Yatırımcıyı bu kadar yormamak lazım!
Printable View
Yatırımcıyı bu kadar yormamak lazım!
Uşak çanağın diplerinde geziyor.
Yurtdışı satışlarını artırırsa gelecek sene
ciro ve karlılıkta güzel artışlar olur.
2022 ilk çeyrek ciro 200-220 milyon TL gelebilir.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Uşak Seramik gelecek yıl (2022)
1.1-1.2 milyar TL ciro yapacağı gözüküyor.
İsteler 2022 yılında 100 milyon üzeri kar açıklama
potansiyeli var.
2. gündür diplerden dönüş başladı.
Ama Dolar bu seviyelerde iken UŞAK çok ucuz kaldı.
Satışlarında yüksek artış olan azda olsa karlı kaç firma bu fiyatlarda işlem görüyor.
Kayyumun yönettiği yüksek borçlu satışları artmayan Royal bile 3.00 lerde
Yurtdışı satışları %30 dan %50 çıkarabilirlerse (tam fırsatı)
gelecek yıllardaki üretim ve satışları daha istikrarlı olur.
Muhtemelen yurtdışı satışları yüksek olan Ege seramik
ürünlerini bugünlerde yurt içinde bulmak oldukça zordur.
[IMG]https://i.hizliresim.com/ehqbqw3.jpg[/IMG]
Bir yükseliş ışığı yakmış ancak rsı henüz bunu teyit etmemiş. Hacimli alımlar olursa iyi yolda diyebiliriz. Biraz zamana ihtiyacı var. 1,90 üstünde kalıcı olması şart.
3,02 lerden buralara gelmiş bir hisse. Maalesef dolar bazında çok düşük kalmış.
Defter değeri 1,67. Pek çok hisse defter değerinin bir kaç kat üstünde işlem görürken, bu neredeyse defter değeri üzerinden işlem görüyor. Halka açıklık oranın % 82,58 olması ayrıca dezavantaj. Saldım çayıra mevlam kayıra misali sanki tahtası sahipsiz kalmış gibi
sayın karayel09 yorumunuz için teşekkürler.
Uşak şuanda tam kapasite çalışıyor.
Ürünler yok satıyor.
15 milyon üstü döviz artışından ek kar gelecek
2022 ilk çeyreği satış ve karlılık çok iyi olma ihtimali var.
Rica ederim. Uşak seramik'in geçen 2 sene boyunca zor günler geçirdiğini yakından biliyorum. Ama herşeye rağmen ayakta kaldılar ve şu anda tam kapasite üretimdeler. JP Morgan 2022'nin tam bir toparlanma, pandeminin sonu ve normal ekonomik ve piyasa koşullarına dönüş yılı olacağına inanıyoruz şeklinde açıklama yapmış. Bu açıklama da piyasalara biraz moral verdi. Umarım ki hisseye de olumlu yansımaları olur.
Ana pazar'da işlem gören bir şirket olarak, artık yatırımcısına güven verme zamanı geldi geçiyor. Yeni senenin ilk aylarında ya temüttü dağıtmalı ya da bedelsiz sermaye artırımına gitmeli. Tekrar bedelli sermaye artırmaya kalkarsa yatırımcıda hiç güven kalmaz.
Karayel uzun zamandır iflasta olacağını düşündüğümden kağıda bakmıyordum bile. Şuan kağıt gerçekten çok iyi toparlamış durumu. Bedelli sermaye arttırımları ve uzun vadeli borçlanmasını faydalı yerlerde kullanmış. Bu şirketin borsa yatırımcısına çok büyük gönül borcu var. Galiba ödeme zamanı yaklaştı gibi. Acaba bir gün patronlardan birinin hisse toplama açıklaması gelebilirmi ki?
Geçtiğimiz bir iki yıl zor günler geçirdi. Ama buna rağmen işçi çıkarmadı. Fabrika çalışanları da gerekli fedakarlığı yaptılar. Karşılıklı fedakarlık ile durumu düzelttiler. Umarım önümüzdeki dönemlerde daha güzel haberlerini duyarız.
Bir hisse geri alımı olur mu bilmiyorum, ama bana göre de böyle bir girişimde bulunmaları şart. Çok düşük kalmış hisse fiyatı.
Sayın Alfonte Uşağı yıllardır izlerim hiç iflas gibi bir durumuna rastlamadım.
2018 yılı zorlandıkları bir dönem olmuş.
Şuanda yatırımlarını bitirmiş hatta son çeyrek 80 civarı işçi almış.
Tam kapasite çalışan bir firma.
Söylemiş olduğunuz gibi yatırımcısının gönlünü artık almalı.
Dövizin çok arttığı 1994 yılının efsane hissesi olduğunu bu arada hatırlatalım.
Bakalım 2022 de efsane geri dönecek mi?
İlk kağıdımdır uşak seramik. Galiba ya 97 ya 98 yıllarıydı 7 den alıp 9.5 tan satıp sonra 15 li fiyatlardan alıp 40 tan sattığımı hatırlıyorum. Bu kağıdın spekülatörleri sağlamdır. Az ekmeğini yemedim. Ancak sonra ne olduysa herşey ters dönüp şirket çok zor dönemlere girmişti. O yüzden senelerdir bir gözüm uşak seramiktedir. Benim için özel bir yeri vardır. İnşallah o şaşalı dönemlerine geri döner. Spekülatörleri tam bir insan evladıdır.
2008 krizinden sonra
dolar bazında en düşük seviyelerinde
oysaki 2008 sonrası 14.4 milyon sermayesi
bedelli artışlarla 245 milyona geldi.
Yatırımlarla Türkiye'nin en öndeki seramik şirketlerinden biri hale geldi.
Şirketin %30 ihracatı %50 geldiğinde satışlar gelecek yıl 1 milyarı rahat geçecektir.
Uşak değeri = 1.92 * 245 milyon sermaye = 470 milyon TL
Oysa 2012 sonrası 42,4 milyon Dolar değerinde bedelsizden sermaye artırımı yapılmış.
42,4 milyon dolar * 14.15 = 600 milyon TL.
Son 9 yılda sadece bedelsizden gelen para şirketin piyasa değerinden yüksek
Yönetim kulumuzun bu gün yapmış olduğu toplantıda, Şirketimiz aktifinde bulunan arsalar, binalar ve makine teçhizatlar, Maddi Duran Varlıklara ilişkin muhasebe Standardı (TMS 16 ) gereğince; 31.12.2021 tarihi itibari ile TFRS finansal tablolara yansıtılmak üzere yeniden değerleme yaptırılmasına, değerleme şirketi olarak Form Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile anlaşılmasına karar verilmiştir.
Envanterinde ne kadar arsa var, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Uşak değeri = 1.92 * 245 milyon sermaye = 470 milyon TL
Oysa 2012 sonrası 42,4 milyon Dolar değerinde bedelsizden sermaye artırımı yapılmış.
42,4 milyon dolar * 14.15 = 600 milyon TL.
Son 9 yılda sadece bedelsizden gelen para şirketin piyasa değerinden yüksek
Şirket yeniden değerleme yaptıracakmış.
Biz ücretsiz yapmıştık.
Ödenmiş sermaye ile Yaklaşık 1 Milyar TL
Yönetim kulumuzun bu gün yapmış olduğu toplantıda, Şirketimiz aktifinde bulunan arsalar, binalar ve makine teçhizatlar, Maddi Duran Varlıklara ilişkin muhasebe Standardı (TMS 16 ) gereğince; 31.12.2021 tarihi itibari ile TFRS finansal tablolara yansıtılmak üzere yeniden değerleme yaptırılmasına, değerleme şirketi olarak Form Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile anlaşılmasına karar verilmiştir.
Sn ayyıldıx,
Sizi eski dönemlerden GENTS hissesinde ayyıldız nicki ile yazarken tanımıştım.Yukardaki yaptığınız değerleme ile USAK hissesi beher değerini 4.10 TL olarak mı hesapladınız yani?
Bu arada dunkof bankof 1 haftada 3.5 mio lot cebe indirmiş usak ta.
.
Syg
Merhaba gselman hafızanız oldukça güçlü.
Gentaş bizi üzmedi. Sonrasında Aksa aldık uzun sürede beklettim.
Şimdiye bekletsem milyoner olmuştuk.
Garip hisse olsa da UŞAK benim gözde hisselerimden.
yıllar önce 3.70 almadığım uşakları 10.70 alıp
2 ay sonra 22 satmıştım. Hisse o yıl 70 TL görmüştü.
Dövizin ve enflasyonun arttığı yıllarda
hisseler beklenmedik yerlere gelebiliyor.
Bankof alması ilginç.
Ama güzel bir değerleme gelir.
Geçen haftalarda Şirket Tam kapasite çalışıyor diye yazdık.
Şirkette bunu teyit ediyor. Ama hisseyi veriyorlar.
Çok ilginç. Bu satışlar karlılığa etki ettiğinde bu fiyatlar çok düşük kalacaktır.
Avrupa Birliği Ticaret Komisyonu tarafından Türkiye'de seramik ve benzeri kategorisinde faaliyet gösteren şirketler için anti-damping soruşturulması başlatıldığı konusunda yayınlanan haberler doğrultusunda yatırımcılarımız tarafından ilgili durumun şirketimize etkisinin yönünde yoğun bilgi talepleri istenmektedir.
İlgili soruşturmanın şirketimizin sipariş, üretim ve satışları üzerinde bir etki yaratmayacağı beklenmektedir. Bugün itibari ile üretime tam kapasite olarak devam edilmektedir.
Kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 2023 yılında doluyordu, süre dolmadan 300 Milyon TL'den 1 milyar TL'ye arttırma ihtiyacı duyulduğuna göre bir aksiyon bekleyebiliriz.
Ula Uşağım sen neden garip garip beklersin.
Bu piyasada İhracatı biraz daha artır borsanın en gözde firması ol.
Yatırım Tavsiyesi değildir.
Bist100 1400 iken 1.60 Uşak
Bist100 1800 iken 1.58 Uşak
Ula uşağım tam kapasite çalışıyorsun da
kime çalışıyorsun. Bence hisse dipler.
İlk üç aylık bilançolarda genel bozulma olabilir.. Yüksek enflasyon beklentisi can sıkıcı.. İhracatın gerçekten en önemli olduğu yıllara giriyoruz.
Yıl sonuna kadar yeniden değerleme yapılmış olacak
O zaman UŞAkta durum nedir göreceğiz.
Şirketin en az 1 Milyar öz kaynağı çıkacaktır.
Uşak Seramiği kendi haline bıraksalar
2022 kağıdı olabilir.
Şirketi yönetenler bu kadar (yüksek fiyatlardan)
hisseyi kime niye sattı (kendine mi?)
Bu kadar hisseyi yüksek fiyattan alan kişi neden
genel kurulda sesi çıkmaz. Türkiye garip ülke
Mal toplama fırsatı veren hisseleri severim.. Ya bilerek kendi ayaklarına sıkıyorlar ya da gelecek konjönktürden çok korkuyorlar.. Uzun vade için toplanmaya müsait gibi.. Amman ha yatırım kaldırım tavsiyesi değildir.
Uşak 6 aydır hacimsiz aynı fiyatlarda ve yarın 10.01.2022 genel kurul toplantısı var. Borsadaki hareketleri şirketten bağımsız sanki 🤔
Yeterli görülen oy nisabı sağlanamadığı için genel kurul toplantısı 02.02.2022 tarihine ertelenmiştir.. Yeterli hisseyi de toplayamamışlar demek ki Mübarekler:wave:
%17.5 şirket yönetilmeye çalışılırsa kararda alamaz. Bu güzel oldu.
Millete düzgün haber vermeden toplantı yap. %25 katılan olmayınca karar alamamışlar.
O zamana hisse toplayacaklar.
Uşak da yeniden değerleme yapmak için şirketle anlaşılmıştı.
2020 faaliyet raporunda 2013 beri yapılan yatırımların Dolar bazında ne kadar olduğu yazılmış.
Bugünkü para 800 milyon TL yatırım yapılmış.
Arsalar ve 2013 öncesi yatırımlarla çok yüksek bir değerleme çıkabilir.
Tekrarlanacak genel kurulda oy nisabı şartı olmayacak.. Yani gücü yeten istediği şartlarla diğerlerinin kemiklerini kırabilecek.. Büyük mal kaptırılmış olmalı ki silkelemek istiyorlar.. Karşılarında ki eğer bir grup hareketi ise işleri çok zor.. Sen ölüsü 11-12 tl olabilecek şirketi böyle baskılarsan her tür entrika döner :whistling:
Bedelli yapta rahatlayalım.. Biraz şirkete para yatıralım ama kaptırdığın her hisseyi unut.. Tahtada 10 lira olsa da alabilecek güçlerin ve güçlülerin olduğunu unutma tahtacı memur:wave:
Ha uşağım ha. Az daha ver de istihab haddimiz dolsun az kaldı.Martta görüşürüz senle.
1.20 lere de mal alacak para ayırın derim oradan da yukarı donebilir. Tombala gibi hisse.
35.000.000 dan aşağı kar gelmemesi lazım... Yoksa 1.20 tl nin altı bile ihtimal olabilir.. Benim tahminim 24.500.000 civarı kar.. Tahmini ve beklentisi olan ortaklarda yazarsa memnun olurum.
Cam ve Seramik sektörü bu enerji kesintilerinden en çok etki görecek sektörler...