Sayfa 905/1024 İlkİlk ... 4058058558959039049059069079159551005 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,233 - 7,240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Burda kimse kimseye "yatırım danışmanlığı" yapmıyor...
    Mecburiyetleri hiç yok...
    Başlıktaki kimsenin kimseye "para kazandırmak" gibi bir mecburiyeti yok...
    Başlığın insicamını bozmadan her türlü görüş bildirebilirler....
    Önemli olan kendine ve karşı tarafa duyulan saygı...

saygılar/başarılar
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Likitide açığı ne demektir?
    Faydası nedir?
    Zararı nedir?

saygılar/başarılar
    Bir soru sordum size...
    Neden cevap vermediniz?
    Bu kadar bekletmeye hakkınız var mı?
    Eğer sorduğum sorulara cevap vermeyecekseniz söyleyin,bunda sonra size soru sormayayım...

saygılar/başarılar
    bu ne yaman çelişkidir sn tengri..? allahtan sn rxpu donanımlı, paylaşımcı olduğu kadar sabırlı ve kontrollü bir forumdaş. usturuplu cevaplar vermiş.

sizin deyiminizle.. size saygı da yok başarı da..

2.  Alıntı Originally Posted by Diamond Yazıyı Oku
    Sayın rxpu muazzam bir bilgi birikiminiz var. Bu bilgileri paylaşım şekliniz, diğer kullanıcılara yaklaşımınız her yönüyle sizi takdir ve tebrik ediyorum. Bu forum için bir değersiniz gerçekten. Sizden ve diğer arkadaşlardan birçok şey öğreniyorum.

Acaba teknik analize de ilginiz var mı? Merak ettim.

Saygı ve sevgiler...
    Teşekkür ederim.

Başıma bir şey gelmeyecekse Türkiye gibi temel anlamda ciddi zayıf ekonomilerde teknik analizi çirkin bir kadını ısrarla çok profesyonel makyaj teknikleri uygulayarak güzelleştirmeye veya en azından yüzüne bakılabilir hale getirmeye çalışmaya benzetiyorum. Belki de temel anlamda çok moral bozucu bir veri seti olduğundan , teknik anlamdaki analizlerle polyannacılık oynamak ve insanın kendini daha huzurlu hissetmesi bir bakıma daha kolay oluyor. Ayrıca sağlığımız için de faydalı.

Teknik analize karşı değilim. Ama temel bazda gelişkin ekonomilere ait varlıklarda (hisse senetlerinde para birimlerinde v.b) teknik analizi anlamlı buluyorum.

Ama binanın temelleri çatlayıp kırılmışken , üst kat balkonuna pimapen yapılmasının yararını tartışmak çok anlamlı olmayabilir.

Varlık üzerinde temel anlamda her türlü bilgi gelişkin bir ekonomideki gibi şeffaf ve sağlam olduktan sonra fotofiniş için teknik analiz ile cebelleşmek te ayrı bir keyif olsa gerek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    bu çokça ifade edilen bir fikir. ama benim bir karşı fikrim var: bugün insanların çoğu saçma ve gereksiz bürokratik işlerde çalışıyor ve aslında boşa kürek çekiyorlar. bu işlerde çalışanlar hiç evlerinden çıkmasalar çok daha iyi olur, en azından ulaşım için kullanılan yakıttan tasarruf edilir...

insanların birçok ihtiyacı sadeleştirilebilir ve sadeleştirildiğinde çok daha az emekle bu ihtiyaçlar karşılanabilir. insanlar bugün deliler gibi haftanın beş günü sabahtan akşama kadar mesai yapıyorlar ama aslında çok azı gerçekten ihtiyaç duyulan işleri yapıyor.

bence önce bu gerçeği görmek gerekli. bunun için de her şeye biraz uzaklaşıp uzaktan bakmak gerekli çünkü insan burnunun ucundaki şeyi net göremez. insanlar bugün ne görürse isteyen çocuklar gibiler, ve bu aşırı talep de diğer insanlar tarafından karşılanmaya çalışılıyor. böylece a kişisi b kişininin gereksiz taleplerini karşılamak için çalışırken, b kişisi de a kişisinin gereksiz taleplerini karşılamaya çalışıyor. bu talepler olmasa a kişisi de b kişisi de özgür olurdu. buna ekonomik daralma deniyor olabilir ama ben bu daralmaya özgürleşme derim...
    Tastamam Budist öğretiyi tarif etmişsiniz.

İnsanın acı çekmesi nefsinin istekleri yüzünden olduğu düşünülür. Taleplerimizi ne kadar minimize edersek o kadar özgür oluruz. Nihayet hiç bir şeye ihtiyacımız olmdığında yaratıcı ile entegre olur ve Nirvana'ya ulaşırız.

Eski Anadolu erenleri de aynı kafada idi.

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bu ne yaman çelişkidir sn tengri..? allahtan sn rxpu donanımlı, paylaşımcı olduğu kadar sabırlı ve kontrollü bir forumdaş. usturuplu cevaplar vermiş.

sizin deyiminizle.. size saygı da yok başarı da..
    Taraflar arasında uzlaşmaya varılmış ve kapanmışken,sizin konuyu tekrardan deşmeye çalışmanız da çok manidar...
    Amacınızın ,kapanmış bir konuyu tekrar kaşıyarak ,başlıkta fitne çıkarmaya çalışmak olduğunu çok net görebiliyorum...
    Yazık
    Çok yazık sizi çok yanlış tanımışım...
    Bendeki krediniz sıfırlandı...

Ayrıca bazen hiçbirşey dışardan görüldüğü gibi değildir...
    O yüzden bazen sazan gibi atlamamak yada olaya gereksiz maydonoz olmamakta fayda var değil mi efendim?

Kişisel Dip Bilgi:Beni seveni severim,beni sevmeyeni bende sevmem...
    Gençler şimdi bu durum için "Atara atar,gidere gider" yapmak diyorlar sanırım...

tekrar saygımı hak edene kadar size saygıda yok
    başarılar da
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

5.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Burada bir ekleme yapalım; havuzda açık olması tüm bankaların likidite açığı var olarak anlaşılmamalı.. yani gün sonunda mb ye borç veren bankalar da mevcut.
    Sahiden var mı?. Evds üzerinde baktığım kadarıyla bu denli büyük bir likidite açığı varken tcmb'ye borç veren banka sanırım yok. Ya da ben 0 olarak görüyorum.

Tcmb borç alma faizi şu anda %16.25, Borç verme faizi ise %19.25. Ancak bu %19.25'lik faizin dahi piyasa faizinin ciddi anlamda gerisinde kaldığını biliyoruz. (ki bu nedenle 13 Eylülde bir sıkılaştırma bekleniyor).

Bu şartlarda banka hazinesi elindeki fazla likiditeyi piyasaya en kötü ihtimalle %22-23'ten (normal koşullarda %30 ve üstü ile kredi olarak) satabilmek varken neden gidip tcmb'ye %16,25 ile borç versin?

Banka hissedarları bunu yapan banka hazinesi yöneticisinin kellesini alırlar diye düşünüyorum.

Hatta bu aralar %22-23 ile parayı bağlayan banka yöneticisini dahi biraz hırpalayabilirler, zira hiç birşey yapmasa Londra piyasasında %30'lar civarı swap faizi var verir elindeki TL'yi bir de aldığı doları yatırır kısa süreli bir enstrumana oh miss.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Taraflar arasında uzlaşmaya varılmış ve kapanmışken,sizin konuyu tekrardan deşmeye çalışmanız da çok manidar...
    Amacınızın ,kapanmış bir konuyu tekrar kaşıyarak ,başlıkta fitne çıkarmaya çalışmak olduğunu çok net görebiliyorum...
    Yazık
    Çok yazık sizi çok yanlış tanımışım...
    Bendeki krediniz sıfırlandı...

Ayrıca bazen hiçbirşey dışardan görüldüğü gibi değildir...
    O yüzden bazen sazan gibi atlamamak ta,olaya gereksiz maydonoz olmamakta fayda var değil mi efendim?

saygımı hak edene kadar size saygıda yok
    başarılar da
    uzlaşmadan kastınız sn rxpu'nun
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu bağlamda bir daha bana soru sormamanızı istiyorum.
    demesi.. sizin de...

Ltf bir daha karşılıklı hiçbir husus da muhatap olmayalım...
    demeniz mi sn tengri?

7.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Döviz bir yatırım aracıdır...
    Döviz yastık altında saklayanlar için bir korunma aracıdır...
    Belirli bir süre sonunda getirisi (gelir getiren) olan her şey bir yatırım aracıdır
    Ancak ülkemizde korunma aracı olarak tercih edilmektedir...

saygılar/başarılar
    süper tespit maalesef bu kötü gidişatta mecburi sığınak dolar olmuştur.. artık para kazanma öncelikli hedef değil; olanı koruma öncelikli hedef olmalı

8.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Tastamam Budist öğretiyi tarif etmişsiniz.

İnsanın acı çekmesi nefsinin istekleri yüzünden olduğu düşünülür. Taleplerimizi ne kadar minimize edersek o kadar özgür oluruz. Nihayet hiç bir şeye ihtiyacımız olmdığında yaratıcı ile entegre olur ve Nirvana'ya ulaşırız.

Eski Anadolu erenleri de aynı kafada idi.
    aklın yolu birdir. hangi coğrafyada ve hangi zamanda yaşarlarsa yaşasınlar insanlar çok düşündüklerinde aynı şeyleri bulurlar. ama "ekonomik canlılık" için insanların bu ortak doğru yolu bulmamaları ve bunun için de düşünmelerine izin verilmemesi gerekir. bunun için de düşünmeye "zaman" bırakılmaması gerekir. düşünmek için yalnız kalmak gerekir ki sistem hemen hiçbir zaman diliminde insanların rahatça ve uzun uzun düşünebilecekleri şekilde yalnız kalmamalarına yönelik olarak tasarlanmıştır. işte insanlar bu şekilde yönetilir ve zincirlerini koparmalarına izin verilmez...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 905/1024 İlkİlk ... 4058058558959039049059069079159551005 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •