Teşekkür ederim Emirhan Bey.Hayırlısı olsun.
Printable View
Teşekkür ederim Emirhan Bey.Hayırlısı olsun.
Tam kapanma da insanlar marketlere hücum eder akşam ne yesek köfte pizza etvs.sabaha ne yesek sucuk salam sosis vs. Lakin ramazanda zaten insanlar iftarda ne yesek sahurda ne yesek derdinde.o yüzden tam kapanma ramazanda bize ekstra bişey kazandırmaz.bayramdan sonra olursa çok şey kazandırır...şu anki kararlar gıdalar için en iyisi...
2018 yılının ilk üç aylık döneminde 1.558.288 USD’ lık ihracat gerçekleşmiş olup
geçen yıla göre %8,23 ‘lük bir artış gerçekleşmiştir.
2019 yılının ilk üç aylık döneminde 1.806.549 USD’ lık ihracat gerçekleşmiş olup
geçen yıla göre %15,93’ lük bir artış gerçekleşmiştir.
2020 yılının ilk üç aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine paralel 1.696.681
USD’ lık ihracat gerçekleşmiştir.
2021 deki ilk üç aylık dönemde ihracat rakamına 2020 de yeni girdiğimiz pazarların katkısı olumlu olur diye düşünüyorum.
2020 yılında Avustralya,Kazakistan,Gürcistan ve Kanada pazarlarına giriş yaptı.
2019 yılında dondurulmuş unlu ürünler ile girdiği ABD pazarına, 2020 yılında deniz ürünleri ve vegan ürünlerini de ekledi.Irak pazarına da yeni şarküteri ürünleri ekledi
Bilançoyu merakla bekliyorum.
Gıda sektöründe ve bist genelinde primlenmemiş rasyoları güzel nadir hisselerden bir tanesiyiz.
Herkesin stratejisi farklıdır mutlaka.Herkesin görüşünede saygım var.Ama mümkün mertebe hissemize sahip çıkalım.Sabır edenlerin karşılığını alacağına inanıyorum.
Her iki şirkette gıda sanayicisi,sanayi şirketinde pd dd örneği vermek pek doğru olmaz gyo değil sonuçta,
Her ikisini birde fk olarak alt alta koyun isterseniz.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.linkpicture.com/q/Eym4b2jWEAUPpyq.png
Tabiikide haklısınız tek bir kıyas doğru olmaz.Daha öncede ayrıntılı paylaşmıştım gıda şirketlerinin rasyolarını.İkiside sektör ortalamasının altında kalmış benim gözümde tercih edilebilir hisseler olduğu için hızlıca yazdım.Ben tercihimi Petun dan yana kullandım.
Sn.Toibek, Ülkere yatırım yapan emeklilik fonlarının,yatırım yaptığı meblağın yarısı kadar ile Petun`a da yatırım yapmasını dilerim.
Ülker
https://www.linkpicture.com/q/IMG_20210414_083336.jpg
Petun
https://www.linkpicture.com/q/IMG_20210414_083435.jpg
Hazır konusu açılmışken Petun bilançosunda gözüken 70 milyon kredi borcu Yaşar holdinge ait ve faizi Yaşar holding ödemektedir.Petun bu durumdan maddi olarak etkilenmemektedir,manevi olarak etkilenmektedir.Rasyolara detaylı bakmakta yarar var dediğiniz gibi.
https://www.linkpicture.com/q/IMG_20210411_140239.jpg
Güzel bilgiler teşekkürler
Her iki şirkette ederinin altında şirketler olduğu için yatırımcısı herdaim rahat olur
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahta al aşağı atmak için elinden geleni yapıyorlar, su akar yolunu bulur
Satanlar çok yanlış yaptı. Bu hisse 4-5 PD/DD oranında yada 25-30 F/K seviyesinde işlem görmüyor ki , kapanma olmadı diye diğer gidalarla aynı kefeye konsun.
Zaten mevcut fiyat çok ucuz. Satanlar pişman olur yakında. Biz yolumuza bakalım. 20 gün içinde hem temettü hem de bilanço var. Görelim bakalım ne olmuş 2021 ilk 3 ay.
Sermaye artışı konusunda çok ümidim yok ama olsa süper olur.
Peki Emirhan 06 neden diğer hisseler gibi hareket ediyor olabilir? Küçük yatırımcıyı sındırma politikası mı olabilir ne hissediyorsun bu haraketlerinden
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
yok hocam tamamen algı ve psikoloji. Diğer gıdalara satış geldi bize de gelir herkesten önce biz satalım psikolojisi. Herkesten önce ve yüksekten biz satarız gerekirse alttan alırız psikolojisi.
Borsa malesef böyle irrasyonel işlerin döndüğü bir yer oldu. Mesela Uluun yükselir bize alış gelir halbuki bizim adımızda Un var fakat Un işi yapmıyoruz biz. Bazı unlu mamuller satıyoruz ama Uluun gibi direk un üretimimiz yok.
Ama oraya alış gelir bize de gelir , oraya satış gelir bize de gelir. Borsada böyle algılar vardır hep. Sektörel hareketler olur. Halbuki bu tip hareketlerde kurunun yanında yaş da yanıyor.
4-5 PD/DD oranındaki şirketi de satıyorlar bizim gibi 1,4 olanı da. 30 F/K oranındaki şirketi de satıyorrlar bizim gibi 11 olanı da.
Sonra düzelir bu durum ama bu tür panik alış yada satış olan günlerde bu tür saçmalıklar olur
Petun'a bodoslama atlayan kısa vadeli radarcı yatırımcı ve Çılgın Tahtacı Bey.
https://www.linkpicture.com/q/tenor_21.gif
Bir süre takibi bırakmak lazım.Çılgın Tahtacı Bey ve saz ekibine mesaj:İllaki birileri potansiyeli fark edecektir.
Yarın ayın 15'i ve kısmet olursa karınca kararınca almaya devam.
Temettü Verimi inşallah hep yukarıya gider ara sıra yatırımcı ilişkilerine yazıyorum Temettü için petun aldım diye
Arkadaşlar yatırımcı ilişkilerine attığımız e mailler yönetim kuruluna sunulur mu öneri istek tavsiye olarak yani bir önemi var mı
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
Bende donus yaptim bir kisimla...hayirlisi...
Emirhan06 hisseyi Temettü konusunda nasıl buluyorsun? Hissede yabancı oranını görebilen arkadaş var mı yabancı oranımız nedir an itibari ile
Borsanın en yüksek temettü verimine sahip şirketlerinden biri. Her sene dağıtılabilir karın %60 ile 80'i arasında bir miktarı dağıtıyor.
Yabancı oranına gelince , hissede yabancı yok şu an. Geçen de yazmıştım yabancı ve emeklilik fonları ile yatırım fonları son 2 senede hisseden çıkmışlar bu 50 milyon USD kefalet olayından dolayı. Patrona olan güven sarsılmış. Patrona güven olmayan yerde yabancı ve fonlar durmaz.
Hocam bu sektörel bir hareket bu tahtaya özgü birşey değil. Yükseliş de öyleydi düşüş de. Uluun , Penguen , frigo , Tat gıda , Pınar süt , yaprak süt , PETUN , Tukaş hepsi benzer hareketler yaptı. Kimisi çok yükseldi son 10 günde o yüzden 2 gündür çok düştü , kimisi az yükseldi az düştü ama hepsi paralel hareket etti.
Biz de göreceli çok yükselenlerdendik. Sonuçta 1 haftada 22 liralardan 27,50 görüldü tüm borsa düşerken yada yerinde sayarken.
Yani dünkü ve bugünkü dişüşü tahtacı yapmadı belki mal bile toplamıştır. Bunu panik yapan kısa vadeci KY yaptı. Herkesten önce ben satayım , kimse vermeden ben vereyim psikolojisi. Bugün bu psikoloji ile panik yapıp satanlar , birkaç gün sonra yukarı hareket olursa aynı psikoloji ile panik alım yapacaklar.
Bu açıdan haklısınız emirhan bey tabi ki sektörel olarak şelale düşüşler gördük.
Ben şöyle düşünüyorum ki Petun ralli yapacaksa bu ralliyi pandemi, kısıtlama veya diğer gıda hisselerine ayak uydurarak yapmayacak.
Bir gün eğer gidecekse bağımsız şekilde hareketine başlayacak ve gidecek. Toplu şekilde peşinden takılırcasına yaptığı hareketler bizi ihya etmez.
Kesinlikle bağımsız hareket etmesi gerektiğine inanıyorum.Bazı fırsatlar 3-4 yılda bir denk gelir.
Değerini bilmek gerekir.
Radarıma girdi 5dk sonra radarımdan çıktı 5dk sonra radarıma tekrar girdi mantığı çoğunlukta olduğu zaman hisseye yön verende bu çoğunluk oluyor.
Hızlı çıkışı kullanıp trade edebilen ov cileri tebrik ederim.
Çok takipçili hesaplar geçen hafta gıdalara yönelince, sektörde zaten dönemsel beklenen harekete,ramazan ve corona tedbirleri eklenince karmakarışık bir durum oluştu.
Aklıma gene o söz geldi son iki gün olan hareketten sonra.
"shoot first ask questions later"
Tahtacı Bey'e dikkat et mal kaptırma uyarısında bulunmak mahcubiyettir.
Bu adamlar her zaman 10 adım öndedir.Ve aylar sonraki hangi beklentinin sırada olduğunu çok iyi tahmin ederler.Sonraki dönemlerdeki enflasyon oranını,faiz oranını,özsermaye karlılığını,bunların birbirine oranı,fiyat kazanç oranını vs iyi tahmin ederler.Fakat en fazla ben kazanayım,kimse kazanmasın isterler.
Uv olmak iyidir.Sabır ister.
Borsadan hisse aldıysanız hayatınızdan keşke kelimesini çıkarmanız gerekir.
Keşke satsaydım,keşke alsaydım,keşke satmasaydım,keşke almasaydım sözleri sizi yorar strese sokar,psikolojiniz bozulur.Sağlığınız risk altına girer.
Uv olmakta yarar var her zaman.Ama doğru yerde doğru zamanda olmak şartı ile.Doğru zamanı yanlış seçmiş olabilirsiniz bu çok sorun değil benim gözümde.Doğru yerde olmak daha önemlidir benim için.
Nasipten öteside yoktur.Herkes için hayırlısı olsun.
Tahtacı Bey bayramda bir bayram şekeri dağıtırsın artık,hep bana hep bana olmasın lütfen.😃
Maaştan aldım attım kenara.Düşsede düşmesede öteki ayda alacağım inşallah.
Kurunun yanında yaş da yanıyor derken bunu kastediyorum zaten. Sektörel hareketlerde tüm sektör hisseleri beraber hareket ediyor aşağı yada yukarı.
Halbuki bunların içinde zararda olan var , öz sermayesi eksi olan var , PD/DD oranı 10 olan da var 1 olan da var , F/K oranı 100 olan da var 7 olan da var.
Bu kadar farklı rasyolara sahip olan hisselerin beraber hareket etmesi rasyonel bir yaklaşım değil.
O yüzden evet haklısınız PETUN , Pınar süt gibi ucuz kalan hisselerin daha bağımsız hareket etmesi lazım. Bu da olacak İnşaallah ama biraz haber akışı laızm. Bir de güzel bilançoların devam etmesi lazım.
Tahtacı Nuri Alçoyu aratmıyor,15 gün sonra temettüylende alırız sıkıntı yok.
24.20 destekten uzaklaşması.lazim ama uzaklasamiyor.muhyemel.kirabilir.fakat küçük hisselere bakın garanti ve bankalarla endeksi yutup mal veriyorlar .peki neden.cunku tam.kapanma gelecek çare yok.bu tedbirlerle vaka sayıları istenilen seviyeye yaz ortası belki düşer buda turizmi öldürür.daha öncede yazdım ben filyasyon ekibindeyim.durum hiç iç açıcı değil.mutasyon fena yayılıyor.gec olmadan ramazan fırsatını değerlendirmeliyiz ve tam kapanma yapmalıyız.yoksa bu senede turizmi unutun.tam kapnmanin zararinin en az 100 katı zarar bizi bekler.haftaya muhtemel gıdalar bu beklentiyi almaya başlar.
Petunda kademe analizi iyi görünmüyor altlar çok dolu bu sebeple 23.5akabinde 22.5 görülebilir fakat teknik o arkadaslar daha iyi bilir.ben teknik o değilim.
Kötü gömüyorlar sığ tahtaların dezavantajı bu 60 kademe verip 70 kademe alıyor ama çığ gibi düşmeye başladı düşeceği yerde erimese bari
Yukardan verenler için bu seviyeler alım yeri artık.
Spek yukarı çekmen gerek yarın, haftalığı şık bir şekilde kapat bakalım..
19 liradan 27,50'ye hızlı çıktı ve bu yükselişin hemen hemen yarısını geri verdi. Buralarda düşüşün durması beklenir. Üstelik temettüye 2 , bilançoya 3 hafta kaldı. Artık bu beklentilerin satın alınmaya başlanması lazım.
Ayrıca 2 haftalık kısmi kapanmanın sonlarına doğru vaka sayısında düşme olmazsa , tam kapanma beklentisi de satın alınmaya başlanabilir gelecek hafta sonundan itibaren.
Ama 26 üstünde en az 3 gün sağlam işlem hacmi ile kapanış yapmadıktan sonra yükseliş trendine başlayamayız. Yükseldikten sonra 26 altına 3 gün üst üste düşmezsek , o zaman sağlam bir yükseliş trendi başlar bilançoda da 30 milyon civarı bir net kar gelirse.
Bu arada , aslında bilanço beklentisinde sadece işlenmiş et piyasasında işler nasıl gitmişe bakmak yerine , Pınar grubunun tüm işlerinin nasıl gittiğine de bakmak lazım. Pınar süt ve suda hissemiz yok ama bunların yurt içi ve yurt dışı satışını yapan YBP ve Pınar foodsda %43-44 oranında hissemiz var.
Yani Pınar su ve sütün de satışlarının iyi gitmesi bize yarar.
Bunun dışında Çamlı Yemin de %24'ü bizim. Dolayısıyla yem piyasasının da nasıl gittiği bizi ilgilendirir. Yem fiyatlarının 1 senede %65 arttığı söyleniyor.
Ayrıca enerji fiyatları da bizi ilgilendirir çünkü Desa enerjinin de %26'sı bizim.
2020 net karı olan 95 milyonun yaklaşık üçte biri iştiraklerden geldi. Yani yukarıda saydığım firmalardan. O yüzden onların işlerinin iyi gitmesi en az PETUN'un işinin iyi gitmesi kadar önemli.
https://www.camli.com.tr/faaliyet/yem-uretimi
Faaliyetlerine bakınca halka arz ederlerse güzel talep görebilir.