Tum eurobond detaylari kap a iletilen haftalik raporlarda mevcut.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Tum eurobond detaylari kap a iletilen haftalik raporlarda mevcut.
Ben sattım 0,78 den inşallah siz kazanırsınız
Maliyet 0,805 65 bin adet, bunda yıl sonu tahminim 94-95 kuruştu tekniğe göre, ama son zamanlarda hareketleri hoşuma gitmedi almaya hevesim kalmadı ,sonuçta bu kağıdın da bi sahibi var bistte olduğu sürece bu da etkilenir diye düşünüyorum 77 kırarsa 68 e kadar yolu var inşallah yanılırım.Bunu toplamak yerine diğer kağıdım ekgyoda pozisyon artırmayı tercih ettim orda vadem iki yıl inşallah hakkımızda en hayırlısı olur.
Sayın hakem, bu yazdıklarınızı bakkal amcanın “dolar kaç olursa olsun ben tl alıp tl satarım beni hiç etkilemez” demesine benzetiyorum. Yani geliri reel olarak çok düşmüştür ama tl kazancı değişmediği icin etkilenmediğini düşünür.
Şimdi siz %3 faizle eurobond aldınız 1000 usd verdiniz 10 yıl sonra 1300 dolar olacak. Evet 1300 dolar olur peki bu 1300 dolar ile ne alınır? İste bu noktayı kaçırıyorsunuz. 1 ekmek 1 dolar ilken 10 sene sonra 10 dolar olduysa kazançtan bahsedilebilir mi? Dunya yıkılsa global kriz olsa altin ons fiyati 1200 den 4000 usd çıksa benzinden gıdaya eğitime herşey pahalansa şimdi 1300 dolarım oldu 300 dolar kazandım dermisiniz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Düşmez diye birşey yok düşebilir. Ama siz isyat 68e düşer diye çıkıp ekgyo aldıysanız isyat 68 olduğunda ekgyo herhalde 1 tl altına çoktan inmiş olur.
Yok ama ben 94-95 fiyatı beğenmedim ekgyo aldım daha çok artacak diyorsanız lafım yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ekgyo almadım zaten vardı bende 1,50 ve altı gelme ihtimaline karşılık olarak böyle bir hareket yaptım endeksin de 83 bin gelme beklentisi ve ihtimali varken ekg 1,50 ve altına da tabiki gelebilir. 0.68 diye iddaam yok hareketlerini beğenmediğim için verdim kolay gelsin.
2 ve 10 yıllıklar fena artıda dövizden kaandıgımızı faizden geri fazlasıyla vermesek bari
İşte burada farklı düşünüyoruz.Biz 2001 2013 arasında doları ucuz tuttuk.Şimdi dolar zamanı.2014 ün bin doları 2000 liraydı şimdi 5000 lira ya bu trend böyle devam ederse.Yani ekmek 2014 de 5 dolarsa şimdi 2 dolar.Olaya bir de böyle bakın.Venezuelada arjantinde olduğunuzu ve sürekli bir dolar geliriniz olduğunu düşünün.Maalesef ülkemizde bahsettiğim ülkeler kategorisine girdi bence.
Yani bakkal amcanın durumu 2014 den bu yana çok iyi :))))))))) Hesabı baya kazandırdı ona:))))))Elinde dolar olanların alım güçleri reel olarak da arttı.Uzun süre de öyle olacak gibi.Yani bakkal amca amerikalı.
Arkadaşlar hisseyi elinde en az 5 yıl tutan var mı aranızda.
Dövize bassaydık parayı iyi kar yapmıştık. Borsadan uzun süre hiçbir şey olmayacağını düşünmeye başladım. Temettü verse ne vermese ne? Bir yılda gbp 4.40tan 6.70 olmuş biz ISYAT'ın verip veremeyeceği belli olmayan Temettüsünün hesaplarıyla uğraşıyoruz :)
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
3 gündür güncel veri düşüyor. Bakalım ne zaman 230 milyon civarına gelecek. Şu an 220
herkese bol kazançlar. İlk sayfadan itibaren okudum yazılanları. Uzun vadeli biriktirdiğim 4 hissem var isyat da kafama yatti. 0.79 veriyor bu aralar. Alim için uygun zaman midir eski hissedarlari ne dusunuyor fikirleriniz benim için önemli. Teşekkürler
Bu sene 77-78 altına hiç inmedi. 78 veya 79 almak için iyi bir rakam. Fırsatını bulursanız 78 e yoksa 79 a alabilirsiniz. Tabi gelecekte ne olur bilinmez ama çok aksi bir durum olmazsa 3. çeyrek verileri iyi gelirse ekimden sonra yükselişe geçmeye başlayacaktır.
Teşekkürler
Bizimki yine 77 yaktı. Bir Lot alasım yok artık.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
perşembe verisi: 220,044,090.94 // 1.370144
cuma güncel veri: 221,032,652.69 // 1.376299
faizler cuma günü fena artıdaydı buna rağmen 1 milyon artı yapmış.gelen bu artı dolar bazlı olsa gerek. faizlerde düsüse geçse güzel bir yukarı hamle seyredeceğiz ama faizler devamlı yukarı gidiyor.serkanının bahsettigi kemiksiz löp et ( bbp ) zamanı gelip nakite dönüştüğünde iyi bir kar verir umarım.
Ooooo bu ne sessizlik böyle :) ortaklar Ağustosa geldik, eylüle bir şey kalmadı. Ne dersiniz ufak ufak yukarı hareketler başlarmı? Şayet şirket yönetimi viop vs gibi bir halt depertmezse yılı 30milyon gibi bir kar ile kapatacak gibi duruyor. Gerçi dolar pek hız kesecek gibi durmuyor, her kriz yeni zenginler yaratır derler ve bence bu kriz bizim şirketi büyütecek gibi duruyor. 100milyona tanesi 3 liradan aldığımız dolarlar ile o 100milyon şimdiden 160milyon oldu (tabi borç verdiğimiz şirketler iflas etmez ve ödeyebilirse) tamam saçmalamış olabilirim kızmayın :)
30/07/2018 deger 221.816.814,17
06/08/2018 deger 221.032.652,71
Muhtesem yonetimimiz devam ediyor, bir de bu yanaktan bam bam bam.
Güncel veri :220,406,630.92 // 1.372401
bugün geç yazdım işler yogundu obakımdan.HATIRLATMA OLARAK GÜNCEL VERİ BİR GÜN ÖNCESİNİN VERİSİNİ GÖSTERİR YANİ BU VERİ PAZARTESİ AKSAMININ KAPANIS VERİSİDİR.
Yani vıopa devam diyor yani bizimkiler.Hey allahım kimlerin eline düştük yarabbim.Portfoyun eurobond gibi bir enstrumanla dolu ve sen gidip vıop falan zarar ediyorsun akla bak.Serhat gürleyen anladın sen, başka bir şey yazmıyorum,anladın sen onu.
arkadaşlar viop işini tam olarak anlayamamışsınız. kısa pozisyon olduğu için 5.43'den almamışlar tam tersi satmışlar. uzun pozisyon olsaydı almış olacaklardı. Bu fiyatın içinde vade farkı da yedirilmiş. Dolar geliri olan bir fon olduğu için voip kısa pozisyon yapması çok mantıklı.
yılbaşındaki portföy kötüydü, ceremesini de çektik ama ben kendi adıma mevcut portföyden memnunum. son haftalık rapora göre 7milyon 770 bin USD döviz pozisyonu var. yani dolar artışı çarpı 7 milyon 770 bin kadar kur farkı karı gelecektir. peki dolar düşerse? o zaman bu kadar zarar gelecektir amaaaa dolar düşerken faizlerde genelde düşmekte bu yüzden faiz düşmesinden gelecek kar, kur zararını karşılar. oldukça dengeli bir portföy, yıl sonuna kadar güzel karlar yazar inşallah.
Faiz oynaklığına çözüm olarak 30 milyon TL kadar BPP var ve 12 milyon TL kadar fon var. BPP faiz değişiminden etkilenmez. miktar artırılmış bu durumda olumlu.
risk olarak gördüğüm kalemler 63 milyon TL değerindeki özel sektör tahvilleri. ayrıca bankaların(garanti, akbank, TSKB, İş bankası ) eurobond'ları. Ziraat ve vakıfbank eurobondları daha sağlam geliyor gözüme.
Ya o iyi bu iyi ben her gün karneye bakıyorum karne hep zayıf hep zayıf:)))))) Neyse umarım dediğiniz gibi olur.Şimdi bu vıop da doların artması işimize gelecek şekilde ayarlanmış durum yani.Öyleyse çok iyi.Ben eurobondların güvenli olduğuna inanıyorum.Bence diğer bankalarda sorun çıkarmaz.
sayın hakem size voip anlatmak deveyi hendek atlatmaktan daha zor :)
portföy değiştikten sonra karne güzel bakın nisan temmuz arası yatay giden portföy, son 2 aydır yükselen trendde portföy değişikliğinin etkisi çok bariz.
Ek 19781
Hayırdır inşallah işlem hacmimiz patlamış 955.811 adet görünüyor
Sn serkan bana cahil dedi diye ben yaptım, girdim işlem hacmini patlattım.:)))))))))Ona güvendiğimden aylık getirisi aylardır faizin altında olan fona daldım gene:))))))))))) Artık 3 ay sonra bakacağız bu kadar bilgili serkan arkadaş herhalde doğru diyordur önümüzdeki 3 ay faizi yeneriz inşallah:))))))))))Gerçi ben de ona eurobondun mantığını anlatana kadar bir hal olmuştum,umarım anlamıştır.