Ortak zarar az olsa gözünün yaşına bakmıcamda ha yükseldi ha yükselecek derken zarar büyüdü çıkamıyorumda kaldık el mahkum
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ortak zarar az olsa gözünün yaşına bakmıcamda ha yükseldi ha yükselecek derken zarar büyüdü çıkamıyorumda kaldık el mahkum
zararına çıkmak hemde bekledikten sonra çıkmak kolay değil....yapılabilecek fazla birşey yok o zaman....daldan dala dolaşmak daha büyük risk...şirketin hikayeleri çok ama gerçekleşmiyor....bir altın madeni davası yılan hikayesi oldu gitti....çok kalitesiz bir yönetim anlayışı var nasıl başarı gelecek bu kafayla anlamak zor.....i
Bende onu diyorum ortak bu yönetimsel beceriksizlik bu şirket koç grubunda olsaydı bu duruma düşermiydi orta malı olurmuydu veya bu yöneticileri bir dakika orada tutarmıydı
http://fertilizerworks.com/sites/def...uly%202018.pdf
haftalık üre fiyatları
Tlman denilen hisseye döviz geliri iyi yakınlığı olan şirket dedik babalara geldik ortak...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
***sürekli büyüyen kar
*** bedelsiz veren az veya çok
***temettü veren az veya çok
***döviz geliri olan
***döviz fazlalığı olan
***gelecek vaat eden sektör olacak
***olmazsa olmaz üretim yapan firma olacak
***yatırımcı güveni tam olan şirket olacak
***grafik az eğimli olabilir ama hep yukarı olacak fiyat dalgalanması az olacak
***ihracat yapan firma olması önemli
yukarıda yazan maddelerin hepsini içeren bir hisse senedi bulmalısın....
Selamlar azizim.
Gubre aldiniz mi geri acaba?
SM-J500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
forumda yazan kalmadı ise bu iyiye işaret demekki roket için hazır zaten mantık olarak küçüklerin olduğu hisse neden yükselsinki bize para yedirmek içinmi birkaç kişide önemli değildir zaten
Ben roket geleceğjni zannetmiyorum millette yazacak derman kalmadı az önce yatırım ilişkilerini aradım telefoda o onu bağlıyor bir türlü ulaşamadım memur mantığı maaşımı alır keyfime bakarım ...burda ky nin de çok olduğunu zannetmiyorum kol kesip çıktılar 2015 den belli hiç bir spek mal toplamak için beklemez dolar ve enflasyon karşısında spekte batardı...ytd
http://i.hizliresim.com/BzLR5Q.png
gubrf aylık grafik....sıralı dirençler......3,85....5,45 tl......buradan şu çıkıyor 3,85 tl geçilince 5,45 e kadar pozisyon bozmamak lazım.....ytd
Ortak pozisyon belli domaldık bekliyoruz düşerken beşer beşer çıkarken yerinde sayıyor yıllarca aynı taktik
ekrem bey yönetimsel sıkıntısı var bu şirketin....bir hektas mı gubrf mi desen şu ortamda bile hektas derim...bu şirketin yöneticileri sürekli değişiyor ama kimse şirketin sıkıntılarını çözmeye çalışmıyor....iran başlı başına sorun olmaya başladı....bence orayı satıp fosfat yatırımı yapsalar iyi olacak....sıkıntılı bir ülkede yatırım yaptılar....uzun zamandır şirkete değer katacak bir faaliyet yok yönetim tarafından....liman teşviği ile olacak iş değil....bir cengiz holding kadar olamadılar....bu sektöre yatırımcı ilgisi düşük genel olarak....
Ortak sanada demiştim hektaş alsaydın diye benimde takibimdeydi hatta hektaşlarımı satıp bu lağımdan aldım ama inan pişman okdum hemde çookkk bizim yöneticiler aldığı maaşlar yetmezmiş gibi refah payı diye birşey icat ettiler yiyorlar ama ne hikmetse doymuyorlarda bizim paralarla sefa sürüyorlar nediyim sövmekten gına geldi ortak sadece yediklerinden tasarruf yapsalar kar rekorları gelir ama ne hikmetse bu şirketi denetleyen yok zzaten denetleyenlerede yediriyorlar
yatırım yaparken dikkat edilecek en önemli kriter....ciro-karlılık artışında stabilite....sürekli az veya çok temettü ve bedelsiz...bunlar yoksa ağzından kuş tutsa uzun vade yatırım yapılmaz.....örneğin thyao iyi bir şirket gibi görünüyor ama değil....vur kaç için tercih edilecek bir hisse.....hektası thyao ya tercih ederim....uzun vade yatırımda kazan kazanı benimseyen şirket hissesini benimseyeceksin...koç şirketleri her zaman yatırım yapılabilir yukarı fiyat olması bile önemli değil....ttrak 5 yılda bugün ki fiyatı kadar neredeyse temettü vermiş örneğin....adam hiç prim yapmasa bile hisselerini bedavaya getirmiş oluyor...uzun vade ile kısa vade hisse tercihi farklı...
Bu konuda ortak oyak grubundan şaşmicaksın adamlar harbi yatırımcı dostu oyak grubu şirketleri çok iyi yönetiliyor ve liyakatlı insanlar her yıl temettüsüde var bedelsizide bilanço oyunları nedir bilmezler şirketleri şeffaf daha birşey demeye gerek varmı ortak
Aynen öyle zararımı çıkardığım an voleyi vurmak için bile almam daha asla
Bu gübre ne fosfat yatırımı yapar ne razinin halka arzı milleti soydular spk yı arayıp diyeceğim 3 yıl şirketin fiyatı düşüyor olumsuz bişey varmı yatırımcıyı korumak anlamında ne yaptınız...ytd
Ewet aslındaa sok yı aramak lazım neden aklımıza gelmedi hiç birtek orayı aramamıştık doğru diyosun sağol ortak
Bu şirketi satsın devlet yatırımcıya düşman zaten iyi de yönetildiği söylenemez bari bi hareket yapar içinde kalmış yatırımcıların yüzü güler böyle başı boşluk mu olur yahu ?pes!
CB nin güney afrika ziyaretini görünce acaba fosfat yatırımı olurmu dedim ..yine bişey çıkmadı ama hektaşı tekfeni görünce içim yanıyor şirkete sorunca iran razi abd deyip duruyor ulan denyo sanki gubrf raziden ibaret hektaşın razisimi var senin büyüklüğün karşısında hektaş neki...bunca yıl hisseye kimse girmiyorsa bir pislik olabilir...ytd
Bu şirketi datarmı dewlet bereden nemalanacaklar
Bugün yine şirketi aradım yatırım ilişkileri fosfat yatırım maliyetli ne zaman ne olacağı belli olmaz diyor...koza mahkemesi ne zaman dedim tarih vermemiz uygun olmaz dedi..razi halka arz var mı dedim iran borsası istiyor teklif geldi ama şuan böyle bir durum yok dedi..diğer gubreler uçarken gübretaş niye yerinde sayıyor dedim iran abd ambargosu dedi ..gubretaş raziden ibaretmi dedim diğer şirketlerin razisimi var dedim...diğer gübre şirketleri aldıkları şiparişleri kapa bidiriyor dedim siz neden bildirmiyosunuz dedim böyle bi zorunluluk yok dedi...en son dedimki dışardan bakınca hisse fiyatları şirketin batmış gibi gösteriyor dedim...sizin özü yatırımcı çok ta şeyimde deģil der gibi...memur zihniyetiyle yönetiliyor yarın bu şirkete aklı başında bir ceo gelse hisse 25 bin olur..ama nerde yatırım tavsiyesi değil...bence sizlerde arasıra arayın ..
dün yine yatırımcı ilişkilerini aradım fosfat işinide araştırdım mardinde fosfat yatırımı yapan aynı zaman şirket gübrede üretecek bunlar varken fosfat yatırımı imkansız öyle bir niyetleri olsa bunlarada teşvik verilirdi ama mardindeki şirket malı götürsün diye yatırım yapmazlar koza işi şayet biri alırsa altınlarıda ona verirler sözün özü iran ambargosu bitmeden bunlar bize ekmek yedirmez...7.60 maliyetim var 6 üzeri sallarım artık orayıda ne zaman görürse...ytd
http://fertilizerworks.com/sites/def...uly%202018.pdf
haftalık üre fiyatları....
Gübre 2 gündür uçuşa geçti ,büyük ihtimal sermaye artırımı olabilir,ytd.
Zıp zıp bir türlü zıplatamadın hisseyi nedesen tersi çıkıyor [emoji23]
Benimki bir tahmin bir beklenti var gibi hareketi yapıyor,ordan esinlendim,çoktandır sermaye artırmıyor...ytd.
Spekilasyona açık bir hisse,herşey olabilir,çakma gibi görünmüyor sanki,ytd.
Zıp zıp bir laf ettin hisse hemen eski yerine geldi [emoji23][emoji23] ağlancak halimize gülüyoruz
Ortak iran tarafında baca tütüyormu tütüyor sevkiyat varmı var kapasite kullanım oranı özelleştikten sonra azda ılsa arttımı arttı para kazanıyormu kazanıyor ozaman banane abd ambırgo uygulamış falan Türkiye destek veriyormu ambargoya hayır eeeee sorun ne,sorun yönetimin karı iç etmesi başka birşey yok
İstikrarlı artış yok anlık artırıp kek avlama peşindeler
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ortak iranda istikrar yok fabrikada olsa ne yazar....savaş oldu olacak diye söylentide olsa bir olumsuz hava var....abd arap natosu diye birşey icat etmeye çalışıyor kime karşı en başta irana karşı....ben iran ekonomisi hakkında hiç olmadığı kadar karamsarım....bu şekilde hükümet nereye kadar dayanır zaman gösterecek....iranın negatif etkisini fosfat yatırımı yaparak pozitife çevirmeli şirket yoksa işler sarpa sarıyor....
Ortak istikrar yok diyorsun iranda doğru ama fabrika da satışta gerileme yokki ben ondan bahsediyorum ayrıca razideki gübre ihraç ediliyor Türkiye ve diğer ülkelere bizim şerefli yöneticilerimiz parayı napıyor önemli olan bu bence