Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
29,70 10% 5,61 Mn 27,02 / 29,70
68,75 10% 865,28 Mn 68,75 / 68,75
103,40 10% 9,37 Mn 103,40 / 103,40
37,40 10% 75,39 Mn 32,86 / 37,40
47,36 9.99% 154,19 Mn 42,42 / 47,36
12,42 -10% 773,06 Mn 12,42 / 13,30
41,08 -9.99% 35,75 Mn 41,08 / 41,08
23,24 -9.99% 716,42 Mn 23,24 / 26,24
11,63 -9.98% 295,01 Mn 11,63 / 13,02
8,23 -9.96% 30,33 Mn 8,23 / 8,23
240,50 0.12% 19,58 Mr 234,00 / 241,50
294,00 0.17% 8,83 Mr 290,50 / 295,50
205,90 1.33% 7,87 Mr 196,50 / 207,30
13,18 0% 6,28 Mr 12,95 / 13,34
192,60 1.74% 5,42 Mr 189,00 / 192,60
16,73 -2.68% 538,85 Mn 16,56 / 17,34
66,90 -0.52% 5,27 Mr 66,10 / 68,30
330,75 -2.14% 4,96 Mr 328,00 / 341,00
205,90 1.33% 7,87 Mr 196,50 / 207,30
670,50 -0.37% 2,44 Mr 670,50 / 685,00
86,95 -1.02% 351,46 Mn 86,25 / 88,45
110,50 -0.72% 132,84 Mn 109,70 / 112,30
330,75 -2.14% 4,96 Mr 328,00 / 341,00
27,20 -0.8% 92,71 Mn 26,92 / 27,58
10,79 -4.09% 454,26 Mn 10,75 / 11,55
71,60 -4.15% 513,73 Mn 71,55 / 75,40

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 91/101 ÝlkÝlk ... 41818990919293 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 721 - 728 arasý.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1. 700 küsür mesajýn hepsini tek tek okudum desem inanýr mýsýnýz bilmiyorum

çok öðretici bir baþlýk olmuþ sn Aksakal. zamanýnýzý bilgi ve tecrübenizi bizlerle paylaþtýðýnýz için teþekkür ediyorum.
    benim borsayla ilgim bir arkadaþýmýn borsayla ilgilenmesiyle baþladý. tabii saðdan soldan duyduðumuz piyasa haberleri ve yüzeysel bilgilerle oldu. þimdi bu iþi daha planlý bir þekilde yapmak istiyorum. o yüzden bu baþlýðý tek tek okudum. burdan da sn aksakal'ýn yönlendirmesi ile ali perþembe'nin kitabýný okumaya baþladým. plan dahilinde olmasýnýn çok önemli olduðunu anladým.

hatta baþlýðý bitirdikten sonra bazý mesajlarý dönüp tekrar okudum ve bazý þeyleri ilk baþta anlamadýðýmý fark ettim. o yüzden analiz vs yeni baþlayan kiþilerin üþenmeden tek tek okumasýný tavsiye ederim.

þimdi bu baþlýkta 4 adet hisse deðerlendiriliyor. YAZIC (#29), MGROS (#28), TATGD (#57), TAVHL (#85)

bir hisseyi seçerken geçmiþ döneme ait grafiði nasýl inceleniyor? aklýmýza doðal olarak ilk bu soru takýlýyor. grafik deðerlendirebilmek için teknik analizden anlamak gerekiyor haliyle.

MGROS ile ilgili grafik detaylý ve anlaþýlýr geldi bana. parantez içinde grafiklerin anlatýldýðý mesaj numaralarýný da yazdým. YAZIC grafiði satýþa doðru final kýsmýný incelemiþ, baþlangýç dönemini inceleyin grafiði var mý acaba? TATGD anlayamadým. TAVHL anlaþýlýr sade bir grafik olmuþ.

mesela MGRS grafiði haftalýk periyotta incelenirken YAZIC günlük periyotta incelenmiþ. bunun bir sebebi var mý?

hisse seçiminin yapýldýðý baþlangýç aþamasýnda, grafiklerin nasýl tarandýðý ve neden bu hisselerin/grafiklerin seçildiðini vaktinizden çalmýyorsak eðer biraz daha detaylý anlatmanýz mümkün mü ? yada acemi olduðum için çok basit bir soru mu soruyorum bilmiyorum.

2.  Alýntý Originally Posted by emredalgic Yazýyý Oku
    700 küsür mesajýn hepsini tek tek okudum desem inanýr mýsýnýz bilmiyorum

çok öðretici bir baþlýk olmuþ sn Aksakal. zamanýnýzý bilgi ve tecrübenizi bizlerle paylaþtýðýnýz için teþekkür ediyorum.
    benim borsayla ilgim bir arkadaþýmýn borsayla ilgilenmesiyle baþladý. tabii saðdan soldan duyduðumuz piyasa haberleri ve yüzeysel bilgilerle oldu. þimdi bu iþi daha planlý bir þekilde yapmak istiyorum. o yüzden bu baþlýðý tek tek okudum. burdan da sn aksakal'ýn yönlendirmesi ile ali perþembe'nin kitabýný okumaya baþladým. plan dahilinde olmasýnýn çok önemli olduðunu anladým.

hatta baþlýðý bitirdikten sonra bazý mesajlarý dönüp tekrar okudum ve bazý þeyleri ilk baþta anlamadýðýmý fark ettim. o yüzden analiz vs yeni baþlayan kiþilerin üþenmeden tek tek okumasýný tavsiye ederim.

þimdi bu baþlýkta 4 adet hisse deðerlendiriliyor. YAZIC (#29), MGROS (#28), TATGD (#57), TAVHL (#85)

bir hisseyi seçerken geçmiþ döneme ait grafiði nasýl inceleniyor? aklýmýza doðal olarak ilk bu soru takýlýyor. grafik deðerlendirebilmek için teknik analizden anlamak gerekiyor haliyle.

MGROS ile ilgili grafik detaylý ve anlaþýlýr geldi bana. parantez içinde grafiklerin anlatýldýðý mesaj numaralarýný da yazdým. YAZIC grafiði satýþa doðru final kýsmýný incelemiþ, baþlangýç dönemini inceleyin grafiði var mý acaba? TATGD anlayamadým. TAVHL anlaþýlýr sade bir grafik olmuþ.

mesela MGRS grafiði haftalýk periyotta incelenirken YAZIC günlük periyotta incelenmiþ. bunun bir sebebi var mý?

hisse seçiminin yapýldýðý baþlangýç aþamasýnda, grafiklerin nasýl tarandýðý ve neden bu hisselerin/grafiklerin seçildiðini vaktinizden çalmýyorsak eðer biraz daha detaylý anlatmanýz mümkün mü ? yada acemi olduðum için çok basit bir soru mu soruyorum bilmiyorum.
    ilk once hatirlatalim portfoy 3 hisse ile devam ediyor dort degil. .. TATGD 7.90 alindi 7.68 de stoplandi ...(temettu oncesi. fiyatla)

sorunuz ise basit degil aksine kaliteli bir soru .... TAVHL ve MGROS grafikleri bence yeterince acik...

YAZICI da ise burda paylasmasakta çok saglikli bir dip bolgesi olusumunun ardindan gelen "suskhnluk " bolgesinde bu hisseye girdik ... ilk alimimiz diger topikte oldugu icin yukari seviyelerdeki devam hareketini grafiklestirdik ...

ama ondaki dip olusumu ve tercih sebeplerini musait bi zamanda pc basindaykrn grafikle aciklayalim ...

.hatta bi arkadas cizip paylasabilirse onun ustundende konusabiliriz....(cizimini onayladigim arkadaslardan biri lutfen )

yonteminiz ve metodolojiniz hakkinda soylenecek cok siz yok .... dogru yoldasiniz ...
    katkilarinizi bekliyorum sayin forumdasim....

genis aciklamali ve faydali sorulu bu yazi icin tesekkur ediyorum ....

3. Benim ilk deneyimim Hatek ti 5 lira mal iyetle bir arkadaþým tavsiyesiyle aldýðým ve öncesinde herhangi bir bilgi birikimim olmadýðý h al de 4 aylýk sure zarfinda %20karla iþlemi kapatýr kapatmaz turk uçaðýnýn suriye tarafýndan düþürülmesi ile bir anda 3 gün üst üste düþüþün muazzam þükrünü ve mutluluðunu ayni zamanda stresini yaþamýþtým.

Sonrasýnda bölümüm ve mezuniyetim itibariyle ve yuksek lisansta sectigim bolum itibariyle daha bilimsel metodlar ve uzun vadeli analizlerle LOGO firmasýna girdim...Hükümetin vermiþ olduðu biliþim sektöründeki teþvikler,yabancý ortaklýk belirtileri vs.birazda kiþisel duyuþ ve hislerle 4.90 maliyetle LOGO firmasýna yatýrým yaptým.2013 yýlýnýn baþlarýnda sonrasý gezi vs.süreçini sakin bir þekilde atlattým.Hatay tekstile yaptýðým yatýrým 10.000 Tl ve 48 ay kredi çektiðim bir iþlemdi bu iþlemle kazandýðým marj kredinin faizi ile basabasti.Bu paraya yaþýmda 27 olmasýndan dolayý batarsa batsýn gözüyle yaklaþtým,o günün þartlarýnda.
    Ve radyolarýna inandýðým kimseden akil almadan insanlarý da ayrýca bilinçlendirerek LOGOYU sabýrla bellemeye koyuldum.Takii 18.00 li rakamlarda satana kadar.Muazzam bur rakamdý benim için.Düðünümü bu parayla yaptým
    Sonrasýnda dinlenme sürecini yaþadým.Geri kalan portfoyumle
    Ve ASUZU firmasýna girdim birkaç sefer al sat yaptým.Elektrikli otobüs isine bayaðý inanmýþtým,Tübitak destekli.26 maliyetle 2 sene bekledim ve portföyün yarý zararýna diyebilirim iþlemi kapattým.Þubatýn sonunda bu guruba olan hedefimden dolayý ve grafik haber vs.genel gündem göz önüne alarak YAZÝC firmasýna girdim,14 lira maliyetle.Sabrederek bu hafta iþlemi yapasým cuma günü.
    ve sonrasý su an burada paylaþýlan bir firmadayim "d" bölgesinin tamamlanmasýný bekliyorum.

5 senede öðrendiðim.
    1.Para parayý çeker.
    2.Sabir herseyde olduðu gibi zamanla birlesince güce dönüþüyor.
    3.olan bana yakin olan herkesi botta yatýrým yapmalarý konusunda ikna etmeye çalýþýyorum.Ülkeme ve.kaynaklarýna inandýðým için be peþkeþ çekilmesine musade etmemek için belki toz zerresiyiz lakin karýnca niyeti bile önemli.
    4-Her sabah kalktýgýmda ve bir yýl içinde 1000 cokomel satacaðým diyorum
    5-para ben.için bir araç ona deg er vermiyorum.

Kendinize iyi bakýn...

4.  Alýntý Originally Posted by xrayx Yazýyý Oku
    Benim ilk deneyimim Hatek ti 5 lira mal iyetle bir arkadaþým tavsiyesiyle aldýðým ve öncesinde herhangi bir bilgi birikimim olmadýðý h al de 4 aylýk sure zarfinda %20karla iþlemi kapatýr kapatmaz turk uçaðýnýn suriye tarafýndan düþürülmesi ile bir anda 3 gün üst üste düþüþün muazzam þükrünü ve mutluluðunu ayni zamanda stresini yaþamýþtým.

Sonrasýnda bölümüm ve mezuniyetim itibariyle ve yuksek lisansta sectigim bolum itibariyle daha bilimsel metodlar ve uzun vadeli analizlerle LOGO firmasýna girdim...Hükümetin vermiþ olduðu biliþim sektöründeki teþvikler,yabancý ortaklýk belirtileri vs.birazda kiþisel duyuþ ve hislerle 4.90 maliyetle LOGO firmasýna yatýrým yaptým.2013 yýlýnýn baþlarýnda sonrasý gezi vs.süreçini sakin bir þekilde atlattým.Hatay tekstile yaptýðým yatýrým 10.000 Tl ve 48 ay kredi çektiðim bir iþlemdi bu iþlemle kazandýðým marj kredinin faizi ile basabasti.Bu paraya yaþýmda 27 olmasýndan dolayý batarsa batsýn gözüyle yaklaþtým,o günün þartlarýnda.
    Ve radyolarýna inandýðým kimseden akil almadan insanlarý da ayrýca bilinçlendirerek LOGOYU sabýrla bellemeye koyuldum.Takii 18.00 li rakamlarda satana kadar.Muazzam bur rakamdý benim için.Düðünümü bu parayla yaptým
    Sonrasýnda dinlenme sürecini yaþadým.Geri kalan portfoyumle
    Ve ASUZU firmasýna girdim birkaç sefer al sat yaptým.Elektrikli otobüs isine bayaðý inanmýþtým,Tübitak destekli.26 maliyetle 2 sene bekledim ve portföyün yarý zararýna diyebilirim iþlemi kapattým.Þubatýn sonunda bu guruba olan hedefimden dolayý ve grafik haber vs.genel gündem göz önüne alarak YAZÝC firmasýna girdim,14 lira maliyetle.Sabrederek bu hafta iþlemi yapasým cuma günü.
    ve sonrasý su an burada paylaþýlan bir firmadayim "d" bölgesinin tamamlanmasýný bekliyorum.

5 senede öðrendiðim.
    1.Para parayý çeker.
    2.Sabir herseyde olduðu gibi zamanla birlesince güce dönüþüyor.
    3.olan bana yakin olan herkesi botta yatýrým yapmalarý konusunda ikna etmeye çalýþýyorum.Ülkeme ve.kaynaklarýna inandýðým için be peþkeþ çekilmesine musade etmemek için belki toz zerresiyiz lakin karýnca niyeti bile önemli.
    4-Her sabah kalktýgýmda ve bir yýl içinde 1000 cokomel satacaðým diyorum
    5-para ben.için bir araç ona deg er vermiyorum.

Kendinize iyi bakýn...
    tesekkurler sayin forumdasim ...

bence sizin en buyuk sanssizliginiz asla bilasilmayacak o ilk hissede kar etmek olmus ..

ama yazici da 14 lerden maliyetlenen biri zaten belli bi asamayi gecmistir...

borsaya tesfik konusunda farkli dusunuyoruz ama her. goruse saygim var ...

bence borsada paranizi sabit birakip kari surekli cekerek borsdan duzenli bi kar elde edebilecek donanima sahipsiniz ...

bol. kazanclar

5. Eyvallah üstadým.
    Teþvik konusuna gelince ülkemizde keske siyasi karar alýcýlar yabancý payýnýn bu kadar fazla olduðu bir yatýrým ortamýnda bireysel emeklilik,iþsizlik fonu,kýdem tazminatý tarzý vs.fonlarý varlýk fonu aracýlýðýyla yapmaktansa her kurum özelin de mesele OYAK gibi deðerlendirilmebilme imkaný olsa SARÝH bir niyetle...
    Allah herkesin gönlüne gore versin yalniz size söylediðim gibi iyiki varsiniz bakýþ acýma muazzam destekleriniz var..
    Ýyi akþamlar.;))

6. þimdi baþlýðý geriye dönük okurken, o tarihte hisselerin hareketlerine geçmiþe dönük bakmanýn avantajýna sahip oluyoruz tabii. TAVHL örneði ilginç hakikaten. trendin yerleþmesi için 3 gün beklenmesi, trendin gözlemlenen günde baþlamasý vs. bunlarý geriye dönük grafiklere bakýnca gerçekleþtiðini görüyorsunuz.

hissenin önümüzdeki günlerdeki hareketini gerçekten merak ettim, takip edeceðim

ali perþembe de kitabýnda þöyle demiþ:

Hareket aþamasýnda bu iþaretlerin gelmesiyle önce profesyonellerin daha sonra da piyasaya daha yakýn olan ve daha bilimsel ve disiplinli yatýrýmcýlarýn alýmlarýný görüyoruz. iþte bizim bu kitapta önemle vurgulayacaðýmýz en önemli konu piyasaya bu aþamada katýlmayý öðrenmek olacak. Bu aþamada gelen alýmlar, piyasayý o genel kötümserlik havasýndan kurtarýyor ve
    olumlu beklentilerle giderek katýlýmcý sayýsý artýyor. Artýk o ayý trendinin acý hatýra|an daha sonra da birikim safhasýnýn sinir bozan yataylýðý yavaþ yayaþ unutuluyor ve yatýrýmcllar geleceðe olumlu beklentiler ve güvenle bakmaya baþlýyorlar.

7.  Alýntý Originally Posted by emredalgic Yazýyý Oku
    þimdi baþlýðý geriye dönük okurken, o tarihte hisselerin hareketlerine geçmiþe dönük bakmanýn avantajýna sahip oluyoruz tabii. TAVHL örneði ilginç hakikaten. trendin yerleþmesi için 3 gün beklenmesi, trendin gözlemlenen günde baþlamasý vs. bunlarý geriye dönük grafiklere bakýnca gerçekleþtiðini görüyorsunuz.

hissenin önümüzdeki günlerdeki hareketini gerçekten merak ettim, takip edeceðim

ali perþembe de kitabýnda þöyle demiþ:
    faydali bir alinti yerinde ve faydali tespitler cok tesekkur ediyorum sayin forumdasim ...

topik belli periodlqrla tekrar okunup sonuclar kontrol edildiginde neyi niye ve ne zaman yaptigimiz daha anlasilir hale gelecektir ....

ali persembe yeni baslayan biri icin bulunmaz bi nasucu eseridir ...

vakit buldukca alintilar paylasorsaniz memnun olurum ...

tekrar tesekkurler ....
    bol kazanclar.....

8. Sayýn Aksakal kolay gelsin.
    Bir arkadaþým sayesinde borsayla tanýþtým.Arkadaþým hisselerin fiziki olarak satýldýgý üzerlerinde kuponlarýn oldugu dönemleri bilen bilgili bir arkadaþýmdý.Benim hiç bilmedigim borsa konusunda sordugum sorulara üþenmeden cevaplar verirdi.Sonra beþ arkadaþ ayda 200 lira koyarak mardin çimento almaya basladik.Sonra kýsa bir sure icin de 3 arkadaþ ayrýldý.Ýkimiz 17 ay düzenli almaya devam ettik.2008 krýzýnde býraktýk.Aslýnda devam etmelýydýk.Zannedýyorum üç dört yýl hiç dokunmadan hisseler durdu.Bu arada temettülerle de hisse aldý arkadaþim.Sonunda hisseleri sattýgýzda payýma yaklasýk 17 bine yakýn bir para düsmüþtü.
    Ýkinci borsa serüvenim netaþla oldu.Bu sefer yatýrým hesabý açarak hisseyi kendim almaya baþladim.Almaya baþladýgýmda 15.16 cývarýndaydý.Parca parca almaya devam ettim.Arkadaþlarýmýn maliyetleri10,11 gibiydi.Onlar 20 cývarýnda satýp çýktýlar.Benim þirketin beklentileri hoþuma gitti.Þirketin satýþý arsasý bedelsiz potansiyeli,Beklemeye karar verdim.Sonuçta bunlarýn gerçekleþtigini gördüm.Satým konusunda biraz acemiydim.
    Tekmik konusunda da kendimi geliþtirmeye calýsýyorum.Grafiklere bakabiliyorum su an.Ali perþembenin 4 kitabýný yeni aldým.Okumaya baþlýyacaým.Bu arada tavhl,mgros soda,trcas devam ediyorum.Bu arada nefsi kýrmak için günlük degil ama kýsa vade 1 ay gibi ufak miktarlarla bazý hisselerden alýp satmaya devam ediyorum.Zararda olsa beklendiðinde zarar çýkýyor.
    sizi ilgiyle takip ediyorum.Yatýrým tarzýnýz çok güzel.Hayýrlý bol kazançlar dilerim....

Sayfa 91/101 ÝlkÝlk ... 41818990919293 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •