Originally Posted by
emredalgic
700 küsür mesajın hepsini tek tek okudum desem inanır mısınız bilmiyorum :)
çok öğretici bir başlık olmuş sn Aksakal. zamanınızı bilgi ve tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
benim borsayla ilgim bir arkadaşımın borsayla ilgilenmesiyle başladı. tabii sağdan soldan duyduğumuz piyasa haberleri ve yüzeysel bilgilerle oldu. şimdi bu işi daha planlı bir şekilde yapmak istiyorum. o yüzden bu başlığı tek tek okudum. burdan da sn aksakal'ın yönlendirmesi ile ali perşembe'nin kitabını okumaya başladım. plan dahilinde olmasının çok önemli olduğunu anladım.
hatta başlığı bitirdikten sonra bazı mesajları dönüp tekrar okudum ve bazı şeyleri ilk başta anlamadığımı fark ettim. o yüzden analiz vs yeni başlayan kişilerin üşenmeden tek tek okumasını tavsiye ederim.
şimdi bu başlıkta 4 adet hisse değerlendiriliyor. YAZIC (#29), MGROS (#28), TATGD (#57), TAVHL (#85)
bir hisseyi seçerken geçmiş döneme ait grafiği nasıl inceleniyor? aklımıza doğal olarak ilk bu soru takılıyor. grafik değerlendirebilmek için teknik analizden anlamak gerekiyor haliyle.
MGROS ile ilgili grafik detaylı ve anlaşılır geldi bana. parantez içinde grafiklerin anlatıldığı mesaj numaralarını da yazdım. YAZIC grafiği satışa doğru final kısmını incelemiş, başlangıç dönemini inceleyin grafiği var mı acaba? TATGD anlayamadım. TAVHL anlaşılır sade bir grafik olmuş.
mesela MGRS grafiği haftalık periyotta incelenirken YAZIC günlük periyotta incelenmiş. bunun bir sebebi var mı?
hisse seçiminin yapıldığı başlangıç aşamasında, grafiklerin nasıl tarandığı ve neden bu hisselerin/grafiklerin seçildiğini vaktinizden çalmıyorsak eğer biraz daha detaylı anlatmanız mümkün mü ? yada acemi olduğum için çok basit bir soru mu soruyorum bilmiyorum.