SHORT-ŞELALE VS. DİYEREK MİLLETE GAZ VERMEYİN...herkese malum haberden yola çıkarak algı yapılmamalı.
burası vob. öyle konuşulmaz...ha düşse bile siz haklı olmayacaksınız..zaten %50
teknik konuşursun olur biter...
Printable View
SHORT-ŞELALE VS. DİYEREK MİLLETE GAZ VERMEYİN...herkese malum haberden yola çıkarak algı yapılmamalı.
burası vob. öyle konuşulmaz...ha düşse bile siz haklı olmayacaksınız..zaten %50
teknik konuşursun olur biter...
Tamam orası üüüle de her akşam pazarı ucuzluğu olmuyor ki, arada oluy
Bugün olucak gibiydi, müşteri çok oldu heralde vazcaymış olmalı
yabcak bişii yok eve bugün de elimiz boşta gitcez
ben şahsen x30 205500 görmeden long olmam hep zehirli olur benim adıma.
short var elimde ama zararlı.
bakalım nerden döner, geçen sefer 2700 lere kadar inatlaştık. short zararlı bir eylem bence bizlere. ama düşerken tatlı oluyor.
baktım kendi kişisel tradelerime hep longdan daha çok para kazanmışım.
bugün ayıların günü ama ibre dönebilir de..
Aynen ya yıllık %140 enflasyon olan ülkede %10 temettü alacaklar diye 1 yıl bekleyip parasını hiç ediyorlar en güzel yatırımcı bu temettücüler.
Ne güzel değil mi yahu paranı git 1 yıl önce sıvı yağa yatırsan x5 yapmıştı hiper enflasyon olan ülkede hala temettü diyorlar yuh ya.
Stress 17:30'dan sonra yavaş yavaş başlıyor, hatta 17:59 a kadar bekleyenler var. Karanlık oda sürprizleri olabiliyor.
Aslında karanlık odada +-%2 marj olmalı hem orası düzgün olur hem de orada fazla iş yapılmaz şeffaf ortamda işler gerçekleşir.
Bilişimde beyaz şapkalı hacker diye bir terim var. ABD hükümeti teroristlerden vs yararlanıyor. SPK da oyunculardan ne tip oyunlar bildiğini öğrenip önlem alabilir.
Neyse bereket versin shortlar iş yaptı aldık paramızı koyduk cebimize şükür bugünde eve ekmek götürebiliyoruz.
Burda gene bi mok değişmemiş aynı tas aynı hamam nerde ters pozda kalan varsa forumda piyasa long olur forum short piyasa short olur forum long hiç değişmez zibil kurumcu var burda milleti keriz gibi üte üte yıllardır bitiremediler en son forumda insan kalmamış şurda 37 üye diyor millet bata bata bitmiş burda.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: "2021'de elektrik ve doğal gaz faturalarında 100 milyar liralık destekte bulunduk. Bu destek hane başı yaklaşık yıllık 5 bin liradır"- AA
*Bakan Dönmez: "Elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteği devam etmektedir"- AA
https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post5745328
14 ocakta(3 lira 30 guruş) İşgyo adam olur demişim adam olmuş para gazanamadım tabe ki...
olsun mühim olan adam olacak çocuktan anlamak zaten.
Abd tahvıl faizi artarsa
ons satış yemesi lazım
yermi peki
adamların keyfine kalmış
işte bugün ons ciddi ekside olması lazım
ama değil.
abd borsaları ciddi ekside
bizdeki durum
abd borsaları satış yedi
Şuan kadar biz yemedik
yanı
mantık her zaman çalışmıyor
Öyle sallama yok...SHORT-ŞELALE deyip yükselirse ne olacak.
nerede şelale..YOK DAHA YENİ BAŞLIYOR..
TEKNİK KONUŞURSUN amenna...ama ergen heyecanına gerek yok.
short-long demem...
ama 2.034 altı kapanışta long kalınmamalı dedim...
peki 2070 ten şelaleye güvenip short açana, şimdi ne dersin..
İSTERSEN TUTTUR ,ZATEN %50
AMA BU ŞEKİLDE VOB OLMAZ.
Yahu insanları bu kadar yanlış yönlendirmeyin yahu. Asıl sizin şu yazdıklarınız YUH tam...
Dalga geçtiğiniz hissenin 10 yıllık grafiğine baktınız mı? Ya da son 5 yıllık? Pandemi başından beri baktınız mı ya da?
Geçen güzel bir çalışma vardı. 10 yıl evvel 100 bin tl ni dolara bağlasan 500 bin tl oluyor. 2.5TL den 12.5 fln gibi düşünün bunu. Biraz üstünden zaman geçmiş tabii...
Ama eregli alsan 100 bin tl ile, 2.5 milyon tl oluyor. Bakın dolar alan adamı 2 ye 3 e değil, 5 e katlıyosun.
5 le çarpıyosun dolar tayfayı...
Eregli hissesinin grafiği açıkçı ve shortçuların mezar taşlarıyla dolu...
MOHİKAN VAR...her gün EW ile yeni grafik çiziyor...
Kendinize tam güveneceğiniz anlar vardır...
ama vob böyle bir alan değil...Dik olarak,kendinden emin seni vob mezarlığına gömerler.
Aluminyum üretiminde en büyük maliyet elektirk deniyordu. Aluminyum 2008'den veya ona yakın tarihlerden bu yana en yüksek seviyeye gelmiş diye haberler var. Bir kaç yüzyıl önce gümüşden değerliymiş elektroliz metodu ile ucuzlamış.
Elektirk sorunu çözülürse düşer ama çok uzun süre elektrik fiyatı dünyada aratabilir.
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/m3tqcal.PNG
burda viop yapmayan arkadaşlar viopçularla empati yapamıyorlar. onların sıkıntılarını bilmiyorlar.
aynı şekilde trade eden arkadaşlar da uzun vadecileri anlamıyor.
3-4 yıl erdemir veya muadili hisseyi tutan adamın maliyeti sıfır. o şekilde o kadar çok hisse var ki.
erdemir 15'e bile düşse her türlü karı var ortada. ister dolar ister euro ister enflasyon bazlı bak.
Tuğla, ytong, cam, çimento vs hep enerji ile üretiliyor, işçilik de arttı bir de işçilere sertifikalar getirildi belki köyden getirdiğin ırgatları artık çalıştıramayacaksın O yüzden ev fiyatları daha da artar. İş yeri ne olur fikrim yok evden çalışma vs yaygınlaşabilir.
TV'de müteahhit biz mecburen satıyoruz, benden 2 milyona alan internete 10 milyona satılığa koymuş ama ben o fiyata satamam çok dairem var diyordu.
Güzel bir illustrasyon buldum.
https://i.hizliresim.com/2jr6v9o.jpg
Sevgili forumdaş,
Fransız Ginesindeki Boksit madenlerinin fabrika ve ofis binalarının inşaatını yaptım 4 sene evvel.
Boksit bildiğiniz aluminyum oksit ama öyle böyle bir maden değil 30km*50 kilometre bir masif.
Amerikan Fransız ve BAE üç firma da birer ucundan girmiş, kepçenin vurduğu devasa aluminyum külçeleri topraktan çıktığı gibi gemiye bantla yüklüyorlar.
İnşaat yapacağım sahaya gidince ayağımın altındaki ince toprağı ayak ucumla kazıdım. Aşağısı bildiğin aluminyum kayaç.
Fransız satınalma müdürü dedi "ne oldu? yüzün asıldı?" Dedim "yav 10 santim altı aluminyum, ben 3-4 metre aşağıdan nasıl kanalizasyon borusu geçircem?"
Kazakistanda da çok büyük aluminyum madenleri olduğunu duydum. Onları görmedim ama. Rusyanın Omsk ve Chelyabinsk şehirlerine götürülüp orda külçeleniyormuş.
Her maddenin değeri miktarıyla biçilir.
“Uzun yıllar boyunca alüminyum, altından çok daha pahalı bir malzeme olarak kaldı. 1860’larda Fransa İmparatoru III. Napolyon, en seçkin konuklarına alüminyum çatal bıçak takımıyla servis yapılmasını emretmişti, daha önemsiz misafirlerse altın çatal ve bıçak kullanıyorlardı.”
https://www.google.com.tr/amp/s/1000...-37491%3famp=1
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet ilginç hikayeler var. Meğer zamanında altından da değerliymiş. Geçen yüzyıl elektroliz metodu ile üretim ve kullanım yaygınlaşmış. Dünyada en çok bulunan madenlerden biri deniyor. Boksit Alüminyum ilişkisi çeltik-prinç gibi olabilir. Kullanılabilmesi için ayrışması gerekiyormuş.
Aslen kimya'dan çok anlamam P orbital S orbital vs onlar aklımda kalmış. Yeni bir madde olduğu için uğraşılsa belki farklı metodlar bulunabilir.
Bu arada günümüzün problemi bir konuda fikir yürütebilmek için o alanda bilgi veya deneyim gerekiyor, belki çok basit denemeler ile ilginç buluşlar olabilir ama artık her alana giriş çok zor. Yemek tarifi bile riskli, iki farklı şey birleşir zehir olabilir.
Bu durumun aşılması için farklı disiplerde olanların bir arada çalıştırlması lazım ve daha önemlisi eleştirme, dinleme ve cevap vermede yeni metodojiler olmalı. Eskiden liselerarası münazaralar varmış onlar kaldırılmış, belki okulda bir iki konuda olmuştur, inanmadığın konu sana geliyor sonra savunamıyordun.
Discovery Channel'da Ateşden Doğanlar var. Millet demirci olmuş, bıçak, kılıç, pala vs yapıyor vatandaşlar yarışıyor. Bahçem olsa ben de şam çeliğinden objeler yapabilimiyin diye düşünmeye başlamıştım.
Zamanında bir fabrikanın atölyelerini geziyorduk, ahşap, soğuk demir, elektrik atölyesi filan derken sıcak demircilere geldik. Rehber dikkatli olun bunlar şakacı adamlardır diye uyardı, sıcak demiri ele verebilirlermiş. Oradan aklımda kalı.
Temel bilimler önemli, teşvik edilmesi gerekir.
Bileşikleri elektrik enerjisiyle ayrıştırmış ve elementleri saf olarak elde etmiştir.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Humphry_Davy
Adamın labrotuvarından çıkan elemanda
Michael faraday
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Michael_Faraday
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu an gördüğüm dünyada çok çok yüksek ısıya dayanıklı malzeme eksikliği var. O şekilde bir icat eden Bill Gates vs onları geçer.
Dayanıklı, hafif, güvenli ve ucuz pil de aynı zaten.
Biri labaratuvarda denerken "tesadüfen" bulur, hooooop en zengin kişi olur.
Bence hayat bir şekilde devam etsin diye icatlar taksit taksit oluyor.
Sürekli belgesellerde çok yüksek sıcaklıklar lafı geçiyor, o malzemeleri üretmek için çok çok daha fazla ısıya dayanıklı şeyler gerekir. Ucuzladakça hayatın farklı alanlarına girebilir.
Enerji çok ucuzlar ise evler alumiyumdan yapılabilir ama elektirk nerede ise bedava olmalı onun için.
30 yıllık inşaat mühendisiyim.
Öyle şehir efsanesi falan değil, saçım sakalım beyazladı.
Çimento-beton-statik-mukavemet-ısıl işlem-üretim-mühendislik diye bildiğiniz her şey üç beş oligarkın tekeli başka şey değil.
Ben Masterda tek D notumu bölüm başkanından aldım. Derste "neden ulaştırma planlaması yapılamaz" diye dalga geçtiğinde "O zaman ne diye bu dersi açıyorsunuz?" diye sordum diye.
O çok büyük mühendislerin statik projeleri, kompüter programları, mühendislik prensipleri falan hepsi birer özel durum tasavvuru üzerine kuruludur.
Doğada hiç "düğüm noktası" yoktur.
Bina kolon-kiriş birleşimleri için yaptığımız hesaplar ve kabuller birer özel durumdur. Deneme yanılma bile değildir.
Depreme dayanıklı bina falan yoktur. İnsaflı, fedakar ve çalışkan usta-mühendis vardır.
Mesela Rusların silahlanma ve uzay yarışında sağlam metal malzeme bulamama sıkıntısında keşfettikleri Bazalt fiber ve donatılar 800 derecenin altında işlenebilen çok performansı yüksek donatı-fiber-polymerlerdir. Binalarımızın izolasyonunda kullanılan taşyünü de bazalt fiberin yan ürünüdür.
Çümentosus ve demirsiz, kompozit, geopolimer ve biyopolimere dayanan yapı elemanları ile
düşük enerjili, çevreci, yerel ve ucuz bina yapmak mümkündür. Gelişmiş bilgisayar-yazılım ve nonlineer hesaplama ve modelleme le aklınızın alamayacağı malzeme ve yapısal üstünlüklü yapılar tasarlamak ve inşa etmek mümkündür.
Ülkemiz genç kireçtaşı jeolojisiyle ucuz ve kolay çimento cennetidir. Ürettiğimiz çimento klinerinin %90ını da ihraç ediyoruz. Pahalı enerjiyle üretip, ülkemizi kaynakları tüketip, zengin gavurlara temiz çimento pazarlıyoruz.
Kendimiz gençlerimize ev-yuva saglayamıyoruz.
Gençler ve mühendisler "Edinilebilir Konut Birlikleri" ile ucuz-temiz-sürdürülebilir konut ekolojisi geliştirmelidir.
En güzel ve sağlıklı ve mutlu yaşama alanları hak eden gençlerimize bunu borçluyuz.
Dostum iletişim problemi olmasın, ben sizin bilgili ve yetenekli biri olduğunuzu biliyorum kaç yıldır forumdayım.
O mesajı kendim için yazdım, yani farklı bir alanda görüş belirtmek artık zor diye. Hatta yemek tarifini örnekledim, biri yapar sorumluluğu bana kalır.
Benim insanları eleştirdiğim görülmemiştir. Bırak bilgili alimi cahil cüheyla benim için değerlidir.
Ukrayna, Rusya' yı tatbikatlarla Azak Denizi ve Kerç Boğazı' nı kapatmakla suçladı
https://parafesor.net/ukrayna-rusyay...adi-10-02-2022
Bu arada mikrodalgada şahane köfte oluyor 3-4 dakikada. Sonradan kanser olunabilir.
Ukrayna'nın BM Temsilcisi Filipenko: "Rusya savaş istemiyorsa somut adımlar atmalı"
https://parafesor.net/ukraynanin-bm-...ali-10-02-2022
Erdoğan' ın tanımıyla corona bizden teğet geçti :)
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Sanayi pandemi öncesi dönemi yakaladı"
https://parafesor.net/tobb-baskani-h...adi-10-02-2022
Bugün artık metrakare aynı olsa bile çok odalı evlerin daha değerli olmaya başladığını düşünmeye başladım. İnsanlar bilgisayarda diğer aile bireylerinden ayrı ilgilenmek istiyorlar. Evden çalışma geldi sürekli odaya giren çocuk veya evcil hayvan haberlere konu oluyor. 3+1 yerine 4+1 ve fazlasına rağbet olabilir.