Sayfa 457/773 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557 ... SonSon
Arama sonucu : 6179 madde; 3,649 - 3,656 arası.

Konu: VESTL - Vestel

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
    bundan böyle uzun yıllardır yönetim için yapılan yatırımcı düşmanı söylentisi son bulacaktır..
    Grafik Yorumcusu

2. Şansa bak çok dūştū diyerek tepkiye 45 bin lot aldım bugūn ortalamam 29.50.

Hiç tepki vermeyince satamadım yarın sabahtan satarım diye dūşūnūyordum.Bakalım bedava peynir sadece fare kapanında mı?

3.  Alıntı Originally Posted by dealer35 Yazıyı Oku
    Şansa bak çok dūştū diyerek tepkiye 45 bin lot aldım bugūn ortalamam 29.50.

Hiç tepki vermeyince satamadım yarın sabahtan satarım diye dūşūnūyordum.Bakalım bedava peynir sadece fare kapanında mı?
    Benzer hatayı bende yaptım, senin gibi yarın satarım diye düşünüyordum, kısmet işte.

4.  Alıntı Originally Posted by metin oktay Yazıyı Oku
    Aklıma başka şeyler geliyor ama hadi bakalım. Borcu harcı olan bir şirket bist tarihindeki en yüksek nakit temettülerden birini dağıtıyorsa amaç ne olabilir ki?

Eski şirketimi satarken alacakların tamamını tahsil edip, nakit kar payı vb. alıp kasayı dımdızlak yeni yatırımcılara devretmiştim.

Acaba diyorum???

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Zorlu adı gibi zorlu bir adamdır ama ahlaksızlık yapmaz verdiği sözü tutar. Yıllardır izlerim.

Türkiye'de Ahmet Nazif ZORLU gibi 100 işadamı daha olsa Almanya'yı geçerdik.

Neden bu kadar dağıtmış olabilir.. ?

Benim aklıma gelen ; Zorlu Holding için para gerekiyor olabilir.

Örneğin Meta-Nikel Kobalt A.Ş. batarya fabrikası için olabilir. 2023 yılında 500 bin adet/yıl otomobil bataryası üretme hedefi var.

5.  Alıntı Originally Posted by ToKKan Yazıyı Oku
    burada FK/ya bakılır.. FK/5.52 paranının tümünü yaklaşık 5 yıl 5 ayda geri alacaksın anlamı taşır. (amorti etme)
    tabi gelecek 5 yılda her yıl aynı karla. işler iyi gider karlılık artarsa ana paranı amorti süresi daha da kısalacaktır..
    böyle bir FK/ Türkiye borsasında nadiren görülür bir durumdur..
    Katılıyorum ama tek bir şartla. Bu karlılığın bu şekilde devam etmesi durumunda zaten piyasa şirketi 12-13 FK ile de fiyatlayabilir. Yani yılda 5-6 TL düzenli kar eden bir sanayi şirketini piyasa 60-70 TL ile fiyatlar. Bir de ddüzenli temettü veriyorsa 20 FK'ya kadar yolu var. Bu yüzden 2021 gidişatı çok çokomelli. Yine 2 milyar TL civari bir kar ve 500-600 m TL temettü gelirse 100 TL rahatlıkla görülür.

Ytd...

6.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Zorlu adı gibi zorlu bir adamdır ama ahlaksızlık yapmaz verdiği sözü tutar. Yıllardır izlerim.

Türkiye'de Ahmet Nazif ZORLU gibi 100 işadamı daha olsa Almanya'yı geçerdik.

Neden bu kadar dağıtmış olabilir.. ?

Benim aklıma gelen ; Zorlu Holding için para gerekiyor olabilir.

Örneğin Meta-Nikel Kobalt A.Ş. batarya fabrikası için olabilir. 2023 yılında 500 bin adet/yıl otomobil bataryası üretme hedefi var.
    Holdingin paraya ihtiyacı olduğu çok net. Zaten kağıt üzerinde gözüken amaç bu gibi duruyor. Bence enerjiye ciddi bir kaynak gerekiyor ve temettüler buraya gidecek.

Yeter ki şirket karlılığını devam ettirsin. Konuşacak daha çok hikayemiz olur.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by metin oktay Yazıyı Oku
    Katılıyorum ama tek bir şartla. Bu karlılığın bu şekilde devam etmesi durumunda zaten piyasa şirketi 12-13 FK ile de fiyatlayabilir. Yani yılda 5-6 TL düzenli kar eden bir sanayi şirketini piyasa 60-70 TL ile fiyatlar. Bir de ddüzenli temettü veriyorsa 20 FK'ya kadar yolu var. Bu yüzden 2021 gidişatı çok çokomelli. Yine 2 milyar TL civari bir kar ve 500-600 m TL temettü gelirse 100 TL rahatlıkla görülür.

Ytd...

bu yıl net dönem karı 1.772.599.000
    hisse sayısı(ödenmş sermaye) 355.456.275
    dağıtılacak temettü 355.456.275x6= 2.132.000 .000 ( vergiler hesaba alınmadan yaklaşık rakkamlar)
    kasayı boşaltıyorsa geleceğe güvendiği anlamı çıkar. kısaca işler iyi gidiyor ve gelecekte karlılık artacaktır anlamındadır..
    Grafik Yorumcusu

8. Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 457/773 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •