Beyler
DASK zorunluymus ama yapmayanlara ceza yokmus. Yaptirmak istemiyorum
Fikirlerinizi alabilirmiyim?
Printable View
Beyler
DASK zorunluymus ama yapmayanlara ceza yokmus. Yaptirmak istemiyorum
Fikirlerinizi alabilirmiyim?
Evi satarken veya eve elektrik baglatirken v.s lazim oldugundan sadece o sene yaptiriyoruz.
Syg,
Deprem riski az olan bölgede yaptırmak bence de mantıklı değil(primler az olsa da)...ama ist deki evime yapıyorum...100-150 tl karşılığında 150 bin tl lik bir sigorta alıyorsun, bence değer.
İnsanlar dask ile evi tümden sigirtaladigiji sanıyor, hata burada...ev 500000 ediyordur, sen sadece rayiç bedeli alırsın...500 un 150 sini yani.
Parayı alamazsın diyenler, bes ten de para alamazsın diyor...2005 te sisteme giren, 10 senesini doldurup çoktan parasını aldı.
Ya da araçlara kasko yapmıyor muyuz..150 binlik bir aracın %10 vaka ihtimali ile 1500 tl kasko ediyoruz...ayni 150 binlik sigorta bedeli icin, deprem riski %1 filansa 150 tl veriyoruz.
Yani benim açımdan araç kaskosu ile ist te dask yapmak arasında fayda maliyet açısından pek fark yok.
Not:en son Van da, dask ödemeleri yapmış mi bakılabilir...devlet dask ı olmayana barınak sağladı, ama zamanı gelince tekneyi de basıyor...ist depremi çok daha fazla kişiyi etkilerse, ödemelerde sorun olabilir, ama er geç hakedisler alınır diye dusunuyirum.
750 binden evini satamayan üst komşu 2500 den kiralığa koydu. 2 iste tutulsun dedim dinlemedi 2 aydır kiralık.
450 vereyim diyeceğim adama ama bir türlü dilim varmıyor...
450 ye dayağı yersiniz
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ondan korkuyorum ama bu fiyata da ne satar ne kiraya verir kendisi bilir.
Oturma amaçlı baktığım için o kadar önemi yok. Ben sağlam konut short gidiyorum yıllardır borsadayım kendime ev dahi almadım şimdilik haklı çıktım ama güzel bir ev alıp bu konuyu kapatma düşüncem de alttan alta var açıkçası bakacağız.
oturmak içinse birşey diyemem ama yatırımsa düşünmeyin derim...Ben ataşehirde 3,000 lira kirada oturuyorum. Oturduğum eve 1,400,000 tl istiyor. 2 yıldırda kiraya zam yapmıyorum.Kiralar gerçeği gösterir ev fiyatları nereye giderse gitsin. İnsanların gelirleri astronomik artmayacağına göre kiralarda çok fazla artamaz.Görüyorsunuz hükümet 3+3 maaş artış oranı sunuyor. Özel sektörde buna uyacak bu durumda 1,400,000 isteği eve 5,000 lira kiramı diyebilecek. Adamlar düzenli ödesinde tek ucuz olsun derdinler. Onlar 1,400,000 isteyip dursunlar önemli olan reel piyasa ben kiracı olmaktan mutluyum.
Aşırı mantıksız çarpanlar var. 1.4m ye evini satsın aylık 15k net faiz geliri elde eder evin değerinin de aylık 12k artması söz konusu değil artık çünkü en temel veri tersine döndü Istanbul göç vermeye başladı.
Ankara piyasası biraz daha farklı, çok mantıklı çarpanlar mevcut pek çok yerde. Biz azıcık ortalama üstü baktığımız için böyle saçma sapan çarpanlarla muhattap oluo sinirlendik almamaya karar verdik o şekilde de devam ediyor.
Mesela Ametist projesinde 3.5k kira getiren konuta 900k verip sahip olabilirsiniz sizdeki gibi aşırı mantıksız değil bana göre.
Emlakbankasi Atakoy'de 2 yil evvel 500K dolara alinan dairede dolar bazinda hic bir prim yok.
Su anda kiraya verilse max 4K TL kira getirisi var.
4 yil evvel 350K dolara alinan Maslak 1453 deki daire aylik 4K TL den kiraya verildi.
Durum bu sekilde.
Ihtiyaci olan, baska yatirim bilmeyen evini alsin.
Ihtiyaci olmayan paralari ISYAT'a gomsun, gelen temettuden enflasyon kadarini tekrar ISYAT'a yatirsin geri kalanini catir cutur yesin.
Syg,
Benim sitede 5 yildir evler cok zor satilabiliyor..
Satamayanlar kiraya verip uzuyor sehir icine dogru.
Syg,
Daha geçen yıl 71 bin kişi göç vermiş ve en çok göç veren il olmuş evet Ahmet abi şimdi ben yine bilmeden yazdım özür dilerim demeni bekliyoruz forumca.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu tip dairede bu sitede 3,000 tl kirada oturuyorum satılık fiyatı ortada...
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...20927188/detay
piyasa değeri 1 mn üstünde olan, belediye rayiç değeri 270 bin görünen bir dairenin yıllık dask primi 110 TL
%0.01 yani onbinde biri kadar bir meblağ, bunu ödemekten kaçınmak bana pek mantıklı gelmiyor.. yılda bir 110 TL vermemekle alınan risklere değmez (depremde yıkılmasını kastetmiyorum, maliye yarın bir gün ceza yazar beş senelik primi faiziyle toptan ödemek zorunda kalınabilir vs)
Balkon falan yok dimi bunlarda ? İlk evlendiğim yıllarda böyle yüksek katlı binalardan birinde 10. katta oturmuştum, Toplam kat sayısı şimdikilerle kıyaslanmaz tabi sadece 14 katlı idi. Nasıl oturmuşum şimdi düşünemiyorum üstelik benim binada iyi kötü 1.5 m2 lik balkon vardı şimdikilerde o da yok. Tabi herkesin kendi seçimi ve yaşam standardı değişik oluyor. Ben bugünkü durumumda kirada, o da belki, böyle bir binada oturabilirim ama o fiyata orada bir daire ömür boyu almam zannımca...
Mayası bozuk olanlar göremez ama bunu gören toplumlar var ve onlara bugün gelişmiş ekonomiler diyorlar . Ama amcaları KARA olanların memleketi de bu kadar oluyor. Onların kafa, ÇALIŞMADAN nasıl kısa yoldan rant sağlarıma bastığı için 3 köprü 3 havalimanı yaparlar, yarın öbür gün o yaptıkları yerlerde de zamanında gerekli kamulaştırmaları yapmadıkları için belki biz görmeyiz ama KARA ruhlu insanların GÜCCÜK ! VE BÖYYÜK amcaları ve dayıları ülkenin kıt kaynakları ile kendi yandaşlarına yeni yeni havalimanı ve köprüler yaptırıp milletide ileri ülke oluyoruz diye kazıklarlar. Yapacak bir şey yok maya bozuuuuuk....
Bu kadar muhabbet üzerine isyat ben de bir inceledim de bana gelmez alana hayırlı olsun. Bacası tütsün isterim mesela iş grubunda şişecam var soda var neden bunlar değil de işyat? Isyat in yaptığı faaliyeti forumlarda döviz faiz borsa takip ederek ben de yapıyorum niçin isyat a bir de para ödeyeyim bana kazandırsınlar diye? Kafama yatmadı ama çok tecrübeli büyüklerimiz diyorsa vardır bildikleri herkese bol kazançlar.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kemal Bey şaka gibisiniz....öyle Yunan ın 3000 adasında falan turizm faaliyeti yok,çoğu kayalık o dediklerinizin,toplasan 100 ü geçmez,onların içinde de ancak 15-20 ada gerçek anlamda plaj ve turist kapasitesine sahiptir.Karadeniz in belli bir kısmı dahil tüm Türkiye kıyıları deniz turizmine uygundur,ülkemi çok severim,kimse tarafından da art niyetli eleştirilmesine tahammül edemem,ancak siz ciddi ciddi elmayla armut u karıştırıyorsunuz,Taşoz u bende gezdim,tüm plaj toplamı Erdek plajı kadar yoktur,yani onların plaj uzunlukları falan hikaye,evet 80 milyonluk ülkeyiz ancak denizden yararlanma arzusu olanlar gerek maddi durumları gerekse hayata farklı bakış açıları dolayısıyla nüfusumuza oranla çok daha azdır,üstelik bence konu Türkiye-Yunanistan nüfus karşılaştırmasından ziyade çektikleri yabancı turist ve elde ettikleri gelir olmalı,ayrıca dediğim gibi Mersin den başlayarak Sarp sınır kapısına kadar tüm kıyılarımızı gördüğümü söyleyebilirim,burada doğal zenginliklere bakış farkı var,bizde bu işleri mafya vb oluşumlar ele geçirmiş ve bir an evvel altın yumurtlayan tavuğu kesme derdine düşmüşken,adamlar nereden para kazandıklarından bilinciyle turizm yapılan tüm kıyılarını elden geldiğince temiz(bende öyle hiç bakir bir yer görmedim,ama her yer temizdi.)ve düzenli tutuyorlar,Mersin den başladık,bence çok güzel sahilleri olan bir ilimiz,ancak on yıllardır aldığı yoğun göç ve belediyelerin kıyıları katleden imar planları sayesinde sadece o bölge insanının faydalandığı bir alan olarak kalmış,ben Bandırma da büyüdüm,Livatya denen plajda çocukluğumuz geçti,burada aile plajı vardı ve insanlar rahatça denize girerdi,şimdi kirlilik nedeniyle bırakın Bandırma yı ,Erdek te bile insanlar denize girmiyor,eskiden köy olan Ocaklar denen beldeye gidiyor,şunu kabul edersek,diğer konular çok da önemli değil,bizim sahillerimiz ve denizimiz genelde Yunanistan dan çok daha iyi ve kaliteli,ancak olaya bakış açımız kısa vadeli ve genelde kaba tabirle geleni yolmakla ilgili,ayrıca her şey dahil konsepti,Türk turizminin en büyük sorunlarından biri,bunu ben değil,ülkenin büyük turizm şirketi yöneticileri söylüyor..kalın sağlıcakla,güzel denizler ve iyi insanlarla:)
Taksim'de tinerciler kızıyla yürüyen babayı bıçakladı.
Taksim'de tinerciler kızıyla dolaşan Suriyeli Muhammed A'yı para vermediği gerekçesiyle kızının gözleri önünde bıçakladı.
http://www.hurriyet.com.tr/taksimde-...kladi-40569984
Tedavi olur, gider milyonluk konutunda oturur.
Bir daha evden cikarmi bilmem.
MHP ilçe yöneticileri Kültür İşleri Müdürü'nü hastanelik etti
İHA'nın haberine göre, Aydın Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü etkinliklerinde MHP Nazilli İlçe Başkanı Zafer Keskin’e yer ayrılmaması üzerine kriz çıktı. MHP ilçe yöneticileri, başkana yer ayrılmadığı gerekçesiyle Nazilli Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Fatih Demir’i darp etti. Gazetecileri de tehdit eden MHP Nazilli İlçe Başkanı Zafer Keskin, “Bu haber çıkarsa aklınızı alırım†dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/mhp-ilce-...-etti-40569812
Bu da siyasi parti.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
2017 YILI AĞUSTOS AYI VERİ BÜLTENİ
Bakanlığımız idari kayıtlarından derlenen resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, 2017 yılı Ağustos
ayı ihracatımız 13 milyar 287 milyon dolar, ithalatımız ise 19 milyar 164 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir
2017 yılı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre;
ï‚· İhracat, % 12,36 artarak 13 milyar 287 milyon dolar,
ï‚· İthalat, % 15,30 artarak 19 milyar 164 milyon dolar
ï‚· Dış ticaret açığı, % 22,56 artarak 5 milyar 877 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.
2017 Ocak-Ağustos döneminde ise,geçen yılın aynı dönemine göre
İhracat, % 19.82 artarak 103 milyar 348 milyon dolar,
ï‚· İthalat, % 13.74 artarak 148 milyar 971 milyon dolar
ï‚· Dış ticaret açığı, % 20.97 artarak 45 milyar 623 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.
almanya ile kıyaslaya durun
Havalimanı 2007 yılında yid ile ihaleye çıkmış. Son 10 yıldan kastın bu olduğunu düşünüyorum. YID karşı olmak değil mesele hazineden garanti vermek ve buna hala karşıyım.
"Açıldığı 2001'de sadece 47 bin yolcuya hizmet veren havalimanı uzun süre atıl kaldı. 2005'ten itibaren Pegasus Havayolları'yla birlikte Sabiha Gökçen'de trafik artmaya başladı. İstanbul'a olan talibin yükselmesiyle birlikte özellikle düşük maliyetli havayolu şirketleri Sabiha Gökçen'i tercih etmesiyle yolcu sayısı hızla arttı.
Açıldığında atıl durumdaki 3,5 milyon yolcu/yıl kapasiteli terminal yetersiz duruma gelince, SSM 2007'de yap-işlet-devret metodu ile ihaleye çıktı. Büyük çekişmenin yaşandığı ihalede açık artırmayı Limak-GMR-Malezya ortaklığı kazandı. Toplam 1,9 milyar Euro+ KDV teklifi 20 yıl işletme için veren konsorsiyum, yıllık 25 milyon yolcu kapasiteli inşaat için çalışmaları Mayıs 2008'de başladı."
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NIN KURULMASINA 1987'DE KARAR VERİLDİ
1987: İstanbul'un Anadolu yakasında İleri Teknoloji Parkı (İTEP) kurulması için düğmeye basıldı. İTEP'in önemli bir parçası da havalimanı olacaktı. Meydanın inşası için yapılan araştırmalarda Kurtköy bölgesinin uygun olduğuna karar verildi.
1992: Bölgede kamulaştırma başladı.
1998: Sabiha Gökçen Havalimanı'nın temeli atıldı.
2000: Sabiha Gökçen'i işletmek üzere Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın yüzde 96.4 oranında hissesine sahip, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) kuruldu.
2001: Havalimanı 550 milyon dolara mal oldu. İlk uçuş gerçekleştirildi.
2002: Havalimanı ilk yılını 47 bin yolcu ile tamamladı.
2005: İç hat pazarına giren Pegasus Havayolları, Sabiha Gökçen'den uçuşlarına başladı.
2007: Havalimanına yapılan ihale ise 20 yıllık işletim ve yeni terminal inşa projesini 1,93 milyar Euro + KDV bedelle Limak-Malezya-GMR ortaklığı kazandı.
2008: Havalimanı işletmesi 1 Mayıs'tan itibaren konsorsiyumun kurduğu İSG şirketine devredildi. 3 Mayıs'ta yolcu kapasitesi 25 milyon/yıl olan terminalin temeli atıldı.
2009: Terminal hizmete 29 Ekim'de açıldı.
2010: Havalimanı yılı 2009'a göre yolcu sayısını yüzde 72 artırarak 11 milyon 129 bin yolcuya ulaştı.
2013: Bir önceki yıla göre yüzde 26 artış yakalayan Sabiha Gökçen'in yıl sonundaki yolcu sayısı toplamda 18 milyon 521 bin oldu. Sabiha Gökçen'de ortaklık yapısı değişti. Yüzde 20'lik hisseye sahip Hintli GMR Grubu, bu hisseleri yüzde 40'lı kontrol eden Malezyalı Malaysia Airport Holdings'e sattı. Böylelikle Malezyalıların hisse oranı yüzde 60'a çıktı. Limak Grubu yüzde 40'ta kaldı.
2014: Paralel pist, uydu terminal konusunda ihaleye çıkılmasına karar verildi. İhalenin hazırlığı DHMİ tarafından yapıldı.
http://www.kokpit.aero/tav-sabiha-gokcene-ortak-oldu