Bizde son 1 haftadir rahatlama var. Ozellikle haftasonu cok kalabalikti disarisi. Bunun nedeni gunde 1 ya da 0 vaka gelmeye baslamasi son 10 gundur. Havalar isindi, insanlari iceride tutmak zor. Hele bir de adada yasiyorsun. Her yer deniz
Printable View
Bizde son 1 haftadir rahatlama var. Ozellikle haftasonu cok kalabalikti disarisi. Bunun nedeni gunde 1 ya da 0 vaka gelmeye baslamasi son 10 gundur. Havalar isindi, insanlari iceride tutmak zor. Hele bir de adada yasiyorsun. Her yer deniz
Abi ikizler var aman dikkat. Bu hastalığı adam gibi anlayamıyorlar. Abi ağır ilaç tedavisi alerji yapıyor bir ay içinde en son ayağına kadar serum takıyorlar. İlacın yan etkileri çok şeker seviyesini yükseltiyor. Virüs zaten akciğer kalp sistemine zarar veriyor. Bir ay yaşadığını bir ömür unutmazsin emin ol. Bu iş bitti deseler bile benim için her daim belli bir korunma olacak. Psikolojik boyutu büyüklerde bile çok ciddi hasarlı. O bu şunu yapmış etmiş beni bağlamaz dünyanın ekonomik derdi bir insanın sağlığını hiçe atacak kadar büyük bundan dolayı görmezden gelecekler kim öle kim kala neticede daha bu başlangıç
Normalde zaten 1 Mayıs,19 Mayıs ve Ramazan Bayramı derken dönem bitiyordu hemencecik.
Önemli olan Eylül ayı. 30-35 kişilik sınıflar ve mülteci öğrencilerle beraber ikinci bir dalgayı ilkokullar aracılığı ile sonbaharda yiyebiliriz.
Aciliyetle sınıf sayilarini artırıp mevcutlari dusurmeliyiz yazın. Birde okullar yatay mimariye cevrilmeli. Yapılabilir mi? Zor oldukça zor şuan ki halimiz ile.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi zeka eğitim ve yaşam biçimi aile yapısı bunlar risk. Şimdi mülteciler ile aynı sınıfta okuyan çocuklar var. Perişan bir şekilde yaşıyor bir çoğu. Ben bittim bunlar da bitsin diye orayı burayı yalayacak tükürecek bir çok insan var. Kaldı ki bu bir virüs tekrar etmemesi mümkün değil grip olmayan bir daha grip olmuyor mu? Tam tersi bundan sonraki covid 19 i aratacak belki. Bireysel tedbir ile birlikte çevre seçimi etkili olacaktır yine de kayıp olacak zayıf olanlar başta biraz kayıp verilecektir gelecekte diye düşünüyorum.
Bende sizinle aynı şekilde düşünüyorum.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2001 krizinde o zamanki hükümetin bugünkü hükümet kadar MB üzerinde bir kontrolü olup piyasaya ihtiyaç duyulan likiditeyi enjekte etseydi krizin çıkma olasılığı sıfır olurdu....Bir hiç uğruna Kasıtlı ve planlı bir şekilde ülkeyi büyük bir krize soktular ....
IMF ve goygoycu ekonomistleri Yıllardır bizi MB bağımsızlığı masalı ile oyaladılar.....MB nın imkan ve araçlarını doğru biçimde kullanılırsa IMF kredisinden kat kat daha iyi bir sonuç elde edilebilir..
2013 yıından beri türkiyenin içinden geçtiği siyasi krizler, darbe, iç ve dış askeri harekatlar, ekonomik ve finansal kaoslara rağmen hükümet süreci buraya kadar getirebildiyse bunun nedeni dışardan bağımsız aldığı ekonomik kararlar ve MB üzerinde kurduğu kontrolun bir sonucu olduğunu düşünüyorum...
Bundan sonra nasıl devam edeceği konusunda net bir fikrim yok.... Ama hem türkiyeyi hemde dünyayı çok zor yılların beklediği bir gerçektir....Bu şartlarda ne çöküşcüler nede uçuşçular gibi düşünmek lazım...