Aynen oyle. Bu forumda cok fazla cocuk var
Printable View
Evet arkadaşlar,gittik gördük,ileride Yunanistan a gitmeyi düşünen arkadaşlar için kısa bir rehber:booking .com iyi bir otel renberi,ancak benim gibi en son zamana kalırsanız gereksiz pahalı otellere kalırsınız,o yüzden elden geldiğince erken yer ayırtınız,diğer gezginlerin görüşleri önemli ancak kendi beklentilerinize göre seçim yapın yoksa hayal kırıklığı kaçınılmaz,önce Dedeağaç:otelimiz merkezi ve hesaplıydı,personel güler yüzlüydü,taverna fiyatları tüm tatil yerlerinde benzer farkları yemek kaliteleri...Makri plajı ve burada bulunan Aya Yorgi tavernası güzeldi.Ardından Taşoz a geçtik,otelimiz merkez e uzaktı ve abartılı derecede pahalıydı,size tavsiyem biraz eğlenirim diyorsanız,Limenas merkezi bir otel bulmanız,ayrıca bizim beyaz peynirimiz ve zeytinimiz bunları ezer geçer,ben bizim bazı gezginleri anlamıyorum,adam kahvaltı çok iyiydi diyor,yahu kireç gibi beyaz peynir ve kuru zeytin,neresi iyi bunun?Son olarak Kavala ya gittik,tarihle iç içe bir şehir,yoğun Osmanlı eserleri var bize çok yakınlar(ırkçı Kıbrıs haritası tabelalarını saymazsak)Şehir bana Bandırma nın 30-40 sene önceki halini hatırlattı,otelimizin manzarası ve kahvaltısı güzeldi,gittiğim yaklaşık 20 değişik Yunan lokantasında en iyisi Kavala tavernalarıydı.Son sayfalarda bu konu çok geçtiği için anlatmak istedim,merak eden olursa özelden de yardımcı olurum,iyi günler.
Tapu sahipleri dikkat! Başvuru için son gün
Belediyelerce ilan edilen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi 7 Eylül 2017 tarihine son buluyor.
Bu tarih aralığında dava açılmaz ise belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak. Dr. Numan Emre Ergin, "2018 yılı ve sonrasında temel alınacak vergi değerlerine ilişkin takdir komisyonu kararları Haziran ayı sonu itibariyle ilgili muhtarlıklara bildirilmiş durumda. Bazı büyük şehirlerde özellikle bazı ilçelerde takdir komisyonlarınca belirlenen değerlerin önceki yıllara oranla oldukça yüksek olduğu görülmektedir" dedi.
"DAVA, TAŞINMAZIN BULUNDUĞU YERDEKİ VERGİ MAHKEMESİNDE AÇILMALIDIR"
Söz konusu takdir komisyonu kararlarına karşı 30 gün içinde dava açılmazsa tespit edilen bu değerlerin kesinleşeceğini aktaran Dr. Ergin, "Takdir komisyonlarınca belirlenen bu değerler Maliye Bakanlığının 2017/1 sayılı İç genelgesi uyarınca 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili ticaret odaları, ziraat odaları, muhtarlıklar ve belediyelere bildirilmiştir. Dolayısıyla takdir komisyonu kararlarına karşı 30 Temmuza kadar dava açılması gerekmekteydi. Ancak bu tarihin adli tatile denk gelmesi nedeniyle dava açma süresi adli tatilin son bulmasını mütekaip 7 gün uzamıştır. Dolayısıyla davaların en geç 7 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar açılması gerekmektedir. Dava, taşınmazın bulunduğu yerdeki vergi mahkemesinde açılmalıdır. Ayrıca davanın açılması takdir komisyonu kararının uygulanmasını durdurmadığından açılacak davalarda yürütmenin durdurulması talep edilmelidir. Binalar için takdir komisyonları arsa (payı) bedellerini sokak ve caddeler itibariyle belirlediğinden bir cadde veya sokakta bir kişinin açtığı davadan bütün sokak/cadde sakinleri yararlanabilir. Dava açma maliyeti ise 31,40 TLlik başvuru harcından ibarettir" diye konuştu.
"EMLAK VERGİSİ GELİRİ BELEDİYELER İÇİN ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP"
Emlak Vergisi'nin diğer vergilerden farklı olarak merkezi hükümet tarafından değil, belediyeler tarafından tahsil edildiğini ve söz konusu vergilerin belediye gelirleri içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Dr. Ergin, "Emlak Vergisi Kanunu uyarınca bina ve arazi vergilerinin matrahı vergi değeridir. Vergi değeri takdir komisyonlarınca her dört yılda bir belirlenmekte, ilerleyen yıllarda ise Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen yeniden değerleme oranının yarısı kadar artırılmaktadır. Şunu da belirtmek gerekir ki, takdir komisyonlarınca belirlenen vergi değeri sadece emlak vergisi açısından değil aynı zamanda gayrimenkul alım satımında ortaya çıkan tapu harcı açısından da önemlidir. Zira Harçlar Kanunu uyarınca taşınmaz satışlarında tapu harcına esas satış bedeli vergi değerinden az olamamaktadır" ifadelerini kullandı.
..........
Bazı belediyelerin acayip zamlar yaptığı ortada , % 100'ü aşan zamlar yapanlar var. Kendileri harcama reformu yapmazlar yüklen vatandaşa yüklen.
......
Bir de bütçe tasarısı sırasında Maliye Bakanlığı GMSİ vergisinde B..n bir sürpiz yapıp çaktırmadan götürü indirim oranını % 25'ten %15'e düşürtebilir. Yani 2-2.5 aylık kira vergilere giderken 4 kiraveya fazlası vergilere gidebilir. O zaman bu işin hiç bir albenisi kalmaz. zateni krizde olan emlak piyasası tam manasıyla BATAR .
Yunanistanı bilmem ama bu bayram italya'nın güneyinde bir balık restoranında..iki kişi 46 euro hesap ödedim..masada kocaman bir deniz ürünü kızartma tabağı bir de deniz ürünlü risotto vardı...her iki tabak da 2 kişilik olarak hazırlanmış ama bizim türkiye'de o tabaklar 4 kişiye falan sunulur...toplamda 4 porsiyon yemeği 2 kişi tıka basa yedik..yani tabakların kalitesini şöyle söyleyim kişi başına adamlar 10ar tane falan baby octopus koymuşlar...istanbulda ahtapot istediğinizde hayvanın bi kolunu iki kişiye satıyorlar sadece bu meze tabağına 100 lira hesap yazıyorlar..ahtapot yanında tabaklarda her türlü deniz mahsulu de vardı..
ayrıca 4 tane de bira içildi yani..
hesap bedava...hizmet süper..
türkiye'de bu fiyata bunlar imkansız..
Ahmet Bey,otel fiyatları Türkiye ye benzer,Dedeağaç 2 yıldız:250 tl gecelik,Kavala 4 yıldız:350 tl,buraya giden kişiler,tabi gösteriş amaçlı gidenler hariç,kaliteli deniz ürünleri yemek ve bunu yerken maalesef bizde popüler tatil mekanlarında ilk defa gittiği kaliteli mekanlarda acaba ne kadar hesap geçirecekler korkusu olmadan güzel vakit geçirmek için gidiyor,en azından benim gidiş sebebim bu ve yeni bir ülke görmek,bir tek ada oteli pahalıydı,ama oda konsept butik oteldi,ayrıca merkez dolu olduğu için mecburiyetten orada kaldık:500 tl geceliği,ancak;bizde de son anda yer ayırtırsan pahalı oda tutarsın,şahsım adına Yunanistan ucuz diyemem,ancak verdiğiniz para karşılığı aldığınız hizmet sizi memnun ediyor...
Bir de oradaki insanların yada genelleme yapalım Avrupalının satınalma gücünü düşünerek baktığınızda. Bedava kalıyor. Neden? Çünkü insanlar için bu normal. Bildiğin yaşam biçimi. Eşini alacak, bir yere oturup yemeğini yiyecek, şarabını yudumlayıp sohbetini edecek. Bunu lüks olarak görmüyor. Gelir adaletsizliğinin hızla arttığı güzel ülkemde bunu yapanlar parayı alın teriyle kazanmadığı için harcarken de umurunda değil ( hava atıyor ) Hesabı masaya getirenin de yüzü kızarmıyor. ''Ödesin p...venk, rakı balık yiyor denize karşı''. diyor. Maalesef
Aynı tabağı burada yesen mekana göre de değişmekle beraber, 500-1000tl arası hesap gelir tahminen.
Eğlenmek bu ülkede lüks. Bu kadar basit.
İçki, araba alayım vergi.
O tabağın yanına koyduğu rakının, biranın maliyeti işletmeye sıfır, burada sırf maliyet. İşletme sahibi de diyor ki benim devletten neyim eksik ben de fiyata yüklenirim.
Sonra ortaya çıkan tablo bu.
Arkadaslar forumda bi İşYat fanatizmi gidiyor. İşyat ne kazandırmış ben hala çözemedim. Kendimi bildim bileli 0.90-1 arası gider gelir. Şu an kaç bilmiyorum. Bende almıştım zamanında 2 yıl tuttum hiç bi hayrını görmedim. Fırsat maliyeti büyüktür bu kağıdın. Son bir yılda bist100 %60 gitmiş. Koç grubu, oyak grubu hisseleri hatta iş grubunun diğer hisseleri %100 ü geçmiş. Yıllar önce Sayın Dudu nun evladiyelik hissesi ttkom du. Şu an işyat konuştuğuna göre orada aradığını bulamamış olsa gerek
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben gidebilirim aslinda ama bu ahlak yapisi sinirimi bozuyor.
Bir de, kilcik biri dikiliyor basina, " ne vereyim abime..!"
Monuyu ver desek hava bozuluyor.
Neyse.
Uzun sure disarda yasamanin tesiri herhalde, bu arabesk kultur her seyimize isledi.
Bazilari oyle ki, burada ne yazdigimizi anlamaktan aciz.
Cikar simdi, disarsi cok mu iyi der, tadimiz kacar, en iyisi burada kesmek.
Ağustos ayında 10 gün Bodrum'da tatil yaptım. Booking.com üzerinden bulduğum Cape Bodrum Beach Resort isimli Gündoğan'da yer alan bir otelde kaldım ve geceliği 200 Dolar ödedim. Geçen sene tatilimi Yunanistan'da yapmıştım ve aynı kalitede otele sadece yarısı kadar ödemiştim. Yeme içme harcamaları da geçen seneye göre 3-4 kat pahalıydı, mesela Zuma'da 3 kişilik akşam yemeği (1er ana yemek ve 1 şişe şarap) 1400 TL. Hadi benim özel bir durumum vardı ve Dolar kazandığım için sorun değil ama Türkiye'de insanlar bu paraları nasıl harcıyorlar hayret ediyorum. Aynı paraya New York'ta da tatil yapılabilir ve daha mutlu olunur çünkü insan kalitesi çok daha yüksek. Ve en önemlisi tatilin sonunda ne ben ne de yurtdışından gelen misafirlerim mutlu olmadılar çünkü etraf mafyatik tiplerden geçilmiyordu ve o kadar harcanan paraya rağmen nereye gitsek rahatsız edici varoş bir ortam vardı.
Ama en üzüldüğüm konu insanlardaki umutsuzluğu ve ahlaki çöküşü görmek oldu. Kimse gelecekte iyi bir şey olacağına, adalete, dürüstlüğe inanmıyor ve ahlak yerlebir olmuş. Türkiye şu an ABDden çok daha kapitalist, çok daha vahşi. Herkesin derdi para, güç, mevki ve bunlara ulaşmak için hiç bir etik/değer yok. Hırsızlığı, hukuksuzluğu bir yana Tayyip insanların içini boşaltmış, koca bir milleti içeriden çürütüyor.
http://666kb.com/i/dmg64pvnj36wujdql.jpg
bu indirimi de kolay kolay yapmazlar başka memlekette..
BU ara filmin çekimleri yüzünden sabahtan akşama kadar sokaklardayız. Beyoğlu’ndan Üsküdar’a gezip duruyoruz.
Yakalayan “Ne olacak bu ülkenin hali?†diyor büyük bir karamsarlıkla. “Siz ne düşünüyorsunuz, ne yapmalı bu ruh halinde?†filan diye soruyor.
“Valla†diyorum, “Biz harika bir film çekmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Dünyanın her yerinde seyredilebilecek, gurur duyacağımız bir komedi filmi. Yani kendi bildiğimiz değerlerle, ahlak, çalışkanlık, azim, vs ile işimizi iyi yapmaya uğraşıyoruz ve gelecek hayalleri kuruyoruz. Siz de öyle yapın.â€
Zira pompalanan, şiddet yanlısı, daha çok bağıranın kazanıyor gibi göründüğü, hakaret ve palavranın diz boyu olduğu, gerçek erdemlerin prim yapmıyor gibi göründüğü bir ortamda, biz ve çocuklarımız nasıl hayatta kalacağız endişesi içinde insanlar.
Çünkü artık burun buruna geldiğiniz aracın şoförü yol verdiyse bütün gün eşe dosta bunu anlattığınız bir ülke oldu burası.
Bir fikir tartışmasında iki taraf birbirine nezaket gösteriyorsa şaşkınlıktan dilimizi yuttuğumuz bir ülke oldu burası.
Esnafın biri, paranız çıkışmayınca “Sonra getirip ödersin abla, aşkolsun†dediyse gözlerimizin dolduğu bir atmosfer oldu burası.
İşini yaptırmak için tanıdık-torpil aramayanın, kapı önüne su kabı koyanın, yoksul komşusuna yemek götürenin, cinsiyet ayırımcılığı yapmayanın, iş ortağına güvenenin, gerçek sınavlarla kalifiye eleman seçenin, kanunlara uyanın, emeğiyle, yeteneğiyle bir yerlere gelenin bizi hayrete düşürdüğü bir memleket oldu.
Gulse BIRSEL
O halde bu konutlara Milyon TL. az bile..:)
Bence sıkıntı bizde,turizmin bir meslek olarak benimsenmemesi,adam devletten teşvik alıyor,5 yıldızlı mükemmel otel açıyor,deniz,manzara her şey harika,ama personel olarak bu iş olmasa hal de hamallık yapacak adamı çalıştırıyor,az para vermek için,sonra,o sözde personelde müşterinin yanında kızına asılıyor:(olmadı ter kokusundan yemek siparişini vermeden sadece kola söyleyip yolluyorsunuz,yada biraz uyanık geçinenleri müşteriyle kafa bulmaya çalışıyor,yoksa az olan kıymetlidir kuralından yola çıkarak bu yukarıda sayılan fiyatlar beni komaya sokar ama memnun kalkan zengin müşteri için çok da sorun değildir.(bakınız Mikanos,1 gecede 50 bin dolar hesap ödeyen müşteri)bence çözüm;iyi otellerin iyi ve deneyimli personelle çalışması,daha küçük işletmelerin ise mafyavari tiplerden temizlenerek bu işi severek yapan aile işletmelerine dönüştürülmesi,tabi bunun için devlet desteği gerekli yoksa belediyelerin falan güçleri yetmez o tipleri temizlemeye...
http://www.paraanaliz.com/intelligen...reates-debate/
Bir cisim yaklaşıyor.
ev almayı düşünüyoruz. şu anda kendi evimizdeyiz ve bu evi rahatça 2.500 TL kiraya verebiliriz.
Almak istediğimiz evin (istanbul-darüşşafaka - gazeteciler sitesi) değeri yaklaşık 850.000 TL civarında ve muadili evlerin kirası 3.000-3.500 civarında. bir şekil kredi çekip, 2 yıl zorluk çekip alabilecek durumdayız. ancak, aklımda hep "kriz" olacakta ev fiyatları daha da düşecekmiş gibi deli düşünceler var. (aynı deli düşünceler ile borsa 70.000'lerden 100.000 lere giderken de çoğuna kenardan izlemiştim)
siz olsanız ne yapardınız?
Bu yarini gorememe konusunu acmak lazim.
Milyonerler kactigina gore, mali mulku birakip yurt-disina kacmak zorunda kalmak mi korkulan.?
Sizlere makul gorunen bir mulku, satan neden satiyor ?
Dusunulmesi gereken cok sey var.
Ev'i aldiktan sonra, tekrar satmak cok zor.
Paranin gucu likit deger olmasindadir, ev aldiktan sonra bu guc tamamen adeta yok oluyor.
Ozetle, ben sahsen almazdim.
parası olana evin değeri önemi yoktur.
700 k lık eve 1.2 m bile verir.
tabi orda mutlu olacağını düşünüyorsa.
ama 700 verip lama gibi durmadan yere tüküren suriyeliler ile komşu olacaksam 200 k bile vermem.
kısaca mülkün bir değeri yoktur. bu nedenle balon oluşur. yoksa allahın betonu taş çatlasa müteahhite 150 k ya mal olmuştur.
türkyede tamamen algı yönetir piyasayı.
almanya bilmem ne abd ile kıyaslıyorsunuz ya.
bu nedenle komik oluyorsunuz. elma ile armutu durmadan kıyaslıyorsunuz.
alman mühendisliği yapmış mesela türkiyede efesi kurmuş almanların en taktir ettiğim yönü budur = mühendisliği.
şimdi sektörün içinde biri olarak.
yeri geldi müşterinin isteği üzerine kapı taktık. kapı 10 bin TL sadece dış kapı. az bi zorla kapı otomatik kitlenir hiç bir çilingirde açamaz :)) nerden bulcaksın bu ürünü ? dışarıdan. eee efendim tr bedeva. tabi bedeva 300 tl lik çelik kapı takıyon çünkü. sunta koy daha iyi.
bir evin en önemli kalemi elektrik panosudur.
panoya bakmadan ev almayın. panodan kaçan yapıcı herşeyden kaçar ve çalar.
siz hiç çelik kapının yandığını gördünüz mü.?
Tr de yanar.. hemde çatır çatır. çünkü içi sunta dolu :kahkah:
Can I deduct property (real estate) taxes?
https://ttlc.intuit.com/questions/18...l-estate-taxes
Property Tax Deduction
http://www.investopedia.com/terms/p/..._deduction.asp
Biz , dolaylı vergilerle + kaynağında kesilen vergilerle + akaryakıt + oto + iletişim VS VS VS VS VS VS ile zaten ALMADIĞIMIZ hizmetleri (eğitim,ulaşım,güvenlik,adalet) 2'inci kere ödüyoruz .
fanatizm' doğru tanımlama :)
temettü veriyor ya, 12 kuruş temettüsü var her sene.. ama fiyat aynı fiyat borsa %40 gitmiş, isyat aynı fiyat, milim değer kazanmamış.. mevduat yapsan yada devlet tahvili alsan o temettüden aldığınla aynı getiri var.. ama portföyü özel sektör tahvillerinden oluşan isyat alarak o tahvillerin riskini almış oluyorsun gereksiz yere..
portföy aktif değerine göre- borsa fiyatında iskonto var ciddi ölçüde.. ama o iskonto geçen sene de vardı, 3 sene önce de vardı, 10 sene önce de vardı- o iskontoya güvenerek pozisyon almak doğru bir strateji olamaz..
Hersene 12 kurus degil, en az gecen sene verdi o da 12.50 kurus.
Bu son 10 senede, 3 kez 20 kurus, 3 kez 16 kurus, iki kez 18.70, bir kez 40 kurus verdi.
Ahanada burada yaziyor, https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISYAT
Burasi AKP parti sohbeti degil, takkiye tutmaz.
Gercekler var, matematik dogrular var.
Bak yukarda linki verdim, return oranlarina bak, bir de o yillardaki enflasyon oranlarina bak cozersin.
Ayrica 2 yil tuttuguna inanmiyorum,bu kagidi bir sene tutan gercekleri gorur ve bu kagittan cikmaz.
Benim maaliyetim 72 kurus, eger Mart'ta 15 kurus verirse ne kazanirim ?
Net %21.
Enflasyon orani ne % 12.
Demek ki neymis, ISYAT fanatizmi degilmis.
Dimi ?
maalesef özür dileyecek olan sensin ahmet.. adrese dayalı nüfus datasının tutulmaya başlandığı 2007'den beri ilk defa geçen sene istanbul net göç verdi..
istanbul 8000 senelik tarihi var, süreklilik arz eden eğilim nüfusun hep artmasıdır.. tek istisnası büyük depremlerdir, deprem olduğu zaman 10- 20 sene boyunca nüfusu azalma eğilimi olmuştur (mesela 1509 yada 1766 depremlerinde)
Evet İstanbul Net 71 bin göç vermiş. Fakat ben bunu birazda İstanbul'da dernek çalışmaları vs. ile memleketine nüfus kaydı aldıran belediye başkanlarına bağlıyorum. Bu devam edecek gibi görünüyor. Ayrıca Belediye ödenekleri de artırılmaya çalışılıyor bu şekilde.
Bir ilin milletvekili İstanbul ziyaretinde dernek yöneticilerine eğer 10 bin kişi kaydedersek 1 milletvekili fazla çıkarabiliyoruz vs diyor. Gene bir ilçenin belediye başkanı ilçesindeki boş ve terkedilmiş meskenlerin listesini çıkarmış istanbulda adam kaydediyordu .
Şimdi hatırladım,2015 yılı,kardeşimi ziyarete gittik bizi Sarıyer de balıkçıya götürdü,1 35 lik yeni rakı,karışık balık kızarma ortaya,(küçük balıklar hamsi istavrit sardalya)aynısı 7 euro komşuda,mezeler falan,midye kalamar(doyumluk değil ama tadımlık,hesap:300 tl,15 gün evvel Kavala da gittiğimiz müthiş tavernada:1 porsiyon ızgara balık-1 büyük tabak kalamar-300gr jumbo karides ızgara-büyük tabak buharda pişmiş midye-2x 20 cc uzo,kola,greek salat-kabak kızartma hesap:57 euro ne diyeyim hesap ortada...
Demek istediğinizi anladım,o konuyu bende düşünüyorum,eğer bizi yönetenler bu turizm konseptinden rahatsızlarsa,yeniden dizayn etseler,ancak İstanbul dan bilindiği üzere belli başlı zenginleri hariç o kitle taksicinin açtığı taksimetre için bile pazarlık yapıyor,turizm geliri hiç gelmez onlardan,ayrıca ben ülkemizin turizm gelirlerinin daha iyi olması için gönlümden geçeni yazdım,realite farklı olabilir:)
Bu arada 10 günde tam 3 kez GBT araması oldu, bir vukuat yaşanmadı ama herkes gerildi. Alttaki haberi görünce aklıma geldi;
https://www.amerikaninsesi.com/a/alm...i/4015982.html
Ataköy'de hakim ve savcı lojmanlarından parka ateş açıldı: 2 yaralı
Ataköy'de bir binadan parka doğru ateş açılması sonucu 2 kişi yaralandı. Polis, ateş açan savcı oğlunu gözaltına aldı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t..._2_yarali.html
Bu ne demektir biliyormusunuz ?
Biz dokunulmaziz, bize kimse yanlis yapamaz !
Dusunuyormusunuz , polis oldugunu soyleyen dolandiriciya, kosa kosa neden parayi teslim ediyor insanlar ?
Korku, sadece adina hukuk denen bu pislige bulasma korkusu.
Alin alin, milyonluk daire alin, bunlar katiyyen sizin basiniza gelmez.(!)