Emin olun o aklınıza gelen banka yetkilisinin benim kadar ticaret kanunu bilgisi yoktur.

7240 numaralı ilk mesajımda yazdığım gibi altpazardaki işbank hisselerinin daha çok yolu olduğunu düşünüyorum ama bu durum imha nedeniyle olmayacak. Neyse tekrar tekrar aynış şeyleri yazmanın anlamı yok.
Üsteki yazdıklarıma son bir şey eklemek istiyorum bahsetmeyi unutmuşum eksik kalmış;
Birleşme ve Bölünme Tebliğinin 11. maddesi aynen şu şekilde (Madde birleşmeye ilişkin ancak bölünmeye ilişkin 18/3 bu maddeye atıf yapıyor)
Pay sahiplerinin korunması
MADDE 11 – (1) Devrolunan şirketin ortaklarının devrolunan şirkette sahip oldukları paylarını ve haklarını karşılayacak değerde, devralan şirketin payları ve hakları üzerinde istemde bulunma hakları vardır.
Birleşme işlemine taraf şirketlerin karşılıklı iştirak halinde bulunması, devralan veya devrolunan şirketin kendi paylarını elinde bulundurması, devralan şirketin devrolunan şirkette ya da devrolunan şirketin devralan şirkette pay sahibi olması ve benzeri durumlar, bu istem hakkının hesaplanmasında dikkate alınır.
Önceki mesajlarda demek isteğim tamda buydu.
Yer İmleri