Bu arada, burada bulunan iki yönetici arkadaşımız.
Yazısını sildiğiniz arkadaşımız birinize ruh hastası demiş.
Hanginizseniz artık.![]()
Bu arada, burada bulunan iki yönetici arkadaşımız.
Yazısını sildiğiniz arkadaşımız birinize ruh hastası demiş.
Hanginizseniz artık.![]()
Ilk paragrafta anlatmak istedigim. Zihinsel olarak gelistik. ortak yasam icin cok güzel teoriler, filozofik olsun, sosyolijik olsun, yönetimsel olsun, gelistirdik (gelistiren, düsünen insanlar oldu). Ancak bu insanlar hicbir zaman yönetimde olmadi/olamadi, daha dogrusu dogalari geregi olmakta istemediler. Yönetenlerde hic bir zaman bu "akillerin" (bizim akilllerden bahsetmiyorumortaya attiklari fikirlei benimseyip uygulamadilar.
Teknoloji sadece bir arac. Mühim olan toplumsal bilince ulasmak, ve bu yolda teknoloji cok ise yarayabilir/yariyor.
Bunu biraz sadece kuzey avrupa ülkeleri becerebildi su ana kadar. Acaba gercekten toplumsal olarak o bilince ulastilar mi, bence tam degil. Kendi iclerinde evet, ama dünyaya karsi degil henüz. Haklilarda, eger disariya tam taviz verirlerse yem olacaklar. Bu dünyada güclü olmadan tutunamiyoruz.
Yoksa Neadertaler gibi yok olurlar.
Norvec ile ilgili bir belgeselde görmüstüm. Adamin 10-12 calisani var (agac, odun isliyorlardi). Kazanciniz nasil diye sordular adama. Calisanlarimin cogu net olarak benden daha cok kazaniyor dedi. E peki niye sirketini kapatmiyorsun sorusuna verdigi cevap cok ilgimi cekmisti. Az kazaniyorum, ama kendimin patronuyum, bana yetiyor ve böyle mutluyum demisti. Buraya gelmesi lazim tüm insanoglunun.
Gelebilir mi? Bence malesef hayir.
Yer İmleri