Originally Posted by
yorgun nihilist
teb marifetli hesap da hoşgeldin faizini 24'e çekmiş.
ıcbc 32 günlüğü 26.5 tan 26.25'e çekmiş.
en para 32 günlüğü 24 'ten 23'e çekmiş.
ing e-turuncu 23+2 hoşgeldini 22+2'ye çekmiş.
oranlarda son birkaç günde bu şekilde bir düşüş söz konusu,yüksek faizi anlaşılan dolarcılara borçluyuz,%45 lerle kredi verenler 24-25 yani enflasyonla kafa kafaya mevduat faizi veriyor,2 gün sonra merkezin faiz artırımı yapmayacağını varsayarsak tl'de kalmak hele 1 ay sonra stopajlarda eski haline dönerse avantajsız hale gelir ve kur bu seviyelerde katiyyen kalamaz,yerel seçim arefesinde güçlenen dolar piyasasında doların 6 lira altında uzun süre kalabileceğini sanmıyorum bizim ülke buna müsaade etmez,sadece bugün 22-23 kuruş volatilite yaşanmış,24-25 ve üzeri faizleri alalı daha 2-3 ay oldu oranları hemen gevşetmeleri krediye muhtaç reel sektörün ne kadar zor durumda olduğunun ilanı aslında,zaten her gün gelen konkordato haberleri,güven endeksindeki düşüş haberleri,otomotivdeki ve konuttaki büyük daralma,hazinenin %7.5 faizle borçlanması,piyasada paranın dönmemesi...bazıları pembe tablolar çizebilir ama benim gördüğüm imf defterinin de uzunca bir süre açılmayacağı düşünülünce biz daha çok kara gece yaşarız,yapısal reform olarak sadece rahibi bıraktık,polisiye önlemlerle 2 ay geçici enflasyonu düşük çıkarma gayreti var o da tutarsa,ocaktan sonra ne olacak merak ediyorum.bu ülkede parayı faize koyarak huzurlu uyunmuyor maalesef sigorta niyetine biraz doların varsa rahat uyunuyor ben bunu dolar 7.15 olunca bir kez daha anladım o yüzden bir miktar dolar her daim olmalı diye düşünüyorum hele böyle 30 lu oranlardan 2 haftada 25 li oranlara gelinen ortamda.