Kasımda aşk başkadır diyosun
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kasımda aşk başkadır diyosun
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
power illaki inat edeceksin. Para basıldığı oranda değeri düşer. Yani para basmak işi *çözmez*. Tek yol iç borçlanma veya dış kaynak girişi. Ayrıca dolarizasyonun %43 e yükseldiği bir ortamda yüklü devaluasyonlarda işi çözemeyebiliyor. Yani eskisi gibi tcmb'nin karşılıksız para basması ve piyasaya vermesi de işi çözmez. Bu işi çözse hiç merak etme şimdiye kadar çoktan yapmışlardı. Bu sadece tcmb'nin para politikasındaki hakimiyetini daha da kötüleştirir. Zira devalüasyon yapıldığında M3 para arzının dolar kısmı da ciddi oranda genişleyecektir. Şu an M3 para arzında 600 milyar TL döviz 860 milyar TL TL mevduat var. Herhangi bir devalüasyonda piyasayı TL'ye boğsan dahi dolarizasyon oranını düşürebilmen epey zor.
NOT: hazine para bassın derken espri yaptıysan açıklamamı geri alıyorum....
:kmk:
Bazen kırk katır mı kırk satır mı seçmek gerekir. Ben kırk satır (yüksek faiz) versiyonunu tarif ettim.Zira dünyanın içinde bulunduğu parasal döngüye göre daha uygun görüyorum. Ama tabii ki kırk katır (keynezyen politika, faizi baskılamak,hormonlu büyüme, devalüasyon v.b) versiyonu da mümkün. Seçim politikacılara kalmış.