Sayfa 906/1009 İlkİlk ... 4068068568969049059069079089169561006 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,241 - 7,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ulen dolar kaşıma kadar kiprasma hele....

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Kasımda aşk başkadır diyosun

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
     Alıntı Originally Posted by Omerva Yazıyı Oku
    Kasımda aşk başkadır diyosun

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aynen ...[emoji3]

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Bence fırtına fena kopacak...hazine napsin buna ? .. aklıma yüzüklerin efendisi 2 kule filmi geldi..rohin kralımiydi neydi şöyle diyordu : hangi güç dayanır bu yıkıma .... Buna benzer bir şeydi işte ... [emoji3][emoji41][emoji16][emoji3]

hazineye para basma yetkisi verilsin,bir daha borçlanmasına gerek kalmaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Pratik çözüm..ah ah şu para basma makinasının başında ben olsaydım ya...(troller şaka yapıyorum ha....[emoji41])

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    power illaki inat edeceksin. Para basıldığı oranda değeri düşer. Yani para basmak işi *çözmez*. Tek yol iç borçlanma veya dış kaynak girişi. Ayrıca dolarizasyonun %43 e yükseldiği bir ortamda yüklü devaluasyonlarda işi çözemeyebiliyor. Yani eskisi gibi tcmb'nin karşılıksız para basması ve piyasaya vermesi de işi çözmez. Bu işi çözse hiç merak etme şimdiye kadar çoktan yapmışlardı. Bu sadece tcmb'nin para politikasındaki hakimiyetini daha da kötüleştirir. Zira devalüasyon yapıldığında M3 para arzının dolar kısmı da ciddi oranda genişleyecektir. Şu an M3 para arzında 600 milyar TL döviz 860 milyar TL TL mevduat var. Herhangi bir devalüasyonda piyasayı TL'ye boğsan dahi dolarizasyon oranını düşürebilmen epey zor.

NOT: hazine para bassın derken espri yaptıysan açıklamamı geri alıyorum....

En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    ben zaten TL nin paçavra olmasını istiyorum o yüzden bu önerileri yapıyorum.benim şu anda tüm hedefim hiperenflasyonun başlaması ve kaçınılmaz olarak başlayacak.
    Tamamda bu adım şu anda içine düşülen problemi çözecekse yapalım. Ama adamlar daha kötü duruma düşeceklerini bile bile bunu neden yapsınlar. Gider yüksek faizle borç alırlar gemiyi biraz daha yürütürler. İntihar kültürü japonlarda var da türklerde pek yok.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Sn.rxpu mesele borçlanma değil sadece..yüksek faizin getireceği durgunluk ile yüksek enflasyon.ve sonucu işsizlik.ulke sosyal patlamaya gidiyor.her 5 gençten 3 u issiz nerdeyse.

Bazen kırk katır mı kırk satır mı seçmek gerekir. Ben kırk satır (yüksek faiz) versiyonunu tarif ettim.Zira dünyanın içinde bulunduğu parasal döngüye göre daha uygun görüyorum. Ama tabii ki kırk katır (keynezyen politika, faizi baskılamak,hormonlu büyüme, devalüasyon v.b) versiyonu da mümkün. Seçim politikacılara kalmış.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    power illaki inat edeceksin. Para basıldığı oranda değeri düşer. Yani para basmak işi *çözmez*. Tek yol iç borçlanma veya dış kaynak girişi. Ayrıca dolarizasyonun %43 e yükseldiği bir ortamda yüklü devaluasyonlarda işi çözemeyebiliyor. Yani eskisi gibi tcmb'nin karşılıksız para basması ve piyasaya vermesi de işi çözmez. Bu işi çözse hiç merak etme şimdiye kadar çoktan yapmışlardı. Bu sadece tcmb'nin para politikasındaki hakimiyetini daha da kötüleştirir. Zira devalüasyon yapıldığında M3 para arzının dolar kısmı da ciddi oranda genişleyecektir. Şu an M3 para arzında 600 milyar TL döviz 860 milyar TL TL mevduat var. Herhangi bir devalüasyonda piyasayı TL'ye boğsan dahi dolarizasyon oranını düşürebilmen epey zor.

NOT: hazine para bassın derken espri yaptıysan açıklamamı geri alıyorum....

Bir de bu durumu ekonomiyi yönetenler anlasa.

Sayfa 906/1009 İlkİlk ... 4068068568969049059069079089169561006 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •