Burada yazıyor olman terk etmediğin anlamı çıkartmaz.
Printable View
183 e sattıktan sonra 2 yi görünce üzüldüm biraz esnerse alirim dedim ama çok fazla fırsat verince iskillendim. Özellikle 8*-97 hareketinde hacimsiz çıkıp hacimli düşünce bence dikkatli olmak lazım bile dedim. Sonra sadece kenardan izlemeye karar verdim. Şuan ki dusuncem ise 140 lardan biraz sürünüp sonra hızlıca tepki vereceği kimse alım fırsatı vermeden gideceği yönde. Yoksa kar zarar falan aslında bu noktada sadece algı için kullanılıyor bence! İzleyip görelim.
öyle fazlda alicenğiz yapamazlar,grafiğ zaten diplerde..
Ağbi bu.zıkkım nereye kadar salar tahminen
F3211 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
emkelzede arkadaşlarım biliyorsunuz en son 1.59 dan satıp çıkmıştım..bu ********lerin hırsız oldukları belliydi ama insan a bu kadar da olmaz dedirtmezler diye düşünüyordunuz ama o kadardan da fazla iblis bunlar..şimdi aslında yapılacak iş şirketi arayıp ana avrat küfür etmek zaten başlarında da bir kadın var bulabiliyorsanız onu da aramak ve tehdit etmek(bilançoyla ilgili)..bunlar başka bişeyden anlamazlar..el mi yaman bey mi yaman günlerini görmeliler..ya da suç duyurusunda bulunacaksınız..bilançoda oynama yaptıklarını ispatlamak..borsaya giren şirketlerin böyle lüksleri olmamalı..stokları alsın bi taraflarına soksunlar veya spk bu işe bişey demiyorsa onlar bi taraflarına soksunlar..
Kırmızı çizgilere bakılırsa bana göre hiç diplerde değil.
https://i.resimyukle.xyz/7bIBfN.jpg
keskin usta,mala ilavemi yaptın yoksam çıkarken:he:
Şu an forumda 63 kişi var.
İyi günde, kötü günde hep birlikte :)
70 milyon stok devam ediyor aynen.28 milyon ticari malda bekliyor faturalandırılmamış.hammadde yarı mamul mamul 70 milyon.denetime tabi olmadığı için bu dönemde tam bir ****ce bilanço yapıldı.12 aylık denetimli bakalım .birde incelemede gözüme takılan olukk var:barmek ten alacaklar malum .taksitlendirilenler var alıyoruz.takiptekiler var karşılık ayrılan batıkları.ammaaa birde buna barış savunmanın ödemediği 3.380.850,42 tl lik kambiyo takip ödenmeyen senet diye bir takip başlatılmış.a qoduklarım şimdide barış savunmaya şirketi soydurmaya başladılar.sizin a nızı a rdnızı mikeyim i. Ne evlatları.
Şirketin bilanço tarihi itibariyle üretim amaçlı yapılan sözleşmeleri aşağıdaki gibidir:
Yurtiçi* * :**7.508.666 EUR
Yurtdışı* * :***7.931.994 EUR
TOPLAM* * :**15.440.661 EUR tutarında taahhüdü bulunmaktadır
iş var ama kar yok
Arkadaş faizli para alıp stoklara göm üstüne faiz ödemeye devam et vede ticari malları bi türlü faturalandırma.düşündükçe sizin aq
"Şirketin 9 Aylık döneminde gerçekleştirdiği satış toplamı 12.266.625.-€ olup 2017 yıl sonu cirosunu 22 milyon
Euro olarak tamamlamayı hedeflenmektedir. "
faaliyet raporunda yer alan tek olumlu husus bu sanırım. 9 aylık beklentisi ile yükselip gerileyen(citi bıyıklı, faturalar kesiliyor, stoklar vb) hisse de beklentiler erteleniyor.
Önce barmek şimdi barış savunma ulan ben sizin.............,,,,,
https://i.resimyukle.xyz/5C2IeH.jpg
Şirketin yıllardır ne kadar kötü yönetildiğinin resmidir.
Tamam arkadaşlar siz kazandınız uzaktan bakınca dip gibi görünse de bana göre çok marj var aşağıda :)
https://i.resimyukle.xyz/QK6Me5.jpg
Yabancı para varlıkları aşağı yabancı para yükümlülükleri yukarı. :kahkah:
Ulan bu kur seviyelerinde halen yabancı para yükümlülüğü arttırılır mı?
Rüzgara karşı işemek bu olsa gerek :)
bence endex 100 bine göz kırpıyor...
95 ciro yapacakmış, 9 ayda 50 yap son 3 ay 45 yapacam de. Nasıl olacak bekliyorum ? Ya havucu gösterip daha da çakacaklar, ya da kesmedikleri faturaları birden kesecekler . Bakalım hangisi ???
Bu şirket 2016/12 bilançosunda 3.1 milyon kar edince 22 mart 2017 de bulaştım ve bundan sonra bilançoları hep pozitif yönde gelişir diye tekniğine de fazla kulak abartmadan hisse 2000 ni gördüğü halde satmadım..Bunun en önemli sebebi yüklü stoklarının bir gün yüksek kara dönüşme ihtimalini düşünmemden kaynaklandı ..Böyle düşününce de teknik defalarca sat verdiği halde acaba bu elimizden malı almak için bir oyun mu diye bekledim..Çünkü beyine şu algıyı yüklemiştim stoklar yüksek kara dönüşecek ve dipte olan hisse eski seviyelerine çıkma ivmesini yakalayabilir düşüncesiydi..
Oysa patron göz göre göre her gün satıyordu ve paylardaki azalışı diğer aracı kurumlara virman mı şeklinde şüpheyle baktım..Gelinen noktada beklemediğim bir zarar geldi...Zarara baktığımda yine aynı etkenler öne çıkıyor satış maliyetlerinin %71 den %77.9 a çıkması,yönetim ve pazarlama giderlerinin artması,finansman giderlerin artması öne çıkıyor..Yani aile şirketlerinde yetkililer istediklerinde üzerinde istedikleri gibi oynayabildikleri kalemler...
İnsan bir bilançoyu sahte düşündüğünde onu yorumlamak da istemiyor..Stoklarda bir önceki döneme göre yuvarlak rakamlarla yazacacağım 71 mil de 70 mil. e düşmüş aynı...
Satışlarda artış var ama satışların maliyeti yükselmiş...Bürüt satış karı 2017/6 aylıkta 8 mil. iken 2017/9 da 11. milyona çıkmış ama 6 aylıkta 4.2 milyon olan yönetim giderleri bu dönemde 6.5 milyona çıkmış yine pazarlama giderleri 6 aylıkta 2.9 milyon iken bu dönem 4.9 milyona çıkmış ve bürüt karı bitirmiş diğer taraftan 2016/9 aylıkta 1.8 milyon olan finansman giderleri bu dönem 6.1 milyona çıkarak 3.2 milyon zarar sonucunu doğurmuş..Şirket bu yönetimi aynı kişiler 17 yıldır sürünen ve borsayla endeksle trendlerle hiç bir ilgisi olmayan bu şirketin sahiplerinin düşüncesi değişir mi,ya da insanflı düşündüklerine inanmak saflık olmaz mı?
Yapılması gereken bu şirketi spk ya şikayet ederek spk nın bunu daha sıkı denetime almasına belki bir katkı sağlayabilir..
Bir diğer konu ise yatırımcı bölümündeki yatırımcıyı bilgilendiren kişi yanlış bilgilendirmeler yapıyor..Ben hisseyi aldığımdan bu yana en az 6 kere aradım bu sürede 2 kişi değişti şimdi 3. kişi görevlendirilmiş ve stoklarla ilgili hep yanlış bilgilendirdiler.
Velhasıl doğru bilgi vermeyen bilançosundan herkesin nem kaptığı bir yönetimle karşıkarşıyayız..
Yine daha önce yazdığım gibi bir beklenti devam ediyor.satışlar artmış,stoklar bir gün kara dönüşecek..Şu kesin ki adamlar istese satışların maliyetini %78 değil %71 e çekseler ve finansman giderleri ve yönetim giderlerinde kalem oynatsalar 7-8 mil kar gösterirler..Bunu da ancak senetlerin %70 si piyasada değilde kendi ellerinde olunca eminim yaparlardı...
Son söz hisseyi bu zararla ucuzdan toplama ortamını yarattılar ve 12 aylıkta stoklar kara dönüşecek beklentisini zaten bilançoda gösterdiler...Velhasıl her şey onların insafına kalmış...Şirket kar etmiş olsaydı piyasanın gücünü enselerinde göreceklerdi.Şimdi at da atın gemide onların tasaruffunda..
Teknik olarak hissenin sağlam desteği 1.49 tutarsa sevinmeliyiz..Diğer güçlü desteği 1.43 te buranında altında kapatırsa bizi bir hayli süründürürler...(YTD)
En isabetli ve bilgili yorum. Emeginize saglik. Ben kendi capimda ciddi bir zararla ciktim. Fakat hala takibimde. Herkese bol kazanclar...
Tamamen kendim tarafindan uretilmis fikir yada beyanlardir. Deli sacmasidir. Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk
gerçekten fiyasko.. savunulacak bir yanı bence kalmadı..giderse spekülatif gider..yok değer miş ihalaeymiş. fos..
Istedigin kadar ihale al bunu bilanço ya yansitmadiktan sonra neye yarar kar edeceksin ki insanlar seninle ortak olmak için hisseyi alsın.
SM-T287 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Panik yapan kaybeder
Bu hissede herkesin yanıldığı şu oldu..Süt görünüyor ama bu sütten yağ çıkmıyor..50 mil ciro ama sonuç zarar..Faaliyet raporunda 2017 sonu ciro hedefimiz 22 mil euro yazmışlar..EURO 4.48 olduğuna göre 4.48x22=98.5 milyon tl ciro yani 9 aylığa kadar 50 mil ciro yıl sonunda 98.5 mil ciro....farz edelim ki bu ciroyu yaptı 50 milyon ciroda zarar gösteren bir şirket yönetimi 100 milyon ciroda kar yapma garantisini kim söyleyebilir...Hisseye takıldığımdan bu yana gelen her bilançoda çoban aldatan kuşu gibi bir durum içindeler..Stoklar eriyecek,satışlardan kar doğacak kar doğunca da hisse tarihi diplerde ve 17 yıldır sürünüyor hepsinin acısını çıkaracak bir çıkış yaşayacak ve bizde çok kazanacağız umudu ile beklerken bir sürü fırsatı da kaçırdık...
Şimdi de yıl sonu 22 mil euro ciro hedefini koydular önümüze ....marttan beri bekliyorum ,onu da beklerim ve o da yalan çıkarsa bunların suratına bir dolu tükürüp çekip giderim...(YTD)
1.46[emoji36][emoji36]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vay anam 1.39[emoji33][emoji33][emoji33]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e281672a05.jpg
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.