2 olasılık var bence,
1. Müdahale yok ama yarın faizin indirilmeyeceği öğrenildi
2. Müdahale var. O durumda da faiz indirimi olacağı kesin olur
2 olasılık var bence,
1. Müdahale yok ama yarın faizin indirilmeyeceği öğrenildi
2. Müdahale var. O durumda da faiz indirimi olacağı kesin olur
Bu benim teknik analizlerime benzedi.
9.20 altına inerse 9.19 olur, 9.30 üstüne çıkarsa 9.31 olur. :)
O zaman güncel bir video gelsin...
https://www.youtube.com/watch?v=_O8eIJv_XEc
Benim kafamı kurcalayan soru şu madem 100 puan indirip bu dönemde pas geçeceklerdi neden 100 puan indirip piyasaları ateşe attılar...madem pas geçeceklerdi neden böyle bir yola girdiler....benim düşüncem indirime devam edecekler bir kerelik 100 puan indirimle durmayacaklar...
PPK, üyelerin en az üçte ikisinin katılımıyla toplanır ve mevcut üyelerin çoğunluğu ile karar verir. Oyların eşitliği hâlinde, Başkan'ın yer aldığı tarafın teklifi kabul edilmiş sayılır.
üyeleri değiştirdi, acaba daha yüksek bir indirim mi gelecek?
kafada deli sorular
Yeni şafak faiz inecek diyor yemişim enflasyonu diyor :)
burda kimse telofonu göster demiyor mu....:)
vatana ihanet ile yargılanmanın altını doldurmak lazım.
vatana ihanet kavramı detaylandırılmalı ve yeniden kavramını günümüze göre güncellenmeli.
sadece siyasi etik kanunu tek başına yetersiz kalacaktır.
ülkenin servetini bir takım çıkar gruplarına bilerek ve isteyerek açıktan veya gizli bir şekilde anayasa ve kanunları göz ardı ederek peşkeş çekilmesi vatana ihanet kavramının içerisine mutlaka girmeli.
zaten öyle bir suç var.ihaleye fesat karıştırmak.vatana ihanete gerek yok.
https://barandogan.av.tr/blog/ceza-h...cu-cezasi.html
Öyle şeyler Yeni Türkiye'de yok sanırım? :whistling:
https://www.linkpicture.com/q/USDTRY...0_21-24-20.png
Doların geri çekilmesi direk bizle alakalı da olmayabilir aynı yönde USD/ZAR da geri gelmiş
Ak parti kurmayları tedbili kıyafet ile sokakları gezmişler.
Araştırmalarında halkın 1 numaralı sorunu ekonomi/pahalılık çıkmış.
E bu tespiti yaptıkları halde bu gece lpg ye zammı tekrar yapıştırmaları araştırmaları ve tespitleri ile bağdaşıyor mu?
Her işleri laf ola beri gele.
Reuters anketine katılan 21 kurumdan 10’u politika faizinin yüzde 17.5’e indirilmesini beklerken, diğer 10 kurum ise yüzde 17 seviyesine çekilmesini bekliyor. Bir kurum ise politika faizinin sabit bırakılacağı görüşünde.
BLOOMBERG ANKETİ
Bloomberg anketinde ise 50 baz puanlık indirim beklentisi öne çıktı. 17 kurumla gerçekleştirilen ankette genel beklenti politika faizinin yüzde 17,50 seviyesine indirilmesi yönünde oluştu.
17 kurum arasında 3 kurum politika faizinin 1 puan düşürüleceğini tahmin ederken, 4 kurum ise faizin sabit tutulacağını öngördü.
FOREKS ANKETİ
Foreks anketine katılan 20 ekonomistin 6’sı faizin sabit bırakılacağı tahmininde bulunurken, 14 ekonomist faiz indirimi kararı alınacağını öngördü.
Ekonomistlerden 9’u 50 baz puan, 5’i 100 baz puanlık indirim kararı alınacağı öngörüsünde bulundu.
FRANSIZ BANKA DA TAHMİNDE BULUNDU
Fransız yatırım bankası Societe Generale (SocGen), bir önceki PPK’da olduğu gibi politika faizinin 100 baz puan indirileceğini, dolar/TL’nin ise yıl sonunda 9,8 olacağını tahmin etti.
SocGen araştırma notunda, Erdoğan’ın üç yöneticisini görevden almasıyla, “yüksek faizin yüksek enflasyona yol açtığı yönündeki alışılmışın dışındaki görüşüne karşı çıkacak herkesten bilfiil kurtulmuş olduğunu†belirtti.
MORGAN STANLEY’NİN FAİZ TAHMİNİ
ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, TCMB’nin PPK'da politika faizini 50 baz puan indirmesini beklediklerini duyurdu. Bankaya göre 100 baz puanlık bir indirim de şaşırtıcı değil. Morgan Stanley stratejistlerinin yıl sonu politika faizi tahmini yüzde 16,50 oldu.
HSCB’DEN İNDİRİM TAHMİNİ
HSBC Portföy Yönetimi Başekonomisti İbrahim Aksoy da TCMB’den 100 baz puanlık faiz indirimi öngörüyor.
HSCB Portföy yatırım bülteninde, “100 baz puanlık bir faiz indiriminin TL'de önemli oranda fiyatlanmış olması nedeniyle de yarın Merkez Bankası'nın faizi indirmesini bekliyoruz. Sonraki aylarda enflasyonda faiz indirimlerine alan açacak önemli bir düşüş görülmeyecek olması da bankanın Ekim'de durmayabileceğine ve faiz indirimine devam edebileceğine işaret ediyor†ifadeleri kullanıldı.
Yarın 100 puan inecek....
Yıl sonu faiz 15 ile kapatır.
2022 sonbaharda yapılacak seçime böyle girilmek isteniyor.
2022 Yazı kamu bankaları düşük faiz verirler. Piyasa canlanır.
Yeniden iktidar için tek yol bu görünüyor.
Ancak her zaman papaz pilav yer mi belli değil.
Benim tahminim...
Cift hane dolar ile seçime gidilmez .
Oy aldığı en alt grup aç kalır aç.
Ne kadar faiz inerse x2 olarak binecek 2022 de.
Bu defa papaz pilav yemeyecek.
Kimse kosturup fiyati ziplamis ev araba gibi seyleri almak icin kredi cekmeyecektir.
Millet zaten asiri borclu.
Krediyi ancak mevcut borcu daha dusuk bir faiz oranindan yapilandirmak icin ceker.
Tabii isin bir de kredi veren ayagi olacak.
Onlar ne derece kredi vermeye istahli olacaklar gorecegiz.
Syg,
Doları en tepeden ele tutuşturacakları zamanı bekliyorum. Muhtemelen seçim öncesi olabilir.
Yarın sabit bırakacak. Aksi zaten intihar. Kimse 1994 yılının tekrarını istemez.
Üstat yaşına ve tecrübene saygım sonsuz ama burası Türkiye :) Yarın kredi faizi 0.70 olsun ülkenin yarısı ev almaya gider. Neden mi , çünkü geçen sene alanlar anormal kazandılar. Şimdi de alırım gene kazanırım diye koşarak alacak insanlar. İnsanımız bu kadar mantıklı düşünseydi 36 ay taksitle iphone almaya çalışmaz , 36 ay kredi çekip geçen sene pndemide deniz tatili yapmazdı.
İlaveten ilginçtir Kadıköy Akasya Avm deydim. Apple mağazası önünde bildiğiniz kuyruk vardı. Beynim yandı görünce
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İlk krediyi ben çekerim.
Mevduat dönüşü en mantıklı olan beklenen fırtına öncesi parayı dolara veya gayrimenkule yatırmak.
2023 en sonra çoooook acı reçete içilecek.
4 yıl önce denedim. Yüzde 75 i yüzde 1 ile aldığım kredi olan konutun taksitini bugün yarısını ödeyen kiracı çıksa neredeyse tamamını kira ile ödenebilir hale geldi.
Yani şimdiki değerine göre bedavaya geldi sayılır.
İlk çektiğimde maaşımın yüzde 50 fazlası taksiti vardı. Herkes bu krediyi nasıl ödeyeceksin, bu kadar borca girilir mi diyorlardı.
Çektikten sadece 2 yıl sonra (daha 2018 deki devalüasyon bile olmadan) herkese aldığım konut fiyatı makul olmuştu.
Güya faize karşı olarak iktidara gelen sağ hükümetler, (Demirel gibi "seçim öncesi onlar ne veriyorsa ben iki katını vereceğim" diyerek popülizm peşinde koşup halkın parasını pul ederek) her daim ekonomik kriz yaşattığından tefeci gibi faize mahkum olurlar.
Bu zaaflarından yararlananlar kısa sürede bir ömür boyu kazanamayacak paralar elde edebilir.
Hayatta sabit bırakmaz .
Kılıç dar konuştu söz dinledi pas geçti dedirtmezler bir kere prim yaptırmazlar
Onun icin doviz artmasi lazim.bukadar cok tuketime dovizmi dayanir.
finansal kultur ve bilgi olmadığı için halk emlak alıyor.en garantili yatırım sanki:p
Mosyo indirsin ben de kredi cekecem. Taze para lazim. Ucuz olursa tadindan yenmez. %18 cok en fazla %12 olmali.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para fiskiriyeaaaah diyenler su calismaya bir baksinlar.
Benim arkadas istek yapmis Mahfi hocaya ve o da bu calismayi yapmis.
Benim cok hosuma gitti..
https://www.mahfiegilmez.com/2021/10...astrmalar.html
Syg,
Paranin maliyetinin yani fayisin indirilecegi anlasildigi anda sizin alacaginiz her seyin fiyatini o oranda artirirlar.
Nereden mi biliyorum?
Yillardir takip ettigim emlaklar vardi hepsi fiyati %20-50 oraninda yukselttiler.
Kendi oturdugum sitede de kiralik ve satilik ev fiyatlari x2 artti 2 yilda.
Syg,
ne desek nafile maalesef. 2018 den beri MB ve ekonomi rasyonel olarak yönetilmediği için bugün ne karar çıksa şaşırmamak lazım. Bu rasyonelite bittiği için artık hiçbir şekilde öngörülebilirlik kalmadı.
Ongorulebilirlik guven demektir.
Ne yapsalar bos.
Bu ulkeye sermaye gelmez.
Gelmedigi gibi haziri da kacmaya bakar.
Son sans N. AGBAL idi onu da kullanamadilar, birilerinin tavuguna kist dedi diye.
Bindik bi alamete, gidiyoruz kiyamete.
Verdik yetkiyi, gorduk etkiyi.
Bir deli bi kuyuya bir tas atarmis, 40 akilli cikaramazmis.
Syg,
Bu cikmazdan bizi cikarsa cikarsa bacceli reyiz cikarir.
Allah ona uzun omurler versin :)
Syg,
daha önce mehmet bahçeli önden yaptıydı (erken seçimi kastediyor) diyen bir abla vardı.
https://youtu.be/tSziWO2mWd0
Bir sey olmaz buyuk ustad dudu bey. Biz yiyiciyiz ezelden. Uzaktan sizi imrenerek izliyorum.[emoji122]SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.