Dogrudur benim mantigimda hata var. Ben hep kacak yerin gizlice yapildigini varsayiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
yýllar yýllar önce beylikdüzünden aldýðým daire için baya kavga dönmüþtü..
boþandýktan sonra dairem 6 aydýr ilandaydý ve bugün alýcýsý çýktý..
þöyle bir durum var ben ilanda ki fiyatý 6 aydýr güncellemedim..ve taþýnacaðým anadolu yakasý göztepede ki sitede evler 6 milyondu.þu an 8 milyon olmuþ..
bu anlaþtýðým alýcýdan sonra sitede ki bizim birkaç ev daha vardý onlarý aradým hepsi satýlmýþ..þu an ev satmak için doðru zaman deðil mi ? baya bir ekonomiden anlayan bankacýlýk geçmiþi olan yakýným bana ev satýyorsan ayný ay içinde yeni evi yerine koyman lazým dedi..
ben sanki evi deðerinin altýna anlaþmýþ gibi oldum ama en ufak bir kapora vb almadým daha..yarýn netleþtireceðim durumu demiþtim..
önerilerinize açýðým..
hani kiraya geçeyim parayý mevduat vs deðerlendireyim dedim o iþte artýk bitiyor gibi..
Faizler düþüyor, vergiler artýyor. Enflasyon beklendiði kadar hýzla düþüyor deðil. Geçen sene konut artýþý enflasyonun altýnda gerçekleþti. Ancak konut satýþlarý gittikçe artýyor. Nakite kalmak bu süreçte makul gözükmüyor bence. YTD.
Nakit kalmak büyük risk
ev satýp ev alacaksanýz nakit kalmak riskli heleki faizlerin düstüðü zamanda...sizin evin alýcýsý takipte olup ev fiyatýnýn 6 ay ayný kaldýðý için almaya karar vermiþtir.Nenemin bu konuda bir sozu vardý.Bir kapýyý acmadan öncekini kapama derd rahmetli....bnm hayattaki al sat kararlarýmda hep buna göre davrandým.hic kaybetmedim.....
alacaðýnýz evi mevcut evi satmadan almak için nakitiniz yoksa bir miktar zararý göze alacaksýnýz.
bir dönem ben de önce evim satýlsýn diðerini alayým, dur alacaðým ev arttý fiyatýný artýrayým v.s. derken fýrsatlar kaçýrmýþtým.
göztepedeki ev mesela param hazýr diyip pazarlýða girin bakalým kaça verecekler? o bölgede kentsel dönüþümden arz devam ediyor sürekli inþaat firmalarýyla da görüþün.
deprem muhabbetleri emlak piyasasý için iyi olmadý gibi...insanlar tedirgin oldu.
Satacaðýnýz evin fiyatýný 6 ay önce biraz yukarýda belirlemiþsiniz, 6 aylýk sürede enflasyonla fiyat normale gelmiþ. Bence ucuza gitmiyor, ilan fiyatlarý sizi yanýltmasýn. Eðer fiyat ucuz kalsaydý daha kýsa sürede alýcý çýkardý.
Sattýktan sonra Göztepedeki ev fiyatlarýnýn 1 yýlda %40 tan fazla artacaðýný düþünüyorsanýz evi alýn yoksa nakitte bekleyin.
Konutta reel kayip varmis, millet borsada parasini reel nominal terminal cop oldu hala gelip konut gibi yatirimi kotuluyorlar. :)
Yil basindaki kira artisi eski kiracısı olan ev sahiplerinin yuregine su serperken, son donemde kiraci olanlar kabus gibi coktu.
Diger yandan bos dukkanlar dikkatimi cekmeye basladi. Agirlikli eski kiracılar, yeni düzene ayak uyduramamis olmalari olasi.
Bakalim izlemeye devam edelim.
Ahmet buyukdumanin yorumunu merak ediyorum. Kimi yerlerde deprem konutlari da etkiledi deniyor. Detaylar gelsin bakalim.
Benim kafamda tek soru doviz bu seyrini ne kadar surdurur. Eger boyle gidecekse acele etmemin anlami yok. Ama bir noktada olculen degil hissedilen enflasyon seviyesinde yukselecekse sabit tl faiz kredi ile konut almak degerlendirilebilir.
Tabiki bu hesap kitaplarda reel sektorun durumu ve bunun konut arzina etkiside onemli
Yatirim tavsiyesi degildir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracñlñÃñyla gönderildi
Piyasa faizi 3 ay sonra kendini yüzde 40 da görüyormuþ.
NETÝ YILLIK Yüzde 34 eder.
Düþününce KKM den çýkan (ki bugün itibari ile TÜZELLERDE KKM yasaklandý) paranýn bir kýsmý gayrimenkule gitse yýllýk yüzde 35 den az mý kazandýrýr?
Bence HAYIR.
Hele ki 12 ay sonra dolar da kendini 44 lerde görürken....
Uzuuuuun zamandýr yerinde sayan Arsa alan kazanýr.
Yurt dýþýndan konut da olabilir.
Zati emlakta 2 milyar dolar çýkan paraya karþýn yaklaþýk 200 milyon giren para varmýþ.
Yani burada da CARÝ AÇIK SORUNU var.
Yurtdýþý emlak yatýrýmý yapan var mý? Yapmasada bu konuyu araþtýran birisi de olabilir?
Doðru ve güvenilir URL soracaktým da? :)
Emlak Konut'tan orta gelirliye yeni konut kampanyasý
https://tr.investing.com/news/econom...panyas-3257946
Ýst K.Cekmece Airport 24 sitesindeki 1+1 dairemi satýp üzerinede ekleme yaptýktan sonra Manchester da 1+0 studyo daire aldým kýzým için 195K pounda.....
simdi de yatýrým için bakýyorum.TR ortaklý pazarlamacýlar var.214K pound teklif edildi ben Bu saatten sonra Turk ve Muslumana para kazandýrmak istemiyorum.Ýþin içinde yine bizimkiler varsa yokum deyinde 205K e kadar indiler....Demek ki 9K pound komisyon alacaklardý....Vizeniz varsa gidin yerinde görüp alýn....yoksa bu iþe girmeyin...yada çok arastýrma yapýn.amac kira ise düþük fiyatlý evleri tercih edin.Geri donusu yuksek olur.Yýllýk %8 civarýnda.Oturmayacaksanýz Londrayý tavsiye etmem.Bunun dýsýnda Manchester, Liverpool, Birmingham gibi kentler olabilir...
þu dar gelir ve orta gelir diye yapýlacak projelre bakayým dedim...
proje falan yapýlmayacak burasý kesin...
birlikte iþ tuttuklarý yandaþlarýnýn elinde olan evleri devletin hazinesinden kredi kullandýrak satacaklar...
yani projenin adý yandaþ evleri emlak konut çatýsýyla nasýl satýlýr...
içinde 3 milyon dolara satýlacak dairelerde var...
kardeþim lüks konuta bizim hazine niye finansör oluyor...
senfoni etiler için bir fiyat sorun anlarsýnýz... :)
https://i.hizliresim.com/adlw98u.png
Mugla nin nufus artis hizini merak ettim chatgpt ye sordum son 20 yillik nufusu ve artis hizini
2013 ten beri istisnasiz her sene nufusu artmis burada sasirtici bir sey yok
Ama beni sasirtan 2013 ten beri her sene nufus artis hizida artmis. En son %5 i gecmis bir onceki yil %4.5 gibi
Yani son 12 senedir nufus artis hizinin oran olarak dustugu yada ayni kaldigi 1 sene bile yok devamli artmis
Turkiye tarihinde nufusu orantisal olarak bu kadar hizli artan sehir baska yoktur diye tahmin ediyorum. Yillik %5 inanilmaz bir oran ve yillik NET nufus artisida 100 bine dayanmis
Bu oranlar beni cok sasirtti. Cunku Bodrum marmaris didim milas fethiye oludeniz bu sehrin icinde ve buralarda arsa ev yazlik fiyatlari uzaya cikmis durumda. Bu yuzden evi olmayan yani kirada yasayan devlet memurlari ve obur vatandaslar sehri terkediyorlar diye cok haber okumustum.
Demekki bu kadar cok insan buralardan kaciyorsa demekki brut nufus artis hizi belkide yillik %7-8 bilemiyorum. Ama bir yatirimci olarak arsa alacaksam bu nufus patlamasi cok buyuk avantaj olarak goruyorum. Ozellikle imari olmayan ama imarli arsalara yakin araziler korkunc avantajli. Bu kadar hizli nufus artisi olan bir ortamda imar cikmasi normalden hizli olacaktir. Misal atiyorum 10 sene sonra imar cikmasini beklediginiz yerler cok daha erkenden imari cikabilir cunku sehirler buyumek zorunda. Birde Muglaya tasinanlar tahmin ediyorum genelde emekli ve orta ust gelir seviyesinden yada gurbetci olacak yada evden calisanlar olacak ve onlarda apartman dairesi yerine bahce icinde evde yasamak isteyecekler. Yilda 100 bin kisi uzerinden siz dusunun ne kadar arazi gerektigini.
Bodrumda bazi satilik yazlik ilanlari goruyordum sahibinden.com da fiyati cok dusuk gelince merak ettim 500 bin dolara sifir villa falan mesela. sonra haritadan bakinca sok oluyorsunuz. Adamlar daglarin tepesine Bodruma arabayla yarim saatte gidemeyeceginiz dag tepelerine ucsuz bucaksiz bos arazilere villa yapip satiyorlar. Oralara nasil imar izni cikmis oda tartisilmasi gereken ayri supheli bir olay ama neyse.
NOT: Farkli kaynaklar farkli nufus rakamlari veriyor sonradan gordum ben chatgpt ye sordum rakamlar oranlar oradan
https://www.egealternatif.com/mugla-...yor_11622.html
Kira gelirim olmamasýna raðmen gib den Kira geliriniz tespit edilmiþ gibi bir mesaj geldi. Google’da arattým bugün gelen bir sürü kiþi var bunu yaþayan var mý ne yapmam lazým acaba
E devlet hazir beyan sistemi
Gelirlerim ve kesinti bilgilerim
Adima yapilan kira odeme ve kesintileri
Buradan detaya bakin
islemlerimde aciklama yapmak istiyorum var ama bunu resmi dilekce olarak kabul etmiyorlar.
Konut varsa belki istisna dilekcesi is yapabilir.
Bana gecmisten borc gelmisti. Banka dokumleri vs ile gittim. Gunun sonunda her yol dilekceye donuyor.
Buradan sonra ne yapilabilecegini bende bilemiyorum.
Dijital vergi dairesindede
Mali bilgilerim kira gelirlerim kisminda var sanirim
Dilekçelerim kisminda da dilekce secenegi var.
Ben fiziken teslim ettigim dilekceyi buradan gorebiliyorum.
Sonuc olarak bunlar sadece deneyimlerim olup, her hangi bir tavsiye olarak kabul etmeyin. Sonra ceza gelirse bana kizmayin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracÃñlÃñÃÃñyla gÃönderildi
gerçekten kira geliri yok ise korkacak birþey yok.tevsik edici belgelerle beraber dilekçe verilecek bizzat baðlý bulunan vergi
dairesine giderek .
Bir iç mimarýn paylaþýmý: Adamýn parasý yok bina dikmeye kalkmýþ;
- kalýpçýya 1 daire
- betoncuya 2 daire
- demirciye 1 daire
- elektirikçiye 1 daire
- pimapenciye 1 daire
sözü vermiþ. Binayý neredeyse bedavaya dikmiþ.
Emlakçýya hangi evi sorsam, bu da barter daire diyor. Müthiþ sistem.
https://www.facebook.com/photo/?fbid...92584359800991
Mart ayý kira artýþ oraný %53,83.
TÜÝK: %39,05
ÝTO: %45,35
ENAG: %79,51
ev fiyatlarý güzel gidiyor ama son yükseliþler beni bile korkutmaya baþladý.
istanbulda ortalama daireler için 15-20-25 milyonlar çok kolay telafuz edilir oldu.
bu fiyatlarý körükleyen de emlak konut gibi fiyatý regule etmesi gereken kurumlar.
daha faiz indirimi öncesi böyle ise 1-2 sene sonrasýný düþünmek istemiyorum.
döviz bazýnda inanýlmaz artýþta herþey..asgari maaþtan tutun tatile konuta.
beylikdüzünde ev satýp ingilterede alabiliyorsunuz þaka gibi bir ortam..
tüm piyasa göstergeleri avaz avaz dolar bedava diye baðýrýyor.
insanlarý KKM den çýkardýlar, borsaya sürüklüyorlar.
bakalým kafeste kimler kalacak kimler rantýný alýp çýkabilecek.
o asgari ücretli kaç sene çalışsa Beylikdüzü’nden ev alabilir.?
Yahut döviz artınca asgari ücretli o evi daha rahat mı alacak daha zor mu?
Avrupa’da asgari ücretli çalışan sayısını toplam çalışana oranı ne kadar bizde ne kadar?
Avrupa’da ortalalama asgari ücret 1250 Euro ise bizde kaç Euro?
Yani tek suçlu kur….
rantiyecenin, emlakçının, bilinçsiz tüketicinin, dükkan / ev / arsa sahibinin hiç suçu yok…
Şaka yapıyorum….
Izmir 3 yolda bir evin fiyat artisina bakin
Enflasyon 100% e yakin boyle bir ortamda faiz nasil dusuruyorlar anlamak mumkun degil
Artis delice olabilir ama mahalledeki insanlarla konusuyorum bu fiyat ucuz bile dediler
https://i.ibb.co/GBqyFbQ/Screenshot-...-05-230209.png
Yalancýyý ....
https://cdn.makinecim.com/cp/picture...1395489811.jpg
Elektrik-elektronik mühendisliði
4 Mart, 16:18 ·
3.5 milyona ev almayýp 4.5 milyona 22 tonluk eskavatör aldým, Aylýk 250.000₺+Kdv ye, çalýþtýðým firmaya kiraladým. Proje bitene kadar parasýný çýkartýr, sonrasýnda kar olarak devam eder.
https://www.facebook.com/photo/?fbid...99290605317641