Ekmek bulamıyorsanız sinemaya gidin. Soğan ekmek yedim dün. Beğendim. Ne diyorlardı soğan ekmek yeriz Reisi yedirmeyiz. Zaten güzel terbiye edilmiş soğanla ekmek iyi gidiyor.
Printable View
What countries accept Eastern Caribbean dollars?
XCD is the symbol for the Eastern Caribbean dollar, which is the official currency shared by eight Caribbean island countries: Anguilla, Antigua and Barbuda, Dominica, Grenada, Montserrat, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, and Saint Vincent and the Grenadines.
1000 XCD = 370 USD
This comes as the country prepares to implement its first-ever minimum wage, which will take effect on October 1, 2024. The legislation, introduced on August 1, 2024, mandates that no worker in Saint Lucia should earn less than $1,130 per month, which is $52.00 daily or $6.52 per hour.
Yeminlen sarımsak artı köpüğü alınmamış kuru fasulye yeyip gidecen....
Ulan bu sinema zımbırtısını icat edenin yani yüzde 30 indirim için söylüyorum, ...
Bunu kullanıp enflasyon düştü diyecekler hatta Michelen yıldızlı restoranlara da yüzde 10 indirim versinler, emekliler gitsin 2 aylık mayışa bir akşam yemeği yesinler...
Tam tsssşk geçmek böyle olur...
Eğleniyor abiler..
KYK tatil yapmak için müracaat eden olmuş mu? :whistling:
Bi de bu emekli resimlerinde , evden kocakarı tarafından sittir edilip, sokakta takke ile dolaşmak mecburi mi yani emeklilerin biz illa takke giyecez , demelerine ne neden olur ki?
Bi tane borsacı dede var "Nur/lu-suz " herif takkeyle akıl veriyor, sanki Namaz kılarken hisse hesabı yapıyor gibi geliyor bana, günahını almayayım :kahkah:
sokak röportajında siyasal islamcıların ingstagram kapatılmasını hamasın liderine yas tutulmasını eleştirmiş diye tutuklanıyor bu çürüyen toplumda ne muhalefet ne sivil toplum örgütlerinden hiç kimse oralı değil hiç kimsenin umrunda değil oysa ne kadar vahim bir saldırı olduğunun farkında değil bu anayasanın bize verdiği düşünce ve ifade özgürlüğüne yapılan faşizan bir saldırıdır sıra size gelecek bana ne diyenler bekleyin e böyle çürümüş topumlarda insan ömrü darbelerle ekonomik krizlerle geçer sokaklarında hergün cinayetler saldırılar soygunlar en küçük tartışmalar cinayetle sonuçlanır yapay zekayla insanlarımıza zeka nakli yapılmalı bence kurtuluşumuz yapay zekadadır
Bunun oy'u olmasa ne yapardik bilmem.
https://www.youtube.com/shorts/hKaitTaAuEw
K.Y. Kurumu otellerinde(!) tatil konaklaması yapıp; sarımsak pahalıysa olmasa da olur; makarna, patates, soğan ekmek yiyip karnımızı doyurduktan sonra sinemaya gitmek bize düştü.
Sabah çok yıldızlı tatil köylerinde uyanıp tereyağı, bal ile kahvaltı yapan, öğlen etin bin türlüsüyle, akşam ise sebze meyve ağırlıklı menülerle beslenebilen kesim belli artık, onlara ne ki sinema tiyatrodan.
Dolayısıyla soğan ekmek yedikten sonra sinemaya gitmekte sakınca yok.. gibi..
Ankara'da bir buçuk ay önce 90 liradan 100 liraya çıkan damacana su 115 lira olmuş, minibüs 17,5 liradan 25'e çıkmış.
Avuç içi kadar çeyrek kokoreç 120 liraydı İzmir'in kuzeyinde fakir sitelerinin orada.
Bir de bugunku durum hakkinda kucuk ortagi suclamiyor MHP'liler.
Ovunulecek bir seymis gibi 60 yasinda adam, ban hakiki ulkucuyum diyor.
Inandiklari, bugun gelinen rezillik AKP'nin eseri, onlarin degil.
Bu sokak röportajları vb. asla Türkiye siyasal iklimi, seçimleri vb. açısından bir kriter sayılamaz kanımca.
Özellikle Türkiye'de ilk defa muktedir bir iktidar mevcut iken.
Tersi olsaydı bu iş Haziran 2015 seçimleri ile bitmişti.
O zaman henüz ülke bu kadar karışık bile değildi(Göç vb. açısından). Birkaç bomba, terör eylemi, manevra...
Her şeyi kökten değiştiriverdi.
Bir benzerinin olmaması için sebep olmadığı gibi, daha çok neden var olabilmesi adına.
Bu konusmayi yapan kadin tutuklanmis.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
Geçen Kars'ta bi düğündeydim.
Birisi, 22 yıldır oy veriyorum, şöyle yaptı böyle yaptı, pahalılık, enflasyon, emekli maaşı vb.eleştirilerini yaptı, ama seçimde yine onlara vereceğim, çünkü terörü bitirdiler dedi.
50 yıllık ülkücü geçmişini bildiğim birisi de Sinan Ateş, emekli maaşı vb.eleştirilerini yaptı, ama eminim seçim olsa bu adam da tercihini kesinlikle değiştirmez.
bu ülkenin insanlarına özellilkle moruklarına arap kültürüyle kimlik verilmiştir insanlar bir takım resmi ve gayri resmi güçlerle korkutulmuştur radikal siyasi unsurlar devlete sızarak yasaları çiğneyerek paralel devlet olmuşlardır bu gün bu unsurlar emniyette yargıda parti militanı gibi hareket ediyorlar insanar bu yüzden korkuyorlar sığınacak güvenli bir yer bulamıyorlar mecburen kamufle olup susuyorlar bu ülkeye ATATÜRK ün ruhu gelmezse asla ve asla düzelmez şu anda eğitilmemiş yaşlı nufus ölmeyene kadar güneş asla ve asla doğmayacaktır yani arap hayranlığı milli kimliğimizi bu eğitimsiz moruklar tarafından yok edilecektir
Ülkede gördüğüm manzara ülkeyi darbeye zorlayan bir iktidar ve işbirlikçisi.
arap ümmetçilerinin instagram yasağını ve hamasın lideri için yas ilan edilmesini eleştiren gencimizi tutuklayan yargı koltuğuna oturtulan zata hiç kimse sen kim oluyorsunda anayasanın düşünce ve ifade özgürlüğüne meydan okuyorsun derhal o makamı terk sen devletin kanunlarına uymak zorundasın senin maaşını biz veriyoruz burası babanın çiftliği değil demedi diyemedi siyasi çürük muhalefet bunları söyleyemedi güneş bu ülkeye ne zaman doğacak bu karanlığın bir sonu olmalı
Mustafa Kemal Atatürk: "Şayet bir gün, çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun!”
Abiler bu bistte bizi incitiyorlar. Psikoloğa gittim incinmişsin dedi. Nasıl yapmalı da bizde biraz onları incitsek.
SIRÂT-ı MÜSTAKÎM ne demektir.
Sözlükte anayol; doğru ve apaçık yol mânalarına gelen sırât ile dengeli ve dosdoğru anlamındaki müstakim kelimelerinden oluşan sırât-ı müstakim apaçık, dosdoğru ve hak yol demektir.
Sırat-ı Müstakim ifadesi, Fatiha Suresinin 6. ayetinde İhdinessirâtal mustakîm şeklinde geçer. Türkçe karşılığı bizi doğru yola ilet, bize doğru yolu göster olan sure, en faziletli dualardan biridir.
Bunu bilgi olarak kopyaladim.
Kisinin kendini sorgulamasi ve sadece dogruya donuk olup olmadigini test etmesi icin.
https://resimupload.org/images/2024/...28_Gallery.jpg
Bu günü de muz ile düdüklenmeden kurtardık :oleyo:
https://ideacdn.net/idea/jd/51/myass...ion=1697143329
Nerede eski karpuzlar yaw! :)
https://www.youtube.com/watch?v=KOXL8KFIHt0
Yeni tekno feodallar aldıkları payla yakında büyük bir kriz gelmesi muhtemel.
Klasik kapatalistler çökmek üzere.
Teknocular bütün dünyadan para çekiyor.
Bulut sermayesi savaşları.
Değişik ve güzel bir analiz bence.
Bunlar çok tehlikeli adamlar diğerleri bizi zenci gibi görüp en azımdan besleyebilir bu ve bunun türevleri X ın ve Tesla'nın sahibi Elon Musk , facebok, instagram, sahibi ,bill gates , gibi itneler diğer insanları fazlalık, karafatma gibi görüp temizleme eğilimlerini realize edebilirler, her hareketleri bunu destekliyor, behemehal esasen ortadan kaldırılmalıdırlar, kişiliklerini de duyduğum için böyle yazdım.
Tabii esasen kapitalist in asla iyisi olmaz sıraya koymak açısından....