Olay, vaka, hadise nedir?
Printable View
Bulunduğun eyalet ve senin tipine göre değişiyor bu.
Mesela sen her eyalette yırtarsın, britanyalı tipi var sende.
Acızık esmersen ve çok konuşuyorsan meksikalı sanarlar, işte o zaman işin kötü.
Var mı böyle esmer ve çok konuşan bir tanıdığın. :he:
Varsa, söyle gitmesin oraya. :oleyo:
Peder 65 yaş üstü maaşını çekemiyor .
Bankamatikte çektiğimi görünce parayı önümü kestiler iki kişi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Aslinda icinde buldugumuz zaman bilim, teknik, saglik vs. olanaklari acisindan baktigimiz zaman cok güzel bir zaman.
Insanoglunun su anda her insani cennette yasatabilecek teknolojisi ve kapasitesi var.
Ancak acgözlülük, din kisvesi, irkcilik, asiri milliyetcilik (asirinin hepsi aslinda) vs. gibi sebeplerden dolayi olanaklardan insanlar esit faydalanamiyor.
Bu esitligide dogamiz geregi saglayabilecegimizde ufukta görünmüyor pek.
Daha cok gecmise degil, ileriye gitmek isterdim. STAR TREK'deki bir dünyada yasamak, yemek, icmek, saglik icin degil, ilim, bilim, sanat, gelismek icin calismayi isterdim (uzay da öyle ucmak fantazi tabiiki, fiziksel bir altyapisi, olanagi yok).
Ne fantazi oldu ama, mest oldum!:)
İşte bunlar tarım devrimiyle başladı. Hatta evrimi dahi bozdu . İnsanoğlu kendisini geliştirmedi çevresini geliştirdi. Telefon icat etti, binlerce km uzaktaki insanla konuşabiliyor ama yanındaki bir hayvanı yahut bitkiyi anlayamıyor.
Uçakla bir günde nerelere gidiyor ama markete yürüyemiyor.
Hamladık, köreldik.
Ve doğa 200 yıldır şahlanan insanoğlunun ukalalığını yerle bir ediyor.
Teşekkür ederim [emoji120].
Aslında bu zamanlar ana caddelerden ayrılmamak gerekiyor birde zorunda olmadıkça tek gezmemek .
Çünkü ne zaman tek gezsem ayda bir 15 günde bir denk geliyor bana .
Eskiden tinerci Balici sarhoş falan iken bu seferkiler daha farklı idiler .
Belki de ihtiyacı vardı ama tecrübeleri yoktu takip edip çok zorlamadılar .
Belki de iri yarı olmamdan kaynaklanıyor tipten korktular
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Dostlarım, bir sokakta iki serseriyle karşı karşıya geldiğinizde paranız, sosyal dereceniz, çevreniz sizi kurtaramaz . Devlette olmaz o an .
Kendinizi savunmayı öğrenin. Öyle birden de olmaz küçükten öğrenmek lazım ama KRAV MAGA diye bir şey var , birkaç video izleyin. Basit etkili . Eğitim almanız gerekmez . Ama uygulamak zorunda kalırsanız dikkatli olun . Karşınızdaki kişiyi öldürmeyin.
Not : Bir savunma sanatında madalyalarım var .
Az önce çince yazılı bir reklam çıktı karşıma.
Bu kadar çin yazarsanız böyle olur işte.
Hisse.net'e de bulaşırsa bu virüs hepimiz solunun sıkıntısından gideriz valla. :he:
Insanoglu kendini gelistiremedi demek dogru degil bence. Gelistirdi gelistirmesinede, daima, gelisen degil, gercekten doganin kanunlari ile yasayan cogunluk üstünlük sagladi ve yönetimleri elinde bulundurdu/bulunduruyor.
Yoksa dogada daima güclünün kurallari isliyor. 20.000 (aslinda bugün bile öyle) yil önce komsun senin elinde istedigi bir seyi gördügü zaman, eger güclüyse direk, güclü degilse tuzak kurarak vs. senin elinden o seyi almaya calisti/calisiyor. Sorunda bu zaten.
Dolardan gelen para bereketli geldi maşallah hedef girisimden 1.49 dan alimla başladım ortalama 1.55 .. size dedim hisse araştırın burada geyiği boş verin diye :)
Neandertal'leri öldürmüştük yaklaşık 50 bin yıl önce, o gün neyi paylaşamadık bilmiyoruz ve bugün de birbirimizi öldürmek için her zaman bir sebep buluyoruz. Evet o gün komsum her şeyimi alabilirdi bugün de birleri alabilir. Değişen bir şey yok . Bugünkiler biraz daha süslü sadece . İcra, ganimet v.s.
İlk paragrafı tam anlayamadım. Ama teknoloji insanın öz benliğini geliştiriyor mu? Tamam teknoloji ilerlemese uzaya çıkamazdık ama gelişmiş teknoloji bize komşunun malını çalmamayı öğretemedi . Duyuşsal olarak yerimizde saydığımızı düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/aQktK1.jpg
Sizden değil o, şimdi alamayacağım şeyleri sepete ekleyip duruyorum.:oleyo:
Hayııır. :) O kadar basit değil dostum. Ayak hareketlerine ve karşınızdaki kişiyle olan konumunuzun nasıl değiştiğine dikkat edin . İnsanın dürtüsel olarak koruduğu yerlere vurmak zordur . Daha basit noktalara yoğunlaşın. Diyafram gibi mesela . Yüzde 90 açık olur. Ve çoğu kişi 50 kiloluk birisinin diyaframa vurarak 120 kiloluk adamı yere serebilecegini bilmez .
Ama tekrar ediyorum, dikkatli olmak lazım. Keşke dayak yeseydim yahut keşke o parayı verseydim ama o kadar zarar vermeseydim diyeceğiniz durumlar oluşabilir.
İsrail mi ...? Şeytan azapta gerek :)
Bu arada, burada bulunan iki yönetici arkadaşımız.
Yazısını sildiğiniz arkadaşımız birinize ruh hastası demiş. :he:
Hanginizseniz artık. :he:
Ilk paragrafta anlatmak istedigim. Zihinsel olarak gelistik. ortak yasam icin cok güzel teoriler, filozofik olsun, sosyolijik olsun, yönetimsel olsun, gelistirdik (gelistiren, düsünen insanlar oldu). Ancak bu insanlar hicbir zaman yönetimde olmadi/olamadi, daha dogrusu dogalari geregi olmakta istemediler. Yönetenlerde hic bir zaman bu "akillerin" (bizim akilllerden bahsetmiyorum :) ortaya attiklari fikirlei benimseyip uygulamadilar.
Teknoloji sadece bir arac. Mühim olan toplumsal bilince ulasmak, ve bu yolda teknoloji cok ise yarayabilir/yariyor.
Bunu biraz sadece kuzey avrupa ülkeleri becerebildi su ana kadar. Acaba gercekten toplumsal olarak o bilince ulastilar mi, bence tam degil. Kendi iclerinde evet, ama dünyaya karsi degil henüz. Haklilarda, eger disariya tam taviz verirlerse yem olacaklar. Bu dünyada güclü olmadan tutunamiyoruz.
Yoksa Neadertaler gibi yok olurlar.
Norvec ile ilgili bir belgeselde görmüstüm. Adamin 10-12 calisani var (agac, odun isliyorlardi). Kazanciniz nasil diye sordular adama. Calisanlarimin cogu net olarak benden daha cok kazaniyor dedi. E peki niye sirketini kapatmiyorsun sorusuna verdigi cevap cok ilgimi cekmisti. Az kazaniyorum, ama kendimin patronuyum, bana yetiyor ve böyle mutluyum demisti. Buraya gelmesi lazim tüm insanoglunun.
Gelebilir mi? Bence malesef hayir.
Tarım devriminden önce en büyük insan kolonisinin 80 'ni geçmediği söylenir. Tarım devrimiyle kolonilerin nüfusü arttı ve toplumsal hayat oluştu ki ''' ortak yasam icin cok güzel teoriler, '' bu yeni hayatı organize etmek ortaya çıktı.
Hakkınızı teslim etmeliyim. Tarihte çok güzel insanlar çıktı. Gerçekten doğayı ve evreni anmlandırmamıza yardımcı oldular ama yine dediğiniz gibi bu insanlar kaderimiz yönlendirecek konuma gel-e- mediler.
Norveç içinse bir şey diyemem ,Suriye'yle aynı konuma düşerlerse , Suriyelilerle kıyaslayabilirim. ( Finlandiya diyerek bu fikrimi çürüteceksin biliyorum, Beyaz Zambaklar Ulkesini ben de okudum ama Norveç sadece bir örnek :) )
USA vaka sayısında çini geçmiş. :Sad:
Norvec ile ilgili bir belgeselde görmüstüm. Adamin 10-12 calisani var (agac, odun isliyorlardi). Kazanciniz nasil diye sordular adama. Calisanlarimin cogu net olarak benden daha cok kazaniyor dedi. E peki niye sirketini kapatmiyorsun sorusuna verdigi cevap cok ilgimi cekmisti. Az kazaniyorum, ama kendimin patronuyum, bana yetiyor ve böyle mutluyum demisti. Buraya gelmesi lazim tüm insanoglunun.
Gelebilir mi? Bence malesef hayir.
belgesel değil gerçek hayatta da var
başakşehirde bir lokantacı
dükkan da ve evinde kiracı
garsonu 2 ev sahibi olmuştu, tabi verdiği maaştan değil, bahşişlerden