Originally Posted by
Serkan74
Eldeki verilerden ve 6 ay boyunca portföy değişmeyeceği varsayımıyla hesapları yaptım. Bu arada hisse senetleri ve gayrimenkul sertifikalarının fiyatı çok belirsiz olduğundan değişmeyeceği kabulü yaptım.
önümüzde 3 senaryo var;
1. senaryo yıl sonuna doğru faiz ve dolar düşük seyreder dolar kuru 4.80 ABD faizleri değişmedi. 2Yıllık TR faizleri %16 geriledi. eurobond faizleri 0.5 yarım puan düştü.
Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %22 oluyor. toplam portföy büyüklüğü 267.5 milyon TL
2. senaryo faiz ve dolar beklendiği gibi seyreder. Dolar kuru 5.10 ABD 0.5 puan faiz artırır. 2 yıllık TR faizleri değişmez. eurobond faizleri 0.5 puan artar
Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %15 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 252.5 milyon
3. senaryo dolar ve faizler yükselir. Dolar kuru 5.60 ABD faiz artışı 100 baz puan. 2 yıllık TR faizleri %22. eurobond faizleri %1.5 artar
Bu senaryoda 6 aylık porföy büyümesi %1 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 221 mil.
bu üç senaryoda gerçekleşebilir. herkesin beklentisi farklı olabilir. benim gönlümden geçen 1. senaryodur.
Ufak bir exel hazırladım. buradan; dolar kuru, TR faiz, eurobond faiz tahminlerinizi yazarsanız portföy değeri ne olabilir hesaplayıp yazabilirim.
Portföy büyüklüğü 250 milyon üzerine gelirse vereceği temettü de en az 0,15 kuruş olacaktır. İnşallah 1. veya en kötü ihtimalle 2. senaryo olur.
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Yer İmleri