Sayfa 454/1001 İlkİlk ... 354404444452453454455456464504554954 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,625 - 3,632 arası.

Konu: Viop XXXIX

1. Evet ilginç hikayeler var. Meğer zamanında altından da değerliymiş. Geçen yüzyıl elektroliz metodu ile üretim ve kullanım yaygınlaşmış. Dünyada en çok bulunan madenlerden biri deniyor. Boksit Alüminyum ilişkisi çeltik-prinç gibi olabilir. Kullanılabilmesi için ayrışması gerekiyormuş.

Aslen kimya'dan çok anlamam P orbital S orbital vs onlar aklımda kalmış. Yeni bir madde olduğu için uğraşılsa belki farklı metodlar bulunabilir.

Bu arada günümüzün problemi bir konuda fikir yürütebilmek için o alanda bilgi veya deneyim gerekiyor, belki çok basit denemeler ile ilginç buluşlar olabilir ama artık her alana giriş çok zor. Yemek tarifi bile riskli, iki farklı şey birleşir zehir olabilir.

Bu durumun aşılması için farklı disiplerde olanların bir arada çalıştırlması lazım ve daha önemlisi eleştirme, dinleme ve cevap vermede yeni metodojiler olmalı. Eskiden liselerarası münazaralar varmış onlar kaldırılmış, belki okulda bir iki konuda olmuştur, inanmadığın konu sana geliyor sonra savunamıyordun.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Discovery Channel'da Ateşden Doğanlar var. Millet demirci olmuş, bıçak, kılıç, pala vs yapıyor vatandaşlar yarışıyor. Bahçem olsa ben de şam çeliğinden objeler yapabilimiyin diye düşünmeye başlamıştım.

Zamanında bir fabrikanın atölyelerini geziyorduk, ahşap, soğuk demir, elektrik atölyesi filan derken sıcak demircilere geldik. Rehber dikkatli olun bunlar şakacı adamlardır diye uyardı, sıcak demiri ele verebilirlermiş. Oradan aklımda kalı.

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Discovery Channel'da Ateşden Doğanlar var. Millet demirci olmuş, bıçak, kılıç, pala vs yapıyor vatandaşlar yarışıyor. Bahçem olsa ben de şam çeliğinden objeler yapabilimiyin diye düşünmeye başlamıştım.

Zamanında bir fabrikanın atölyelerini geziyorduk, ahşap, soğuk demir, elektirk atölyesi filan derken sıcak demicilere geldik. Rehber dikkatli olun bunlar şakacı adamlardır diye uyardı, sıcak demiri ele verebilirlermiş.Oradan aklımda kalı.
    Bende arada izliyorum. Kafamda tek soru var her acaba bu ocak kaç liralık gaz yakıyor diye bakıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Bende arada izliyorum. Kafamda tek soru var her acaba bu ocak kaç liralık gaz yakıyor diye bakıyorum.

Benzer ilgi alanlarındaki kişilerin düşüncelerinin bezer olması normal.

Ben de ona taktım, özellikle Şam çeliği sürekli eritip dövme gerektiriyor masraf çok çok katlamalı oluyordur.

5.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Evet ilginç hikayeler var. Meğer zamanında altından da değerliymiş. Geçen yüzyıl elektroliz metodu ile üretim ve kullanım yaygınlaşmış. Dünyada en çok bulunan madenlerden biri deniyor. Boksit Alüminyum ilişkisi çeltik-prinç gibi olabilir. Kullanılabilmesi için ayrışması gerekiyormuş.

Aslen kimya'dan çok anlamam P orbital S orbital vs onlar aklımda kalmış. Yeni bir madde olduğu için uğraşılsa belki farklı metodlar bulunabilir.

Bu arada günümüzün problemi bir konuda fikir yürütebilmek için o alanda bilgi veya deneyim gerekiyor, belki çok basit denemeler ile ilginç buluşlar olabilir ama artık her alana giriş çok zor. Yemek tarifi bile riskli, iki farklı şey birleşir zehir olabilir.

Bu durumun aşılması için farklı disiplerde olanların bir arada çalıştırlması lazım ve daha önemlisi eleştirme, dinleme ve cevap vermede yeni metodojiler olmalı. Eskiden liselerarası münazaralar varmış onlar kaldırılmış, belki okulda bir iki konuda olmuştur, inanmadığın konu sana geliyor sonra savunamıyordun.

Temel bilimler önemli, teşvik edilmesi gerekir.

Bileşikleri elektrik enerjisiyle ayrıştırmış ve elementleri saf olarak elde etmiştir.

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Humphry_Davy
    Adamın labrotuvarından çıkan elemanda
    Michael faraday

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Michael_Faraday

6. Şu an gördüğüm dünyada çok çok yüksek ısıya dayanıklı malzeme eksikliği var. O şekilde bir icat eden Bill Gates vs onları geçer.

Dayanıklı, hafif, güvenli ve ucuz pil de aynı zaten.

Biri labaratuvarda denerken "tesadüfen" bulur, hooooop en zengin kişi olur.

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Şu an gördüğüm dünyada çok çok yüksek ısıya dayanıklı malzeme eksikliği var. O şekilde bir icat eden Bill Gates vs onları geçer.

Dayanıklı, hafif, güvenli ve ucuz pil de aynı zaten.

Biri labaratuvarda denerken "tesadüfen" bulur, hooooop en zengin kişi olur.
    Uzay mekiklerinde bu teknoloji olmalı, batarya konusundan potansiyel yüksek daha yeni lg enerji şirketini halka arz etti.

8.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Uzay mekiklerinde bu teknoloji olmalı, batarya konusundan potansiyel yüksek daha yeni lg enerji şirketini halka arz etti.

Bence hayat bir şekilde devam etsin diye icatlar taksit taksit oluyor.

Sürekli belgesellerde çok yüksek sıcaklıklar lafı geçiyor, o malzemeleri üretmek için çok çok daha fazla ısıya dayanıklı şeyler gerekir. Ucuzladakça hayatın farklı alanlarına girebilir.

Enerji çok ucuzlar ise evler alumiyumdan yapılabilir ama elektirk nerede ise bedava olmalı onun için.

Sayfa 454/1001 İlkİlk ... 354404444452453454455456464504554954 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •