Sayfa 91/101 İlkİlk ... 41818990919293 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 721 - 728 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1. 700 küsür mesajın hepsini tek tek okudum desem inanır mısınız bilmiyorum

çok öğretici bir başlık olmuş sn Aksakal. zamanınızı bilgi ve tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
    benim borsayla ilgim bir arkadaşımın borsayla ilgilenmesiyle başladı. tabii sağdan soldan duyduğumuz piyasa haberleri ve yüzeysel bilgilerle oldu. şimdi bu işi daha planlı bir şekilde yapmak istiyorum. o yüzden bu başlığı tek tek okudum. burdan da sn aksakal'ın yönlendirmesi ile ali perşembe'nin kitabını okumaya başladım. plan dahilinde olmasının çok önemli olduğunu anladım.

hatta başlığı bitirdikten sonra bazı mesajları dönüp tekrar okudum ve bazı şeyleri ilk başta anlamadığımı fark ettim. o yüzden analiz vs yeni başlayan kişilerin üşenmeden tek tek okumasını tavsiye ederim.

şimdi bu başlıkta 4 adet hisse değerlendiriliyor. YAZIC (#29), MGROS (#28), TATGD (#57), TAVHL (#85)

bir hisseyi seçerken geçmiş döneme ait grafiği nasıl inceleniyor? aklımıza doğal olarak ilk bu soru takılıyor. grafik değerlendirebilmek için teknik analizden anlamak gerekiyor haliyle.

MGROS ile ilgili grafik detaylı ve anlaşılır geldi bana. parantez içinde grafiklerin anlatıldığı mesaj numaralarını da yazdım. YAZIC grafiği satışa doğru final kısmını incelemiş, başlangıç dönemini inceleyin grafiği var mı acaba? TATGD anlayamadım. TAVHL anlaşılır sade bir grafik olmuş.

mesela MGRS grafiği haftalık periyotta incelenirken YAZIC günlük periyotta incelenmiş. bunun bir sebebi var mı?

hisse seçiminin yapıldığı başlangıç aşamasında, grafiklerin nasıl tarandığı ve neden bu hisselerin/grafiklerin seçildiğini vaktinizden çalmıyorsak eğer biraz daha detaylı anlatmanız mümkün mü ? yada acemi olduğum için çok basit bir soru mu soruyorum bilmiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by emredalgic Yazıyı Oku
    700 küsür mesajın hepsini tek tek okudum desem inanır mısınız bilmiyorum

çok öğretici bir başlık olmuş sn Aksakal. zamanınızı bilgi ve tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
    benim borsayla ilgim bir arkadaşımın borsayla ilgilenmesiyle başladı. tabii sağdan soldan duyduğumuz piyasa haberleri ve yüzeysel bilgilerle oldu. şimdi bu işi daha planlı bir şekilde yapmak istiyorum. o yüzden bu başlığı tek tek okudum. burdan da sn aksakal'ın yönlendirmesi ile ali perşembe'nin kitabını okumaya başladım. plan dahilinde olmasının çok önemli olduğunu anladım.

hatta başlığı bitirdikten sonra bazı mesajları dönüp tekrar okudum ve bazı şeyleri ilk başta anlamadığımı fark ettim. o yüzden analiz vs yeni başlayan kişilerin üşenmeden tek tek okumasını tavsiye ederim.

şimdi bu başlıkta 4 adet hisse değerlendiriliyor. YAZIC (#29), MGROS (#28), TATGD (#57), TAVHL (#85)

bir hisseyi seçerken geçmiş döneme ait grafiği nasıl inceleniyor? aklımıza doğal olarak ilk bu soru takılıyor. grafik değerlendirebilmek için teknik analizden anlamak gerekiyor haliyle.

MGROS ile ilgili grafik detaylı ve anlaşılır geldi bana. parantez içinde grafiklerin anlatıldığı mesaj numaralarını da yazdım. YAZIC grafiği satışa doğru final kısmını incelemiş, başlangıç dönemini inceleyin grafiği var mı acaba? TATGD anlayamadım. TAVHL anlaşılır sade bir grafik olmuş.

mesela MGRS grafiği haftalık periyotta incelenirken YAZIC günlük periyotta incelenmiş. bunun bir sebebi var mı?

hisse seçiminin yapıldığı başlangıç aşamasında, grafiklerin nasıl tarandığı ve neden bu hisselerin/grafiklerin seçildiğini vaktinizden çalmıyorsak eğer biraz daha detaylı anlatmanız mümkün mü ? yada acemi olduğum için çok basit bir soru mu soruyorum bilmiyorum.
    ilk once hatirlatalim portfoy 3 hisse ile devam ediyor dort degil. .. TATGD 7.90 alindi 7.68 de stoplandi ...(temettu oncesi. fiyatla)

sorunuz ise basit degil aksine kaliteli bir soru .... TAVHL ve MGROS grafikleri bence yeterince acik...

YAZICI da ise burda paylasmasakta çok saglikli bir dip bolgesi olusumunun ardindan gelen "suskhnluk " bolgesinde bu hisseye girdik ... ilk alimimiz diger topikte oldugu icin yukari seviyelerdeki devam hareketini grafiklestirdik ...

ama ondaki dip olusumu ve tercih sebeplerini musait bi zamanda pc basindaykrn grafikle aciklayalim ...

.hatta bi arkadas cizip paylasabilirse onun ustundende konusabiliriz....(cizimini onayladigim arkadaslardan biri lutfen )

yonteminiz ve metodolojiniz hakkinda soylenecek cok siz yok .... dogru yoldasiniz ...
    katkilarinizi bekliyorum sayin forumdasim....

genis aciklamali ve faydali sorulu bu yazi icin tesekkur ediyorum ....

3. Benim ilk deneyimim Hatek ti 5 lira mal iyetle bir arkadaşım tavsiyesiyle aldığım ve öncesinde herhangi bir bilgi birikimim olmadığı h al de 4 aylık sure zarfinda %20karla işlemi kapatır kapatmaz turk uçağının suriye tarafından düşürülmesi ile bir anda 3 gün üst üste düşüşün muazzam şükrünü ve mutluluğunu ayni zamanda stresini yaşamıştım.

Sonrasında bölümüm ve mezuniyetim itibariyle ve yuksek lisansta sectigim bolum itibariyle daha bilimsel metodlar ve uzun vadeli analizlerle LOGO firmasına girdim...Hükümetin vermiş olduğu bilişim sektöründeki teşvikler,yabancı ortaklık belirtileri vs.birazda kişisel duyuş ve hislerle 4.90 maliyetle LOGO firmasına yatırım yaptım.2013 yılının başlarında sonrası gezi vs.süreçini sakin bir şekilde atlattım.Hatay tekstile yaptığım yatırım 10.000 Tl ve 48 ay kredi çektiğim bir işlemdi bu işlemle kazandığım marj kredinin faizi ile basabasti.Bu paraya yaşımda 27 olmasından dolayı batarsa batsın gözüyle yaklaştım,o günün şartlarında.
    Ve radyolarına inandığım kimseden akil almadan insanları da ayrıca bilinçlendirerek LOGOYU sabırla bellemeye koyuldum.Takii 18.00 li rakamlarda satana kadar.Muazzam bur rakamdı benim için.Düğünümü bu parayla yaptım
    Sonrasında dinlenme sürecini yaşadım.Geri kalan portfoyumle
    Ve ASUZU firmasına girdim birkaç sefer al sat yaptım.Elektrikli otobüs isine bayağı inanmıştım,Tübitak destekli.26 maliyetle 2 sene bekledim ve portföyün yarı zararına diyebilirim işlemi kapattım.Şubatın sonunda bu guruba olan hedefimden dolayı ve grafik haber vs.genel gündem göz önüne alarak YAZİC firmasına girdim,14 lira maliyetle.Sabrederek bu hafta işlemi yapasım cuma günü.
    ve sonrası su an burada paylaşılan bir firmadayim "d" bölgesinin tamamlanmasını bekliyorum.

5 senede öğrendiğim.
    1.Para parayı çeker.
    2.Sabir herseyde olduğu gibi zamanla birlesince güce dönüşüyor.
    3.olan bana yakin olan herkesi botta yatırım yapmaları konusunda ikna etmeye çalışıyorum.Ülkeme ve.kaynaklarına inandığım için be peşkeş çekilmesine musade etmemek için belki toz zerresiyiz lakin karınca niyeti bile önemli.
    4-Her sabah kalktıgımda ve bir yıl içinde 1000 cokomel satacağım diyorum
    5-para ben.için bir araç ona deg er vermiyorum.

Kendinize iyi bakın...

4.  Alıntı Originally Posted by xrayx Yazıyı Oku
    Benim ilk deneyimim Hatek ti 5 lira mal iyetle bir arkadaşım tavsiyesiyle aldığım ve öncesinde herhangi bir bilgi birikimim olmadığı h al de 4 aylık sure zarfinda %20karla işlemi kapatır kapatmaz turk uçağının suriye tarafından düşürülmesi ile bir anda 3 gün üst üste düşüşün muazzam şükrünü ve mutluluğunu ayni zamanda stresini yaşamıştım.

Sonrasında bölümüm ve mezuniyetim itibariyle ve yuksek lisansta sectigim bolum itibariyle daha bilimsel metodlar ve uzun vadeli analizlerle LOGO firmasına girdim...Hükümetin vermiş olduğu bilişim sektöründeki teşvikler,yabancı ortaklık belirtileri vs.birazda kişisel duyuş ve hislerle 4.90 maliyetle LOGO firmasına yatırım yaptım.2013 yılının başlarında sonrası gezi vs.süreçini sakin bir şekilde atlattım.Hatay tekstile yaptığım yatırım 10.000 Tl ve 48 ay kredi çektiğim bir işlemdi bu işlemle kazandığım marj kredinin faizi ile basabasti.Bu paraya yaşımda 27 olmasından dolayı batarsa batsın gözüyle yaklaştım,o günün şartlarında.
    Ve radyolarına inandığım kimseden akil almadan insanları da ayrıca bilinçlendirerek LOGOYU sabırla bellemeye koyuldum.Takii 18.00 li rakamlarda satana kadar.Muazzam bur rakamdı benim için.Düğünümü bu parayla yaptım
    Sonrasında dinlenme sürecini yaşadım.Geri kalan portfoyumle
    Ve ASUZU firmasına girdim birkaç sefer al sat yaptım.Elektrikli otobüs isine bayağı inanmıştım,Tübitak destekli.26 maliyetle 2 sene bekledim ve portföyün yarı zararına diyebilirim işlemi kapattım.Şubatın sonunda bu guruba olan hedefimden dolayı ve grafik haber vs.genel gündem göz önüne alarak YAZİC firmasına girdim,14 lira maliyetle.Sabrederek bu hafta işlemi yapasım cuma günü.
    ve sonrası su an burada paylaşılan bir firmadayim "d" bölgesinin tamamlanmasını bekliyorum.

5 senede öğrendiğim.
    1.Para parayı çeker.
    2.Sabir herseyde olduğu gibi zamanla birlesince güce dönüşüyor.
    3.olan bana yakin olan herkesi botta yatırım yapmaları konusunda ikna etmeye çalışıyorum.Ülkeme ve.kaynaklarına inandığım için be peşkeş çekilmesine musade etmemek için belki toz zerresiyiz lakin karınca niyeti bile önemli.
    4-Her sabah kalktıgımda ve bir yıl içinde 1000 cokomel satacağım diyorum
    5-para ben.için bir araç ona deg er vermiyorum.

Kendinize iyi bakın...
    tesekkurler sayin forumdasim ...

bence sizin en buyuk sanssizliginiz asla bilasilmayacak o ilk hissede kar etmek olmus ..

ama yazici da 14 lerden maliyetlenen biri zaten belli bi asamayi gecmistir...

borsaya tesfik konusunda farkli dusunuyoruz ama her. goruse saygim var ...

bence borsada paranizi sabit birakip kari surekli cekerek borsdan duzenli bi kar elde edebilecek donanima sahipsiniz ...

bol. kazanclar

5. Eyvallah üstadım.
    Teşvik konusuna gelince ülkemizde keske siyasi karar alıcılar yabancı payının bu kadar fazla olduğu bir yatırım ortamında bireysel emeklilik,işsizlik fonu,kıdem tazminatı tarzı vs.fonları varlık fonu aracılığıyla yapmaktansa her kurum özelin de mesele OYAK gibi değerlendirilmebilme imkanı olsa SARİH bir niyetle...
    Allah herkesin gönlüne gore versin yalniz size söylediğim gibi iyiki varsiniz bakış acıma muazzam destekleriniz var..
    İyi akşamlar.;))

6. şimdi başlığı geriye dönük okurken, o tarihte hisselerin hareketlerine geçmişe dönük bakmanın avantajına sahip oluyoruz tabii. TAVHL örneği ilginç hakikaten. trendin yerleşmesi için 3 gün beklenmesi, trendin gözlemlenen günde başlaması vs. bunları geriye dönük grafiklere bakınca gerçekleştiğini görüyorsunuz.

hissenin önümüzdeki günlerdeki hareketini gerçekten merak ettim, takip edeceğim

ali perşembe de kitabında şöyle demiş:

Hareket aşamasında bu işaretlerin gelmesiyle önce profesyonellerin daha sonra da piyasaya daha yakın olan ve daha bilimsel ve disiplinli yatırımcıların alımlarını görüyoruz. işte bizim bu kitapta önemle vurgulayacağımız en önemli konu piyasaya bu aşamada katılmayı öğrenmek olacak. Bu aşamada gelen alımlar, piyasayı o genel kötümserlik havasından kurtarıyor ve
    olumlu beklentilerle giderek katılımcı sayısı artıyor. Artık o ayı trendinin acı hatıra|an daha sonra da birikim safhasının sinir bozan yataylığı yavaş yayaş unutuluyor ve yatırımcllar geleceğe olumlu beklentiler ve güvenle bakmaya başlıyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by emredalgic Yazıyı Oku
    şimdi başlığı geriye dönük okurken, o tarihte hisselerin hareketlerine geçmişe dönük bakmanın avantajına sahip oluyoruz tabii. TAVHL örneği ilginç hakikaten. trendin yerleşmesi için 3 gün beklenmesi, trendin gözlemlenen günde başlaması vs. bunları geriye dönük grafiklere bakınca gerçekleştiğini görüyorsunuz.

hissenin önümüzdeki günlerdeki hareketini gerçekten merak ettim, takip edeceğim

ali perşembe de kitabında şöyle demiş:
    faydali bir alinti yerinde ve faydali tespitler cok tesekkur ediyorum sayin forumdasim ...

topik belli periodlqrla tekrar okunup sonuclar kontrol edildiginde neyi niye ve ne zaman yaptigimiz daha anlasilir hale gelecektir ....

ali persembe yeni baslayan biri icin bulunmaz bi nasucu eseridir ...

vakit buldukca alintilar paylasorsaniz memnun olurum ...

tekrar tesekkurler ....
    bol kazanclar.....

8. Sayın Aksakal kolay gelsin.
    Bir arkadaşım sayesinde borsayla tanıştım.Arkadaşım hisselerin fiziki olarak satıldıgı üzerlerinde kuponların oldugu dönemleri bilen bilgili bir arkadaşımdı.Benim hiç bilmedigim borsa konusunda sordugum sorulara üşenmeden cevaplar verirdi.Sonra beş arkadaş ayda 200 lira koyarak mardin çimento almaya basladik.Sonra kısa bir sure icin de 3 arkadaş ayrıldı.İkimiz 17 ay düzenli almaya devam ettik.2008 krızınde bıraktık.Aslında devam etmelıydık.Zannedıyorum üç dört yıl hiç dokunmadan hisseler durdu.Bu arada temettülerle de hisse aldı arkadaşim.Sonunda hisseleri sattıgızda payıma yaklasık 17 bine yakın bir para düsmüştü.
    İkinci borsa serüvenim netaşla oldu.Bu sefer yatırım hesabı açarak hisseyi kendim almaya başladim.Almaya başladıgımda 15.16 cıvarındaydı.Parca parca almaya devam ettim.Arkadaşlarımın maliyetleri10,11 gibiydi.Onlar 20 cıvarında satıp çıktılar.Benim şirketin beklentileri hoşuma gitti.Şirketin satışı arsası bedelsiz potansiyeli,Beklemeye karar verdim.Sonuçta bunların gerçekleştigini gördüm.Satım konusunda biraz acemiydim.
    Tekmik konusunda da kendimi geliştirmeye calısıyorum.Grafiklere bakabiliyorum su an.Ali perşembenin 4 kitabını yeni aldım.Okumaya başlıyacaım.Bu arada tavhl,mgros soda,trcas devam ediyorum.Bu arada nefsi kırmak için günlük degil ama kısa vade 1 ay gibi ufak miktarlarla bazı hisselerden alıp satmaya devam ediyorum.Zararda olsa beklendiğinde zarar çıkıyor.
    sizi ilgiyle takip ediyorum.Yatırım tarzınız çok güzel.Hayırlı bol kazançlar dilerim....

Sayfa 91/101 İlkİlk ... 41818990919293 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •