31 liradan yaptığın yatırımın 6 lirası sana nakit olarak dönüyor.
Aynı sekilde devam ederse paranı 5 yılda amorti ediyorsun.
Asıl yatırım budur. Parayı amorti etme süresi.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Printable View
Şaka gibi en son 24 yıl önce kar payı dağıtmış.
Vestel yönetimi çıldırmış olmalı.
Yılların acısını çıkartıyor
Hisse başı net 5.98 TL kar payı.
Aklıma başka şeyler geliyor ama hadi bakalım. Borcu harcı olan bir şirket bist tarihindeki en yüksek nakit temettülerden birini dağıtıyorsa amaç ne olabilir ki?
Eski şirketimi satarken alacakların tamamını tahsil edip, nakit kar payı vb. alıp kasayı dımdızlak yeni yatırımcılara devretmiştim.
Acaba diyorum???
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettüyü hisse fiyatından düşersek görünür F/K 4,12 12 aylık muhtemel 3,XX oluyor. Yüksek temettü ile bist'in açık ara en ucuz hissesi oldu.
işlerin çok iyi gittiğinin göstergesi..
Bu ne ya şimdi . Bu gün basıp malın yarısını zararına sattır akşama böyle haber yolla. Yuhsize.
burada FK/ya bakılır.. FK/5.52 paranının tümünü yaklaşık 5 yıl 5 ayda geri alacaksın anlamı taşır. (amorti etme)
tabi gelecek 5 yılda her yıl aynı karla. işler iyi gider karlılık artarsa ana paranı amorti süresi daha da kısalacaktır..
böyle bir FK/ Türkiye borsasında nadiren görülür bir durumdur..
Bir arkadaş havanı alırsın demisti 1.5 TL temettü verirmi diye söylediğimde buyrun yanılmışım 7 lira verdi hayırlı olsun hava deil temettü aldık 🙂
bundan böyle uzun yıllardır yönetim için yapılan yatırımcı düşmanı söylentisi son bulacaktır..
Şansa bak çok dūştū diyerek tepkiye 45 bin lot aldım bugūn ortalamam 29.50.
Hiç tepki vermeyince satamadım yarın sabahtan satarım diye dūşūnūyordum.Bakalım bedava peynir sadece fare kapanında mı?
Zorlu adı gibi zorlu bir adamdır ama ahlaksızlık yapmaz verdiği sözü tutar. Yıllardır izlerim.
Türkiye'de Ahmet Nazif ZORLU gibi 100 işadamı daha olsa Almanya'yı geçerdik.
Neden bu kadar dağıtmış olabilir.. ?
Benim aklıma gelen ; Zorlu Holding için para gerekiyor olabilir.
Örneğin Meta-Nikel Kobalt A.Ş. batarya fabrikası için olabilir. 2023 yılında 500 bin adet/yıl otomobil bataryası üretme hedefi var.
Katılıyorum ama tek bir şartla. Bu karlılığın bu şekilde devam etmesi durumunda zaten piyasa şirketi 12-13 FK ile de fiyatlayabilir. Yani yılda 5-6 TL düzenli kar eden bir sanayi şirketini piyasa 60-70 TL ile fiyatlar. Bir de ddüzenli temettü veriyorsa 20 FK'ya kadar yolu var. Bu yüzden 2021 gidişatı çok çokomelli. Yine 2 milyar TL civari bir kar ve 500-600 m TL temettü gelirse 100 TL rahatlıkla görülür.
Ytd...
Holdingin paraya ihtiyacı olduğu çok net. Zaten kağıt üzerinde gözüken amaç bu gibi duruyor. Bence enerjiye ciddi bir kaynak gerekiyor ve temettüler buraya gidecek.
Yeter ki şirket karlılığını devam ettirsin. Konuşacak daha çok hikayemiz olur.
bu yıl net dönem karı 1.772.599.000
hisse sayısı(ödenmş sermaye) 355.456.275
dağıtılacak temettü 355.456.275x6= 2.132.000 .000 ( vergiler hesaba alınmadan yaklaşık rakkamlar)
kasayı boşaltıyorsa geleceğe güvendiği anlamı çıkar. kısaca işler iyi gidiyor ve gelecekte karlılık artacaktır anlamındadır..
Adamsın patron. Evdeki Vesteller eskiyince yine Vestel alacağım.
(11 yıl devirdiler bu arada)
Yarın tavannnnnnnnn
her gün satıp kağıdı düşüren şeker oğlam birazda sen üzül.
Bu arada Vestel'in %9'unu borsada toplayan TUZCU'da tüm parasının almış olacak.
Temiz iş.
Patron hisseleri karıştırdı herhalde).
tuzcu kim la
Suan tavana zorlayan hissemiz.
Seans sonuna dogru 31 altına sarkmaz insaallah.
arkadaşlar bu şeker oğlanda ne kadar daha var. amma verdi be .
arkadaşlar temettü ödemesi taksit aralıkları nedir bilen varmı ?
ulen şu hissenin bir tavan yaptığını göremedik şu Dünyada. tavana giriyor bozuyor giriyor bozuyor
Bu kadar yüksek oranda temettü vermesi herkesin kafasını karıştırmıştı. Böylesi politik bir gündemde piyasa değerini korumak adına alınmış bir karar sanki , yakın zamanda bedelsiz haberi de düşerse şaşırmamak lazım.
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortak olduğum diğer şirketin başlığında dün bunu yazmıştım. Maalesef her gün başka bir sorumsuz açıklama ile uyanıyoruz. Merkez Bankası başkanının görevden alınması ile döviz kurlarında artış ve faizlerde yeni bir baskılama göreceğiz. Bu durum yüksek ihracat yapan ve döviz bazlı ürün satan şirketlere orta-uzun vadede fayda sağlayacaktır. Bankalar ve ithalatçı şirketlere ortak olanlara ise geçmiş olsun.
ihracat ve ithalat aslında bir birine bağlıdır, yani ithal ettiğin mamulleri işler bütünleştirir ihracat yaparsın, %99 böyledir, ama faizlerin yükselmesi apayrı bir konudur, ülkenin büyümesine, yatırımına, kalkınmasına engeldir, faizlerin yükselmesi borsanın yükselmesine engel teşkil edicek en büyük etkendir..
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dikkatli olmakta fayda var temettü kullanılarak her defasında tavandan 31.80 e kadar mal basıldı.
14 milyon para cıkışı var kaynak halil buhur g.para girişi çıkışı.
fenerli kumar oynama dostum yatırım yap.
indikatörler yukaru dönüyor bu gazla yukarıdaki bant ptsi salı kırılmazsa bilinki mal pazarlandı 28 civarı ilk destek.
Süper kar,süper temettü..Henüz kar getirmeyen Meta Nikel Kobalt Madencilik(700 milyon dolar yatırım yapılmış %50),batarya sistemleri,şarj cihaz ve istasyonları,savunma sanayi İHA lar vb.çok sayıda potansiyeli yüksek bağlı ve iştirakler..Örn.kısa alıntı;
Pil teknolojisi gelişiminin en önemli iki unsuru olan nikel ve kobaltta yeni nesil üretim anlayışıyla global bir oyuncu olmayı hedefleyen Meta Nikel, Türkiye’nin en önemli projelerinden ‘Yerli Otomobil Projesi’ne sağlayacağı katkının verdiği heyecanla yarınlara emin adımlarla ilerliyor.
Bu hedefle 2023’te devreye alınacak 25 bin MW kapasiteli batarya fabrikası ile, 500 bin adet elektrikli araca batarya sağlanacak.
-5 ve üstü açarsa atlanır mi
Piyasa açılmadan görüşümü net bir şekilde söyleyeyim piyasa sabah panikle nasıl açar bilmiyorum ama kapanışta VESTL, PETKM, EREGL, SISE gibi yüksek ihracat yapan ya da dolar bazlı hammadde satan şirketler artı kapatabilir diye düşünüyorum. Yabancı ve yerli kurumsallar banka vs. gibi yüksek döviz kurundan etkilenenleri satıp faydalananları satın alarak rotasyon yapacak.