak 75 baz puan artırırsa bizi nasıl etkiler? Son ralli ve bir düzeltme öncesi sert çıkışlar.. ne anlamalıyız?
Aklımda deli sorular!
Ana kağıtlarımın çoğundan bugün çıktım.
Geride KLGYO ve GÖZDE bıraktım, onlar hedefime ulaşmadığı için portföyümün yüzde 20 si kadar duruyorlar.
Bir düzeltme beni zengin eder! Hissede kalsam bir ihtimal yüzde 10 daha kazanırım.
Endeksin şu ortamda maksimum 2750 yi göreceğini düşünüyorum ama 2630 civarında düzeltmeye girmesi ihtimal dahilinde..
Risk almaya değer bulmuyorum.
Yani aklımda deli sorular var.. YTD
Sayın tahminci'ye düzeltme konusunda katılıyorum, soluksuz nereden nereye geldik. Biraz soluklanması lazım. KLGYO defansif anlamda bende de duracak. EGSER'leri satıp BERA ile yer değiştirdim, rasyoları daha iyi ve primsiz diye. Kağıtsız yapamam.:)
Endekste düzeltme başladı.. Dün portföyümü boşaltmıştım geriye kalanlardan Gözde de STOP oldum.. tek kağıdım portföyün yüzde 7 si ile KLGYO kaldı o da umarım 1.13 e değmez yoksa hissesiz kalacağım.. YTD
İki haftadır doktor doktor dolaşıyorum, hala çözüm bulamadılar baş dönmesi ve mide bulantısı vs hastalığa her doktor bir ton ilaç yazdı..Sanırım ben hastalığımı biliyorum, Uzaklaşmam gerek bu nalet illetten, hayırlısı bakalım, Pazartesi kardiyoloji de baksın ondan sonra bakarız çaresine:(
Bu borsa iş değil gerçekten.. stres kaynağı başka bir şey değil.. sağlığa da ciddi tehdit.. alacaksın bir toprak parçası keyfine bakacaksın.. kral sensin.. ne spekle ne patronla uğraşmak zorunda değilsin.. borsayı da asgari 2 ye katlar.. garantili.. tecrübeyle sabit.. artık benim en büyük portföyüm toprakta.. borsada öylesine takılıyorum ama bu kadarı dahi stresli.. Sn. Şekerli size acil şifalar dilerim bence de kurtulun bu illetten.. borsa herkese göre değil.. bir şey mutsuz ediyorsa terk edilmeli..
Sn şekerli geçmiş olsun,umarım sıkıntısız atlatırsınız bu dönemi.Bence borsa bizim gibi emekliler için güzel bir meşgale.Adrenalinimiz zaten yaşam tarzımız düşünülürse düşük.Borsa da olmasa sıfır adrenalin olur, o da sağlıklı değil ,yaşam için az bişi heyecan da şart.
45 gün devamlı yükselmişti son günlerde abartılı seviyelere gelmişti. FED in vs bahane edileceği belliydi. Düşüşlere hep nakitte yakalanmaya çalışıyorum bazen yanılıyorum endeks yüzde 5-10 daha gidiyor ama mutlaka sattığım yerin asgari yüzde 20 altından alım fırsatı veriyor. Kazanmak zor korumak daha da zor.. bu kez şanslıydım sattığımın ertesi günü düzeltme başladı. Ancak bu enflasyonist ortamda yüzde 15 ten fazla düşmesini beklemem. YTD
Sn tahminci size akıl vermek elbet haddim değil,muhabbet hukukumuza dayanarak bir tavsiye vermek isterim,bu kağıdın bilançosu 30 nisanda gelecek 5 günümüz kaldı,bu hafta 1.13 altı özellikle gösterebilirler,benim gibi yapın ,bir hafta tek lot alım satım yapmayın,bilançodan sonra ilk gün bu entry mizde doğru mu demişiz yanlış mı demişiz beraber görürüz.
Bu kağıt çok dayak yedi ,gelen bilançoyla beraber rasyoları çok güzelleşecek,trendi düşüşe döndürmeleri bence çok zor.Arada düzeltmeler olur ama yolumuz çok uzun.