Sayfa 448/930 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,577 - 3,584 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    güncel veri: 221,436,878.41 // 1.378816 ( ortaklık payı: 5.97 // yabancı menkul :59.28 ).

yılın en yüksek verisi.
    güncel veri: 221,816,814.16 // 1.381182 ( ortaklık payı : 5.98 // yabancı menkul : 59.30 ).

evet 6 aylık 8 milyon kar oluştu ama altıncı ayın kapanışından itibaren 3 milyon daha kar var şuan itibari ile ,onuda 3 çeyrek bilançosuna yansıtacak tabiki zarara dönmez ise biliyoruzki oynar başlıklı piyasada yol alıyoruz . bence bu kadar çalkantılı bir yılda kar yapması güzel bir şey ne hisseler var zarar açıklıyor.birde karlı olan tüm şirketlerin karlılık oranlarının düştüğü unutulmamalıdır.daha öncede yazdım 3 çeyrek toparlanma 4 çeyrek tavana hareket .

2.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    mart 30 bilanço kesim verisi: 216,239,499.31 //1.346454 (5.341.665 ) kar

haziran 30 bilanço kesim verisi :218,414,995.21 // 1.360000 (2,175,495 ) kar

6 ayda 7,517,160 milyon kar yapmış gözükmekte. bu belirsiz ve çalkantılı dönemde diğer yatırım ortaklıklarına bakıldığında zarar mevcut olduğu düşünülürse bence iyi bir kar diyebilirim.
    daha önceki yazımda 7,5 milyon diye hesaplamıştım gelecek karı 8 milyon gelmiş .bence gayet iyi ilerliyor .bazı arkadaşlar 22 milyon zarar var diye yazmış heralde geçen seneyle bu senenin arasındaki farkı yazdı.ama bazı yazılarında çok edepsizlik yapmış ve yakısmamıs.işyat he hafta bir rapor yayınlıyor ve spk nın sitesinde güncel veri olarak belirttiğimiz oranlar tüm zarar ve karı otamatik olarak hesaplıyor.bu sene içersinde ne kadar yatırımı varsa bunlardan oluşan kar ve zarar gösteriliyor .bu yıl içersinde 22 mil yon zarar varsa ve viop tanda zarar varsa göstergeye dahil olması gerekir.demekki herhangi bir zarar olusmamıski yansıyan bir şey yok.

3. Yılın ikinci yarısı güzel geçecek. Bugün biraz üzerinde çalışıp 3Ç ve 4Ç kar tahminlerini, hangi kabulleri yaparak hesapladığımı paylaşacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Yılın ikinci yarısı güzel geçecek. Bugün biraz üzerinde çalışıp 3Ç ve 4Ç kar tahminlerini, hangi kabulleri yaparak hesapladığımı paylaşacağım.

serkan sabırsızlıkla bekliyor olacağım şimdiden emeğine sağlık.

5.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    serkan sabırsızlıkla bekliyor olacağım şimdiden emeğine sağlık.
    Eldeki verilerden ve 6 ay boyunca portföy değişmeyeceği varsayımıyla hesapları yaptım. Bu arada hisse senetleri ve gayrimenkul sertifikalarının fiyatı çok belirsiz olduğundan değişmeyeceği kabulü yaptım.

önümüzde 3 senaryo var;
    1. senaryo yıl sonuna doğru faiz ve dolar düşük seyreder dolar kuru 4.80 ABD faizleri değişmedi. 2Yıllık TR faizleri %16 geriledi. eurobond faizleri 0.5 yarım puan düştü.
    Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %22 oluyor. toplam portföy büyüklüğü 267.5 milyon TL

2. senaryo faiz ve dolar beklendiği gibi seyreder. Dolar kuru 5.10 ABD 0.5 puan faiz artırır. 2 yıllık TR faizleri değişmez. eurobond faizleri 0.5 puan artar
    Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %15 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 252.5 milyon

3. senaryo dolar ve faizler yükselir. Dolar kuru 5.60 ABD faiz artışı 100 baz puan. 2 yıllık TR faizleri %22. eurobond faizleri %1.5 artar
    Bu senaryoda 6 aylık porföy büyümesi %1 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 221 mil.

bu üç senaryoda gerçekleşebilir. herkesin beklentisi farklı olabilir. benim gönlümden geçen 1. senaryodur.
    Ufak bir exel hazırladım. buradan; dolar kuru, TR faiz, eurobond faiz tahminlerinizi yazarsanız portföy değeri ne olabilir hesaplayıp yazabilirim.
    Son düzenleme : Serkan74; 30-07-2018 saat: 11:19. Sebep: formül hatası vardı düzelttim

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Eldeki verilerden ve 6 ay boyunca portföy değişmeyeceği varsayımıyla hesapları yaptım. Bu arada hisse senetleri ve gayrimenkul sertifikalarının fiyatı çok belirsiz olduğundan değişmeyeceği kabulü yaptım.

önümüzde 3 senaryo var;
    1. senaryo yıl sonuna doğru faiz ve dolar düşük seyreder dolar kuru 4.80 ABD faizleri değişmedi. 2Yıllık TR faizleri %16 geriledi. eurobond faizleri 0.5 yarım puan düştü.
    Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %22 oluyor. toplam portföy büyüklüğü 267.5 milyon TL

2. senaryo faiz ve dolar beklendiği gibi seyreder. Dolar kuru 5.10 ABD 0.5 puan faiz artırır. 2 yıllık TR faizleri değişmez. eurobond faizleri 0.5 puan artar
    Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %15 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 252.5 milyon

3. senaryo dolar ve faizler yükselir. Dolar kuru 5.60 ABD faiz artışı 100 baz puan. 2 yıllık TR faizleri %22. eurobond faizleri %1.5 artar
    Bu senaryoda 6 aylık porföy büyümesi %1 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 221 mil.

bu üç senaryoda gerçekleşebilir. herkesin beklentisi farklı olabilir. benim gönlümden geçen 1. senaryodur.
    Ufak bir exel hazırladım. buradan; dolar kuru, TR faiz, eurobond faiz tahminlerinizi yazarsanız portföy değeri ne olabilir hesaplayıp yazabilirim.
    Portföy büyüklüğü 250 milyon üzerine gelirse vereceği temettü de en az 0,15 kuruş olacaktır. İnşallah 1. veya en kötü ihtimalle 2. senaryo olur.
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku

önümüzde 3 senaryo var;

1.olasılık muhteşem orda kalsın

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Tabiki baktım. Burdan eksik ve yanlış bilgi paylaşıyorsunuz ve düzeltme şansı verildiğinde ukalalık yapıyorsunuz.

Yazdiklarim 2C finans raporu sayfa 30’dan alinmistir.
    Kaldi ki madem yanlis yaziyorum, neden dogrusu budur demek yerine kacak oynuyorsunuz?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    imza yok.

Sayfa 448/930 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •