bu ne yaman çelişkidir sn tengri..? allahtan sn rxpu donanımlı, paylaşımcı olduğu kadar sabırlı ve kontrollü bir forumdaş. usturuplu cevaplar vermiş.
sizin deyiminizle.. size saygı da yok başarı da..
Printable View
bu ne yaman çelişkidir sn tengri..? allahtan sn rxpu donanımlı, paylaşımcı olduğu kadar sabırlı ve kontrollü bir forumdaş. usturuplu cevaplar vermiş.
sizin deyiminizle.. size saygı da yok başarı da..
Teşekkür ederim.
Başıma bir şey gelmeyecekse Türkiye gibi temel anlamda ciddi zayıf ekonomilerde teknik analizi çirkin bir kadını ısrarla çok profesyonel makyaj teknikleri uygulayarak güzelleştirmeye veya en azından yüzüne bakılabilir hale getirmeye çalışmaya benzetiyorum. Belki de temel anlamda çok moral bozucu bir veri seti olduğundan , teknik anlamdaki analizlerle polyannacılık oynamak ve insanın kendini daha huzurlu hissetmesi bir bakıma daha kolay oluyor. Ayrıca sağlığımız için de faydalı.
Teknik analize karşı değilim. Ama temel bazda gelişkin ekonomilere ait varlıklarda (hisse senetlerinde para birimlerinde v.b) teknik analizi anlamlı buluyorum.
Ama binanın temelleri çatlayıp kırılmışken , üst kat balkonuna pimapen yapılmasının yararını tartışmak çok anlamlı olmayabilir.
Varlık üzerinde temel anlamda her türlü bilgi gelişkin bir ekonomideki gibi şeffaf ve sağlam olduktan sonra fotofiniş için teknik analiz ile cebelleşmek te ayrı bir keyif olsa gerek.
Tastamam Budist öğretiyi tarif etmişsiniz. :)
İnsanın acı çekmesi nefsinin istekleri yüzünden olduğu düşünülür. Taleplerimizi ne kadar minimize edersek o kadar özgür oluruz. Nihayet hiç bir şeye ihtiyacımız olmdığında yaratıcı ile entegre olur ve Nirvana'ya ulaşırız.
Eski Anadolu erenleri de aynı kafada idi.
Taraflar arasında uzlaşmaya varılmış ve kapanmışken,sizin konuyu tekrardan deşmeye çalışmanız da çok manidar...
Amacınızın ,kapanmış bir konuyu tekrar kaşıyarak ,başlıkta fitne çıkarmaya çalışmak olduğunu çok net görebiliyorum...
Yazık
Çok yazık sizi çok yanlış tanımışım...
Bendeki krediniz sıfırlandı...
Ayrıca bazen hiçbirşey dışardan görüldüğü gibi değildir...
O yüzden bazen sazan gibi atlamamak yada olaya gereksiz maydonoz olmamakta fayda var değil mi efendim?
Kişisel Dip Bilgi:Beni seveni severim,beni sevmeyeni bende sevmem...
Gençler şimdi bu durum için "Atara atar,gidere gider" yapmak diyorlar sanırım...
tekrar saygımı hak edene kadar size saygıda yok
başarılar da
Sahiden var mı?. Evds üzerinde baktığım kadarıyla bu denli büyük bir likidite açığı varken tcmb'ye borç veren banka sanırım yok. Ya da ben 0 olarak görüyorum.
Tcmb borç alma faizi şu anda %16.25, Borç verme faizi ise %19.25. Ancak bu %19.25'lik faizin dahi piyasa faizinin ciddi anlamda gerisinde kaldığını biliyoruz. (ki bu nedenle 13 Eylülde bir sıkılaştırma bekleniyor).
Bu şartlarda banka hazinesi elindeki fazla likiditeyi piyasaya en kötü ihtimalle %22-23'ten (normal koşullarda %30 ve üstü ile kredi olarak) satabilmek varken neden gidip tcmb'ye %16,25 ile borç versin?
Banka hissedarları bunu yapan banka hazinesi yöneticisinin kellesini alırlar diye düşünüyorum.
Hatta bu aralar %22-23 ile parayı bağlayan banka yöneticisini dahi biraz hırpalayabilirler, zira hiç birşey yapmasa Londra piyasasında %30'lar civarı swap faizi var verir elindeki TL'yi bir de aldığı doları yatırır kısa süreli bir enstrumana oh miss.
aklın yolu birdir. hangi coğrafyada ve hangi zamanda yaşarlarsa yaşasınlar insanlar çok düşündüklerinde aynı şeyleri bulurlar. ama "ekonomik canlılık" için insanların bu ortak doğru yolu bulmamaları ve bunun için de düşünmelerine izin verilmemesi gerekir. bunun için de düşünmeye "zaman" bırakılmaması gerekir. düşünmek için yalnız kalmak gerekir ki sistem hemen hiçbir zaman diliminde insanların rahatça ve uzun uzun düşünebilecekleri şekilde yalnız kalmamalarına yönelik olarak tasarlanmıştır. işte insanlar bu şekilde yönetilir ve zincirlerini koparmalarına izin verilmez...