bundan böyle uzun yýllardýr yönetim için yapýlan yatýrýmcý düþmaný söylentisi son bulacaktýr..
bundan böyle uzun yýllardýr yönetim için yapýlan yatýrýmcý düþmaný söylentisi son bulacaktýr..
Grafik Yorumcusu
Þansa bak çok dūþtū diyerek tepkiye 45 bin lot aldým bugūn ortalamam 29.50.
Hiç tepki vermeyince satamadým yarýn sabahtan satarým diye dūþūnūyordum.Bakalým bedava peynir sadece fare kapanýnda mý?
Zorlu adý gibi zorlu bir adamdýr ama ahlaksýzlýk yapmaz verdiði sözü tutar. Yýllardýr izlerim.
Türkiye'de Ahmet Nazif ZORLU gibi 100 iþadamý daha olsa Almanya'yý geçerdik.
Neden bu kadar daðýtmýþ olabilir.. ?
Benim aklýma gelen ; Zorlu Holding için para gerekiyor olabilir.
Örneðin Meta-Nikel Kobalt A.Þ. batarya fabrikasý için olabilir. 2023 yýlýnda 500 bin adet/yýl otomobil bataryasý üretme hedefi var.
Katýlýyorum ama tek bir þartla. Bu karlýlýðýn bu þekilde devam etmesi durumunda zaten piyasa þirketi 12-13 FK ile de fiyatlayabilir. Yani yýlda 5-6 TL düzenli kar eden bir sanayi þirketini piyasa 60-70 TL ile fiyatlar. Bir de ddüzenli temettü veriyorsa 20 FK'ya kadar yolu var. Bu yüzden 2021 gidiþatý çok çokomelli. Yine 2 milyar TL civari bir kar ve 500-600 m TL temettü gelirse 100 TL rahatlýkla görülür.
Ytd...
SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Holdingin paraya ihtiyacý olduðu çok net. Zaten kaðýt üzerinde gözüken amaç bu gibi duruyor. Bence enerjiye ciddi bir kaynak gerekiyor ve temettüler buraya gidecek.
Yeter ki þirket karlýlýðýný devam ettirsin. Konuþacak daha çok hikayemiz olur.
SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu yýl net dönem karý 1.772.599.000
hisse sayýsý(ödenmþ sermaye) 355.456.275
daðýtýlacak temettü 355.456.275x6= 2.132.000 .000 ( vergiler hesaba alýnmadan yaklaþýk rakkamlar)
kasayý boþaltýyorsa geleceðe güvendiði anlamý çýkar. kýsaca iþler iyi gidiyor ve gelecekte karlýlýk artacaktýr anlamýndadýr..
Grafik Yorumcusu
Yazdýklarým tamamen kiþisel görüþlerim olup yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri