kiminle tanismak istediginiz yazsaydiniz aylarca boyle debeleneceginize ..gercek nedeni soyle de bilelim ..
Printable View
Emin olun o aklınıza gelen banka yetkilisinin benim kadar ticaret kanunu bilgisi yoktur.:evil:
7240 numaralı ilk mesajımda yazdığım gibi altpazardaki işbank hisselerinin daha çok yolu olduğunu düşünüyorum ama bu durum imha nedeniyle olmayacak. Neyse tekrar tekrar aynış şeyleri yazmanın anlamı yok.
Üsteki yazdıklarıma son bir şey eklemek istiyorum bahsetmeyi unutmuşum eksik kalmış;
Birleşme ve Bölünme Tebliğinin 11. maddesi aynen şu şekilde (Madde birleşmeye ilişkin ancak bölünmeye ilişkin 18/3 bu maddeye atıf yapıyor)
Pay sahiplerinin korunması
MADDE 11 – (1) Devrolunan şirketin ortaklarının devrolunan şirkette sahip oldukları paylarını ve haklarını karşılayacak değerde, devralan şirketin payları ve hakları üzerinde istemde bulunma hakları vardır. Birleşme işlemine taraf şirketlerin karşılıklı iştirak halinde bulunması, devralan veya devrolunan şirketin kendi paylarını elinde bulundurması, devralan şirketin devrolunan şirkette ya da devrolunan şirketin devralan şirkette pay sahibi olması ve benzeri durumlar, bu istem hakkının hesaplanmasında dikkate alınır.
Önceki mesajlarda demek isteğim tamda buydu.
Dikkat ederseniz bu madde "ortaklar"dan bahsediyor, yâni bu madde ISATR, ISBTR ve ISCTR sâhipleriyle ilgili bir snlam ifâde edebilir. Kurucu intifa senedi (ISKUR) sâhipleri şirketin ortağı (hissedârı) değildir. ISKUR için geçerli olan hüküm, aynı 11. maddenin 4. fıkrasıdır ki ne olduğunu daha önce yazmıştım. Kısaca, "devralan şirket, bölünen şirketin kurucu intifâ senetlerini satın almak zorundadır", madde bunu emrediyor, ortaklık yapısı ne olursa olsun!
KOLAY USUL KISMI BÖLÜNMEDE HİSSE TOPLANMIYOR, okudugnuzu anlamak bu kadar mı zor
Gaffa haklısın çok haklısın stratejim yanlış. Benimle aynı yanlış yapılmasın diye ellerinde ki hisseleri satıp para kazanan simsarlara engel olmak için yazıyorum. Bu hisse çöp ve jenerik senaryolarla, bankanın her acıklamasını İş-Kur’a bağlayan iyi niyetli paronayak ve bu safları düdükleyen kötü niyetlileri belli etmek için yazıyorum.
Ve bu hisseyi bize kitleyen SERefsizde burda muhtemelen.
Bir Bitmediniz AMK...