Sevgili dostum
Bu kağıda, son KAP haberi açıklanmadan önceki giriş maliyetim 2.90-3.00 arası ve satış fiyatım da ortalama 3.85- 3.90 arasında (üstelikte sadece 2-3 haftalık periyot içerisinde, yani oldukça şanslıydım.)
İlaveten bu işlemi anapara + kredili malla yaptım ve kısa sürede kendimce ciddi bir kazanç sağladım. Belki tadı damağımda kalmıştır da ondan ayrılamıyor olabilirim. :) Öte yandan, hisseden tamamen çıktıktan sonra, defalarca tekrar girdim ve çıktım ve olağanüstü bir gelişme olmaz ise en azından 9 kasım tarihine kadar buradayım ve de portföyümün önemli kısmı da bir süre daha muhakkak Vakko'da olacak. öte yandan, bu şirketin hakim ortaklarının 2016 yılı son çeyreğinden bu yana yabancı ortak arayışı içerisine girdiğini ve bu çerçevede mali performansının aniden iyileşme sürecine girdiğini düşünüyorum. Tabii, bir hissenin borsa fiyatı, hisse devir pazarlıklarında önemli bir kriter olduğu için, hakim ortaklar, potansiyel stratejik ortak bulma umutlarını kaybetmedikleri veya bu stratejik alternatif arayışı işinden vazgeçmedikleri sürece; bu hissenin fiyatının daha aşağıya gitmesine izin vermeyecekleri gibi, kişisel kanaatime göre; eğer bir ortak adayı da çıkarsa (ki hiç aday çıkmaması mümkün değil muhakkak birileri kapıyı çalacaktır ama fiyatta anlaşırlar anlaşamazlar o ayrı mesele) fiyat kızıştırmak adına hisse fiyatının daha yukarılara gitmesi ihtimali dahilindedir.
Hasılı kelam, borsa yatırımcıları kuvvetli hikayesi olan kağıtları severler. Ben de, ham hayaller üzerinden değil ama mantıklı ihtimallere dayalı olarak bir süre daha bu limanda bekleyecek gibi görünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat, tahmin ve nihayetinde bir temenni açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörü ya da temennilerde, yanılmanın esas, tutturmanın ise istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.