Böylece zoru seçmiş de oluyoruz. Herşeyini bildiğimiz, tanıdığımız kolay seçeneği değil, sizlerin tespit edip bildiğiniz bir bilinmeyeni karşımıza almış oluyoruz.
Printable View
Böylece zoru seçmiş de oluyoruz. Herşeyini bildiğimiz, tanıdığımız kolay seçeneği değil, sizlerin tespit edip bildiğiniz bir bilinmeyeni karşımıza almış oluyoruz.
Bence bir sıkıntı görünmüyor, başlıkta teknik ya da temel paylaşımı herkes yapabilmeli. Teknik olarak hisse tespitini sadece ben yapacağım diye bir kural yok. Dayanağı ya da sistemi olan herkes görüşünü sunabilir. Gelen isteklere her zaman cevap verdiniz.
izci abi; sizin kararınıza da saygı duyarım.
Zamanında, izci abiden 10 tam puan alan ALKIM örneği de yaşandı zaten... Bir davul çalınmadığı kalmıştı başlıkta :) Amacımız teknik ile temelin kesiştiği hisse bulabilmek...
Sayın izci üstad ve diğer arkadaşların bayramını kutlar. Sağlık mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederim. Sayın izci üstad orge için yorum alabilirmiyim. Saygılar sunar şimdiden tşk ederim. Y. T.D
Orge Temel Analiz Puanı (10 üzerinden)
Orge: - - - (TSİ = 12.00)
Orge Temel Analiz Puanı (10 üzerinden)
Orge: 5 (Beş)
Üstat artı ve eksileri nedir. Birde verdiğinşz puan kısa vadeli için mi yoksa uzun yatırım için mi geçerli.Başınızı ağırttığım için özür dilerim sağlıcakla kalın.Y.T.D
Örnek:
- Hissenin fiyatı sabit giderken, yeni bir Bilanço gönderdi diyelim, yeni bir puanlama gerekiyor.
Örnek:
-Hisse puanı 5 diyelim, fiyatı da 11 lira, hisse fiyatı 9 liraya indiğinde ucuzlamış olduğundan puanı yaklaşık 6 olacaktır.
Orge 5 Puan (10 üzerinden) Kazandıran faktörler:
1- Finansal yapısı sağlam.
2- Cari Oran, Nakit oran, EFK FAVÖK NİS PD/DD F/K güzel.
3- Net Borcu yok. (-)
4- Backlog ( Biriken işler) yüksek seviyede.
5- Döviz Pozisyonu güçlü (+)
Orge 5 Puan (10 üzerinden) Kaybettiren faktörler:
1- Rasyoları güzel, fakat bir hizmet sektöründe. (taahüt)
2- Backlog yüksek, fakat devamı gelecek mi ???
3- Bakır fiyatlarının aşırı yükselmesi, kar baskılanır mı???
4- Ekonomik durgunluk yeni ihale işlerini öteler mi ???
5- Devletin tekrar Yeni ihaleleri TL olarak yapmayı zorlama ihtimali ???
Orge Temel Analiz Sonuç Raporu:
Sağlam finansallarına ve uygun rasyolarına rağmen İnşaat-Taahüt segmentinde faaliyet göstermekte olması, içinde bulunduğumuz ekonomik daralmalar neticesinde, Finansal çarpanlarının iskontolu işlem yapmasına yol açmaktadır. Değerlendirmelerde bu durumu da dikkate almak gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca kısa vadeli yükseliş trendinde olması, olası bir düzeltmeyi de beraberinde getirebilir. Bunun dışında büyük bir ihale işi alması durumunda ise işin rengini değiştirebilecek bir potansiyel taşımaktadır.
Tolga bey başta olmak üzere tüm Beşiktaşlı arkadaşlarımı tebrik ediyorum, hakeden şampiyon oldu diye düşünüyorum. Tebrikler...
Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarimdir, beni bağlar.
Estağfurullah abi, sizinkinin yanında bizim değerlendirmelerimiz çok hafif kalıyor gerçekten. Benim 420 senede harcadığım zamanı siz 1 senet için harcıyorsunuz, kafa patlatıyorsunuz. Bende çok fazla yorum yok, tuşlara basınca dökümü alıyorum, liste hazır geliyor. Siz gelen listeyi yorumlamak zorunda kalıyorsunuz. Emrivaki gibi olsa da kusura bakmayın şimdilik elimizden gelen bu ve size de fazlaca yardımcı olamıyoruz. Velhasıl kelam gerçekten yükünüz ağır. Ağır olsa da hakkını veriyorsunuz. Teşekkür etmekten başka yapabileceğimiz bir şey kalmıyor. Sağolun varolun...
Tolga Collinam,
Forumlar çakal dolu, bir şey bildiğini sanan bir havaya giriyor, en sevmediğim şey bu...Tabiiki biz de insanız, hatamız olacak, en azından kibirden uzak durmak lazım. Burada senin paylaştığın topikte temiz bir ortam gördüm. Seni de tanıyorum, sadeliğini seviyorum. Daha önce de söylediğim gibi burası saf ve temzliğini korudukça ve Rabbimiz nasip ettikçe inşaallah varım...
Yani bu bilmişlikler bizim listede çıkan hisselerin başlıklarında mı oluyor? Yoksa genel sohbet ortamında mı? Bana yansıyan birşey olmadı henüz. Ama ben bu başlık haricinde listeye giren senetlerin başlıklarına ya da Temel Analiz sohbet ortamına katılmadığım için şaşkınım şu anda...
Merhaba,
Başta Sn. BJK Coccinella ve Sn. İzci olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Sessizce takip edenlerdenim. Başlığın o kadar kaliteli bir akışı var ki araya bir şey yazmaya insanın eli gitmiyor.
Başlık kalitesi ile ilgili yazışmalar olunca hem teşekkür etmek hem de başlığın bozulmaması yönündeki temennilere destek vermek amacıyla yazdım.
Elinize sağlık
Bugün senet yok arkadaşlar. Listeyi güncelemeyeceğimi duyurmuştum. Fakat KUTPO bugün tavan olunca güncel durumu göstermek istedim... Yarın mezun olma ihtimali doğdu...
https://i.hizliresim.com/c5tqtmz.png
Bu arada sisteme en yakın senet YKBNK